Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Егзодус - Црвено море прелаз

Библијска археологија

128_sinai-map.jpg

Егзодус - Црвено море прелаз

Додата: 16.09.2010
Прегледи: 402309x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk
97_wheel1.jpg98_saudi_chariot_wheel.jpg99_pdvd_040-300x225.jpg100_pillar.jpg101_wpeb6.jpg102_beach.jpg113_exnuweibabridge.jpg114_exodus_kolo.jpg115_exodus_wheel.jpg116_femur.jpg123_model_more_exodus.jpg118_haas1.jpg119_hora-sinaj-mapa1.jpg120_chariot_wheel_covered_with_coral.jpg121_chariotw2.jpg122_mapa_exodu.jpg124_naprava_kola_exodus.jpg125_nuweiba-pillar_exodus.jpg126_prechod_rudeho_more_kola.jpg127_redsea6.jpg128_sinai-map.jpg129_wheel_exodus_2.jpg130_wheels.jpg

Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.

У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу са Богом преноси своју моћ Израелаца преко Црвеног мора.

Након дуго година, ову библијску чињеницу мапирана Суецки залив, где рониоци тражили узалуд много година, и даље велике војске фараона.

Библија каже да када Израелаца путовао у Црвеном мору су већ из Египта. Ако је прешао Суецки залив, то је још увек налази у Египту на Црвеном мору прелаза. Ако ти кажеш већ из Египта на нацин који би могао да постане залива Акаба.

Пажљивог проучавања библијских и историјски записи о егзодуса ће вас довести у велики залив Акабскехо плаже Нувеиба.

У залив залив је само једно место које је тако велика да не може саставити два до три милиона људи. Ово место је већ споменуто Нувеиба плаже. Ова плажа је толико велика да је лако видљиво на сателитски снимак.

Ова плажа се протеже дуж насипа подигнута, или подводни баријера, што води до супротне обале у Саудијској Арабији. Ова брана је један до два километра широк. На обе стране подводни бране, море нагло пада до дубине од један километар. Ова подморница дике обронцима само шест степени. Ово место је идеално место где би се море удобно премашен за народ Израела.

Године 1978 дао је Рон Виатт и његових синова на Синај обали. Рон, после пажљивог проучавања Библије и историјске текстове веровао да је место где Израел прешла Црвено море, док су бежали из Египта.

На плажи у Нувеиба, Рон пронађен феничанског стил колону песка, као што су стубови, који се налазе у Израелу. Колона је тамо поново подигнут поред пута и на екрану се до данас. Године 1984, Рон наћи у истој колони, на супротној обали у Саудијској Арабији. Пронађено угравиран на то да су и даље читљиве. Мисрајима, смрт, Хедом, Јахве, Фараон, Соломона. Рон према овим чињеницама, сматра да су ови стубови краља Соломона подигао број чудесан прелаз Црвеног мора Израелаца.

Када је Рон показао стуб Саудијске власти, одмах је уклоњена и на његово место је постављен заставу. Саудијска Арабија је веома затворени свет у земљи. Сви налази се односе на библијске археологије Рона Вајат открио свету у Саудијској Арабији су строго тајне.

Зарона су на морском дну, где је требало прелаз Црвеног мора Израелаца. На пешчана дна је пронађен велики број корала чудних облика, подсећа на точак. Детаљна истраживања показала да ових корала точак равни кола. Такође је пронађена велика количина људске и коњске кости.

На супротној обали Саудијске Арабије плаже Нувеиба наћи превише отпада.

Најспектакуларнијих открића на морско дно, које Рона пронађени су три од четири позлаћена говорио точковима. Мора бити да је круг у аутомобилу личности. Позлаћена фелне за кола су свештеници или фараона. Који је у власништву ове фелне на аутомобилу већ знате, али смо исто тако можете укључити круг фараона Рамасесе ИИ. Корал не може да расте на злато, дакле, остао округлог облика са златним површине се одржава. Дрво у злато премаз је био труо, тако да су точкови превише крхки да се повуку. Рон је одлучио да задржи точкове на морско дно.

Сајт војске фараонове описао олупину након Рон Виатт, посетио многе ронилаца из многих земаља који су потврдили ове резултате. У 2000, Др Ленарт Милер Каролинга Универзитета у Стокхолму, направио много зарона у овој области и потврђује ових налаза Ронов. Издата на овај видео и књиге. Тренутно учествује у предстојећем филму "Егзодус завера.

Све ове чињенице потврђују да је морско дно у залив залив је заиста налази остаци велике војске фараона.

Израел је отишао после превазилажења Црвено море на планину Синај, где је Мојсије примио Десет заповести Божје заповести. Потврдите локацију егзодуса, сада је јасно да је Синај се не налази на Синајско полуострво. Мора налазити у Саудијској Арабији, где је заиста био у праву Синајском брду пронађено. Ово откриће и многи други ће вам помоћи у следећем чланку.

Тренутно припрема свеобухватни филма, егзодус завере, која ће ускоро бити у биоскопима. Свет ће бити откривена кроз научним методама, многе чињенице и доказе који Егзодус - Израелци прелаз Црвеног мора заиста догодило како је написано у Библији. Они који сумњају да је Библија надахнута реч наш Створитељ, су позвани да користе ове археолошких налаза да убеди око његове грешке.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Ноа кућа и гроб

19_house_noah_4.jpg Рон Виатт пронашла две спомен-плоче на којима су урезан у камену, која је представљала смрт Ноа на једној плочи и смрт његове супруге на њиховом другом албуму угравирано осам крстова као ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 216689x

Жртвеник породице Нојева

23_noah.jpg У близини села је пронађена Ерзап олтару породице Нојева. Олтар је направљен од стране породице Ноје после потопа, који је жртвована Богу.Прва Мојсијева 8:20 - када је Ноје жртвеник и узе ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 207381x

Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон

169_pichirot_tarabeen.jpg ПиХахиротх и БаалЗепхонНувеиба је скраћеница за Нуваиба'ал Музаииинах на арапском, што значи "Опен Ватер Мојсије можете погледати у галерији на мапи, која показује пуно име ове области на овим просторима пред ...
Додата: 08.10.2010
Прегледи: 254526x

Открио закивака и окамењен дрвета - Нојева барка

44_nyt_1.jpg 16. септембра, 1987 Анализирани су предмети који су, како је идентификовано (на плочи од дрвета греде). Галбраитх Лабораторија у Тенесију Кноввилле тестирана у овим узорцима. Резултат анализе су показале да је ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 215641x

Содома и Гомора - Флавије Јосиф, јеврејски рат

176_flavius_josephus.jpg Ко је био Јосиф Флавије?Иосепхус или Јосиф је рођен око године 37/38 у Јерусалиму, умро око 100 година у Риму. Оригинални назив Џозеф Бен Матитјаху. Он је био научник и историчар ...
Додата: 13.10.2010
Прегледи: 268238x

Sr.AmazingHope.net - Егзодус - Црвено море прелаз