Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Први кораци ка религиозан човек

Полазна тачка, шта да радим?

467_prvni_kroky_vericiho_cloveka.jpg

Први кораци ка религиозан човек

Додата: 20.08.2010
Прегледи: 125974x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Немојте се плашити да исповедају своју веру у Христа.

Римљанима 10, 9-11 - Ако сте, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је Бог васкрсао из мртвих, бићеш спасен. Веровање у срцу води пред лице правде, вере уста води ка спасењу. На крају крајева, Писмо каже, Ко верује у њега, сигурно неће разочарати.

Лука 9,23-26 - све је рекао: Ако неко жели да пође за мном, нека се одрекне себе и узме крст свој и иде за мном свакодневно. Ко је желео да спасе свој живот, изгубити ће га, а ко ће изгубити свој живот за мене, да га избавио. Шта је човек сила стекли цео свет, али сам изгубљен или оштећен себе? Свако треба да се стиди мене и мојих речи, њега ће Син човечији бити посрамљени када дође у његову славу и славу Оца и светим анђелима.

Укључите од сваког греха познат. Направите исповедање својих грехова Богу и молити за снагу да оде. То није у људској моћи да се без греха, само искрено признање наше молитве, Исус може да очисти крв да би ми бити чист пред Богом.

1 Јан 1, 9-10, 2,1-2 - Ако кажемо да греха немамо, сами себе варамо и истине нема у нама. Али, када смо признајемо грехе своје, веран је и праведан - нам опрости грехе и очисти нас од сваке неправде. Ако кажемо да нисмо згрешили, правимо га лажов и његове речи нема у нама. Пишем ово, драга моја, ви не гријешите. Ако неко греси, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника. Он је атонинг жртву за наше грехе, и не само наше, већ и за за цео свет.

Исеци га сваки дан да разговара са Библија - Реч Божија.

2. Тимотеју 3:16-17 - Све Писмо је од инспирације од Бога, и најкорисније. Он нас учи и осуђеника, исправља и образује у праведности, да је Бог човека створио савршено припремљен и опремљен за свако добро дело.

Римљанима 15,4 - Све то је записано у прошлости, она је написана за наше инструкције, тако да захваљујући упорности и охрабрење које Писма, имамо наду.

Псалам 119 105 - обзиром на моје кораке ти је реч, сјај на мој начин.

Развити живот молитве. Молитва је разговор са Богом, ко жели да буде твој пријатељ. Жели да запамтио фраза, али је срдачан однос и разговор.

Лука 11, 9-10 - И тако вам кажем: Питајте и то ће имати, тражите и наћи ћете, потреса и то ће бити отворена. Свако ко иште, прима, ко тражи, налази и ономе који куца отвориће се.

Јован 16,23-24 - Заиста, заиста, кажем вам да овај посао за било шта што Оца у име моје, то вам даје. До сада, ви сте у моје име, питао ништа. Питајте и ви, и ваша радост ће бити савршена.

Јован 14.13 - Све то урадили посао у моје име, ја, да је Отац може бити прослављен у Сину. Када ће вас питати нешто у моје име, ја ћу то учинити. "

Јеремија 33, 2-3 - Овако вели Господ, који је земљу, Господ, који је формиран и консолидован - онај који је име Господ: Позив на мене, а ја ћу одговорити, ја ћу вам показати велику тајну , које не знам.

Обележи 11.25 - Када устанете на молитву, опрости, ако имате нешто против некога, да је Отац ваш на небесима опростити твоје преступе вас.

Филипљанима 4,6 - не брините ништа, али у свему се моле. Потребе Бога моле са захвалношћу, и мир од Бога ван свих разумевање ће страже ваша срца и умове у Исусу Христу.

1 Солуњанима 5,16-22 - Увек се радују. Ми смо стално молити. У свим околностима, бити захвалан, јер је то Божија воља за вас у Христу Исусу. Не гуши Духа. Презиру не пророчанства. Испитати све, ставити на добро, зло у сваком облику, чувајте.

Матеј 6,7-8 - Дакле, када се молите, не кажем празних речи као што су пагани, који мисле да ће се чути за њихово пуно говоре. Немојте бити попут њих. Отац ваш зна шта вам треба пре него што питате њега.

Пратите Христос на крштење у води.

Дела 2, 38-39 - почео је са Петром и других апостола пита: "Шта нам је чинити, браћо?" Покај се, "Петар је одговорио:" и сви да се крсти у име Исуса Христа, да смо наши греси опроштени. И ви ћете примити дар Духа Светога, јер је обећање за вас и ваше потомство и сви који су далеко - сви позиви Господ, Бог наш. "

Римљанима 6,3-9 - Не знате ли да када смо крштени у Христа Исуса су били крштени, сви смо у смрти? Крштење смо сахрањени су с њим у смрт, па - баш као што је Христос васкрснут из мртвих славом Оца - а ми смо ушли у нови живот.

Ако смо се идентификују са њим у смрт, сигурно ћемо се идентификују са њим у његовом васкрсењу. Ми знамо да је наш стари човек распет с њим, да је грешна тело губи своју моћ, ми више не служе грех. (Ко је умро, али је лишен греха) Када је умро са Христом., Сматрамо да с њим ћемо и живети. Знамо да је Христос устао из мртвих и никада неће умрети - Смрт над њим нема моћи.

Обележи 16.16 - Ко верује и крсти се, спашће се, али он не верује нека проклет.

Нека Духа Светога, тако да се попуњава и води. Он чини промене у људском срцу, човек сам може да уради ништа. Професионалац од Духа Светога и Он ће вам помоћи да разумете све и испуни ваше срце са љубављу.

Јован 14.15 -17 - Ако ме волиш, чувају заповести моје. Ја ћу питати Оца, и даће вам другог Утешитеља да буде са вама заувек, Дух истине, кога свет може да прихвати, јер он види и зна. Али ти га знам, јер живи са вама и биће у вама.

Римљанима 8,26-27 - Исто тако и Дух хелпетх нашим слабостима: јер не знамо шта бисмо требали молити за, као што би требало, али Дух сама гради заузима за нас гроанингс које не могу бити изговорене. И онај који сеарцхетх срца зна шта је ум Духа, јер је гради заузима за свете по вољи Божијој.

Ефесцима 5,15-20 - Види онда да и ви хода цирцумспецтли, а не као будале, него као мудри, Редееминг време, јер су дани зли. Зашто се ви не мудро, али разумевање шта је воља Господња. И не пијан од вина, у којима је вишак, али да се пуните Духом, Говорећи за себе у псалмима и химнама и песмама духовним, певајући и израду мелодију у свом срцу за Господа; Давање захваљујући свагда за све Богу и Отац у име Господа нашега Исуса Христа;

Јован 14.26 - Али Утешитеља, Духа Светога, кога ће Отац послати у моје име, он ће вас научити свему и да вас подсетим да све што сам вам рекао.

Јован 16,13-15 - али док не дође, Дух истине ће вас у сву истину. Она неће говорити од себе, али он каже све што чују - и рећи ће вам ствари које ће доћи. Он ће ми знак, јер говори да се од мене. Све што има Отац моје је. Зато сам рекао да ћемо обавестити вас од мене.

Лука 11.13 - Ако тада који су зли, знате како да своју децу добро поклоне, колико ће више Отац ваш небески дати Духа Светога онима који га питати?

Придружите локалном хору, где проповеда Јеванђеље према Библији и Десет заповести поштују закон.

Јеврејима 10, 24-25 - Размотрите један другом, заклињемо један на љубав и добра дела, а не оставити наше заједничке скупштине, као и начин на неке. Радије заклињемо све више, што више видите Дан се приближава.

Матеј 18.20 - За где су двојица или тројица сабрани у име моје, ту сам и ја међу њима.

Положи солидну основу вере. Нека Исус дође у твоје срце и са њим љубав, радост и послушности.

Колошанима 2, 6-8 - Када су прихватили Исуса Христа као Господа, а затим у њој живе као добро. Га поставили корене и градити на њој, ојачати веру у оно што сте научили, са захвалношћу у њој расте.

Пазите да неко отети празна обмана филозофија заснована на људским традицију и принципе на свету, а не по Христу.

1 Коринћанима 3,11 - Нико не може да постави други темељ, поред једне већ постављен, који је Исус Христос.

Псалам 119,10-12 - Са свим срцем потрази за вас, од своје команде у заблуди да ми је! У срцу Чување ваше изјаве, ја сам згријешио. Благословљен си, Господе, наше законе, молимо Вас да учи мене!

Петар 5,8-11 - Пробудите се, пазите се! Ваш непријатељ ђаво шетње око као рикање лава у потрази за плен. Устане да га као јак у вери и зна да је ваш доживљавају исте патње браћа широм света. Када ходате кроз ове кратке патњу, Бог сваке милости, који ће у Христу Исусу, позвани да своју вечну славу, да ли ће вратити, ојачати, ојачати и сидро. Власт припада га заувек! Амин.

1 Коринћанима 15,58 - Зато, браћо моја љубљена, будите стедфаст, унмовабле, увек богат дјело Господње, имајући у виду како знате да је ваш рад није узалуд у Господу.

Сведоци Исуса другима. Када схватите шта је Бог наш Створитељ пострада за нас, његове створења и нуди нам дар вечног живота, а не да се ћути.

Дела 1,8 - али сам примили Духа Светога долази на вас и бићете ми сведоци у Јерусалиму, у целој Јудеји, у Самарији и до краја света.

Псалам 71,15 - рећи ћу правду свог цео дан да причају о свом спасењу - иако не знам како да израчунате!

2. Тимотију 1,8-9 - Бог нам је дао духа страха, него снаге, љубави и равнотеже. Дакле, није срамота свједочанства Господа нашега, ни за мене, сужња његова, него у Бога снаге да издрже тешкоће са мном еванђељу.

2. Тимотеју 1,12 - Ово је такође разлог зашто сам издржи све ствари, и не стиди, јер знам кога сам веровао. Убеђен сам да је способан да штити си ми рекао до тог дана.

Поверење у Божије обећање. Бог је веран, увек поштује оно што је обећао и њихове речи не мења. То је до вас ако држите на крају, можете да примате Божијег обећања.

Јован 14,1-3 - Нека се не узнемирава ваше срце: ви верујете у Бога, верујте у мене. У дому мога Оца има много станова: ако то није тако, зар бих вам рекао. Идем да вам припремим место за вас. А ако одем и припремим вам место, поново ћу доћи и добити вас к себи, да где сам ја, ту сте се може.

Јеврејима 10,23 - Држите се непоколебљива нада да признамо - на крају крајева, он који је обећао је веран.

2. Петрова 3,9 - Господ није оклијевати да испуни своје обећање, као што неки мисле, али показује вам на стрпљењу. Не жели да ико пропадне, него да сви треба да долазе на покајање.

2. Коринћанима 7,1 - Љубљени, када имамо та обећања, неће бити чист од свих укаљао тела и духа посвецујме у страху од Бога.

Галатима 3,8 - Писма предвидео да Бог оправдава многобошце по вери, а тиме и предвидео да Авраму: "У теби ће сви народи бити благословљен."

1. Петрова 1,4 - нас је позвао да живи нада да ће непомијивему, Пречисте и невадноуциму наслеђе које очекује на небу, док се сила Божија вером за спасење се брине о њима, који ће се појавити на крају времена.

Јеврејима 6,10-12 - Бог није неправедан да заборави свој труд и љубав које производе материјалних доказа за његово име, када су служили и даље служити светима. Али желимо да сваки од вас показали такве ревности до краја, када је наше наде остваре. Зато не будите лењи, него да следе пример оних који су по вери и стрпљења да обећање.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Молитва, као разговор са Богом

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Лука 11,1 - "Господе, научи нас молити као што је Јован научио своје ученике."Лука 18,1 - Рекао им је причу, као што је даље потребно да се моле и да не ...
Додата: 03.05.2011
Прегледи: 267286x

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

285_bible.jpg Библија је књига која је створена за 16 дугих векова, и учествовао у писању 40 писаца потпуно различитих година, занимања, образовања, животне средине, укључивање, и поглед на свет. А ипак смо ...
Додата: 07.12.2010
Прегледи: 197485x

Смрт је нешто после смрти?

72_co_je_po_smrti.jpg Шта је смрт?Прво је поделио људе на два дела - тела и душе филозофа Платона. Он је рекао да је тело смртно и бесмртну душу. Које су усвојиле идеју хришћанства, па ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 176199x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 292782x

Широк је пут у пропаст, узак је пут до неба!

409_uzka_je_cesta_do_nebe.jpg "Унесите стране велике капије уска врата и широк је пут који води у пропаст, и много су они који улазе кроз њега мореуз је врата и уски пут који води у ...
Додата: 05.04.2011
Прегледи: 302612x

Sr.AmazingHope.net - Први кораци ка религиозан човек