Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Бог и неправде у свету

Полазна тачка, шта да радим?

314_ukrizovani.jpg

Бог и неправде у свету

Додата: 17.01.2011
Прегледи: 189689x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Зашто постоји толико зла и патње? Зашто Бог не интервенише и учини нешто? Многи људи питају да ли је Бог био тако давно би урадили нешто. То су веома честа питања на која се људи нерадо верују у Бога.

Ми смо створења слободне воље и људских слободне воље долази неправде или правде. Људи врло озбиљно осуди силовања било које људско биће и слободу, али Бог бацити напоље и замерају, да нема силовања наше слободне воље! Бог нас жели да буде само марионета, али ми смо слободни да одлуче.

Римљанима 3,10 - Као што је написано: "Нико није праведан, нема ни један Већина оних који оптужују питају зашто Бог не интервенише, не схватајући да су они сами раде зло, и не без греха Бог је зато.. да интервенишу против њих.

Такође, могло би се рећи да свет нема родитеље, јер су деца раде толико много штете, а не повредити друге достојан детета је потпуно невин. Ако је било родитеља који би сигурно спречили понашање своје деце и не дозвољавају. Како? Можда и зато што би снимљених уста и везан за сто негде, само да их спрече да чине лоша дела. Онда можемо да верујемо да су они родитељи. Таква родитељи, који би насилно покушали да спрече било лоше дела своје деце, али ће бити позван на суд и осуђен без милости.

Већина људи виде неправду, ексцеси и лоше понашање само у другом. Зашто не схватају да су они сами раде пуно лоших ствари, само зато што ми имамо боље? Постоји разлика у томе, ако човек украде милион, или само мали износ? Да ли постоји разлика ако се утиче на важне ствари лажу, или само Залзе комшија? Пре него што Бог није - грех је још увек грех и преступ Божјег закона.

Ми можда мислимо да би требало да интервенишу само када је Бог неправду других?

Али Бог је пасивно гледао наш свет. Он је учинио највише је могао! Он нам је дао живот свог сина! Он је дозволио да његов патње и смрти и да интервенишу. Како невероватно и велике жртве. Како велика љубав за нас.

Да ли сте се икада запитали колико је велики жртва? Када је човечанство пало у грех и отишао у руке непријатеља, Луцифера, донео декрет да се патње и смрти. Слободно је изабрао да не послушају Бога - Створитеља и тиме се одвојиле од њега, као извор љубави, хармоније и живот.

Бог наш Створитељ да одмах интервенише и уништи нас. Могао је да створи врло различитих људи, послушан, али зашто да не?

Јован 3:16 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина, да ниједан који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.

Упркос чињеници да је цела огромном универзуму Ми смо као зрно прашине, међутим, да је Бог могао да нас униште, и казни, али Творац је умро за његова креација. Креатор пролазе искушења отишао са нама и врло добро зна све наше анксиозност, стрес и бол зато што је искусан на своје тело!

Зато немојте кривити Бога да интервенише у нашој беди и патњи. Он је такође живео - морао да гледа мучење и смрт своје невоље и Син могу достићи! Зашто? За нас, зрно прашине је пут назад у вечни живот.

Филипљанима 2, 6-8 - иако је делио Божије природе, њене једнакости са њим последњи пут. Уместо тога, он се предао, има суштину слуга, узео на људски облик. Он се налази у телу као човек, он се понизио и постао послушан, и до смрти - смрт на крсту!

Иако је за док смо искуство патње на овој земљи, ми смо понудили пут назад на Оца и на вечни живот, без патње и умирање. То је до нас ако ваш бесплатни ће прихватити ову понуду, или презир.

Јер Бог нас је створио као слободна бића, и зато што је Бог део наше спасе свог испуњен, то је до наше одлуке, јер иде са нама!

Мар 14, 1-3 -... "Нермут у нашим срцима Да ли верујете у Бога, и верујте у мене У дому мога Оца има много места Ако то није тако, рекао сам ти да идем да вам припремим место. за вас када идем. и припремити место за вас, ја ћу опет доћи и узети вас за себе, можете се где сам.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

5. освећења - Пут Христу

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 ПосвећењеБожје обећање гласи: "Ви ћете ме тражити и наћи ме када ме траже свим срцем својим" (Јеремија 29.13).Бог мора да се баци кроз срце, у супротном не може се променити ...
Додата: 20.10.2010
Прегледи: 147016x

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. ...
Додата: 08.12.2010
Прегледи: 313292x

Буди у Кини и шире Јеванђеље

298_cina.jpg Азија је највећи позориште двадесетог века. Ниједан други континент света не указују на много о најмоћнијих покрета - политичке, социјалне, образовне, и духовни. Питање је да ли на неком другом континенту ...
Додата: 19.12.2010
Прегледи: 169914x

Промене у Библији превода

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg У чешком језику на недавно повећање броја Библије превода. Поред Васељенски Превод је на располагању не само да заврши превод и студијских Чешке Библе21, али и Јерусалим Библија, Библија и Јеховини ...
Ажурирано: 16.11.2011
Додата: 16.11.2011
Прегледи: 252609x

Како да чује Божији глас,

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Сазнајте више да чује Божији гласНаш драги Спаситељ чека га да отвори врата своје срце и рећи да у нашем боравак. Исус каже: "Ево, стојим на вратима и куцам ако ко ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 287756x

Sr.AmazingHope.net - Бог и неправде у свету