Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

Полазна тачка, шта да радим?

304_cesta_ke_kristu.jpg

8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу

Додата: 07.01.2011
Прегледи: 141788x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Раст Христа - да промени наше природе

Мислите Христове љубави, лепоти и савршенству његове природе. Мислите Христа у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неизрецивог љубави - то су теме за размишљање. Само ако волите Христа, ако га имате као пример, ако се ослања у потпуности на њега, тек тада ћете променити у свој облик.

Промена срца, које постају мала деца Божија, Библија се зове препород. Библија такође пореди промене добре клијавост семена, посејано менаџер. Исто тако, они који су се претварају у Христу ", као новорођеног детета" (1 Петрова 2:2), који расте (Ефесцима 4,15) у одраслих мушкараца и жена у Исусу Христу. Као што је добро семе посејано у пољу да расте и уродити плодом. Исаија пише да "ће се звати дрвеће праведности, који је Господ засадио на прослави" (Исаија 61,3). Слике из природе су толико навикли да лако можемо да разумемо тајанствени истине духовног живота.

Нису сви мудрост и вештину човек може да подигне животни ствари природе у најмањем. Биљке и животиње могу да живе само кроз живот инспирисан сам Бог. Исто тако, само кроз Бога дисања живот може родити духовног живота у срцима људи. До особа рођена "одозго" не могу да учествују у животу да је Христ дошао да дају.

Као што је истина са животом, па је са растом. Само Бог ствара цветни пупољци и цветови фетуса. Моћ семена развија ", прво стабљику, затим ухо, а затим пун ухо пшенице" (Марко 4,28). А пророк Осија каже о Израелу да "цвета као љиљан.", "Дођи у живот као жито цвета као винова лоза" (Осија 14,5.7). А Исус нас позива, приметили смо љиљане, како они расту (види Лука 12:27). Биљке и цвеће расте јер троше сопствене снаге, труда и неге, већ зато што добијају од Бога оно што даје живот за њих.

Дете не може да својом снагом или на сопствену иницијативу да расте инча и као што то чинимо не сопственим напорима да се обезбеди духовни раст, а биљка расте дете тако што од своје околине оно што им помаже да живот - ваздух, сунце и исхране. Оно што ови дарови природе су животиње и биљке, то је Христос онима који верују у њега. То је њихов "вечне светлости", "сунце и штит" (Исаија 60.19, 84.11 Псалам). Да ли ће "као роса Израелу", "као киша долази доле на травњаку исечци (14,5 Оза, Псалам 72,6). Жива вода," хлеб Божији који силази с неба и даје живот свету "(Јн. 6 : 33).

Непобедив поклон, који је био његов син, Бог је опколио цео свет ваздух милости, што је једнако стварно као из ваздуха, који окружује света. Они који одлуче да дише овај животворни атмосферу ће живети и расти у одраслих мушкараца и жена у Исусу Христу.

Као цвет окреће према сунцу, тако да је светло зраци помогли да лепоту и хармоничне, тако да морамо да се окрене Сунце правде, на нас сјајно светло неба и развијали наше природе слике Христа.

Исус нас учи ова када се каже: "Останите у мени и ја у вама, као младић не могу да поднесу себе овце, ако се остави на вино, тако да нећете ни ви останете у мени када ... Без мене не можете чинити ништа "(Јован 15,4.5). Да живе светим животом, ви сте као зависе од Христа, као готован зависи од соја да расту и уродити плодом. Ако сте повезани са Христом, нема живота. Немате снаге да се одупру искушењу и расту у милости и светости. Ако бораве у њој, ви ћете моћи да напредују. Ако је ваш живот је заснован на Христа, увенути, или неће оставити на цедилу воћа. Ви ћете бити као дрво засађено је потоци воде.

Многи мисле да неки посао мора да се сами урадити. Они се ослањају на Христа да опрости њихове грехе, али покушајте да живе десно сопственим напорима. Било који такав покушај мора пропасти. Исус каже: "Без мене не можете чинити ништа." Наш раст у милости, наша радост, наша корисност - све то у потпуности зависи од нашег сједињења са Христом. Ће расти у милости, ако смо у контакту са њим, сваки дан, сваки сат, ако живе у њој. Христос је једини аутор наше вере, али и завршном обрадом. Христос је први и последњи, увек. Да би се са нама само на почетку и на крају нашег путовања, али је на сваком кораку. Дејвид каже: "Господе, пре него сам ставио још очи, и кад ми десну руку, ништа ми Схаке" (Псалам 16:8).

Ви питате: "Како да стојим у Христу?" - Баш као када је први примио. "Живети у Христу Исусу, када га прихвате као Господа." "Праведник ће од вјере живјети". (Колошанима 2,6; Јеврејима 10:38).

Бог те предао, били сте сви његови га послужи и он је био послушан до њега, а сте примили Христа као свог Спаситеља. Нисте могли постићи опроштење својих грехова, или он може трансформисати срца. Када сте се предали Богу, да верујемо да ће све то Бог учинио за вас, за заслуге Христове. Вером сте постали власништво Христово и веру у њега одрастају - да вам дати, а ви ћете добити. Ви морате да дате све - своје срце, своју вољу, своју услугу, морате да дате Богу је све, ако желите да будете послушни све његове заповести, и све што је потребно да прихватите - пуноћу Христа као благослов, да живе у свом срцу, био је своју снагу, своју правду, своје вечно помагач - да вам да снагу да будемо послушни.

Се свети Бог у јутра, без обзира да ли је ваш први потез: Хајде да се молимо: "Узми ме, Господе, јер је његова целокупна имовина сам ставио све моје планове на ногама Користите ме данас у његовом министарству останете у мени и дају... ме је завршио све своје дело у вама "Дакле, молите сваки дан.. Сваког јутра посвети Богу за дан унапред. Донеси га са свим својим плановима да се изјасни о свом провиђење, да се, а који нису. Дакле, сваки дан Стави свој живот у Божје руке и ваш живот ће постати све више и више по узору Христовог живота.

Живот у животу Христовом у равнотежи. Не мора да буде нека емоционална узбуђења, али то мора да буде трајно мирна поверење. Нема наде убаците у себи него у Христу. Ваша слабост је повезан са своју снагу, своје незнање на његову мудрост, своју слабост његове упорности и снази. Зато мора да гледа у себе, не смете да мислите за себе, али морате да погледате Христу.

Размислите о својој љубави према лепоти и савршенству његове природе. Христ у самоодрицање, смирење у Христу, Христос у чистоти и светости, Христос у својој неисказану љубав - то су теме за медитацију. Само ако волите Христа, ако га имате као пример, ако се ослања у потпуности на њега, тек тада ћете променити у свој облик.

Исус каже, "и живе у мене." Ове речи Креирање слике соба, снагу, поверење. Он нас позива: "Дођите к мени ... и ја ћу вам дати одмор" (Матеј 11,28.29). Псалмиста речи изражавају исту идеју: "Буди ћути пред Господа и чекати на њега." Исаија нам даје сигурност: "У конверзије и мирно ће бити ваше спасење" (Псалам 37,7, Исаија 30.15). Ова мира не лежи у стању мировања због позива Спаситеља је обећање простора за рад са изазовом: "Узмите јарам мој на себе ... и ти ћеш наћи ћете спокој" (Матеј 11,29). Срце које је пуно Христа, који раде за Христа и најискреније највише ватрено.

Суочавање са собом, окреће од Христа, извор снаге и живота. Зато је Сатана покушава да скрене нашу пажњу од Спаситеља и спречавају нас са њим у складу и везе. Он покушава да скрене пажњу нашим умовима овоземаљска задовољства живота бриге, проблеме и недостатке других или сопствене грешке и слабости. Немојте се преварити своје фикције.

А многи од оних који су стварно савесни и који желе да живе за Бога, често заведен чињеница да мисле о својим грешке и слабости, и нада се да ће га одвоји од Христа и тријумф над њима. Зато би требало да мисле о себи и ми треба да живе у страху и анксиозност да смо спасени. Сви смо далеко од извора моћи. Обавезати се потпуно Богу и поверење њега. Разговарајте о Исусу и мисле о њему. Омогућити да изгубите "само". Склоните све сумње, вожње сваког страха. Рећи са Апостол Павле: "Шта су животи више не ја, него живи у мени Христос Ако сада живи у телу, то је живот у вери у Сина Божијег, који су ме љубав и дао Себе за мене.. " (Галатима 2:20). Предају Богу. Он држи оно што сте рекли. Преда у руке онога који те воли, да вас безбедно замке.

Када је Христос преузео на себе људски облик, окован себи да веза љубави према човечанству, које се не могу сломити снагу, осим ако се одлучи да једну себе. Сатана и даље води нас и надражене да смо провалили ову везу, одлучили смо да се одваја од Христа. Због тога морамо гледати, борите се и молим се да ништа не може нас довести до, определили смо још једног човека, можете то урадити у било ком тренутку, јер имамо слободну вољу. Дозволите нам, дакле, још увек поглед на Христа и он ће нас штитити. Ако гледамо на Исуса, ми смо безбедни. Ништа не може да нас извуче из његове руке. Ако икада гледамо његовим речима, "променили смо у његов обличја у све већу славу - све је Дух Господњи" (2 Коринћанима 3:18).

Тако добијени из првог ученици драгоцени Спаситељ. Када су ученици чули Исусове речи, осетили су да им је потребна Исуса. Претраживали њега, нашао и проучити. Они су били са њим код куће, на вашем столу, у соби и на терену. Ступио у контакт са њим као наставник са ученицима, примају свакодневно наставу из његових уста истину. Погледао га као слуга своме господару да научите своју дужност. Ови ученици су били људи "подложни истим тешкоћама као што смо ми" (Јаков 5:17). Борио исто борби са грехом као и ми. Они су се као да нас милост да живимо светим животом.

Чак и Јован, љубљени ученик који највише личи Спаситељ, а не драги лик од самог почетка. Он је био арогантан и амбициозан, али и жестоке и увредљиве. Кад се појавио, међутим, божанске природе Христа, знају своје слабости и ово знање он понизио. Снагу и стрпљење, снаге и нежности, милост и смирење, које је видео у свакодневном животу Син Божији, испуњена његова душа са дивљењем и љубављу.

Сваки дан који му је срце привлачи ближе Христу и љубави према свом учитељу заборавио да носе. Његова ароганција и амбиција је начин да се акције трансформације снаге Христа. Поново оживљава утицај Светог Духа му је дао ново срце. Снагу љубави Христове је довело до промене у његовом карактеру. Такав резултат показује заједништво са Исусом. Ако Христос борави у срцу, она се мења целу природу тла. Дух Христа и његове љубави преузимања срца, повишен мислима и жељама да се Богу и небу.

Када је Христос ушао у небо, остао је у његови следбеници и даље осећају његово присуство. То је лично присуство пун љубави и светлости. Исусе, Спаситељ од њих шетали и разговарали, а који је молио са њима да се обезбеди њихова срца наде и утехе, они су одведени на небо са поруком собе на уснама. И кад узе гомилу анђела, ученици још увек чуо звук његовог гласа, говорећи: "Ево, ја сам са вама алуаи па до краја века" (Матеј 28.20). Христос узнео на небо у људском облику. Ученици га види пред престолом Бога је још увек њихов пријатељ и Спаситеља, да његова љубав није променило, још увек је једна од патње човечанства. Он је изнео пред Богом заслуге своје драгоцене крви, и показао му рањено руке и ноге, као подсетник на цену коју плаћа за откуп. Знали су да у уздигао небо да се припреми место за њих, и да се врати и да му га.

Када ученици заједно након Вазнесења свога Господа, дао молитва Оцу у име Исуса ". Уз поштовање и страхопоштовање су савијене у молитви и поновио обећање о Исусу. "Ако питате Оца за нешто, можете га дати у моје име Нисте молио за било шта у моје име, питајте и примићете, да радост ваша завршена "(Јован 16,23.24). Он је подигао руку вере све више и више са убедљив изјаву: "Христос Исус који је умро и који је подигнут, с десне стране Бога посредује за нас" (Римљанима 8:34).

Педесетнице донео им је присуство тешитељ, од кога је Христос рекао: ". То ће бити у вама" А онда је рекао: "Ви се добро за мене да напусте Кад одем, Утешитељ неће доћи к вама ћу отићи ако сам вам послати.." (Јован 14,17; 16:7). Од тада, Дух Христов живе трајно у срцима његових следбеника. Њихова заједница је сада ближа него када је био са њима лично. Светлост, љубав и моћ Христову да живе у њима, они су потицала од, тако да људи гледајући их, "они питали, упознају, који су били са Исусом" (Дела 4:13).

Све што је Христос својим ученицима, он жели да буде његов следбеници данас, јер је у свом последњем молитву, када се окупили око њега мале гомиле ученицима говорећи: "Молим вас, не само за њих, већ и за оне који имају реч верују у мене "(Јован 17.20). Исус се молио за нас и замолио нас да будемо једно са Њим као што је једно са Оцем. Шта јединство!

Спаситељ је рекао у себи: "Син не може сама по себи износити ништа", рекао је Отац који пребива у мени не његови радови "(Јован 5,19, 14.10) Ако Христ пребива у нашим срцима, ми ћемо деловати". Као акт вољу и добре одлуке. "Ми ћемо радити онако како је радио, ми показати исти дух Дакле., ако смо га волим и ако живе у њој, да ли ће расти" све-у њему који је глава, то је Христос "( Ефесцима 4:15).


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?

371_existuje_peklo.jpg Многи људи се плаше пакла и вечних патњи. Али, пакао? Библија говори о паклу који је само до коначне судњи дан долази. Када је Исус Христос васкрсава зли и даје одлука ...
Додата: 02.03.2011
Прегледи: 207139x

5. освећења - Пут Христу

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 ПосвећењеБожје обећање гласи: "Ви ћете ме тражити и наћи ме када ме траже свим срцем својим" (Јеремија 29.13).Бог мора да се баци кроз срце, у супротном не може се променити ...
Додата: 20.10.2010
Прегледи: 145096x

Једини прави Бог, Бог Израелов!

439_izraelite.jpg Исаија 44,6 - Овако вели Господ, Спаситељ и краљ Израела, Господ над војскама: Ја сам први и ја сам последња, осим мене нема Бога.Бог је само један! Један Створитељ Земље и ...
Додата: 01.06.2011
Прегледи: 281068x

Семинар - Развој карактера

479_seminar.jpg Ми живимо као Христа? Питање треба да пита сваког хришћанина, јер Исус нас је позвао да живимо као он.Овај семинар има за циљ да обезбеди карактера изградњи хришћанских начела заснована на ...
Додата: 20.09.2011
Прегледи: 126598x

Први кораци ка религиозан човек

467_prvni_kroky_vericiho_cloveka.jpg Немојте се плашити да исповедају своју веру у Христа.Римљанима 10, 9-11 - Ако сте, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је Бог васкрсао ...
Додата: 20.08.2010
Прегледи: 135681x

Sr.AmazingHope.net - 8. Раст Христа, промене у природи - Пут Христу