Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Глад у свету

Тренутни светске догађаје

158_hladomor_ve_svete.jpg

Глад у свету

Додата: 01.10.2010
Прегледи: 293855x
Теме: Тренутни светске догађаје
PrintTisk

УН: Број гладних у свету премашује милијарду и због економске кризе

Комбинација хране и економска криза изазвала је број гладних у свету премашује милијарду. У поређењу са прошлом годином број повећан за 100 милиона 1,02 милијарди долара, изјавио је за храну и пољопривреду, специјализованих агенција УН. Ово је најгори рекорд у четрдесет година. Скоро све гладне живе у земљама у развоју.

Милијарду и двадесет милиона. Тако многи људи широм света пате од хроничне неухрањености. Највише, 642 милиона евра, већина Азије и Пацифика.

У под-сахарској Африци 265 милиона гладних људи у Латинској Америци и Карибима, 53 милиона евра. У Средњем Истоку и Северној Африци 42 милиона. "Само" петнаест милиона гладних људи живи у развијеним земљама, наводи се у извештају.

Од прошле године повећао застрашујуће сто милиона гладних, а биланс је најгоре глобалне кризе хране у 70 година.

Више застрашујућа суве Нигер глади. Храна има милионе

Више од половине од 12,5 милиона људи у Нигеру прети глад, упозоравају хуманитарне агенције. Криви лош жетви изазван сушом. Нигер према УН доживљава најгору кризу хране у својој историји.

Пате од недостатка хране, око седам милиона људи - 400.000 од њих су деца која су чак и пет година, алармантни британске хуманитарне организације Оксфам и Саве тхе Цхилдрен, уз непосредну помоћ им је потребно око два милиона људи.

Ситуација се погоршава сваки дан, али је већ достигла пропорције кризе веће него током суве сезоне у 2005. Они су тражили десет милиона долара (207 милиона долара) за помоћ погођеним подручјима.

Према речима директора УН у Нигеру, тренутна криза је још увек најгори у историји земље. Међутим, Уједињене нације тренутно има само половину потребних средстава за елиминисање ефеката суше и да се обезбеди довољно хране.

Храна криза избила у Нигеру због недостатка падавина и самим тим лоше жетве прошле године. Ситуација је погоршана цена хране расте, многи људи и нема новца чак ни основне намирнице као што су житарице, изјавио је ББЦ на свом Веб сајту која ће бити следеће жетве у септембру.

Глад убија дете сваких пет секунди. Светски лидери дон'т царе

Самит о безбедности хране, у организацији Светске организације за храну и пољопривреду, који је одржан у крајњој равнодушност политичара света и донели мали напредак у борби против глади, која је била њен главни циљ. Међутим, у свету умре због неухрањености сваких пет секунди, једно дете, више од 17.000 дневно и укупно 6 милиона годишње.

На пример, лидери економски моћних земаља, тзв Г8, али је његове речи чуо. Самит није стигао. "То је разочаравајуће да лидери највећих и најбогатијих земаља дошло", рекао је Гавејн Крипке од британске добротворне Окфам. "Без њих, веома је тешко замислити како свет папство са овим изазовима." Од 192 шефова држава и влада их на крају показао мање од трећине, па чак и многе земље шаље министара пољопривреде, уместо лидера.

Извор: хттп://зправи.иднес.цз/

КОМЕНТАР

Глади у прошлости много пута, али никада на такве размере као у последњих неколико деценија. Никада пре је био мањак у свету више стотина милиона људи који пате од глади или неухрањености.

Библијски испуни пророчанство које је Исус Христ. Све ово мора да долази поново и крај патње на овој земљи. Библија јасно говори и за оне који су студирали и у поређењу са историјом врло конкретно. Не постоји бољи и кредибилан пророштво, и не постоји боља почетна тачка од Исуса Христа.

Матеј 24,7 - пауза у разним местима глади и земљотреси.

Марко 13, 8 - на разним местима глади и земљотреси ће избити. Али, они су само почетак рођења болове.

Матеј 24.27 - Долазак Сина човечијег долази као муња - обасјати небо од истока ка западу.


Повезани чланци из категорије - Тренутни светске догађаје

Драматично повећање броја земљотреса!

392_katastrofykont.jpg Стално се повећава број земљотреса широм земље. Многи људи доживљавају промене и абнормалности природе и почињу да схватају да није све у реду. Они су схватили да се нешто дешава, шта ...
Додата: 11.03.2011
Прегледи: 249560x

Бивши папа Јован Павле ИИ. ће бити проглашен за свеца - Шта Библија?

316_vatikan.jpg Тренутни папа Бенедикт КСВИ одобрио декрет у коме је његов претходник Јован Павле ИИ. признаје извршење чудо. То може да буде бивши папа и званично проглашен за светитеља. Признавање чудо је ...
Додата: 18.01.2011
Прегледи: 139073x

Светска времена, колико људи у овом свету?

157_world_clock.jpg Питате се колико људи у овом свету? Желите да знате колико људи рођени, колико људи умре годишње, или у овом тренутку? Желите да знате шта је стопа криминала у САД, сирове ...
Додата: 30.09.2010
Прегледи: 279777x

Месијански Јевреји

164_izrael_vlajka.jpg Месијански Јевреји - испуњење пророчанстваПоред бројних хришћанских деноминација постоје у Израелу и кретање такозваних "месијански Јевреји". Ови људи обично долазе из јеврејских породица, али верује у Исуса као Месију и прихвате ...
Додата: 06.10.2010
Прегледи: 194205x

Мистериозне смрти животиња широм света

396_uhyn_ryby.jpg Од краја прошле године, постоје мистериозне смрти различитих врста широм света. Они су изненада умиру у великом броју и без икаквог видног разлога. Узрок још увек није већина нема трагова. Шта ...
Додата: 24.03.2011
Прегледи: 200763x

Sr.AmazingHope.net - Глад у свету