Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Бог заштићена свој народ

Искуства са Богом

470_buh_ochranil_svuj_lid.jpg

Бог заштићена свој народ

Додата: 24.08.2011
Прегледи: 147470x
Теме: Искуства са Богом
PrintTisk

Деливеранце адвентисти у Хирошими 1945

На крају Другог светског рата дошла у јапанском граду Хирошими специјалној наруџбини. Адвентисти, који је живео у овом граду били су оптужени за шпијунажу, а самим тим би требало да се иселе из града. Они су могли да доносе малу торбу. Међу погођени овим прописом изазвало велику жалост. Многи упутио апел да власти, остали су и друге мере које немају да се крећу. Њихова скромна имовина је дошао у руке њихових непријатеља. Адвентисти чинило немогуће ствари са којима нису могли да прихвате.

Капела је била испуњена и све очи могу прочитати на свим уснама и чути питање - зашто сте Господа за нас да уради? Дакле, прошло неколико дана и многи могу себи комфор да регулисање сусрет. Али се то није десило. Је дошао нови поредак из одбора града. Све жалбе су одбачене. Року од 24 сата сви адвентисти треба да буду ван града. Моћне власти се надгледа да ли би се испунио и због тога нису могли нигде сакрити.

Група верника који су више од 200 људи населили у депресији од града. Хладном северу ветар нису имали приступ низије, али људи који су отисли збијене око ватре и још увек је узвикнуо на небо - зашто. Други дан је добио одговор.

Ведро небо са неколико авиона спроводи, да нико не плаћа никакву пажњу. Одједном чуо велику експлозију атомске бомбе које су коришћене да се брзо оконча рат. Моћна олуја захватила преко безазлен група верника без боли. Слаба земљотреса који је уследио, а сви опоравили. Експлозија је изазвала 100.000 жртава, али Бог штити своју децу.

Молитве благодарности спасили група је имала краја. Попуњен овде речима Псалам 50.15 - Позови ме на дан његовог невоља, ја ћу те доставити и ти мене славе.

Према енглески лист у августу 1945

Међу неколико још увек живе "хибакусха", односно онима који су преживели атомске експлозије бомбе, постоје две жене које су чланови Цркве верници адвентистичке у Хирошими.

Госпођа биоскоп, који је сада скоро 90 година, живео је око 4 километра од епицентра експлозије и због тога пропустили Главни ефекти детонације. Као обучени сестра да помогнемо онима спалили топлоте експлозије.

Данас живи у старачком дому специјално дизајниран за хибакусха, где је опет прича своју причу трауматским ученика. У својој наративном, али наћи ни трага од горчине. Госпођа Биоскоп говори о нади и око као она и њен заједнице биле заштићене. Он такође говори о помоћи која су она и њена породица били су у могућности да дају другима.

"Знао сам Божје обећање из Библије кроз низ падова које сам спасени", каже госпођа биоскоп. "Осећам да је у мом животу, то обећање је испуњено мислим да свет иде на многе ствари, али. Најважније је да једноставно заборавите на рат. Ако укус један од другог, руку под руку и ми верујемо у миру, ја сам мислим да је то доноси срећну будућност. "

Госпођа Дадо је у време бомбардовања Хирошиме 17 година. Смештен само 1,5 км од епицентра. Она је рекла да је њен опстанак био чудо. Први војни помоћ одбио да је третирамо са чињеницом да морају да помогну онима који имају бар неке шансе за преживљавање. Недељама, пате од проблема са дисањем, тешке опекотине на открила делове тела, гнојних рана и болести од зрачења.

"Од тада", каже он, "стварно не волим рат Мрзим рат.. Ја не желим да моја деца искусили оно што сам себи. Радим оно што могу како би се спречило ово да се понови."

Након што све Кино и госпођа Дадо прошло, било би разумљиво ако он сам понашао у болу и бес. Уместо тога, они су пуни опроштаја.

Госпођа Сако објашњава да је у своју веру "да нађете нешто чврсто Све око мене се може променити, али. Ја верујем у Бога који не мења."

Упркос страшни прошлости госпођа Дадо има наде за будућност. Тврди да су огрезле њихова вера у Бога Створитеља.

"Када сам први пут отишао у цркву ... разговарали су о књизи Постања сам волео причу постања, прича о стварању, а посебно идеја да смо изузетна, да смо Божија слика.. Хвала свим људима сматрам да буде изузетан ", каже он. "То ми даје снагу ценим чињеницу да је Бог мој пријатељ и моје цркве на помоћ и подршку.."

Кино и госпођа Дадо су само две од многих Јапанаца, који већ 60 година причвршћен неизбрисив знак сећања на трагедију. Још увек гледа у будућност са надом и опроштај.

Извор интервју са госпођом Полумента: хттп://ввв.цасд.цз/индек.пхп?ИД=1408

Псалам 55, 23 - Ваш терет ће наметнути на Господа, он ће се побринути за тебе, не пусти искрен никада пасти у блато.

Псалам 91, 2-7 - Господ каже: "Ти си уточиште моје, мој дворац, Боже мој, коме да рачунам!" Наравно достави вас ловац замке, највише насилне куге. Покривају те својим крилима, под његовим крилима ћете наћи сигурност штит своју верност вас окружује! Не Греде, ноћи страхоте, или ракета, која лети дању, куга, таму која пузи, чак и смртоносне ударце у подне време. Након вашој страни они ће пасти хиљада, десет хиљада у десну руку, али то вам омогућава да буде. Тек када га видите за себе, видећете неваљале одмазду!

Исаија 41.10 - Не брините - ја сам са вама, не брините - ја сам Бог твој. Да, и да ће подржати, ви буттрессинг њихов баш како треба.

2. Коринћанима 1, 8-11 - Браћо, не желимо да будете незналице од невоље, која је за нас у Азији је тако неподношљиво тешко и да су престали смо надајући се да ће опстати; унутра ми заправо су очекивали смрт казну. Све се то догодило, ми се ослањамо на себе него у Бога који подиже мртве и који нас из овог смртној опасности, па чак и испоручују бесплатно. Надамо се у њему да ћемо наставити спасавања, а када смо заједно ће вам помоћи кроз молитве. Многи ће бити у стању да се захвалим Богу за дар који нам је дат кроз молитве тако много људи.


Повезани чланци из категорије - Искуства са Богом

Искуство исцељени дечак из Бангладеша

488_zkusenosti_moskala.jpg Десет година Иасиах гледао своју мајку да очисти под, припремање хране, ставите лонац воде на рамену и отишао у село и за воду. Он је то желео могао да помогне са ...
Додата: 02.10.2011
Прегледи: 153496x

Sr.AmazingHope.net - Бог заштићена свој народ