Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Божји закон је непроменљив, и даље важи!

Тачно Десет Божијих заповести

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg

Божји закон је непроменљив, и даље важи!

Додата: 24.10.2011
Прегледи: 231414x
Теме: Тачно Десет Божијих заповести
PrintTisk

Истина Његове речи, Бог открио људима. За све оне који их примају, су штит против преваре Сатане. Игнорисање ове истине, који је сада у религиозни свет толико распрострањено, она отвара врата за све зло. Људи у великој мери изгубио из вида суштину и значај Божјег закона. Неправилно разумевање природе и тежине сталног важења Божјег закона доводи до погрешне ставове конверзије и освећење и изазива пад побожности у црквама. Ево, потражите тајну, зашто оживенецкыцх покрета нашег времена испуњавају Дух Божији и његову моћ.

У различитим црквама, људи су познати по својој побожности, који знају и забринути за статус куо. Професор Едвардс А. парк листе опасности које прете сада Цркве, и пригодно пише: "Један од извора опасности је да са проповедаонице не ставља нагласак на Божји закон У стара времена се користи за ехо глас савести, проповедаонице. ... Наши највећи проповедници су дали своје проповеди јединствену величину која по узору Мајстор визведали Божји закон, његове заповести и његовим упозорењима. понављају два велика принципа, а то је да закон манифестација савршенства Божје и човек који воли закон, не воли јеванђеље, јер је закон - као и јеванђеље - то је огледало које одражава Божји карактер То доводи до друге опасности, то је да потценимо озбиљност греха, његово ширење и убојитост важност непослушности закона.. директно сразмерна важности закона ...

Уз поменуте опасности у вези са ризиком од потцењивања правде Божије. Тренутно, проповедници имају тенденцију да раздвоји правде из доброте Божије, не драматизујемо Божију доброту, као принцип, али смањити га на само осећање. Ове нове теолошке ставове дели оно што је Бог саставио. Божји закон је добар или лош? То је добро. Онда правда је добро, јер они покушавају да испуне законом. Из навике потценити Божији закон и правду, од опсега и убојитост људске непослушности једна је лако навику да подцјењују благодат Божија која доноси опроштење греха. "Јеванђеље у главама људи губе вредност и значај, а ови људи су стварно спремни да ускоро дати страну Библије.

Многи верски учитељи тврде да је Христос својом смрћу укинуо закон и да, пошто људи не могу да испуне захтеве закона. Други сматрају закон тешко бреме, и за разлику од обавезујући закон наглашавају слободу јеванђеља.

Пророка и апостола, међутим, оценио другачије свети Божји закон. Давид је рекао: "Слободно ходам са одредбама Вашег упита." (Псалам 119.45) Апостол Јаков, који је написао после Христове смрти, који се зове Десет заповести "краљевски закон" и "савршен закон слободе" (Јаков 2,8, 1,25). И Џон, више од пола столећа после распећа, изговара благослов онима "који поступа по његовим заповестима, и да имају приступ дрвету живота и капије града" (Откривење 22,14).

Тврде да је Христос својом смрћу укинуо закон Његовог Оца, недостаје темељ. Када би било могуће да се промени или укине закон, онда Христос није умро да спасе човечанство од казне за грех. Христова смрт скоро узнемиравају закона, доказује супротно, да је закон непроменљив. Син Божији је дошао да "узвишена и увеличане закон" (Исаија 42.21). Он је рекао: "Не мислите да сам дошао да укине закон ... до небо и земља проћи један Ситница или један потезић закона." (Матеј 5,17.18) сама по себи, Господ Исус је рекао: "Да би се испунио Бог мој, твоја воља је моја жеља, Ваше право је у мом срцу." (Псалам 40,8)

Божји закон је у суштини непроменљиви. То је откривење воље и карактер законодавног тела. Бог је љубав и Његов закон је љубав. Два главна принципа закона су да волимо Бога и љубав према човеку. "Љубав је испуњење закона." (Римљанима 13:10) Бог лик је правда и истина, то је суштина Божјег закона. Псалмиста је написао: "Ваше право је истина ... Сви ваши заповести су праведност." (Псалам 119 142 172) И апостол Павле је рекао: "Закон је свет и заповест света, само и добра." (Римљанима 7:12) закон, који је израз ума Божијег и воља Божија мора бити исто као стални као и законодавца.

Конверзије и освећење мири људе са Богом који води их у складу са принципима Божјег закона. На почетку је живео човек створио на слику Божију у савршеној хармонији са карактером Бога и закона. Начела правде су уписане у његовом срцу. Грех је, међутим, човек отуђен од Створитеља. Онда нисте носе слику Божију. "Телесне размишљања (фокус на само) је непријатељски расположен према Богу, јер желе да или не могу да поштују Божји закон." (Римљанима 8,7) И заиста, "Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина," да се може помирити са Богом. Захваљујући Исуса Христа, можемо поново бити доведен у складу са њиховом Створитељу. Људско срце да укључите благодати Божије, мора се усвојити нови живот од Бога. Ова промена је препород, без којих - како је Исус рекао - нико "не може видети царство Божије."

Први корак ка помирењу са Богом је уверење своје грешности. "Грех је кршење закона." "Закон долази познање греха." (1. Јованова 3,4, Римљанима 3:20) Ако грешник уче своју кривицу, мора судити његов карактер од Бога стандарде правде. Закон је огледало које показује савршенство праведан карактер Бога и омогућава људима да идентификују своје недостатке.

Закон показује човек своје грехе не нуди било какво решење. Обећава живот послушан, али показује да је судбина преступнике је смрт. Само Христово Јеванђеље може ослободити од казне особу за грех или загађења греха. Они морају да покажу покајање пред Богом, чији закон преступио, и верују у Христа и његове посредном жртве. Својим греси ће бити опроштени, "постаје божанске природе" (2. Петрова 1,4). Постаје дете Божје, јер је дух сонсхип, моћ плаче, "Ава, Оче!" (Римљанима 8:15)

Можете да промените воз Божји закон? Апостол Павле је писао: "Дакле, ту празнину закон вером Апсолутно не, напротив, потврђује закон..?" "Ми смо урадили Син је умро - у начину на који може да настави да живи?" И Апостол Јован каже: "Постоји љубав Божија да заповести његове држимо, и заповести његове нису тешке." (Римљанима 3,31, 6,2, 1 Јованова 5:3) препорода људског срца усклади са Богом, јер поравнава са Божјег закона. Када грешника на овом месту, радикалне промене, прешли из смрти у живот, из греха светост, непослушности и побуне у послушност и лојалност. Стари живот отуђености од Бога завршио, почео је нови живот помирења, вере и љубави. Тада "правду тражи по закону" ће бити "испуњени у нама који не управљају своје воље, него вољу Духа" (Римљанима 8:4). Људско срце изражава: "Како ја волим ваше законом Сваки дан мислим о томе.." (Псалам 119.97)

"Закон је Господњи савршен, зивот знаце". (Псалам 19:8) Без закона, не може се правилно разумети Божију чистота и светост, или сопствене кривице и порочности. Није убеђен греха и да нема потребе да он покаје. Они то не виде као прекрши Божији закон је изгубљено и не схватајући да му је потребна крвљу Христовом Исуса Христа. Она добија никакве наде за спасавање дубоких промена срца и измене и допуне живота. То је разлог зашто толико површно обрнута, па је црква долази толико много људи који нису дошли Христу.

У савременој верски покрети такође преовладава заблуде о посвећености, који су засновани на игнорисање или одбијање Божији закон. Ове теорије су лажне веровања и опасне практичне последице. Зато што ужива толику популарност у народу, то је двоструко неопходно да сви тачно знамо шта Свето Писмо учи о томе.

Доктрина освећења је прави библијски. Апостол Павле је писао Солуњанима у радном листу: "Ово је воља Божија, ваша светост". И он је молио: "Бог мира да вас посвети потпуно, нека." (1 Солуњанима 4.3, 5:23) Библија јасно учи шта освећење и како може да постигне. Спаситељ се молио за своје ученике: "Посвети их кроз твоју истину: твоја реч је истина." (Јован 17:17) Апостол Павле учи да верници треба да буде "освећени Духом Светим" (Римљанима 15:16). Шта је Свети Дух? Исус је рекао својим ученицима: "Када он дође, Дух истине ће вас у сву истину." (Јован 16:13) Псалмиста је написао: "Ваша права је истина." Божја реч и Дух Божији народ упознати са великим принципима правде изражене у Божјег закона. Зато што је Бог закон је "свет, праведан и добар", јер је манифестација савршености Божије, следи да ће цхарацтер формира послушности са овим законом будемо свети. Савршен пример таквог је природа Исуса Христа, који је рекао: ". Ја сам задржао команде мога Оца" "Ми и даље раде оно што му је угодно." (Јован 15.10; 8:29) следбеници Исуса, он би требало да личе - благодат Божију да обликују његов карактер доследно са принципима светог Божјег закона. То је библијски посвећења.

Посвећење је реализовати само вером у Исуса Христа, моћ Духа Божијег дела у човеку. Апостол Павле опомиње вернике: "Са страхом и трепетом да дело у своје спасење Јер Бог је онај који ради у вама, који желите и радите оно што је он воли.." (Филипљанима 2,12.13) хришћански искуства искушења да греше, али стално боре против њега. То треба Христова помоћ. Људска слабост је повезан са силом Божијом и веру узвикује: "Слава Богу који нам даје победу кроз Господа нашега Исуса Христа!" (1. Коринћанима 15,57)

Извод из књиге Велика борба - извод из поглавља 27. Модеран оживљавање покрете


Повезани чланци из категорије - Тачно Десет Божијих заповести

Настави у реформација наших предака ревностан

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Фото Извор: ВикипедиаЦела генерација чешких земаља био центар реформисаног вере широм Европе. Свако од нас зна имена као што су Јан Хус и Јан Зизка. Али, знате колико је велика сила ...
Додата: 13.12.2011
Прегледи: 193478x

Десет заповести су прикована на крст?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета.Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред ...
Додата: 02.02.2011
Прегледи: 194658x

Дан одмора, субота или недеља?

60_sunday_saturday.jpg Шта је прави дан одмора, субота или недеља?Често, разговор у хришћанске цркве, што је прави дан одмора. Већина цркава, хришћанских удружења освећује недељу, само мали прегршт суботом. Зашто свет мали шачица ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 617940x

Божији закон - Десет заповести право

585_desatero_bozich_prikazani.jpg Прочитај заповести десет Бога, као што је Бог дао Мојсију на Синајском брду. Ово је прави ред и текст Десет заповести.Нико је дозвољено да врши било какве измене у закону, ниједна ...
Додата: 19.04.2011
Прегледи: 766757x

Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Морамо признати важна ствар. Јеврејски бесквасни хлеб зове празника, празника трубе, очишћења празници и други празници који су префигуред долазак Месије у суботу!Колошанима 2, 13 - 17 - Да, чак и ...
Додата: 18.02.2011
Прегледи: 151336x

Sr.AmazingHope.net - Божји закон је непроменљив, и даље важи!