Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Библија Пророчанство - Ко је антихрист? - Данијел Поглавље 7

Пророци Библије и данас

300_kdo_je_antikrist_papezsky_system.jpg

Библија Пророчанство - Ко је антихрист? - Данијел Поглавље 7

Додата: 26.12.2010
Прегледи: 381644x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

У другом поглављу Данијел је Бог открио основне пророчке поглед. Користи слику од метала и камена фигура, који је на крају сломили.

Златна глава представљали вавилонске империје, грудима је црна слика Медо-Перс Царство, симболизујући Грчке бакра царство стомак и ноге су гвожђе склон одраз Римског царства. Ноге вири из глине и гвожђа, говори о дугим вековима ратова и покушаја уједињења у Европи и Малој Азији. Јесен је велики камен долази у славу Исуса Христа. Више у чланку - Библија Пророчанство - Данијел 2 - Историја света.

У седмом поглављу пророштва описује Данијела је исти домен са другим симболима. Данијел је у своје време није знао ништа о народу Израела поново устане против Бога и разапну Месија, нису знали о расписивању Нови завет цркви, о њој касније одласка од Бога, из његових речи, као и пад средњовековне цркве, који прогонили своје вернике.

Боже, ово тужно развоју Цркве и пророчанства у Данилу предсказује поглављу 7 и 8 нису само старозаветно време, као што неки тумаче, јер ми имамо јасне изјаве о овом пророчанству се протеже све до краја. Ово пророчанство говори о времену суда Божијег и додирујете оно што је у финалу периоду ће се одржати на земљи и на небу (Данило 7,9 - 10,13 до 14,26 - 27).

Данијел 7,2-8 - Ја сам у ноћи Данијел је имао ову визију: Ево, видео сам колико велики мора олуја четири вјетра небеска. Одједном се појавила из мора четири огромна животиња, свака другачија. Први је изгледао као лав, али је крила орла. Онда сам видела да је престанак крила, био је подигнут од земље, тако да стоји на ногама као човек, и примио људско срце. И гле, изненада се појавио други звери попут медведа. С једне стране, усправно, држећи три ребра у зубима и био је рекао: "Устани, једи много тела!"

Гледао сам све више и гле, друга звер појавио, као што су леопард, али на леђима је имао четири крила птица. Имала је четири главе, и добио је моћ. Затим је отишао на ноћно осматрање, и гле, видех звер четврти. То је била страшна и грозно и имао страшну моћ. Са својим огромним зубима гвожђа, прождире и дробљење остатак газећег слоја доле ноге. Разликовао од свих звери која му је претходила, и имао десет рогова. Када сам гледао рогове, и гле, они су почели да расту између осталог, мали угао три прва рога су оповргнуо, како би направили места за њега. На углу сам људско као очи и уста, што је резултирало поносни говора.

Један је тумачења библијских пророчанстава најважније - да их не можемо ни на који начин да поставите своје мишљење или њиховим предрасудама. Не смемо да "сиса прст, Шта сваки пророчки симболи Ми морамо учинити што многи лажни пророци, који тумачи Свето писмо, јер им то одговара Ми смемо дозволити да се Библија протумачи.. Шта је, дакле, кључ. одгонетне чудно пророчанство слика пронађена у овом поглављу и који се појављују у другим књигама Библије?

Брзина = рат, Риот (као Јеремија 25,32; 49,35-37)

Море (вода) = нације, расе (Откривење Јованово 17.15)

Звер (звер) = Краљ или Британија (Данило 7,17)

Кутак = краљ, владар (Данило 7,24, 8,21, 17,12 Откривење Јованово)

Следећи речник је сада јасније слике - Данијел видео да борбе између нација подигнута четири велика краљевства.

У седмом поглављу пророштва описује Данијела је исти домен као што је описано у скулптурама у 2. Глава и упоређује вавилонском царству на лава, Медо-Перс да носи, пантера грчке империје и Римског царства описује као "страшно, страшно и изузетно моћне створење."

Историја јасно показује да након што је Грчка после само друга глобална сила - Римско царство (У пророчанство Поглавље 2 одговара бутина гвожђа - чак иу четвртом слика животиња, гвожђе појави). Сам предвидео природа овог краљевства је истинито. Није ни чудо што је речено да где год је изашао римски војник, седам година трава расте. Можете студирати историју и сматрају да та моћ ће се заиста своје огромно земљиште освојио силом, који је уништио све што стоји у њеном путу.

Након овог кратког описа политичких снага, Данијел почиње да се бави неким више снаге, који почиње за много векова да се меша у верске домену, у живот Цркве. Данијел 7.капитоле описује постепени настанак акције и специјална овлашћења, која води рат против светаца и Бога. То се зове мали рог. (Данијел 7,8,21)

Данијел 7, 19 - 27 - Онда сам хтео да знам шта се подразумева под четвртој звери, који су се разликовали од свих осталих: То је страшно и застрашујуће, са гвозденим зубима и бронзану канџе и дробљење и прождире остатак газећег слоја доле ноге. Такође сам желео да знам шта се подразумева под десет рогова на глави и зашто је он одрастао следећег угла, а три је напустио како би направили места за њега, и зашто рог имао очи и уста, што је резултирало поносан говор, и зашто је он изгледао моћније од других. Ја се погледали и тада сам видео да рог воде рат против светих и превазилази их. Онда је дошао дуго стоји, али је пресудио у корист свете Свевишњег. Онда је дошао време за светитеља је Британија.

Он је тамо стајао, па сам рекао: "четврта звер је четврто царство на земљи, која се разликује од свих других: То је захватила целу земљу, газе га и симпатија. Десет рогова то су десет царева који ће настати из овог краљевства. Након што их други краљ ће се појавити, различита од претходних, и они потчини три краља. Да ли ће говор против Свевишњега, свеци ће бити погрешно и покушати да промени времена и правила. Светитељи ће бити дат у руке за време и времена и пола времена. Али онда ће суд седнем и траке од њега моћи да буде заувек уништен и уништени. Краљевство, моћ и славу царства под небом ће бити предат свети народ Свевишњега. Његово царство трајати вечно, и сви владари ће му се поклоним и послушни. "

Ових стихова можете изабрати знакове који јасно карактеришу власти, крију под именом "мали кутак". У седмом поглављу књиге Данила нам говори да је овај "мали рог":

1 Потиче из четврте звери (В. 23-24).

2. Он је одрастао међу роговима десет (стих 8).

3 одбацио три рога (Кингс) (стих 8, 24).

4 Изгледао је веће од другог угла (В. 20).

5 разликовао од свих осталих (В. 24).

6. Да ли људско око (стих 8).

7. Она ће хулити Бога, смело говорити (В. 8, 20, 25).

8 водила рат против светих и надвладао против њих (В. 21, 25).

9 Он ће настојати да промени времена и закона (В. 25).

10 Светитељи ће бити дат у руке за време, времена и пола времена (В. 25).

11 Он ће владати све до појаве Древни (В. 22).

12 Његова влада је повукла она ће бити уништена (В. 26).

Имајте на уму да се поуздано тумачење, све карактере мора да одговара.

Идентификације ове власти може да помогне информације садржане у 8. поглављу Данила и Откривења. Питање је очигледан - то је могуће на основу тих карактеристика поуздано препознати Коју врсту моћи? Ко је "мали рог"? Ко је антихрист?

Постоји само једна сила која задовољава све карактеристике пророчанства. То је папске систем. Само упоредите Библија пророштво са историјом и разумети зашто Римска црква вековима забранио читање Библије и прогањани и убијани они који живе истине.

Дебљина мали рог не идентификује појединачне католици, али папски систем. Многи људи који поштују Црква Исуса Христа свакако волим свим срцем. Бог заиста воли људи завођења апостолска Римокатоличке цркве систем. Дакле, с обзиром на његове речи, тако да могу да уче и препознају Божије упозорење, чује глас Исуса и пратити га.

1 Потиче из четврте звери (В. 23-24). Рим пропао у десет посебна нација. Међу њима, онда је порастао мало углу. Пророчанство у Данилу 2. и 8. маја указују да ће римске моћи некако делује све до краја Другог светског историје. Историјска чињеница је да је једина сила која устаде и узурпирао власт Рима убрзо након пада Римског царства био папске систем.

Цитат: "То је посебан чин божанског провиђења у јесен Римског царства и његову поделу на једну царство, римски папа, који је Христос глава и на срце своје Цркве, стекао световне власти." (Папа Пије ИКС, Католичка апостолско писмо цум Еццлесиа,. Март 1860)

2. Он је одрастао међу роговима десет (стих 8). Он је порастао од 10 нација Западне Европе, Римска империја која је подељена. Они су били Саксонци (Енглеска), Френк (Француска), Алемани (Немачка), Визиготи (Шпанија), Суебовс (Португалија), Ломбарди (Италија), Бургундс (Швајцарска), Херули (уништена), Вандала (уништена) и Остроготи (глет).

3 одбацио три рога (Кингс) (В. 8, 24). Папска влада почиње да пада Римског царства 533, када је император Јустинијан је званично призната од стране папе челу свих хришћанских цркава. Британија, које нису признале ауторитет папе је немилосрдно уништена. Херули срушили су се на 493, Вандали и Остроготи у 534 у 538тх

4 Изгледао је веће од другог угла (В. 20). Сви краљеви његов предмет, и били су крунисани и спајање на основу папске декрета. Под утицајем функционисање целе Европе, а касније и широм света. Он је владао над краљевима који су чинили своје рачуне, и њихових народа.

5 разликовао од свих осталих (В. 24). Разлика лежи у чињеници да, по природи политичких и верских државе. Ватикан је једина држава која је обе цркве.

6. Да ли људско око (В. 8). Један од наслова папе латинског "Еписцопус Еписцопориум", што значи нешто као "супервизор супервизор" или "супервизор надгледника. Горе стих тумачи у вези са исповест Кроз исповест, јер католичка црква је увек увид у. живота људи (и не само обичних људи већ и најмоћнијих владара). Осим тога, ова слика сугерише везу са људима моћи Знамо да папски моћ је концентрисана у једном човеку..

7. Она ће хулити Бога, смело говорити (В. 8, 20, 25). Библијска дефиниција богохуљења ће нам помоћи да разумемо шта је богохуљење

Јован 10,33 - Одговорише му Јевреји: ". Ми не камен сте добро дело, него за хулу: Ти си човек и рећи да си Бог"

Марко 2,7 - "Шта овај човек каже Профане Ко може опраштати грехе, али Божија!?"

Матеј 23,9 - и не стави никога на земљи `име оца, јер је у вас један Отац који је на небесима.

Шта она каже о Папа?

"Папа је тако велика и тако узвишено достојанство да то није само човек ... ... је као Бог на земљи, једини владар верника у Христу, лидер краљева, пуноћа власти." (Луције Ферарис, библиотека Упитај, 1793, Вол ВИ Папа ИИ, стр 25-29)

"Ми се залажемо на овој земљи, уместо Свемогући Бог." (Велика слова посланица папе Лава, КСИИ, јун 1894)

"Папа није само представник Исуса Христа, он је Исус Христос, скривене под плаштом тела." (Католичка Народна, јул 1895)

"Папа је тако велика и тако узвишено достојанство да то није само човек већ као Бог, Бог је представник ... То је божански монарх и врховни цар, краљ краљева ... Ако би било могуће, и анђели Можда греши у своју веру, или мисле супротно веровању, они могу бити суђено и изопштени од стране папе "(Изводи из цркве Ферари речник, чланак о Папа).

Она тврди чак и "Краљ неба." Да је ова власт је јасно повезан са ентитета зове Сатана, који је изразио жељу да буде једнака Врховном Исаија 14,12-15.

8 водила рат против светих и надвладао против њих (В. 21, 25). Историја показује да 100-150 милиона људи били су под верским - политички систем, мучени и послао у смрт. Протестанти су били убијени зато што су веровали речи Библије и желео да живи у складу са Исусовим учењем.

9 Он ће настојати да промени времена и закона (В. 25). Божији закон је у ствари промењена. Друга заповест забрањује обожавање идола, статуе и слике су укинуте, а да број 10, подељени у последње две заповести.

Четврта заповест у вези суботу као дан одмора је промењен одлуком у 321 молитвом у недељу, као бог Сунца.

Матеј 5,18 - Заиста, кажем вам, док небо и земља проћи нису најмања слова, а не једна мала количина овог закона, пре него што све то претворе у стварност.

"Око 1400 године захтевао Петрус де Анцхарано папа може модификовати божански закон, јер његова моћ је божанска, а не људска Ниједна земља је наводно на месту, и. Бог има пуно право да одлучују о својој овце"

Цитат: "Папа има моћ да промени времена, да се уништи закона и одлучује о свим питањима, чак и они који припадају Христу Папа има власт и често се користи, модификује заповести Христове." (Ферари црква речник)

Цитат: "Наравно да Католичка црква признаје да промене (субота одмор у недељу) је био њен поступак ... ... и овај чин је знак да црквени ауторитет у верским питањима." (ВФ Томас, канцелар кардинал Гибонс)

Цитат: ". Недељу је знак власти ... ... наша црква је Библија, и овај покрет одржава у суботу (у недељу) је доказ да је чињеница" (Католичка Записник о Лондону, Онтарио, септембар 1923)

10 Светитељи ће бити дат у руке за време, времена и пола времена (В. 25). Отприлике у исто време разговарали у вези са прогоном свете књиге Откривења. Исти термин "време, времена и пола времена" појављује се у Откривењу 12,14. Истом периоду и исти догађај су на другом месту говори у овој књизи, али време се изражава у другим речима. Откривење 12,6, овај пут означена као "једна хиљада две стотине и шездесет дана" у Откривењу 13,5 термин "четрдесет два месеца". Библијски месец има 30 дана, библијски годину од 360 дана. То су они исти: 3,5 времена (година) = 42 месеци = 1260 дана.

Када пророчанство говори у симболима, онда пророчки дан представља један од реалног. На пример, у Језекиљ 4,6 Бог каже: "... Ја вам уштедети један дан сваке године ..."

Користећи овај принцип, дакле, "три и по времена" Данила 7 преводи као 1260 година.

Папска Рим владао Европе за 1260 година, у периоду 538-1798.

Од ових 1260 година, које почињу око годину дана. 538 - пружање цркве као институционалне моћи и до краја године. 1798 одмах након 1260 је. 10. март 1798 Наполеон је послао свог генералног Луис Александар Бертје са својом војском у Рим.

11 Он ће владати све до појаве Древни (В. 22). Папским систем, али је постао уништена. Око 59 година касније, дошло је невероватно када укључите 11. фебруара 1929 Италијански лидер Мусолини потписали конкордат са кардинал Гаспари, који је обновио цркву црквене имовине. Опет вратио папство да њен међународни положај, као глобалне политичке моћи. Све указује на то да власт глобални бум, изазива врхунац људске историје.

Мартин Лутер проучавање пророчку књигу Данила и Откривења и Павла писма Солуњанима антихриста откривено. Спалатин пише свом пријатељу:

"Ја сам дефинитивно више самопоуздања и не може да сумња да је папа је прави антихрист ... тако да ... јер је све баш онако како његовог живота, дела, речи и заповести."

Лутер није био једини вођа реформације, која је показала идентитет Антихриста. Цела гомила реформатора откривају праву природу папства. Међу њима су били као Томас Цранмер, Џон Вицлиффе, Џон Хусс, Џером, Џон Нокс и многи други. То је прави разлог зашто је Римокатоличка црква против реформиста Холдинга Божју реч, тако тешко да се бори ...

Наравно, Римске - католичка црква не зна тачно тумачење пророчанства. Према томе, пророчанство се покушава да се сакрије и искриви аргумент да Антихрист је Антиох ИВ Епифанем. Он не испуњава знакова у пророчанство и је дуго био мртав.

12 Његова влада је повукла она ће бити уништена (В. 26).

2,3-12 Солуњанима - Не дозволите никоме вара на било који начин. Док тај дан дође, постоји потреба да се окренуо од Бога. Они морају да открију зли и проклетник, који се противи и подиже се изнад свега да је оно што каже и шта је Бог, обожавао. Населе чак и у храм Божји и да ће издати Бога! Да се не сећате како сам вам рекао када сам још био с вама? Знаш шта га спречава ипак - у ствари, може доћи до тог времена.

Данијел 7,26 - 27 - Али онда ће суд седнем и траке од њега моћи да буде заувек уништен и уништени. Краљевство, моћ и славу царства под небом ће бити предат свети народ Свевишњега. Његово царство трајати вечно, и сви владари ће му се поклоним и послушни. "


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

299_egw-vision-with-bible2.jpg Од дана када су Адам и Ева оставили врата, плачу, врт Еден, Бог очекује народ Господа, који разбија моћ Луцифера и вратити земаљски рај је изгубљени и пада у грех. Други ...
Додата: 25.12.2010
Прегледи: 169514x

Број звери 666, жиг звери и печат Бога

447_666.jpg У претходним чланцима смо студирали, који је, према Данилу 7 и Откривењу поглавље 13 поглавља звер понекад непримерено. Према доказима које је дао нас сама Библија је звер диже од мора ...
Додата: 17.07.2011
Прегледи: 471721x

Дух пророштва - Елен Гулд Бела

161_ellen_gould_white.jpg Дар пророштва манифестује у служби Елен Г. Вајт, који је био један од оснивача Хришћанске адвентистичке цркве. Савет је добио инспирисали народа Божијег у последње време. Свет на почетку деветнаестог века ...
Додата: 05.10.2010
Прегледи: 304133x

Звер из земље и лик звери - Откривење 13,11

444_selma_ze_zeme_a_obraz_selmy.jpg Откровење 13,11-17 - Онда сам видела другу звер где излази из земље је имао два рога као у јагњета, али је говорио као змај. Она носи сву власт прве звери пред ...
Додата: 21.06.2011
Прегледи: 262781x

Месијански Јевреји

164_izrael_vlajka.jpg Месијански Јевреји - испуњење пророчанстваПоред бројних хришћанских деноминација постоје у Израелу и кретање такозваних "месијански Јевреји". Ови људи обично долазе из јеврејских породица, али верује у Исуса као Месију и прихвате ...
Додата: 06.10.2010
Прегледи: 254521x

Sr.AmazingHope.net - Библија Пророчанство - Ко је антихрист? - Данијел Поглавље 7