Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

3. покајања - Пут Христу

Полазна тачка, шта да радим?

165_cesta_ke_kristu.jpg

3. покајања - Пут Христу

Додата: 07.10.2010
Прегледи: 146051x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Покајање

Како се постаје праведан пред Богом? Како могу да оправдају грешник? Само Христос може да нас доведе у склад са Богом, са светошћу. Али, као што смо доћи до Христа?

Истинско покајање обухвата искрено жаљење због греха и окренута од греха. Грех неће опорећи док не знамо своју грешност, стварне промене у животу долази само када срце одвратити од греха.

Многи људи не схватају праву природу покајања. Они се ожалости због тога што су згрешили, па чак и чини спољни лек за страх да ће донети патњу зло починио. Ово се не покају, у смислу реч Божију. Такви људи раде је веома жале него последице својих греха од самог греха.

Ако вам у срцу Духа, међутим, буди савест и грешник ће осетити нешто од дубине и светости Божјег закона, основа Владата на Бога на небу и на земљи. "Светло које осветљава сваког човека који долази на свет" (Јован 1:9), осветљава тајну углове срца и открива ствари скривене у мраку. Ум и срце су оснаживање веровања о греху. Грешник осећа правде Господ, и осећали страх да се појави пред грешни и нечист, којим испитује срца. Он види Божју љубав, лепоту светости, радост невиности, чезну да се очисти и да се врати у контакт са неба.

Библија никада не учи да грешник мора да се покаје пре него што се Христовом позиву: "Дођите к мени сви који сте уморни и натоварени оптерећења, и хода ми одмор" (Матеј 11:28). Исцелитељску моћ која долази од Христа води до искреног покајања. Петар је објаснио да је Израел, говорећи: "Ово је Бог је узвишен као вођа и спасилац и дао му место на његово право да донесе Израелу покајање и опроштење греха" (Дела 5.31). Ми не можемо ни покајати без Духа Христова, која даје повод за савест, као што Христос не може да постигне опроштај наших грехова.

Христос је извор свих истина мотива. Само он може усадити у срцу непријатељство против греха. Свака жеља за истином и чистотом, свако уверење наше грешности је доказ да наше срце има Дух Свети. Његова смрт за грешнике, Христос је показао љубав не разуме, и погледајте где је ту љубав грешник, јихне његово срце, ум и душа се пуни са смирењем и покајањем.

Ви, који су у срцу жеља за нешто боље него што може дати овај свет, верујем да је ово жеља је глас Бога који говори за вас. Замолите Бога да вам да штета коју је открио у вечну љубав Христово, у својој чистоти савршено. Живот Спаситељ је одличан пример очувања принципа закона Бога - љубави према Богу и човеку. Његов живот је био пун праштања и несебичне љубави. Ако погледамо на то пада на нас када светлост нашег Спаситеља, онда знамо безакоња њихова срца.

Међутим, када осване светлости која долази од Христа у срца наша, знамо њихове мотиве себичност, непријатељству са Богом, изгубила сваки акт нашег живота. Тада смо схватили да наша правда је заиста прљаве одеће, и то само крв Христова може да нас очисти од греха и нечистоће у срцу да поврати свој имиџ. Грешник доказује његова дела неверство, којом су укинуте закон Бога и грешника дух дотакао и понизили које продире утицај Духа Божијег. Грешник сам лоатхес, у потрази за чистим, беспрекорног карактера Христа.

Силогизам није непристрасна особа, и самим тим несавршена. Али Бог сматра све што је у стварности. Пијан је непоштовање и говори му да је за свој грех не доћи до неба, понос, себичност и похлепа, међутим, често иду без укор. То је управо грехе које вређају Бога, посебно јер су у супротности са милости, које карактерише природи Бога са тим несебичне љубави који постоји у свемиру није пала. Ко је крив за озбиљне грехова могу да се осећају стид и сиромаштво и могу да се осећају потребу за Христовом милошћу.

Али, сиромаштво не осећа понос, а тиме и затвара срцу против Христа и вечног благослов који је дошао да дају. Да ли знате да ли ваш грешност, не губити време да само исправи своје сопствене снаге. Колико људи мисле да су довољно добри да би могли да дођу Христу! Да ли мислите да је профит од њих само сопственим напорима? "Може црнац промени своју кожу или леопарда његов спотова Како можете да урадите добро ако сте навикли да се зло?" (Јеремија 13,23). Помозите нам да будеш сам са Богом. Ми не можемо чекати јачу веру, бољу прилику, или неко ко је бољи. Срби неће постићи ништа. Долазимо до Христа, као што смо ми.

Одуговлачење је грешка починили хиљада људи на рачун вечно блаженство. Не желим да причам о томе како кратак и неизвестан живот. Је да постоји ужасна опасност која потцењује довољно, иако дуго чекати да плати чује глас Светога Духа и више воле да живе у греху. Таква опасност да одуговлачење заиста јесте. Грех, хајде да најмања изгледа, могу само обавезују да ризик да радимо вечни губитак. Оно што нисмо предност, ми ћемо превазићи и довести до наше пропасти.

Сваки појединац преступ, свако занемаривање или одбацивање Христове милости падне на вас. Грехе отврдну срце, слабе воље, одузети разлога и чини вас мање више воље и више у стању да прате мање благи позив Духа Светога. Искрено баве са својим срцем. Будите реални и трајно, као што би удео свој живот овде на земљи, као и борба између Бога и чистоту морате бити одлука за вечност. Само се надам, ако ништа више од тога, ви доводи до уништења. Потражите реч Божију са молитвом. Ова реч приказује закон Бога и живот великог начела Христове светости, без којих "нико неће видети Господа" (Јеврејима 12,14). Она убеђује греха, указује пут ка спасењу. Пратите их као глас Божији говори своју душу.

Да ли знате да ли огромност греха, ви ћете разумети, ако смо заиста, не очајавајте. Христос је дошао у свет, управо у циљу да спасе грешнике. Не морамо се помирити са Богом, али Бог у Христу помирио свет са собом "(2 Коринћанима 5:19) Када је Сотона шапуће да вас да су велики грешници, погледајте на свој Спаситељ и причају о својим заслугама смо.. Све велики грешници, али Христос је умро да бисмо могли бити опроштено заслуге Христове жртве је довољно да нам омогућити помирио са Оцем.. како велика љубав.

Извод из књиге Пут Христу - ЕГ-бели


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

304_cesta_ke_kristu.jpg Раст Христа - да промени наше природеМислите Христове љубави, лепоти и савршенству његове природе. Мислите Христа у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неизрецивог љубави ...
Додата: 07.01.2011
Прегледи: 141792x

Припрема за крај

514_egw-country_living.jpg "Када дође време тестова, испоставило се, који управља животом речи Божје У лето нема разлике између зимзелених и другог дрвећа тако очигледно.. Али кад зима олуја дође, биће зимзелено дрвеће остаје ...
Додата: 23.11.2011
Прегледи: 187255x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 139491x

Ко је Исус Христ?

77_jezis_kristus.jpg Центар цела Библија је живот и смрт од највећих људи у историји света, Исуса Христа. Од свог рођења у нову еру се рачуна, иако је рођен у штали, и утицао на ...
Додата: 30.08.2010
Прегледи: 179920x

5. освећења - Пут Христу

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 ПосвећењеБожје обећање гласи: "Ви ћете ме тражити и наћи ме када ме траже свим срцем својим" (Јеремија 29.13).Бог мора да се баци кроз срце, у супротном не може се променити ...
Додата: 20.10.2010
Прегледи: 145100x

Sr.AmazingHope.net - 3. покајања - Пут Христу