Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Настави у реформација наших предака ревностан

Тачно Десет Божијих заповести

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg

Настави у реформација наших предака ревностан

Додата: 13.12.2011
Прегледи: 202225x
Теме: Тачно Десет Божијих заповести
PrintTisk

Фото Извор: Википедиа

Цела генерација чешких земаља био центар реформисаног вере широм Европе. Свако од нас зна имена као што су Јан Хус и Јан Зизка. Али, знате колико је велика сила Божија прати? У старом Израелу, Бог је водио свој народ у борби са непријатељем на такав начин да чак и много већи војска није имала шансу. Много веће и боље наоружаних армија без борбе, хорор, и дали да побегне, јер је Израел био Бог.

Ко међу нама данас, али зна да се иста ствар се десила током хусовац ратова, тхецоммон људи ишли да се боре наоружан много већим војску, и да се у хорор и побегао без борбе? Да, Хусситес био Бог и да је Он водио реформације и био на челу људи који су се борили за реформације. Наши преци су били дубоко религиозни људи са много живље искуство са Богом.

Извод из књиге Велика борба - Поглавље 6 Хус и Џером.

Шеф Хусситес стајао Дец Зизка, који је убрзо након почетка рата ослепео на оба ока, али који ипак је био један од команданата аблест свог времена. Хусситес отпор бројнији снаге да гради против њих, јер су веровали у Бога и били убеђени да је њихов узрок је праведан. Опет и опет, нови цар је окупио трупе извршиле инвазију и Бохемије. Његова трупа, међутим, је увек био неславно поражене. Тхе Хусситес није знао страх од смрти и нико није могао да их став.

Два непријатељска армија је пришао један другог све док само река између њих. "Крсташке војске био много јачи, али уместо тога кренули преко реке и сукобили су се у битку са Хусситес, под којима је до сада марширали, замрзла и зурио думбли на хусовац ратника (Вилие, вол 3, поглавље.. 17) Онда. , одједном, све погодио војска мистериозни хорор Без пада јутра, велика војна сила пропала, разбијени као невидљива сила.. хусовац војника победио много непријатељских војника и почела да јури избеглицама. победника пао у руке великих плен, и па рат који је требало да осиромашује Чешкој, је обогаћен.

Неколико година касније, као нови папа одржан још један крсташки рат. Као и раније, овај пут као и војну опрему добили од свих европских земаља у складу са папом. Сви који су присуствовали овом опасном подухвату, папа је обећао велику награду. Сваки наслов преко целе странице обећао потпуно опроштење и најгоре злочине. За све оне који спадају у рат, обећао богате награде на небу. Они који преживе, они пожњети богатство и признања на бојном пољу. Папа је поново позвао велику војску, прешао границу и напали Бохемије. Хусовац трупе повукли пред њим, и намамио уљеза, који сматрају победу као сигурно, све даље и даље унутрашњости. Коначно Прокопу војске заустави, окренуо лице непријатеља и спреман да се бори. Крсташи, који сада схватио своју грешку, чекају његов напад кампу хусовац. Када чујете буку приближава трупа, пре него што је икада откривена Хусситес, она је пала на крсташа ужас. Принчеви, команданти и обични војници падају оружје и побегли у свим правцима. Узалуд папског легата, који је водио кампању, покушао да организује поново уплашени и побегао војске. Упркос тога његов најбољи, он је на крају однела беже. Сву војску збуњени и разбацане у руке велики победници поново пао плен.

Огромном војском, објавили најјачи народима у Европи, војска храбри ратници, обучени и опремљени за борбу против, а побегли после другог без иједне пуцао из малог бранилаца а потом слаб народ. То је била манифестација божанске моћи. Ванземаљци преплавио натприродне ужас. Бог, који је поразио војску фараона у Црвеном мору и окренуо да бежи пре него што трупе мидјанска Гидеон и његова три стотине људи, који су једне ноћи поразили војску Асирски поносни, још једном одржао своју руку да би се осујетила моћ угњетача. "Тут ће бити у великој мери плаше, где нема страха Бога сигурно растурити кости оне који вас војно под опсадом;. Заханбиш за Бога да их презирали." (Пс. 53,6)

А данас? Нека вера узимате?

Већина нас је плакала на комунизам, на тешким условима и ограничења слободе, али зашто смо морали да искористимо ову вредне? Вера у Бога наших предака током претходних генерација? Ревности и фанатизам за истину забележена у Божијој Речи - Библије?

Многи од нас данас бемоанс деструктивне и претерана демократија, опет, да јој се препусте се највреднији. Зашто оставити удобности нас данас, у потрази за новац, храну и забаву поново је ватрени веру наших предака, јер он није устручавајте се да питате своје животе?

Постоји много разлога да верујемо да је Бог. Свако има жељу за Бога у свом срцу много сачувана, чак иако одбија већину људи, у тренуцима највеће потребе и највећи ризик од свега Бог позива. Да ли сте, зашто је то тако?

Када цела једна генерација борила за реформисану вере, патио од угњетавања, глади, често људи од вере су протерани из својих домова или убијено. Како је могуће да би то могло одолети? Они су имали веру и да живе много искуства са Богом. Имају специфичне интервенције Бога у свом животу, а то је ојачана. Наши верни храбри реформатори су били не само обични људи, али је племство, принчеви, а ипак су спремни да одустану од свега. Они су имали поверење и искуство кроз које су знали да су на десној страни.

Исто се може живети са Богом данас. Ако укључите свој ум ка Богу, верују у Исуса Христа, који је једини пут ка спасењу и наша захваљујући смрти за наше грехе, и огромне благодати смо спасени. Он је тада претвара своје срце и Светога Духа према његовим речима, његова непроменљива закон љубави. Наша срца онда обрнута када се гледа на огромне жртве наших невиних Спаситеља за наше грехе чезне да Божја воља, са љубављу и захвалношћу да поштују оно што је Бог врста и написано у десет тачака непроменљива Десет заповести. Тада ћете видети да као ваш живот се мења и почињете да искуство Божија сила и лепих очекивања Његовог Другог Доласка и спасења.

Можда ћете рећи да је искуство живе и оне који не прате сав закон Божји. Да, ово је тако, Бог гледа на искрености и срца знања сваке особе. Дакле, Хусситес могао искуства таква снага, мада реформације је био још у повоју и још није у потпуности знам.

Али, постоји опасност, јер чак и Сатана одвија чудо рад, а нарочито пре појаве Исуса Христа да је лажна чудеса веома ескалирати. Они који су били упознати са сталним важења Божјег закона и одбацила истину, и издаје се у опасности моћи сатане. Дакле, чак и хришћанства у свету може да се деловали толико чуда, откровење, често краткорочне опоравка, а ипак не бити сила Божија.

Матеј 24,24-25 - настају због лажне месије и лажни пророци ће учинити знаке велике и чудеса, тако да превари (ако је могуће) и изабране.

Наши преци су имали веру саграђена на чврстим темељима Божје речи. Гледајући не на оно што они поднесу лажне пастире у црквама, али се молио искрено чежње за истином и студирао Библију. Пустили Свети Дух да води и да се не подноси лажи. Зато, нека нам се врате на своја наслеђе. Верују у Бога свим својим срцем и душом, умом. Пада у љубави Његов закон љубави написано у Десет заповести, и прихватити га Духом Светим у њихова срца захвалности, вером и љубављу утешио Бога. Исус је рекао:

Лука 16.17 - већ неба и земље проћи, него да се заустави плаћају једну тачку закон!

Матеј 5,17-20 - "Не мислите да сам дошао да укине Закон и пророке нисам дошао да укине, али да их испуни Заиста вам кажем, док небо и земља проћи не.. Најмањи писмо нити један потезић закона пре него што све то остварити.

Зашто ми сада верујемо више него наши пастири и њихове искривљене интерпретације тог закона више не важи, него речима Исуса Христа? Зашто мора да историју отпадништва од Божијег начела у старом Израелу, прва црква и протестантизам данас и даље понавља? Повратак на нека се сами руководе само Свети Дух и Божја реч, а не људи! Будите вера поново спреман да се бори и устане за њу. Бог ће онда одговорити на своје лидерске и јасно мешање у вашем животу.

Запамтите да је Библија писана за обичне људе, не само за богословске научници, а самим тим све важне истине од тога под вођством Светог Духа и разумљиво. Библија, али не релативизује, умањити, увити и тумаче у складу са њиховим ставовима. Библија је увек тумачи Библије! То значи да стих не може да прочита, поново ће тумачити још један стих за те теме. Исус Христос је рекао:

Матеј 18.3 - "Заиста вам кажем, ако се окрене и постати као деца, а да не изгуби царство небеско.

Мислите о нас. Који од десет поена треба да буде укинут?

Ако је, према црквене вође распет на крст само Десет заповести, а не само церемонијална Мојсијев закон, који је истакао да први долазак Месије, и да је смрт Исуса Христа заиста испуњени, истиче да Десет заповести би тако престала плаћања?

Прво -. "Ја сам Господ Бог ваш, који те извео из Египта, из куће ропства Не нема других богова осим мене (? Стога имати других богова).

Друго - не стварају идоле у ​​виду све горе на небу, на земљи испод или у водама под земљом. Неклан њих и служе њима, јер сам ја Господ Бог твој сам љубоморан Бог. Кажњавање безакоње отаца на деци до трећег и четвртог колена оних који ме мрзе, и показујући милост на хиљадама оних који ме љубе и врше моје заповести. (Ми стога више не обожавају идоле и мирно сошкам и служити наш хоби?)

Треће - Не користите име Господа Бога узалуд, за оне који би његово име узалуд, Господ не оставља без казне. (Ја, можемо направити забаву од Божијих имена, псују и хуле?)

4. - Запамтите суботе да га светкујеш. Шест дана ради и да све твоје рад: а седми дан је субота Господа Бога свог. Нећеш радити ниједан посао - ти, син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој ни слушкиња твоја, ни твоје стоке, имигрант у вратима. У шест дана створио Господ небо и земљу, море и све што је у њих, али одмарао седми дан. Зато је благословио Господ суботе и посветио га. (Када је Бог одморио у суботу да се састане са нама и ојачао њен однос са нама, можемо талас руку и да не долазе, када је Бог чека?)

5. - Поштуј оца свога и мајку, да ли сте дуго у земљу коју сам дати Господ Бог ваш. (Да ли сте спремни да послушају наше родитеље?)

6. - Не убиј. (Па, за то нам иде у затвор, али када је Бог закон укинут би требало да више неће бити дозвољено?)

7. - Не чини прељубе. (Ја могу да прељубу, уживајте, а није битно да ли повредити ваш партнер?)

8. - Не краду. (То би, такође више неће дозволити ни да украде?)

9. - Не лажу о свог ближњег. (Колико боли донети ако бисмо могли лаж о свог ближњег?)

10. - Завист куће вашег суседа. Завист жену ближњега свога, његов роб, његова кућна помоћница, свога вола или магарца - љубоморни на свог ближњег ништа. "(Сотона завист, све је почело, она би сада требало да буде дозвољено?)

Који ставка више не важи? Можда само Четврта заповест?

И зашто, баш када је печат Божјег закона. Иако је пред Богом имају исто значење све заповести (Џејмс 2:10), тек четврти заповест налазимо знакове печата Божијег:

1 Име законска решења: "Господе - твој Господ и Бог твој"

2. титулу: Креатор, "Господ је направио - Творца Неба и Земље"

3 области на коју се закон примењује: "небо и земљу, море и све што је у њих".

Екодус 31,13,17 - "Кажи синовима Израиљевим: Држите ми суботе, јер је знак између мене и вас од колена до колена да знаш да сам ја Господ ваше Санцтифиер То је вечни знак између. мене и синове Израиљеве. У шест дана створио Господ небо и земљу, али седми дан почину и узео дах. "

Језекиљ 20,12,20 - такође сам им дао суботу, да буде знак између мене и њих да знају да сам ја Господ који посвећујем њима. Халлов мој суботе, без обзира да ли знак између мене и вас, ви знате да сам ја Господ Бог ваш.

Откровење 14.12 - Потребно је истрајност светих који држе заповести Божије и Исуса вере.

Да, субота је заиста знак између Бога и Његовог народа!

Ако Десет заповести заиста смрти Исуса подигао колапс би влада љубав и речи Исуса Христа Господа и љубави ваш комшија неће изаћи у сусрет, јер љубав је сав закон и пророци. Само реци љубави, Исус је сумирао цео Десет заповести.

Матеј 22.37 - Исус му рече: "'Љубав Господа Бога свога свим срцем, свом душом својом и свим умом својим." То је прва и највећа заповест Друга је као да је:... Љуби ближњега свога као самога себе "у овим двема заповестима виси сав закон и пророци"

Ми хришћани, који су савремени духовни Израел, а не можда реч за нас?

Јеремија 7,9-10 - Јеси ли украо, ​​убиства, прељубе, кунем се лажно, каде тамјаном пред Баалом, пратите туђе богове непознат, а онда долазе да стане испред мене у овој кући, који се зове мојим именом, и кажу: 'Ми сачуване'? То можете да урежете све те злочине?

Јеремија 4,1-2 -! "Желим вам, о Израелу, врати, говори Господ, желим сте се вратили у мени Желим вам моје псовке елиминисан из очију и ништа више неблоудил желим вам истину, правде суда и куну, "онако сигурно како Господ живи!"

Јеремија 7,23 - Слушај ме, и ја ћу бити ваш Бог и ви ћете бити мој народ. Шетња увек на начин који сам вам заповедио, и да вас добро. '

Џон 15.10 - Ако чувају заповести моје, бићете поштовати у љубави мојој, као што сам задржао заповести Оца и остајем у љубави Његовој.

1 Јованова 5,3 - Љубав према Богу је да заповести његове поштовати - и заповести његове нису тешке.


Повезани чланци из категорије - Тачно Десет Божијих заповести

МП3 - Позив - $ 1000 за један стих у Библији показује поштовање недељу.

321_1000_dolaru.jpg Проповедник Баптисти Тони Мавракос добио посебан позив и понуду од једног човека. "Ја ћу вам дати $ 1000 за један стих у Библији, што ће доказати да је недеља је хришћански ...
Додата: 24.01.2011
Прегледи: 155347x

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Погледајмо самом почетку Библије, Књига Постања. Овде је писано о стварању нашег света. Ми смо сазнали да је Бог створио овај свет у шест узастопних дана и почину у седми дан. ...
Додата: 28.04.2011
Прегледи: 189305x

Десет заповести су прикована на крст?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета.Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред ...
Додата: 02.02.2011
Прегледи: 201928x

Поштовање суботе кроз векове

464_zachovavani_sboty.jpg Изненађујуће пресек историје која показује да је Бог увек имао свој народ, који су држали све Десет заповести, укључујући и дан Божји одмора - шабат. Он никада није успео да истреби ...
Додата: 14.08.2011
Прегледи: 384366x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 150454x

Sr.AmazingHope.net - Настави у реформација наших предака ревностан