Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Глад у свету

Тренутни светске догађаје

158_hladomor_ve_svete.jpg

Глад у свету

Додата: 01.10.2010
Прегледи: 347452x
Теме: Тренутни светске догађаје
PrintTisk

УН: Број гладних у свету премашује милијарду и због економске кризе

Комбинација хране и економска криза изазвала је број гладних у свету премашује милијарду. У поређењу са прошлом годином број повећан за 100 милиона 1,02 милијарди долара, изјавио је за храну и пољопривреду, специјализованих агенција УН. Ово је најгори рекорд у четрдесет година. Скоро све гладне живе у земљама у развоју.

Милијарду и двадесет милиона. Тако многи људи широм света пате од хроничне неухрањености. Највише, 642 милиона евра, већина Азије и Пацифика.

У под-сахарској Африци 265 милиона гладних људи у Латинској Америци и Карибима, 53 милиона евра. У Средњем Истоку и Северној Африци 42 милиона. "Само" петнаест милиона гладних људи живи у развијеним земљама, наводи се у извештају.

Од прошле године повећао застрашујуће сто милиона гладних, а биланс је најгоре глобалне кризе хране у 70 година.

Више застрашујућа суве Нигер глади. Храна има милионе

Више од половине од 12,5 милиона људи у Нигеру прети глад, упозоравају хуманитарне агенције. Криви лош жетви изазван сушом. Нигер према УН доживљава најгору кризу хране у својој историји.

Пате од недостатка хране, око седам милиона људи - 400.000 од њих су деца која су чак и пет година, алармантни британске хуманитарне организације Оксфам и Саве тхе Цхилдрен, уз непосредну помоћ им је потребно око два милиона људи.

Ситуација се погоршава сваки дан, али је већ достигла пропорције кризе веће него током суве сезоне у 2005. Они су тражили десет милиона долара (207 милиона долара) за помоћ погођеним подручјима.

Према речима директора УН у Нигеру, тренутна криза је још увек најгори у историји земље. Међутим, Уједињене нације тренутно има само половину потребних средстава за елиминисање ефеката суше и да се обезбеди довољно хране.

Храна криза избила у Нигеру због недостатка падавина и самим тим лоше жетве прошле године. Ситуација је погоршана цена хране расте, многи људи и нема новца чак ни основне намирнице као што су житарице, изјавио је ББЦ на свом Веб сајту која ће бити следеће жетве у септембру.

Глад убија дете сваких пет секунди. Светски лидери дон'т царе

Самит о безбедности хране, у организацији Светске организације за храну и пољопривреду, који је одржан у крајњој равнодушност политичара света и донели мали напредак у борби против глади, која је била њен главни циљ. Међутим, у свету умре због неухрањености сваких пет секунди, једно дете, више од 17.000 дневно и укупно 6 милиона годишње.

На пример, лидери економски моћних земаља, тзв Г8, али је његове речи чуо. Самит није стигао. "То је разочаравајуће да лидери највећих и најбогатијих земаља дошло", рекао је Гавејн Крипке од британске добротворне Окфам. "Без њих, веома је тешко замислити како свет папство са овим изазовима." Од 192 шефова држава и влада их на крају показао мање од трећине, па чак и многе земље шаље министара пољопривреде, уместо лидера.

Извор: хттп://зправи.иднес.цз/

КОМЕНТАР

Глади у прошлости много пута, али никада на такве размере као у последњих неколико деценија. Никада пре је био мањак у свету више стотина милиона људи који пате од глади или неухрањености.

Библијски испуни пророчанство које је Исус Христ. Све ово мора да долази поново и крај патње на овој земљи. Библија јасно говори и за оне који су студирали и у поређењу са историјом врло конкретно. Не постоји бољи и кредибилан пророштво, и не постоји боља почетна тачка од Исуса Христа.

Матеј 24,7 - пауза у разним местима глади и земљотреси.

Марко 13, 8 - на разним местима глади и земљотреси ће избити. Али, они су само почетак рођења болове.

Матеј 24.27 - Долазак Сина човечијег долази као муња - обасјати небо од истока ка западу.


Повезани чланци из категорије - Тренутни светске догађаје

Долазе велике финансијске кризе је неминовно

478_graf-down.jpg Цео свет је суочен са све већим финансијским проблемима. Многи људи су почели да схватају да је то зачарани круг огромних јавни дуг не води излаз. То је само кратко питање ...
Додата: 13.09.2011
Прегледи: 184636x

Драматично повећање броја земљотреса!

392_katastrofykont.jpg Стално се повећава број земљотреса широм земље. Многи људи доживљавају промене и абнормалности природе и почињу да схватају да није све у реду. Они су схватили да се нешто дешава, шта ...
Додата: 11.03.2011
Прегледи: 293262x

Супер соларна олуја у 2013

163_solarni_super_boure.jpg Супер соларне олује ће угрозити инфраструктуре Земље у 2013У 2013, запретила у Земље НАСА јаке соларне активности, која производи соларне олује Супер да осакати и комуникацију и навигацију сателита, али и ...
Додата: 06.10.2010
Прегледи: 194568x

Молитве за опоравак и изливањем Духа Светога - 777

424_777prayer.jpg Новозаветна Црква снажно утицала на свету са добрим вестима за Јеванђеље у једној генерацији. Испуњен Светим Духом Новом завету верници присутни деле истину поруку распетог и васкрслог Господа са стотинама хиљада ...
Додата: 08.05.2011
Прегледи: 226700x

Месијански Јевреји

164_izrael_vlajka.jpg Месијански Јевреји - испуњење пророчанстваПоред бројних хришћанских деноминација постоје у Израелу и кретање такозваних "месијански Јевреји". Ови људи обично долазе из јеврејских породица, али верује у Исуса као Месију и прихвате ...
Додата: 06.10.2010
Прегледи: 247723x

Sr.AmazingHope.net - Глад у свету