Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Кривични на крсту - већ на небу, или када други долазак?

Шта је смрт?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg

Кривични на крсту - већ на небу, или када други долазак?

Додата: 02.11.2010
Прегледи: 153789x
Теме: Шта је смрт?
PrintTisk

Лука 23, 42-43 - А Исус је рекао: "Запамти ме када дођеш у своје краљевство." Исус је одговорио: "Заиста, кажем вам, данас ћеш бити са мном у рају."

Као доказ да је лице "оставља после смрти директно у небо, то је најчешће цитирана интервју Исус криминалац.

Матеј Јеванђеље говори о 50 пута у царство небеско или царство Божије. Исус и његови следбеници на ову тему често разговарали. Исус је учио своје ученике да се моли: "Твоје да дође царство!" Ипак, мање од 48 сати пре хапшења, он је опет рекао врло јасно, када смо заједно у своје краљевство узима верника.

Јован 14:1-3 -... "Нермут у нашим срцима Да ли верујете у Бога, и верујте у мене У дому мога Оца има много места Ако то није тако, рекао сам ти ја идем да вам припремим место. за вас. кад одем и припремим вам место, опет ћу доћи и узети вас за себе, можете се где сам.

Знао сам кривичних као и израелски разумевање Божијем царству. Дакле, он је рекао: "Исусе, ја се сетим када дођеш у своје краљевство Звингли преводи овом месту у Цириху Библији:" Кад уђеш у своју краљевску владу, "а превод Хамп-Стензел-Курзингер: .. кад дођеш у своје царство! "

Да ли је могуће да је Исус би одговорио потребу за криминалце, као и многи хришћани верују: "И данас ћеш бити са мном у рају"?

Када је Исус Британија у томе ", данас" још увек није успостављена?

Када је Исус на трећег дана после његове смрти рекао да је вазнео на очеву? Јован 20.17.

Када се, током "три дана" у земљи? Матеј 12,40.

Када ће верници бити васкрснути када је Исус да се врати и онда узме да је Исус својим краљевством? Џон 14:1-3.

Када је Исус предвидео да ће бити васкрснут из смрти до трећег дана? Лука 18,33.

Не, то је немогуће да је Исус обећао да ће криминалци да са њим у рају, "Данас". Па чак и реч "још", који се јавља у неким преводима, је у телу.

Веома је важан овај податак: у древне грчке рукописе тамо знакова интерпункције, тако да нема зарез. Дакле, сваки преводилац слободу да стави зарез пре или после речи: "данас". Међутим, ако преводилац узме у обзир контекст и основни текст је лишен ове слободе, јер је зарез после "данас".

Кривично је изјашњење о кривици: Запамти ме када дођеш у своје краљевство, Исус је одговорио: "Заиста, кажем вам данас (данас, када висиш на крсту), од вас ће бити са мном у рају." Када? Када се врати и да се све узима спасење људи.

"Ја вам кажем сада" у потпуности одговара хебрејски начин говора. То је особеност оријентални начин говорећи: Када је обећање, каже дан обећања.

У контексту све у вези Библије текстова То је због: зарез треба поставити после речи: "данас". Човек је био разапет са Исусом не задовољава питање када, али жеља да Божији царство икада добио.

Изведених из књиге "Смрт и васкрсење, Небо и пакао" Томаси Мартино


Повезани чланци из категорије - Шта је смрт?

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

407_jezis_hora_promeneni.jpg Матеј 17,1-8 - Након шест дана узе Исус Петра да га, Јакова и Јована брата његова, да их водио сам у високим планинским и преобрази се пред њима. Његово лице сијало ...
Додата: 05.04.2011
Прегледи: 356320x

Клиничка смрт - шта Библија каже?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg Шта је клиничка смрт, која су искуства људи?Многи људи широм света који су доживели клиничку смрт, реците своја искуства. Током мождана смрт, људи имају различита искуства као што је пут мрачном ...
Додата: 01.10.2010
Прегледи: 339955x

Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?

371_existuje_peklo.jpg Многи људи се плаше пакла и вечних патњи. Али, пакао? Библија говори о паклу који је само до коначне судњи дан долази. Када је Исус Христос васкрсава зли и даје одлука ...
Додата: 02.03.2011
Прегледи: 209213x

Смрт је нешто после смрти?

72_co_je_po_smrti.jpg Шта је смрт?Прво је поделио људе на два дела - тела и душе филозофа Платона. Он је рекао да је тело смртно и бесмртну душу. Које су усвојиле идеју хришћанства, па ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 190705x

Лажне доктрине о бесмртности душе

58_duch.jpg То је заиста бесмртну душу, или је то илузија? Оно што нам говори да ово на уму Библију?Многе цркве су се паганске доктрине о смрти. Они верују да после смрти је ...
Додата: 30.07.2010
Прегледи: 187130x

Sr.AmazingHope.net - Кривични на крсту - већ на небу, или када други долазак?