Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон

Библијска археологија

169_pichirot_tarabeen.jpg

Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон

Додата: 08.10.2010
Прегледи: 238639x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk
169_pichirot_tarabeen.jpg170_pichirot_tarabeen_2.jpg171_pichirot_tarabeen_3.jpg172_pichirot_tarabeen_4.jpg174_nuwayby_al_muzayyinah.jpg

ПиХахиротх и БаалЗепхон

Нувеиба је скраћеница за Нуваиба'ал Музаииинах на арапском, што значи "Опен Ватер Мојсије можете погледати у галерији на мапи, која показује пуно име ове области на овим просторима пред окупљени народ Израела чудесно прелаза.. Црвено море.

Екодус 14:1-3 - И рече Господ Мојсију говорећи: Кажи синовима Израиљевим, да се укључите и Енкамп пре Пихахиротх, између Мигдола и мора, насупрот Баалзепхон: пре него што ћеш од Енкамп море. За Фараон ће рећи Израелци су уплетена у земљи, у пустињи има их затворе унутра

На северном крају плаже области Нувеиба, остаци древног египатског тврђаве. Овај древни египатски тврђава је још један доказ да је цео Синајско полуострво са контролом Египта.

Данас је овај древни тврдјава звана Тарабеен. Рон Виатт, који је открио место Егзодус се верује да је ово утврђење је место које Библија назива као Пихахиротх. Ово је вероватно Библији описано Пихахиротх, који лежи између супротно Мигдола Баалзепхон.

Мигдола или планина на западу, и кула се налази у једном од планинских врхова. То је последица из Библије, фараон је знао да је кретање Израелаца, где да путују. То је историјски оправдано, да Египћани су за целу Синајско полуострво, осматрачница, од којих је прошао с пријавите одраз сунца ноћу пожаром. Са овим кулама су били тако фараон извештаје о кретању бродова у заливу Акаба. Са овим куле, фараон могао да поруке о тачном кретању Израелаца.

На супротној обали у Саудијској Арабији, само преко пута, где су Израелци ушли у море да пронађу остаци друге древне тврђаве. Ово је вероватно Мидианска снага, који је био посвећен Баалу. Рон Виатт је веровао да је Библија помиње уместо Баал-цефон.

Библија нам говори да је Мојсије, након бекства из Египта у Мидианске побегао из земље. Библија земље је био на територији данашње Саудијске Арабије. Ту је Мојсије био ожењен и живео док Господ је говорио да га из сагоревања Буш и дао му задатак да се врати у Египат да води народ Израела. Мојсије је живео у земљи Мидианске испред водећег из израелског народа из Египта.

Екодус 2,15 - Када је чула за фараона, Мојсије желео да убије, али је Мојсије побегао од њега да мидианске земљи. Када је стигао, он је сео на добро.

Зашто Мојсије побегли у страху од Мидианске земље фараонове? Као што знамо из историјске перспективе и Египат су имали контролу над Синајско полуострво. Мидианска земљи је владао Египтом, то је сигурно место да живе у изгнанству Мојсија.

Јасно је да је Мојсије знао добро Мидианскоу земље (територије данашње Саудијске Арабије), јер је ту живео годинама. То је био сигурно место за живот и где се могу донети Израелаца.

Библија нам говори да је Бог Маунт Синај у Арабији.

Галатима 4,25 - Ово агар је брдо Синај у Арабији и одговара Јерусалиму који сада, као што је са својом децом у ропству.

Рон Виатт открили на територији Саудијске Арабије, све Библија поменутих места. Он је открио прави Маунт Синај, где је Мојсије примио Десет заповести. Нашао Златно теле жртвеник, и многе друге предмете.

Право на Синајском брду које је Мојсије примио Десет заповести, је тренутни мапе, познат као Џебел ел-Лавз што значи "Планина закона." Локални Бедуини, планина јос зове Света Мојсија.

Све ове чињенице, ја ћу покушати да опишем у другом чланку. Постоје многе чињенице и доказ да Егзодус је истинита прича који се десио.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Егзодус - Црвено море прелаз

128_sinai-map.jpg Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу ...
Додата: 16.09.2010
Прегледи: 372799x

Откриће библијских градова Содоме и Гоморе

29_1_sodom_and-gomorrah.jpg Содоме и Гоморе, библијски градови уништен од сумпора.Свако зна пословица сигурно Содому Гоморе, када говоримо о нечему веома срамотно. Где је ту реч потиче, настао случајно или сте солидну основу? Овај ...
Додата: 20.09.2010
Прегледи: 520994x

Егзодус - Нувеиба

142_beach.jpg Нувеиба (арапски: نويبع) је приморски град у источном делу Синајског полуострва. Смештен на обали залива Акаба.Нувеиба је скраћеница за Нуваиба'ал Музаииинах на арапском, значи "Опен Ватер Мојсију." Он је по арапском ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 213036x

Право Моунт Синаи - Џебел ел-Лавз је пронађена у Арабији

306_sinai.jpg После онога Рон Виатт открио место Израелаца преласка Црвеног мора, у заливу Акаба је сада јасно да Маунт Синај "не може да се налази на Синајском полуострву, јер је ставио картографа. ...
Додата: 10.01.2011
Прегледи: 310255x

Открио закивака и окамењен дрвета - Нојева барка

44_nyt_1.jpg 16. септембра, 1987 Анализирани су предмети који су, како је идентификовано (на плочи од дрвета греде). Галбраитх Лабораторија у Тенесију Кноввилле тестирана у овим узорцима. Резултат анализе су показале да је ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 201773x

Sr.AmazingHope.net - Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон