Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Бог и неправде у свету

Полазна тачка, шта да радим?

314_ukrizovani.jpg

Бог и неправде у свету

Додата: 17.01.2011
Прегледи: 161930x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Зашто постоји толико зла и патње? Зашто Бог не интервенише и учини нешто? Многи људи питају да ли је Бог био тако давно би урадили нешто. То су веома честа питања на која се људи нерадо верују у Бога.

Ми смо створења слободне воље и људских слободне воље долази неправде или правде. Људи врло озбиљно осуди силовања било које људско биће и слободу, али Бог бацити напоље и замерају, да нема силовања наше слободне воље! Бог нас жели да буде само марионета, али ми смо слободни да одлуче.

Римљанима 3,10 - Као што је написано: "Нико није праведан, нема ни један Већина оних који оптужују питају зашто Бог не интервенише, не схватајући да су они сами раде зло, и не без греха Бог је зато.. да интервенишу против њих.

Такође, могло би се рећи да свет нема родитеље, јер су деца раде толико много штете, а не повредити друге достојан детета је потпуно невин. Ако је било родитеља који би сигурно спречили понашање своје деце и не дозвољавају. Како? Можда и зато што би снимљених уста и везан за сто негде, само да их спрече да чине лоша дела. Онда можемо да верујемо да су они родитељи. Таква родитељи, који би насилно покушали да спрече било лоше дела своје деце, али ће бити позван на суд и осуђен без милости.

Већина људи виде неправду, ексцеси и лоше понашање само у другом. Зашто не схватају да су они сами раде пуно лоших ствари, само зато што ми имамо боље? Постоји разлика у томе, ако човек украде милион, или само мали износ? Да ли постоји разлика ако се утиче на важне ствари лажу, или само Залзе комшија? Пре него што Бог није - грех је још увек грех и преступ Божјег закона.

Ми можда мислимо да би требало да интервенишу само када је Бог неправду других?

Али Бог је пасивно гледао наш свет. Он је учинио највише је могао! Он нам је дао живот свог сина! Он је дозволио да његов патње и смрти и да интервенишу. Како невероватно и велике жртве. Како велика љубав за нас.

Да ли сте се икада запитали колико је велики жртва? Када је човечанство пало у грех и отишао у руке непријатеља, Луцифера, донео декрет да се патње и смрти. Слободно је изабрао да не послушају Бога - Створитеља и тиме се одвојиле од њега, као извор љубави, хармоније и живот.

Бог наш Створитељ да одмах интервенише и уништи нас. Могао је да створи врло различитих људи, послушан, али зашто да не?

Јован 3:16 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина, да ниједан који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.

Упркос чињеници да је цела огромном универзуму Ми смо као зрно прашине, међутим, да је Бог могао да нас униште, и казни, али Творац је умро за његова креација. Креатор пролазе искушења отишао са нама и врло добро зна све наше анксиозност, стрес и бол зато што је искусан на своје тело!

Зато немојте кривити Бога да интервенише у нашој беди и патњи. Он је такође живео - морао да гледа мучење и смрт своје невоље и Син могу достићи! Зашто? За нас, зрно прашине је пут назад у вечни живот.

Филипљанима 2, 6-8 - иако је делио Божије природе, њене једнакости са њим последњи пут. Уместо тога, он се предао, има суштину слуга, узео на људски облик. Он се налази у телу као човек, он се понизио и постао послушан, и до смрти - смрт на крсту!

Иако је за док смо искуство патње на овој земљи, ми смо понудили пут назад на Оца и на вечни живот, без патње и умирање. То је до нас ако ваш бесплатни ће прихватити ову понуду, или презир.

Јер Бог нас је створио као слободна бића, и зато што је Бог део наше спасе свог испуњен, то је до наше одлуке, јер иде са нама!

Мар 14, 1-3 -... "Нермут у нашим срцима Да ли верујете у Бога, и верујте у мене У дому мога Оца има много места Ако то није тако, рекао сам ти да идем да вам припремим место. за вас када идем. и припремити место за вас, ја ћу опет доћи и узети вас за себе, можете се где сам.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Пророчанство да је Исус Месија предсказује

191_jezis.jpg Појединачни књиге Старог Завета су писане у годинама 1400-425 пре Христа и налази у њима око 60 до 270 великих и малих Месија пророчанства о рођењу, животу и смрти Исуса Христа. ...
Додата: 24.10.2010
Прегледи: 228369x

Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?

371_existuje_peklo.jpg Многи људи се плаше пакла и вечних патњи. Али, пакао? Библија говори о паклу који је само до коначне судњи дан долази. Када је Исус Христос васкрсава зли и даје одлука ...
Додата: 02.03.2011
Прегледи: 185179x

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 140184x

9. рада и живота хришћанске - Пут Христу

352_cesta_ke_kristu.jpg Бог је извор живота, универзума, светлости и радости. Као зраци светлости на основу сунцу, као што су потоци воде шприцати из извора уживо, тако да се сипа благослов за све своје ...
Додата: 11.02.2011
Прегледи: 129617x

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

285_bible.jpg Библија је књига која је створена за 16 дугих векова, и учествовао у писању 40 писаца потпуно различитих година, занимања, образовања, животне средине, укључивање, и поглед на свет. А ипак смо ...
Додата: 07.12.2010
Прегледи: 185713x

Sr.AmazingHope.net - Бог и неправде у свету