Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Егзодус - Црвено море прелаз

Библијска археологија

128_sinai-map.jpg

Егзодус - Црвено море прелаз

Додата: 16.09.2010
Прегледи: 379001x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk
97_wheel1.jpg98_saudi_chariot_wheel.jpg99_pdvd_040-300x225.jpg100_pillar.jpg101_wpeb6.jpg102_beach.jpg113_exnuweibabridge.jpg114_exodus_kolo.jpg115_exodus_wheel.jpg116_femur.jpg123_model_more_exodus.jpg118_haas1.jpg119_hora-sinaj-mapa1.jpg120_chariot_wheel_covered_with_coral.jpg121_chariotw2.jpg122_mapa_exodu.jpg124_naprava_kola_exodus.jpg125_nuweiba-pillar_exodus.jpg126_prechod_rudeho_more_kola.jpg127_redsea6.jpg128_sinai-map.jpg129_wheel_exodus_2.jpg130_wheels.jpg

Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.

У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу са Богом преноси своју моћ Израелаца преко Црвеног мора.

Након дуго година, ову библијску чињеницу мапирана Суецки залив, где рониоци тражили узалуд много година, и даље велике војске фараона.

Библија каже да када Израелаца путовао у Црвеном мору су већ из Египта. Ако је прешао Суецки залив, то је још увек налази у Египту на Црвеном мору прелаза. Ако ти кажеш већ из Египта на нацин који би могао да постане залива Акаба.

Пажљивог проучавања библијских и историјски записи о егзодуса ће вас довести у велики залив Акабскехо плаже Нувеиба.

У залив залив је само једно место које је тако велика да не може саставити два до три милиона људи. Ово место је већ споменуто Нувеиба плаже. Ова плажа је толико велика да је лако видљиво на сателитски снимак.

Ова плажа се протеже дуж насипа подигнута, или подводни баријера, што води до супротне обале у Саудијској Арабији. Ова брана је један до два километра широк. На обе стране подводни бране, море нагло пада до дубине од један километар. Ова подморница дике обронцима само шест степени. Ово место је идеално место где би се море удобно премашен за народ Израела.

Године 1978 дао је Рон Виатт и његових синова на Синај обали. Рон, после пажљивог проучавања Библије и историјске текстове веровао да је место где Израел прешла Црвено море, док су бежали из Египта.

На плажи у Нувеиба, Рон пронађен феничанског стил колону песка, као што су стубови, који се налазе у Израелу. Колона је тамо поново подигнут поред пута и на екрану се до данас. Године 1984, Рон наћи у истој колони, на супротној обали у Саудијској Арабији. Пронађено угравиран на то да су и даље читљиве. Мисрајима, смрт, Хедом, Јахве, Фараон, Соломона. Рон према овим чињеницама, сматра да су ови стубови краља Соломона подигао број чудесан прелаз Црвеног мора Израелаца.

Када је Рон показао стуб Саудијске власти, одмах је уклоњена и на његово место је постављен заставу. Саудијска Арабија је веома затворени свет у земљи. Сви налази се односе на библијске археологије Рона Вајат открио свету у Саудијској Арабији су строго тајне.

Зарона су на морском дну, где је требало прелаз Црвеног мора Израелаца. На пешчана дна је пронађен велики број корала чудних облика, подсећа на точак. Детаљна истраживања показала да ових корала точак равни кола. Такође је пронађена велика количина људске и коњске кости.

На супротној обали Саудијске Арабије плаже Нувеиба наћи превише отпада.

Најспектакуларнијих открића на морско дно, које Рона пронађени су три од четири позлаћена говорио точковима. Мора бити да је круг у аутомобилу личности. Позлаћена фелне за кола су свештеници или фараона. Који је у власништву ове фелне на аутомобилу већ знате, али смо исто тако можете укључити круг фараона Рамасесе ИИ. Корал не може да расте на злато, дакле, остао округлог облика са златним површине се одржава. Дрво у злато премаз је био труо, тако да су точкови превише крхки да се повуку. Рон је одлучио да задржи точкове на морско дно.

Сајт војске фараонове описао олупину након Рон Виатт, посетио многе ронилаца из многих земаља који су потврдили ове резултате. У 2000, Др Ленарт Милер Каролинга Универзитета у Стокхолму, направио много зарона у овој области и потврђује ових налаза Ронов. Издата на овај видео и књиге. Тренутно учествује у предстојећем филму "Егзодус завера.

Све ове чињенице потврђују да је морско дно у залив залив је заиста налази остаци велике војске фараона.

Израел је отишао после превазилажења Црвено море на планину Синај, где је Мојсије примио Десет заповести Божје заповести. Потврдите локацију егзодуса, сада је јасно да је Синај се не налази на Синајско полуострво. Мора налазити у Саудијској Арабији, где је заиста био у праву Синајском брду пронађено. Ово откриће и многи други ће вам помоћи у следећем чланку.

Тренутно припрема свеобухватни филма, егзодус завере, која ће ускоро бити у биоскопима. Свет ће бити откривена кроз научним методама, многе чињенице и доказе који Егзодус - Израелци прелаз Црвеног мора заиста догодило како је написано у Библији. Они који сумњају да је Библија надахнута реч наш Створитељ, су позвани да користе ове археолошких налаза да убеди око његове грешке.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Нојева барка је пронађен, потврђујући турске владе

1_archa_noemova.jpg Турска влада је извршила истраживање археолога на локалитету Нојева барка у брдима Арарата. Истраживање је потврдио старе Рон Виатт и његове колеге. Засновано на овом месту нови резерват природе у Нојева ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 454222x

центар Туристичке посетилаца - Нојева барка

28_tourist_visitors_center.jpg Турска влада је спроведено опсежно истраживање са археолога. Археолози су истражили све чињенице које им Рон Виатт и његове колеге. Након испитивања сајт и нашао све артефакти, турска влада је признала ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 151164x

Привезивање и вуче привезак камење - Нојева барка

11_anchors_stone.jpg Када посетите сајт Нојева барка, у лето 1977, Рон Виатт, пронађено је неколико његових синова масивне древног камења. Ови камење су проболи, то је сидро камење. Камење носи крста са осам ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 201354x

Жртвеник породице Нојева

23_noah.jpg У близини села је пронађена Ерзап олтару породице Нојева. Олтар је направљен од стране породице Ноје после потопа, који је жртвована Богу.Прва Мојсијева 8:20 - када је Ноје жртвеник и узе ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 194117x

Право Моунт Синаи - Џебел ел-Лавз је пронађена у Арабији

306_sinai.jpg После онога Рон Виатт открио место Израелаца преласка Црвеног мора, у заливу Акаба је сада јасно да Маунт Синај "не може да се налази на Синајском полуострву, јер је ставио картографа. ...
Додата: 10.01.2011
Прегледи: 314468x

Sr.AmazingHope.net - Егзодус - Црвено море прелаз