Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

Пророци Библије и данас

299_egw-vision-with-bible2.jpg

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

Додата: 25.12.2010
Прегледи: 176319x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

Од дана када су Адам и Ева оставили врата, плачу, врт Еден, Бог очекује народ Господа, који разбија моћ Луцифера и вратити земаљски рај је изгубљени и пада у грех. Други долазак Господа Исуса је кулминација Писма, наше вере и спасења.

Америка је у деветнаестом веку сведоци спорадични обнову вере у центру близу повратка Христа. Многи сматрају различитих догађаја у историји као манифестација упозорења Исусових да је пре Његов повратак ће бити земљотреса и знаци у сунце, месец и звезде. Од страшан земљотрес у Лисабону 1755 до фантастичних судара и необјашњиво количине метеорита и крвавих месеца. Мај 19, 1780 је била посебна помрачења Сунца, познат као "Велики црни дан у Северној Америци." 1833 је значајан пад метеорита у истој мери као никада пре. Процењено је да посматрач види просеку 60.000 метеора на сат.

Међу њима је био поштен сељак Вилијем Милер, који је постао марљив студент Библије и нарочито књига Данила и Откривење Јованово. Библија одбацио много грешака у то време. На пример, веровање у Миленијумског краљевству мира пре краја света, али је такође убеђен да је Исусова долазак близу.

Он је утврдио да због пророчанства у Данилу 8. поглављу, где животиње акт, који чине глобална империја. У поређењу их са историјом и закључио да идентификује пророчанство овна као и Медо-Персија (20 стих.), Коза, Грчка (21 стих.) И безимених мали рог као још једна светска сила, већи од претходна два, која се појављује на грчки царство, јури народ Божји и траје до краја времена (23 до 25 стих). Само моћ која одговара овом опису, Римског царства, како у паганским и у хришћанској форми.

Цела визија завршава речима, Данијел 8, 14 - "То је 2300 вечери и јутара", одговорио је. "Онда светилиште ће бити поново активиран." Миллерите али је мислио да значи уточиште нашој земљи.

Даниел 9, 24-27, гради на претходну пророчанство, па чак и говори о следећи пут 70 недеља, која ће одсећи (КЈВ Библија) и одређује прецизно почетка пророчанства. Од ослобађање Јерусалима која је обновљена када је Месија лидери, прошло седам недеља и недеља-две шездесет. Команда да се обнови и изгради храм у Јерусалиму био је издата пре краја године 457 пне краљ Артакерсем Езре Поглавље 13.

Због времена, у складу са пророчанства Библије један дан = једна година је 2300 вечери и јутара = 2300 година и 70 недеља = 490 година.

Обрачун године 457 пне + 70 година да се сервис и смрти Исуса Христа у 34 ере.

Обрачун годишње 457 бц + 2300 година нас доводи до 1844. Морамо запамтити да не постоји година 0.

Пророчанства ће се детаљније разматрати одвојено.

Али Христос није дошао још за 1844 обрачуната је по библијска пророштво је била исправна и на основу кључне догађаје у светској историји - први долазак Христа.

Исус је Високи Свештеник у олтару

Рани адвентисти, али прво наћи од проучавања Библије пророштво које нема везе са Исусовом другом доласку на земљу, али је светилиште на небесима, где Христос посредује за нас. Цела Израела, Старог Завета префигуред богослужења у светилишту у слику праве светилишта на небу. Библија јасно каже да је Исус одржао високи свештеник службу у небеском светилишту, и почео коначни суд Бога.

Јеврејима 8, 1-5 - кључ за оно што говори, међутим, је да имамо високог свештеника који је с десне стране престола величанства на небесима. Он је слуга светилиште - штанда, која није изграђена, али Господ. Сваки свештеник је одговоран за довођење дарове и жртве. Било је стога неопходно да имају нешто да понуде. Овде на земљи, међутим, није могао ни да се свештеник, као локални свештеници нуде дарове у складу са законом, који је слика и сенка онога што је на небесима. Тако да није речено Мојсију кад је морао да заврши шатора: "Видиш да урадите све по обрасцу који сте видели на планини."

Јеврејима 9, 11-12 - Христос је дошао као високи свештеник добре ствари које су се, прошли кроз већу и савршенију Пребивалиште, која није била изграђена у рукама, то јест став који не припада овом створењу. Једном и за све унете Светињу над светињама, а не крв јараца и телади, али своју крв, тако да се обезбеди вечно спасење.

Јеврејима 9.23-26 - Христос није дошао да се светим местима са рукама (што је само исправно), него у само небо, за нас да стоје пред Богом. Такође, зато што је дошао да се опет жртвовани и поново, као и сваке године првосвештеник улази у Светињу над светињама са крвљу (која би онда морали да трпе стварања света много пута), али је сада на крају године његовим жртвама једном за свагда избрисати грех.

Божији суд пред други долазак

Израел је прототип светилиште неба. Током године, простора Санцтуари "акумулирала" грехе и кривице, и зато, једном годишње, на врхунац јеврејског празника, дошло је најважније свечаности - Дан очишћења. Трећа књига Мојсијева Цхаптер 16. Овај дан је такође позвао на терену, где су људи чекали да објави опрост свештеник - помирење. Загађени светилиште је очишћен од греха и Божији људи су били на терену "оправдан".

Израелски суд данас је био прототип тренутак када ће се небо суд народа Божијег и Исуса високи свештеник, адвокат. Библија пророштво јасно показују када се то деси тренутак у историји. То је била година 1844тх Данило 8, 14 - "То је 2300 вечери и јутара", одговорио је. "Онда светилиште ће бити поново активиран." Када суд ће бити на небу, Христос ће бити у могућности да дођу у свету и они који су оправдано узимајући за себе. Након откривања стих јасно каже да ће суд се одвијају пред други долазак.

Откривење по Јовану 14, 6-8 - видех другога анђела лети у центру неба, да вечно еванђеље проповеда становника Земље - за сваку нацију, племе, језика, и људи - каже из свег гласа: " Бојте се Бога и дајте му похвалу, јер долази час суђења. Богослужење Њега, који створи небо и земљу, море и изворе вода! "Иза њега је летео други анђео, говорећи:" Паде, паде Вавилон град велики, јер она је све народе вина гнева свог блуда! "

Даниел 7, 9-10 - су дугогодишњи диспозиције престола и сео. Његов огртач је бела као снег, коса на глави као вуна јагњећег. Његов престо - ватрени пламен и фелне - гори ватра! Тренутни ватра из реке је заснован, милиони су његове слуге и милијардама стоји пред њим. Суд је сео и књиге се отворише.

Даниел 7, 26-27 - Али онда ће суд седнем и траке од њега моћи да буде заувек уништен и уништени. Краљевство, моћ и славу царства под небом ће бити предат свети народ Свевишњега. Његово царство трајати вечно, и сви владари ће му се поклоним и послушни. "

Римљанима 8,34 - Ко ће нас осудити? Христос Исус је умро, али је углавном васкрсао из мртвих, с десне стране Богу и моли се за нас!

Откровење Јованово 11,19 - онда отворио храм Божији на небу, а његов храм је видели Ковчег Завета своје.

Кроз људску историју, налазе се у евиденцији небу живота људи, подаци о њиховом мислима, речима и делима. Матеј 12,36 - али ја вам кажем, да сваки празну реч коју ће људи говоре, они ће дати налог на Судњи дан. Они су евиденција грехе људи који загађују светилиште на небу. И она мора бити прочишћена. Они морају да одлуче да ли ће се ови греси бити опроштени, или изостављено материјала као доказ за осуду у другој фази суђења.

Периоду од 1844 се зове "суђења пред Долазак", односно време престанка. Људи у свету може да чује Јеванђеље и небо јесте судећи људи која је склона страни. Ко не користи прилику данас да се Исус Христ је постао његов бранилац и адвокат, сусрет са њим чим судија.

Неопходно је да користите пут место Христом у небеском светилишту првосвештеник улогу. Живимо у време великих суђења простора Откривење 14,6-7. Због тога, аутор указује Јеврејима да прихвате Христа данас! Јеврејима 3, 7 до 8

Први адвентистички - проучавање Библије и визије ЕГ Бела

Миллерит покрет је постао основа за учење првог Хришћанске адвентистичке цркве. Први Адвентисти су народ Библији. Ако ваш нови учења на основу библијских текстова и дубоко учење. Такође, било је питање ординацији суботом, наставе да ће Исус доћи пре него што Миленијумског краљевство и учење да је душа бесмртна. Било је тешко време верујући период од суђења и можда због тога је Бог дао пророчке вођство.

Бог је дао у време пророчки дух Елен Вајт, у својим визијама потврду да ново извели познавање Библије и био извор руководства за ново формирање Хришћанске адвентистичке цркве. Њен поклон је предмет ригорозан преглед и поређење са Библијом. Прочитајте тест прави библијски пророк.

У развоју главна карактеристика његовог учења бодова у суботу, али је из адвентиста проучавања Библије, а не визије Елен Вајт. Библија је једини критеријум за процену највиши друге поклоне.

Намера је јасно да се подстакне визију Миллерит разочарана и да им гаранција тачност проучавања Библије. Ми треба да запамти, као на улогу Елен Вајт у обликовању будућности Адвентистичке цркве да је њена визија је готово увек су потврдили своје позиције доктринарних да и други места, на основу интензивног проучавања Библије. О њеној улози у обликовању доктрине могу се посматрати као потврду улогу, а не покретање.

Основни доктринарних тачка на којој се постепено уједини групу адвентиста суботе, био је уверење да 22. октобра 1844 се десило нешто значајно. Е. Вхите у првом визија у децембру 1844 потврдио, али није објаснио шта се десило. Детаљну студију Посланица Јеврејима разумео Хирам Едсон и Цросиер, светиња не схватају да је наша земља, али истинито светилиште на небу, која се метафорички као јеврејске Исуса и два дела у 1844 ушао у другу и почео дан помирења.

Први Адвентисти су дошли до закључка да хришћани не треба исхитрено одбацити оне који кажу да су пророчки дар, већ и да их тестом, било да говори у складу са законом и доказима. Исаија 8,20. Последњих дана Црква Божија би требало да прогласи Божје заповести и држи сведочанство Исусово, Откривење 12.17. Сведочанство Исусово сматра дар пророштва, Откривење 19,10 за сведочанство Исусово дух пророштва.

1 Солуњанима 5, 19-21 - Не гасите Духа. Презиру не пророчанства. Испитајте све, да се држите добро, зло у сваком облику, чувајте се.

Сунце усвајање Елен Вајт као пророк је процес који захтева време да се упореди лица поруке и Министарства Библије.

Поред тога, многи други докази да су њене способности су дар од Бога, а не само фрагмената маште или болести. Елен у својим визијама, често без даха и више од пола сата и сведоче многи људи укључујући и лекаре, који нису били верници. Имала натприродне моћи, која је одржала велики Библија изнад главе тако дуго да није чак ни најјачи човек. Она је имала позитиван ефекат на животињама, што би могло да умири додир одбеглог коња.

Али, главни утицај доводи до предивно Бога и Исуса Христа и инспирисан делима прихватио Исуса Христа у срцу многих људи широм света.

Елен Г. Вајт је објавио на десетине књига, Нацрт хришћанског искуства и погледа на Елен Г. Вајт 1851. Године 1888 објављује своје најпознатије књиге, Велика борба између Христа и сотоне, а 1898 објавио Чежња века, биографију о животу и учењу Исуса Христа.

У Мрс Вхите пророчанства су предвидели различите будућим догађајима. На пример, предвидео разорни земљотрес у Сан Франциску, 1906-2 дана пре него што се десило, експлозија у духовности, која је у то време био само почетак. Предвиђени два светска рата и растуће моћи поново Римокатоличке цркве. Многи други сценарији су испуњени и неки сусрет и то је доказ да је пророчанство је од Бога.

Мојсијева 18,21-22 - Ви кажете: "Како знамо да то не говори ријеч Јахвина?" Па, ако пророк говори Господ, у име нешто што се дешава, онда је Господ говорио реч. Друге стране пророка говори пресумптуоусли. Страх га је.

Њени списи су за Библију, саветник у разумевању Библије, саветник за примену библијских принципа.

Једино што можете да урадите је да смо вам позив да се испита, теста, истраживања у списима побожних жена Гулд Елен Г. Вајт и упоредити са Библијом - Божија реч.

Цхроницлес 20,20 - Верујте Господу Богу, и да ће стајати. Верујте своје пророке, и успети! "

Исус долази! Да ли сте спремни?

Откривење 18,4 "И чух други глас с неба говорећи:" Хајде, народе мој, град, не деле у своје грехе, тако да ће њена зла. " "

Откривење 14,7: "сав глас: Бојте се Бога и дајте му славу, јер час суђења, а који му се поклоним створио небо и земљу, море и изворе вода '."

Исаија 13,13 "ће потрести небеса и земљу је да се пресели из своје место гнева Господ над војскама у дан његовог гњев."


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

Број звери 666, жиг звери и печат Бога

447_666.jpg У претходним чланцима смо студирали, који је, према Данилу 7 и Откривењу поглавље 13 поглавља звер понекад непримерено. Према доказима које је дао нас сама Библија је звер диже од мора ...
Додата: 17.07.2011
Прегледи: 481995x

Библија Пророчанство - звер диже из мора - Откривење 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg 13 Откривење 1-10 - Онда сам видео море звери наступа са седам глава и десет рогова, рогови су имали десет круна на главама његове богохулне име. Звер сам видео је као ...
Додата: 22.02.2011
Прегледи: 385427x

Позив за народ Божји - студије пророчки списи

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Откривење 1:1-3 - Откривење Исуса Христа, који му је Бог поверио да покаже слугама својим шта мора ускоро десити. Он је то показао својим анђео, он је послао свог слугу да ...
Додата: 04.05.2011
Прегледи: 174104x

МП3 - Ко је антихрист? - Проф др Валтер Веитх

301_antikrist_papezsky_system.jpg Слушај ово предавање проф. Др Валтер Веитх, који ће одговарати на питање ко је антихрист? Да ли је заиста папски систем? ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 262938x

Пророчанство да је Исус Месија предсказује

191_jezis.jpg Појединачни књиге Старог Завета су писане у годинама 1400-425 пре Христа и налази у њима око 60 до 270 великих и малих Месија пророчанства о рођењу, животу и смрти Исуса Христа. ...
Додата: 24.10.2010
Прегледи: 269047x

Sr.AmazingHope.net - Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље