Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

5. освећења - Пут Христу

Полазна тачка, шта да радим?

188_cesta_ke_kristu.jpg

5. освећења - Пут Христу

Додата: 20.10.2010
Прегледи: 133922x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

5 Посвећење

Божје обећање гласи: "Ви ћете ме тражити и наћи ме када ме траже свим срцем својим" (Јеремија 29.13).

Бог мора да се баци кроз срце, у супротном не може се променити то би изазвало нам да обнови свој имиџ. Његов грешне природе, ми смо отуђени од Бога. Свети Дух говори о следећем: ". Мртав преступе и грехе" "Цела глава је болестан, а цела срце изнемогло од главе до пете није здраво.." Сатана нас држи у свом замку, ми смо јели "ухватио нас чини Његову вољу" (Ефесцима 2,1; Исаија 1,5.6, 2 Тимотеју 2,26). Бог жели да нас излечи, избави нас. Међутим, то захтева потпуну трансформацију, обнови целу наше природе, ми треба да се предају Господу.

Борба са себе је највећа игра да се људи боре. Дај се само, придржавајте се свих Божија ће захтевати велике напоре. Мора се прво послуша Бога пре него што он може да се поново рађа у светости.

Влада не Бога као Сатана покушава да нам каже - на основу поштовања за слепе ирационално насиље, већ се ослања на разуму и савести. "Нека нас Разлог заједно" (Исаија 1:18), позива Творац бића су створена. Креирано од стране вољи Божијој

Ако напусти Бога, ми нужно мора одустати од свега што нас одваја од њега. Зато Спаситељ истиче: "Нико од вас који нису све што је не може бити мој ученик" (Лука 14:33). Морамо дати све од срца Бога. Љубав према новцу, жеља за имовину је златни ланац, што је везано за Сатану. Остале жеља славу и световне почасти. Други циљ у животу је себичан удобност, без икакве обавезе. Роб окова, међутим, бити прекинута. Ми не можемо бити пола Бог и пола света. Ми смо Божија деца, ако су свуда.

Постоје људи који мисле да служе Богу. Они желе да се повинују Његовог закона, стварајући пријатан карактер и постићи спасење, али се ослањају само на сопствене снаге. У срцу љубави Христове не само да покуша да испуни обавезе хришћанског живота, као нешто што Бог захтева од њих да стекну небо. Таква религија је безвредан. Борави у срцу Христа, човека тако испуњен радошћу и његова љубав његове заједнице да је он потпуно предаје.

Размишљања Христа, ми сами заборављамо. Љубав Исус постаје мотив за акцију. Они који се осећају безграничну љубав Божију, не питајте, шта је довољна да задовољи захтеве Божији, није задовољан са најнижег нивоа, али настојимо да усаврши примену ће своје Спаситеља. Са свим озбиљности они чине и показују интересовање, што одговара циљну цену, што редитељ. Исповедање Христа без тога дубоку љубав је само вербални израз, суве формалност, тежак терет ропства.

Да ли мислите да је превише жртава да се предају све до Христа? Запитај се питање: "Шта је Христос за мене" Син Божији дао све - живот, љубав и патња - за наше откупљење. И то је могуће да га ми, који смо недостојни љубави толико велика, није дао своје срце? У сваком тренутку нашег живота прихватимо благослове Његовог Преосвештенства, не можемо у потпуности разумети дубину незнања и сиромаштва, који нас је спасао раније. Ми тражимо да распет за наше грехе, а опет презиру његову љубав и жртву? Гледамо у бескрајним понижења Господа славе гунђање да је наш начин живота доводи до вечне борбе и само-понижавања?

Многи поносни срца пита: "Зашто је потребно да се покаје и погађају пре него што можете бити сигурни да је Бог ме води?" Гледајте на Христа! Он је био без греха, то је кнез неба, да се спасе човек узе на себе грехе човечанства. "Он је себе на смрт и био је нумерисани са преступника је носио грехе многих., Већ је погодио преступника" (Исаија 53.12).

Шта заправо не одустане, ако се одрекне свега? Само срце је поремећена греха, Исус да га очисти са Његовом крвљу и сачували у мој неизрециву љубав. Ипак, то је тешко за људе да се то нуди.

Бог захтева од нас да се нешто што је за наше добро. Све се одвија, Бог тежи добробити своје деце.

Желим да сви они који нису изабрали Христа, су схватили да могу да Христос им понуди нешто боље од онога што траже за себе! Човек чини се највећа неправда, и обавезује да се највећа неправда, и мисли ако је против воље Божије. Не могу да пронађем праву радост на начин који забрањује онај ко зна шта је најбоље за нас и који жели само добар његовог бића. Путања преступ је пут беде и пропасти.

Погрешно је веровати да је Бог ужива у патњи своје деце. Цела небо интересовање за људске среће. Наш небески Отац не креира неко од својих створења, да се радујемо. Божанска заповест нас позива да се чувају само такве ствари које доносе патњу и разочарење да смо близу врата среће и небо. Откупитељ света прихвата људе онакве какви јесу, са свим њиховим потребама, грешке и слабости.

Христос доноси нам не само своју крв очишћен од греха и избави нас, али да задовољи жеље свих оних који носе његов терет. Он жели да пружи мир и одмор за све који дођу да га за хлеб живота. Она захтева од нас да обавља само оне послове који ће нас довести до највишег блаженства, не непослушност не може постићи. Истина, радосни живот човека је да прихвати Христа, нада славе.

Многи питају: "Како могу да предају Богу?" желе да предају Богу, али осећам морално слаби, ви сте у недоумици и заробљеништва подлегне навикама свог грешног живота. Ваша обећања и резолуције су као зграда на песку. Ви сте господар својих мисли, његова осећања и склоности. Да ли сте обећања и обавезе си урадио, и то подрива ваше поверење у своје искрености и чини да се осећамо да је Бог не прихвата. Ви не треба очајавати. Морате само да схватите шта истинске снаге воље. Хоће ли контролише власт у људској природи, моћ доношења одлука, моћ избора. Све зависи од правилне употребе воље. Бог је човеку дао могућност избора, и то је за људе да га користе.

Можете да промените своје срце, Бог не може себи дати наклоност срца, нисте сами на сопствене воље, да одлучи да ће он послужити. Можете ли дати Бог своју вољу ", јер је Бог који ради у вама да желите и чини оно што воли." (Филипљанима 2:13) Тако је цела природа ваших подређених Духа Христова, фокусирајући своју наклоност ка Христу, ваш ум ће бити у хармонији са њим.

Жеља за побожност и светости себи је исправна, али ако то не само остане у њеном добар за ништа. Многи се уводе у пропаст, јер само нада и очекују да ће они постану хришћани. Не достићи да предају своју вољу Богу. Још увек није одлучила да постану хришћани.

Правилна употреба игра може да у потпуности промените свој живот. Ако Рука у Христу своје воље, уз неколико сила која је изнад свих сила. Добићете снагу одозго, треба да буде чврст, тако да константно послушни Богу ћете моћи да живи нови живот, јер живот у вери.

Извод из књиге Пут Христу - ЕГВхите


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

4. Признање - Пут Христу

167_cesta_ke_kristu.jpg Исповести"Онај ко покрива своје грехе неће напредовати, а ко признаје и оставља их неће бити милости" (Приче 28,13).Услове под којима могу да добију опроштење од Бога, слободан, фер и разумно. Господ ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 130068x

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

304_cesta_ke_kristu.jpg Раст Христа - да промени наше природеМислите Христове љубави, лепоти и савршенству његове природе. Мислите Христа у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неизрецивог љубави ...
Додата: 07.01.2011
Прегледи: 133930x

Видео - Исусе

199_film_jezis.jpg Исус Џон Хеиман се посматра и већина преведена филма у историји филма.Овај филм је историјски блиско на живот Исуса Христа.Ко је Исус? Ово питање има за циљ да одговори познати продуцент ...
Додата: 03.11.2010
Прегледи: 242173x

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

285_bible.jpg Библија је књига која је створена за 16 дугих векова, и учествовао у писању 40 писаца потпуно различитих година, занимања, образовања, животне средине, укључивање, и поглед на свет. А ипак смо ...
Додата: 07.12.2010
Прегледи: 197487x

Видео - Све о Христу! - Павле Перилица

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Вечерас сам овде да говорим о људима. Или да разговарају о цркви или религији. Јер су све ове ствари имају своје пропусте и недостатке. Сваки од вас треба да буде у ...
Додата: 12.05.2011
Прегледи: 142956x

Sr.AmazingHope.net - 5. освећења - Пут Христу