Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Промене у Библији превода

Нетачно учења

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg

Промене у Библији превода

Ажурирано: 16.11.2011
Додата: 16.11.2011
Прегледи: 266457x
Теме: Нетачно учења
PrintTisk

У чешком језику на недавно повећање броја Библије превода. Поред Васељенски Превод је на располагању не само да заврши превод и студијских Чешке Библе21, али и Јерусалим Библија, Библија и Јеховини сведоци. Американци такође имају много Библију превода на енглески, као што су нови међународни верзија (НИВ).

Али ови преводи су правилно преведен у складу са оригиналним текстовима?

У средњем веку црква није желео да људи читају Библију, јер ће видети колико Црква је далеко од истине. Библија био распет, спаљено, али Бог дозволити да ово буде потпуно уништена и заборављена. Бог увек имао своје људе, што је она неговати. Већ у то време црква је покушао да промени реч Божју и створио лажан превод на латински - Вулгату. Прави библијски превод још увек чува верни Валденс људи у италијанском планинама. Тако је већ у то време постојале су две верзије Библије.

Када реформације су се обистиниле превод Библије је почела да се шири. Мартин Лутер превео Свето Писмо је то био случај грчких рукописа, а не од латинске Вулгате. Библија је у једном преведен на све европске језике и није било могуће да га заустави. Када реформације сазнао лидери католичке цркве, једина књига која је изазвала губитак људи католичке вере је Библија. Дакле, тако мрзели.

Језуити су били толико паметан и створио свој следецем цланку, у нади да шире међу људима. Прво, он није успео, али у двадесетих година деветнаестог века је почела да цвета у Англиканске цркве. Настала је Ватиканус законика и законика Синаитикус, који на пример не књизи Откривења по Јовану, а ови кодови су пуне грешака, и имају изостављени многим деловима. Од тада, постоји више од 100 различитих Библија преводи, различите верзије.

Откривење 22,18-19 - Свако ко слуша пророчке речи ове књиге, ја уверавам Ко додаје ништа да их, Бог ће додати му зла у овој књизи на листи. Било ко из пророчке речи ове књиге одузме нешто, Бог одузети његов део од дрвета живота и свети град и добре ствари у овој књизи на листи.

На енглеском је само једна верзија исправан "Библе" - Протестантска превод 1611. Чешка је Библија од 1613. Друге верзије Библије, прерачунати су у великој мери од већ искривљену рукописа.

На пример, Студ Васељенски Библија (на енглеском, на пример, Нев Интернатионал Версион (НИВ) је припремљен у складу са различитим материјалима тако да одговарају свим црквама отпадник Налази се у самом местима где се пролаз изоставио у потпуности, остало. Речи не , само много грешака.

Многи кажу да је овај нови превод је овде, да се посебно помогне младим људима, јер је једноставан за читање у језику данас. Већина младих људи уче стране језике, али што је много теже разумети од око две стотине речи поменутих у Библији на језику старих чешка.

Васељенски Библија браниоци циљ је да тврде да су недостају речи или стихова, који се налази испод линије испод. Као што би се од малог значаја, или није припадала стварно Библији. Већина читалаца Библије, међутим, комуникација не чита испод фусноте, као и малим словима, и прихватити измењени искривљену поруку грчких рукописа католичке цркве.

Ни у једном од 39 књига Старог завета наћи у екуменском превод одговор на питање да је ово седми дан, у даљем тексту "Дан празник." Многи протестанти и католици су уверени да је ово дан у недељу. Чак иу Десет заповести није у екуменском превод горе, то је субота дан! Дан који је Господ установио стварање света, као спомен његовог стваралаштва, као и да је Библија је још увек знак између Бога и Његовог народа.

Пажљиви читалац брзо утврди да промене у екуменском превод на многим местима да доведе до уништења уверења о значају и јединствености Господа Исуса Христа као једини пут ка спасењу и као глава Цркве Божије.

Зашто се изненада појавио велики број нових различитих превода? Разлози ће бити много, али свакако један од њих ће укључити следеће:

Покушавају да униште поверење у Библију као поруку Божије, јер кад сви се веома разликује од превода претходне, онда читаоцу шта да верујемо?

Напори да се покуша да премости нове преводе и подршку доктрине различитих цркава.

Током растућим притиском нових глобалних религију, Нев Аге, да наведе људе да верују да води ка спасењу много различитих начина.

Постоји јасна намера да се наведе људе да чињеница да нема потребе да озбиљно схвате све што је написано у Библији. Људи који верују све што је написано у Библији често означене подругљив, као тзв Фундаментлалисте. Постоји намера да се наведе људе да спас и либертинисм како да их доведе до вечне пропасти. Заиста, цела екуменски покрет заснован је на цитат половине библијске стихове из Џона 17.21: "То може све да буде један ,....". Овај стих се често користи за богослужење, али други део овог стиха, међутим, објашњава како јединство Христа имао на уму. Да би требало да буде такав јединство, као што је био његов отац. Ако имате јединство хришћана са Христом, а онда чак и овде на земљи ће бити потпуно јединство свих Цркве Божије. Онда ће бити апсолутно бескорисно говорити о екуменског уједињење цркава, онда цела Црква Божија уједињене, биће једногласност у истини и љубави. Таква јединство Христа имао на уму.


Повезани чланци из категорије - Нетачно учења

Видео - може да уједини све религије света?

510_lze_sjednotit_nabozenstvi.jpg Византијски католичке Патријаршије на основу апостолског и пророчке власт пред светом објави болна реалност: хришћанске цркве да је хомосексуалност јавно одобравају, поричу Божији закони и да се пао анатема Бога. Они ...
Додата: 02.11.2011
Прегледи: 203152x

Видео - Лажни Месија у Русији

92_sergey_anatolyevitch_torop.jpg Сергеј Анатолиевитцх Троп, рођен 14. ледна 1961ст Његови следбеници знају га као Виссарион. Он је основао и водио верски покрет, који је познат као Црква последњи чин.Виссарион је рођен у Краснодару ...
Додата: 10.09.2010
Прегледи: 230295x

Нови дан одмора - Лажни лунарне суботе

302_lunar_sabbath.jpg Свету идуће суботе и недеље лажна је био још један дан одмора. Многи горак проучавање Библије дошао до закључка чудно. Прави дан одмора, посвети Израиљцима је суботу, која је у нашем ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 179713x

Видео - лажна учења у последњим данима

441_video_falesny_mesias.jpg Преводи на видео:Библија прориче морални ниво човечанства на крају времена. Ми смо сведоци ових праве ствари?Исус је рекао у Матеју 24, 4-5, у последње дане ће многи доћи у име Његово, ...
Додата: 03.06.2011
Прегледи: 179441x

Вера и дела - други Јеванђеље?

446_vira_a_skutky.jpg Џејмс 2.20 - Када схвате, будало, да вера без дела је јалова? (Библе - вера без дела је мртва)Духовни Вавилон дуги низ година учио да је Исус држао закон за нас, ...
Додата: 06.07.2011
Прегледи: 177885x

Sr.AmazingHope.net - Промене у Библији превода