Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон

Библијска археологија

169_pichirot_tarabeen.jpg

Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон

Додата: 08.10.2010
Прегледи: 254524x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk
169_pichirot_tarabeen.jpg170_pichirot_tarabeen_2.jpg171_pichirot_tarabeen_3.jpg172_pichirot_tarabeen_4.jpg174_nuwayby_al_muzayyinah.jpg

ПиХахиротх и БаалЗепхон

Нувеиба је скраћеница за Нуваиба'ал Музаииинах на арапском, што значи "Опен Ватер Мојсије можете погледати у галерији на мапи, која показује пуно име ове области на овим просторима пред окупљени народ Израела чудесно прелаза.. Црвено море.

Екодус 14:1-3 - И рече Господ Мојсију говорећи: Кажи синовима Израиљевим, да се укључите и Енкамп пре Пихахиротх, између Мигдола и мора, насупрот Баалзепхон: пре него што ћеш од Енкамп море. За Фараон ће рећи Израелци су уплетена у земљи, у пустињи има их затворе унутра

На северном крају плаже области Нувеиба, остаци древног египатског тврђаве. Овај древни египатски тврђава је још један доказ да је цео Синајско полуострво са контролом Египта.

Данас је овај древни тврдјава звана Тарабеен. Рон Виатт, који је открио место Егзодус се верује да је ово утврђење је место које Библија назива као Пихахиротх. Ово је вероватно Библији описано Пихахиротх, који лежи између супротно Мигдола Баалзепхон.

Мигдола или планина на западу, и кула се налази у једном од планинских врхова. То је последица из Библије, фараон је знао да је кретање Израелаца, где да путују. То је историјски оправдано, да Египћани су за целу Синајско полуострво, осматрачница, од којих је прошао с пријавите одраз сунца ноћу пожаром. Са овим кулама су били тако фараон извештаје о кретању бродова у заливу Акаба. Са овим куле, фараон могао да поруке о тачном кретању Израелаца.

На супротној обали у Саудијској Арабији, само преко пута, где су Израелци ушли у море да пронађу остаци друге древне тврђаве. Ово је вероватно Мидианска снага, који је био посвећен Баалу. Рон Виатт је веровао да је Библија помиње уместо Баал-цефон.

Библија нам говори да је Мојсије, након бекства из Египта у Мидианске побегао из земље. Библија земље је био на територији данашње Саудијске Арабије. Ту је Мојсије био ожењен и живео док Господ је говорио да га из сагоревања Буш и дао му задатак да се врати у Египат да води народ Израела. Мојсије је живео у земљи Мидианске испред водећег из израелског народа из Египта.

Екодус 2,15 - Када је чула за фараона, Мојсије желео да убије, али је Мојсије побегао од њега да мидианске земљи. Када је стигао, он је сео на добро.

Зашто Мојсије побегли у страху од Мидианске земље фараонове? Као што знамо из историјске перспективе и Египат су имали контролу над Синајско полуострво. Мидианска земљи је владао Египтом, то је сигурно место да живе у изгнанству Мојсија.

Јасно је да је Мојсије знао добро Мидианскоу земље (територије данашње Саудијске Арабије), јер је ту живео годинама. То је био сигурно место за живот и где се могу донети Израелаца.

Библија нам говори да је Бог Маунт Синај у Арабији.

Галатима 4,25 - Ово агар је брдо Синај у Арабији и одговара Јерусалиму који сада, као што је са својом децом у ропству.

Рон Виатт открили на територији Саудијске Арабије, све Библија поменутих места. Он је открио прави Маунт Синај, где је Мојсије примио Десет заповести. Нашао Златно теле жртвеник, и многе друге предмете.

Право на Синајском брду које је Мојсије примио Десет заповести, је тренутни мапе, познат као Џебел ел-Лавз што значи "Планина закона." Локални Бедуини, планина јос зове Света Мојсија.

Све ове чињенице, ја ћу покушати да опишем у другом чланку. Постоје многе чињенице и доказ да Егзодус је истинита прича који се десио.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Привезивање и вуче привезак камење - Нојева барка

11_anchors_stone.jpg Када посетите сајт Нојева барка, у лето 1977, Рон Виатт, пронађено је неколико његових синова масивне древног камења. Ови камење су проболи, то је сидро камење. Камење носи крста са осам ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 211734x

Ноа кућа и гроб

19_house_noah_4.jpg Рон Виатт пронашла две спомен-плоче на којима су урезан у камену, која је представљала смрт Ноа на једној плочи и смрт његове супруге на њиховом другом албуму угравирано осам крстова као ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 216688x

Нојева барка је пронађен, потврђујући турске владе

1_archa_noemova.jpg Турска влада је извршила истраживање археолога на локалитету Нојева барка у брдима Арарата. Истраживање је потврдио старе Рон Виатт и његове колеге. Засновано на овом месту нови резерват природе у Нојева ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 471983x

Содома и Гомора - Флавије Јосиф, јеврејски рат

176_flavius_josephus.jpg Ко је био Јосиф Флавије?Иосепхус или Јосиф је рођен око године 37/38 у Јерусалиму, умро око 100 година у Риму. Оригинални назив Џозеф Бен Матитјаху. Он је био научник и историчар ...
Додата: 13.10.2010
Прегледи: 268237x

центар Туристичке посетилаца - Нојева барка

28_tourist_visitors_center.jpg Турска влада је спроведено опсежно истраживање са археолога. Археолози су истражили све чињенице које им Рон Виатт и његове колеге. Након испитивања сајт и нашао све артефакти, турска влада је признала ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 160894x

Sr.AmazingHope.net - Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон