Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

Полазна тачка, шта да радим?

273_cesta_ke_kristu.jpg

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

Додата: 22.11.2010
Прегледи: 149889x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

"Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..

Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ланац околности које су довеле до његове конверзије, то не доказује да то није обрнута.

Ако срце је обновљен Духом Бог ће сведочити самог живота. Промена се огледа у карактеру, у навикама, у састанку. Приказује јасно, упечатљив контраст између оног што је било пре, па су сада. Природа не показује повремене добра дела или лоша дела ретко, али свакодневном говору и понашању.

Ко контролише нашим срцима? Иако се баве наше мисли? Ко смо ми о томе говоримо? Ко су наше најдубље осећања и наше најбоље снаге? Ако смо Христу, они дрзе наше мисли на њега и тражи га као наша осећања. Све смо и шта смо посвећена њему. Желимо да буде по његовом имиџу, да покаже свој дух, да Његова воља и у свим његовим љубави.

Они који постају нова створења у Христу Исусу, доносе плодове Духа, који је "љубав, радост, мир, стрпљење, љубазност, доброту, верност, благост, само-контрола" (Галатима 5,22-23). Престати да пронађе задовољство у старим пороцима, већ и за веру у Сина Божијег ће ходити у стопама Христа, одражавају његов карактер и биће чист као што је чист.

Ствари које су некад мрзели они сада воле, и оно што је некада волели, сада мрзе. Људи су поносни и сигурни они постају реални и скромни. Пијаница постаје трезвени, сладострасник човек морално чист. Један оставља екстравагантне навика и начина света. Кристијан не тражи "спољне замке, али орнаменти ће бити" оно што је скривено у срцу онога што је нераспадљивост и нежан и миран дух "(1 Петрова 3,3.4)

Покајање не може да докаже другачије од амандмана, којима послује. Обнавља грешник своје обећање Богу, вратити ако краде, признаје своје грехе када воли Бога и свог ближњег, он може да буде сигуран да је вратио из смрти у живот.

Ако сте дошли као лутајући, опака бића Христу и постаје један од учесника у праштања милости, рафала из наших срца са љубављу. Било терет ће бити светло да нас, јер јарам који Христос намеће је лако. Дужност постаје задовољство, нудећи радост. Стаза, која се чинило обавијено у мраку, сунце зраци осветљавају правда.

Лепота природе Христове се огледа у своје следбенике. Да ли ће се Божија је са задовољством Христу. Љубав према Богу и ревности за славу Божију, били су главни мотиви у животу нашег Спаситеља. Љубав украшене и надограђује све њене акције. Љубав долази од Бога. Непосвећен јој срце не могу да рађају и иде. Може се наћи само у срцу, где Исус влада. "Ми волимо зато што је Бог први заволео нас" (1 Јован 4:19). У срцу обновљене љубави божанске милости је покретачка сила иза преговора. Промена природе, контроле мотиви који регулишу љубављу, превазилажење непријатељство и племенитији осећања. Ако је ово љубав у свом срцу и беаутифиес живота преради утицај на наше окружење.

Постоје две грешке које морају бити са којима се суочавају деца Божија - а посебно онима који су тек почели да верују у милост Божију - посебно заштићени.

Прва грешка, од које је помињала, је веровање у сопствене снаге човека и његове радове, веровање да њихова човек може да се помири са Богом. Који покушава да поштују закон и постао сопствени свеца дела, покушава да је немогуће. Све што човек одржан без Христа, заражен себичности и греха. Само вера у Христа милост може да нас благослови.

Други ништа мање опасан грешка је веровање да је Христос ослободио човека од очувања закона Бога, вера да будемо учесници у благодати Христа и да су наши акције са наше откупљење немају ништа заједничко.

Али, имајте на уму да послушност не значи само формално поштовање наређења, али милосрђа.

Закон Божји је израз праве природе Бога, је оваплоћење великих принципа љубави, и то је темељ Владе Бог на небу и на земљи.

Ако наша срца су недавно створени на слику Божију, то је усађене у души божанске љубави, могуће је да је Божији закон се не рефлектује у животу? Ако принцип љубави улио у срца, ако се поново рађа у слику онога који га је створио је испуњен обећање нови уговор.

Јеврејима 10,16 - "Ја им дам законе своје у срца њихова и писати их у виду."

А када Закон је ступио на срце, ће обликовати његов живот. Послушност - сервис љубави и посвећености љубав - је прави знак послушању. Писмо каже:

1 Јованова 5,3, 2,4 - ". Ту је љубав Божија да заповести његове држимо" "Ко каже да сам га знам, али не држи његове заповести је лажов и нема истине у њему." То је само вера и уверења да је наше послушности ослобођење од учесника је милост Христа који нам омогућава да буде послушна.

Спасење неће стећи своју послушност, јер спасење је благодатни дар Божији да прихватамо вером. Послушност је плод вере.

1 јан 3,5.6 - "А знате да Син Божји јави да грехе, и нема греха Они који су остали у Сину, а не грех и онај ко греси, или га видели познатим га.."

То је тачно мерило. Ако останете у Христу обитава у нама љубав према Богу, наша осећања, наше мисли, наше намере и наше акције су у складу са вољом Бога као што је изражено у заповести Светог Божјег закона.

1 јан 3,7 - "Мала деца, нека нико не превари: он је праведник, који не правда - као што је он праведан."

Правда је дефинисана свети Божји закон, који је изражен у Десет заповести дате на Синају. Фантом веру у Христа, која тврди да је тај човек је пуштен из обавезе да поштују Бога, а не веру, већ ароганције.

Ефесцима 2,8, Џејмс 2,17 - "Јер, милошћу сте спасени кроз веру", али "као и веровање, осим самих дела, и сама је мртав."

Исус је рекао о себи, пре него што је дошао на земљу:

Псалам 40,8 - "да испуним своје Бог, твоја воља је моја жеља, твој закон је у мом срцу."

И пре него што вазнео на небо, рекао је: "...

Јован 15.10 - Имам чува моје заповести Оца и остајем у љубави Његовој. "

1 Јованова 2,3-6 - Светом Писму каже: "По томе знамо да смо га знали, ако заповести његове чувамо ... Ко каже да остаје у њему морају да живе као што је живео."

1 Петрова 2,21 - "Јер и Христос пострада за вас, остављајући вам пример да следе његов пример."

Услов за вечни живот је исти данас као што је увек била - остао је исти као што је био у рају пре пада наших првих родитеља. То је апсолутна послушност Божјем закону, савршена праведност. Ако је одобрено вечни живот у другим околностима, то би ризик добробит целог универзума. То би отворило пут за грех, који ће постати све јад и туга бесмртан.

Пре његовог пада Адама могао послушност закону Бога да створи правичан природе. То није, међутим, и за свој грех постао нашу грешну природу, тако да не може бити фер у сопствену снагу.

Зато што смо грешни и грешне, не можемо савршено послушни свети закон. Ми немамо правде, могли бисмо да се супротстави захтевима Божјег закона. Али Христос је припремио за нас излаз. Он је живео на земљи у средини исте суђења и искушења са којима се суочавају. Ипак, он је живео безгрешан. Он је умро за нас и сада смо понуду која ће се на њему наше грехе и даје нам своју праведност.

Рука у Ако је он и прихвати га када Спаситељ, од вас ће се сматрати само као његова последица, било да је ваш живот сам грешно. Христов лик стоји у место вашег карактера, и Бог вас прихвати као што сте били криви.

А то, Христос даје ново срце. Вера борави у вашем срцу. Вером, морате посматрати ово сједињење са Христом, и сваки дан морате да се повинују њиховој вољи Његовој вољи, и ако то урадите, Христос ће радити у вама да се и акт своје воље.

Након тога може да каже: "... и живота који ја сада живим живим вером Сина Божјега, који ме је љубио и самога себе предао за мене" (Галатима 2:20). Слично томе, Исус је рекао својим ученицима: "Није ти који говоре, али ви говорите у духу свог Оца" (Матеј 10:20). Он је Христос у вама, показују да је исти дух и чинити добра дела - дела правде и послушности.

Ми не поседују ништа, оно што може да се похвали. Ми немамо разлога да егзалтације. Наш једини разлог за наду у правду Христу, који смо додали на једном месту Свети Дух ради у нама и кроз нас.

Када говоримо о вери, мора се имати у виду да постоји разлика. То је врста вере, која је потпуно другачија од праве вере. Постојање и моћ Бога, истину речи Божје, као чињеницу, да је чак Сатана и његови домаћини не може порећи. Библија каже да "чак и демони верују и стресемо" (Јаков 2:19), то није вера.

Где је једина вера у Божју реч, али је подређен вољи Божјој, подвргавање Бог је место где срце где је лишен осећања, не постоји истинска вера, вера која делује љубављу и прочишћава душу. Таква вера је обновљена срце слику Божију. Срце које у обновљеном стању не подлежу закону Божијем, нити истину, сада се радује у светим заповестима и позива заједно са Псалмиста: "Како волим свој закон ја сваки дан мислим о њему" (Псалам 119.97). А правда је испуни у нама, "који неће јој пратити, али по Духу" (Римљани 8:1).

Има оних који су пробали опраштање љубави Христове и који би заиста желели да се Божија деца, али ипак схвате да су несавршени, да је њихов живот није без мана, и лако се сумња да ли је њихово срце обновио Свети Дух .

Суцх'д бих да кажем: Не очајавајте, не варира. Често нам треба за ваше недостатке и грешке у јесен плаче на ноге Исуса, али не смемо подлећи потиштеност. Чак и ако бисмо превазишли непријатеља, ми смо осуђени на пропаст. Бог нас неће оставити, и баци ван. Христос је са десне стране Богу и представљају нас.

Љубљени ученик Јован је написао:

1 јан 2,1 - "Пишем ово са вама, можда нећете грех, али ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника.".

И не заборавите речи Христове: "Отац сам те воли." (Јован 16,27). Он жели поново да усвоји, он жели да види одраз вашег чистоте и светости. Ако дозволите му да настави добар посао већ започео у вама све до дана Исуса Христа. Молите се усрдно, верујем више у потпуности. Ако ми престати да верујемо у своју снагу, да нам верују више моћи нашег Откупитеља, па смо га прослављамо који је наш здравље.

Више ближе Исусу, више кварова ће носити ноте, јер је наш здрав разум да се побољша и савршен додатак природу Исуса доказује наше несавршености у светлу јасније. Ово је доказ да су сотонине преваре губи своју моћ, утицај анимирање Духа Божијег буди нас.

Више од нас да га и реч Божију Пуди осећао потребе, потпуније природу Христа и знамо да ће још у потпуности одражавају његову слику.

Извод из књиге Пут Христу - ЕГ-бели


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Покајте се - сада је најважније!

484_pokani.jpg Матеј 4.17 - Од тада поче Исус проповедати "! Покајте се Царство Небеско је близу!"Када је Исус Христос и Јована Крститеља проповедао у близини царство небеско, прво позвао и позвао народ ...
Додата: 25.09.2011
Прегледи: 226223x

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

304_cesta_ke_kristu.jpg Раст Христа - да промени наше природеМислите Христове љубави, лепоти и савршенству његове природе. Мислите Христа у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неизрецивог љубави ...
Додата: 07.01.2011
Прегледи: 151900x

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 256528x

Ко је Исус Христ?

77_jezis_kristus.jpg Центар цела Библија је живот и смрт од највећих људи у историји света, Исуса Христа. Од свог рођења у нову еру се рачуна, иако је рођен у штали, и утицао на ...
Додата: 30.08.2010
Прегледи: 191713x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 1

374_jezis_kristus_1.jpg Сви ови стихови су да нас доведе до реализације да је Бог, Створитељ универзума и све животне дошао лично на земљу у телу човека, Исус Христос је умро за наше грехе. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 207916x

Sr.AmazingHope.net - 7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу