Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

Пророци Библије и данас

182_socha_bible_daniel.jpg

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

Додата: 18.10.2010
Прегледи: 325254x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје света

Господ Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке књиге Библија - Књига Данила и књига Откривења по Јовану. Бог нас жели да зна шта ће се догодити и били смо упозоравали. Он нас жели да скрене пажњу на време други долазак Исуса Христа и знам да упркос нашој земљи да влада сотона збачен Бог је све под контролом и његова реч је коначна.

У књизи Данила у поглављу 2 је пророчки сан светске историје, то је преглед историје до краја света и долазак Месија приказана велика статуа. Много година касније, он је већ био нови краљ Вавилона, Балтазар, Данијел се поново пророчки сан, овај пут када је Данило видео четири велике животиње и пророчко значење Данила Поглавље 7. Као и разне металне скулптуре, ове четири звери представљају четири земаљско краљевство, што ће пратити заредом.

Амос 3,7 - Да! Господ не ништа, али дели своје тајне слугама својим пророцима.

Данијел од 2,1 до 3,10 - У другој години своје владавине Набукодоносора имао сан који га је узнемирило, тако да није могао да спава.

Ниједан од мудраци могао рећи краљу што је сањао и протумачи сан, а прави човек Божји, Данијел, кога је Бог открио исти сан у тумачењу.

Данијел 2,31-45 - Па, краљ, ви сте имали визију, и гле, сте видели велику слику. То је био велики кип изузетан изглед. Лоомед испред вас и буди страх. Шеф статуа је направљена од чистог злата, груди и руке од сребра, трбух и бедра од бронзе, ноге од гвожђа и стопала делом од гвожђа и део глине. Ви видех, и гле стене без додира људске руке, пауза камени кип ударио гвожђа и глине ногама и сломили их. Одједном све то гвожђе, глине, бронзе, сребра и злата, сломљена на комаде - као плева, када лето вршидби зрна. Ветар је познато да након сто су оставили споменике. Међутим, камен који је погодио статуа, постао велика планина и испуни сву земљу.

Толико снове. Сада Краљевско Височанство ће размотрити своје тумачење. Ти, о краљу, уметност краљ краљева, зато што је Бог дао царство небеско и моћ, снагу и славу. Да ли сте добили у руке целог насељених свет, све људе, животиње и птице, и учинио те владара над њима све.

Ти си овом делу од злата. Набукодонозор Феатуред Вавилонски Царство (606-539 пне), говори о царства, краљеви су били лидери своје монархије.

Библија тачно означава почетак пророчке историје, и ми можемо отворити књигу историје и види да царство уследила.

Данијел 2,39 - али након тебе настаће друго царство инфериорне у односу на твоје.

Сребрни Медо-Персијски дојке је симбол царства (539-331 пне). У 539 пне краљ Кир Велики ЛЕД Медо-персијску војску, након дуге опсаде, освојили Вавилон. И Медо-Персијско царство се може документовати, не само историјски, већ и Библија: Данијел 5,28: ". ... Твоје краљевство је разбијање и Међани и Персијанци дате"

Исаија 45,1 - Овако вели Господ својим помазао, да Кир, чија десна рука ми је сам да преузме контролу над народима и краљева пре њега, ја разоружали је отворио капије и врата остају затворена.

Ово је само Међани, персијски краљ Кир испоручи Израелце из Вавилона је проречено 200 година раније.

Данијел 2,39 - и после трећег краљевства од бронзе, који доминира целом свету.

Стомак од Грчке бакра Царство (331-168 пне). Грци - на челу велики краљ Александар Велики - стави крај на царство, Међани и Персијско царство основао Трећег света. Грчки војници су имали оружје углавном од бакра и бакарних су расписани зато што војници.

У Јерусалиму, свештеници су показали Александра пророчанство да ће Грчка победе над Персије, и Александар је веровао да ово пророчанство односи на њега. На 25, он је постао владар света. После његове смрти царство је подељена у 4 дела где се говори о Данијел Поглавље 7, а касније постепено освајају римске освајаче.

Данијел 2,40 - На крају, потребно четврти Британија, јака као гвожђе. Гвожђе је све сломљен и сломљен, и као гвожђе све паузе, тако да ће пореметити краљевство и све уништити.

Гвоздена ноге су симбол Римског царства (168 пне - 476). Римљани су победили Грке и постао владара света. Ово царство је било веће од претходних империја. Ја, Палестина је под римском доминацијом. Са библијске тачке гледишта дозвољен Римског царства, еванђеље могао брзо шири у паганском свету.

Историчари пишу о дугом, тежак и крвав власт Рима. Било је векова угњетавања од стране других земаља, где влада брутална аутократе крв текла слободно. Ипак, чак и тако моћне империје пропале. Рим се распао у десет делова, десет прстију пророчанства Божије.

1.Сакони, који су дали појаву Енглеске. 2.Франкс, који су дали појаву Француске. 3.Аламани, који су дали појаву Немачка 4. Визиготи, који су дали појаву Шпаније. 5.Суевовс који је дао повод Португала. 6.Ломбарди, који су дали појаву Италије. 7.Бургунди који је дао повод Швајцарској. 8.Херуловс који је нестао. 9.Вандалс који је нестао. 10. Остроготи, који је нестао.

До сада, логично једно царство за другом. Међутим, након Римског царства пророчанства Божије прориче нешто изван логике историје! Да је већ није било расте много, који би се уједињени под једном владе претходног народима и територијама, упркос чињеници да ће многи покушати.

Данијел 2,41 - А сте видели стопала и прсти делимично глине и делимично гвожђа значи да краљевство ће бити подељена. Међутим, она ће имати у себи нешто од чврстоће гвожђа, као што сте видели у обичном глином мешовитог мноштва гвожђа. Прсти делом од гвожђа и глине делом значе да ће царство бити делимично јака, а делом крхко. И док си видео гвождје помешано са заједничким глине значи да ће људска раса се мешати, али не држе заједно, као што се гвожђе не глине.

Шест познатих владари је такође покушао да уједини Европу:

Велики Чарли (Француска, 8. веку.) Карло В (Шпанија, 16. век.), Луј КСИВ. (Француска, 18. процената.) Наполеон (Француска, 19. век). Кајзер Вилхелм (Немачка, 20. век). Хитлера (Немачка, 20. века.). Зашто нико није уједињене Европе? Као што је човек покушао мало од онога што је Бог објавио да се никада неће десити - не у будућности!

Иако гвожђе, али је империја (Рим) поремећен, чини се тај елемент гвожђе ноге, чак и скулптуре. Рим, тако да у неком облику и даље присутна до краја људске историје. Он је променио изглед, али то је још увек овде. То потврђује и многе друге пророчанства у Данилу и Откривењу 7 Јохн.

Данијел 2,44 - У време ових краљева Бог неба ће успоставити царство које никад неће колапс, Британија која није краду људе. То краљевство ће се сломи и затворите све друге Британија ли то заувек трајати. То је чуло вида, што сте видели из стена, без додиривања људском руком паузе ломљеног камена и гвожђа, бронзе, глине, сребра и злата. Бог је показао велики краљу, шта ће се десити у будућности.

Не морају да брину о укупном нуклеарним уништењем или друго оружје које је произвела човек, али морамо да одлуче да ли или не желе да живе у Божијем царству, нову земљу. Ми сада живимо - метафорички гледано - у прстима Набукодонозора скулптуре. Статуа заврши, не следи било који други царства. Историја познатог света је на крају. Постројење за ударац камен - без интервенције људских руку - Божија Британија, други долазак Исуса Христа, Бог је суд.

Дела 4,11 - Исус је онај који осудио сте камена градитељи, који је постао углу.

Јован 3:16 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина, да ниједан који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.

2. Петар 3,9-10 - Господ не устручавајте се испуни своје обећање, као што неки мисле, али показује вам на стрпљењу. Не желим да ико пропадне, него да сви дођу у покајање. Дан Господњи, међутим, доћи као лопов.


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

Број звери 666, жиг звери и печат Бога

447_666.jpg У претходним чланцима смо студирали, који је, према Данилу 7 и Откривењу поглавље 13 поглавља звер понекад непримерено. Према доказима које је дао нас сама Библија је звер диже од мора ...
Додата: 17.07.2011
Прегледи: 480909x

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

299_egw-vision-with-bible2.jpg Од дана када су Адам и Ева оставили врата, плачу, врт Еден, Бог очекује народ Господа, који разбија моћ Луцифера и вратити земаљски рај је изгубљени и пада у грех. Други ...
Додата: 25.12.2010
Прегледи: 175653x

Библија Пророчанство - звер диже из мора - Откривење 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg 13 Откривење 1-10 - Онда сам видео море звери наступа са седам глава и десет рогова, рогови су имали десет круна на главама његове богохулне име. Звер сам видео је као ...
Додата: 22.02.2011
Прегледи: 384520x

Пророчанство - Њујорк 9 / 11 - СТЦ колапс - 11. септембар 2001

288_dvojcata_wtc_utok_september_archiv.jpg Прочитајте овај занимљив пророчанство. Елен Вајт видела у своје визије онога што се дешава у Њујорку од 11. септембра 2001? За нас су ови догађаји још увек чека у будућности? Пажљиво ...
Додата: 09.12.2010
Прегледи: 270660x

Месијански Јевреји

164_izrael_vlajka.jpg Месијански Јевреји - испуњење пророчанстваПоред бројних хришћанских деноминација постоје у Израелу и кретање такозваних "месијански Јевреји". Ови људи обично долазе из јеврејских породица, али верује у Исуса као Месију и прихвате ...
Додата: 06.10.2010
Прегледи: 261644x

Sr.AmazingHope.net - Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја