Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Божији закон - Десет заповести право

Тачно Десет Божијих заповести

585_desatero_bozich_prikazani.jpg

Божији закон - Десет заповести право

Додата: 19.04.2011
Прегледи: 778525x
Теме: Тачно Десет Божијих заповести
PrintTisk

Прочитај заповести десет Бога, као што је Бог дао Мојсију на Синајском брду. Ово је прави ред и текст Десет заповести.

Нико је дозвољено да врши било какве измене у закону, ниједна особа, без верске ауторитет или традицију. Ко ће слушати Боже, Створитељу наш, или човек, традиција?

Мојсијева 20:1-17

Бог је говорио све ове речи:

1 "Ја сам Господ Бог твој који сам те извео из Египта, из куће ропства Немојте имати других богова осим мене..

2. не стварају идола у виду све горе на небу, земљи испод или у водама под земљом. Није да их не обожавају и служе их сам Господ, Бог твој, Бог сам љубоморан. Казни безакоње отаца на деци до трећег и четвртог колена онима који ме мрзе и показујући хиљаде к милости оних који ме љубе и врше моје заповести.

3 не користите ваше име Господ, Бог твој узалуд, за оне који би његово име узалуд, Господ не би оставити без казне.

4 Запамтите суботе, да га светкујеш. Шест дана рада и да све твоје дело, али седми дан је субота Господ, Бог твој. Немој да било који посао - ти, син твој, ни кћи твоја, твој слуга, ни твоја слушкиња, ни твоја стока, имигрант у вашем врата. У шест дана Господ створио небо и земљу, море и све што је у њима, али је одмарао седми дан. Зато је Господ благословио сабат дана и посветио.

5 свога оца и мајке, где год да живе дуго на земљи, која Вам даје Господ, Бог твој.

6., не убијају.

7. Нема прељубу.

8 стеалингл.

9 Немојте лагати о својим ближњима.

10 завист куће ближњега. Завист ближњега свога супруга, његов роб, његова служавка, свога вола или магарца - не завист ближњем ништа. "

Већ у Старом завету Данило видео да моћ да промени закон. Само заповест време је четврта заповест - Не заборавите суботе да га светкујеш.

Данијел 7,23-25 четврта звер је четврто царство на земљи, која се разликује од свих других: То је захватила целу земљу, газе га и симпатија. Десет рогова то су десет царева који ће настати из овог краљевства. Након што их други краљ ће се појавити, различита од претходних, и они потчини три краља. Да ли ће говор против Свевишњега, свеци ће бити погрешно и покушати да промени времена и правила. (Нови међународни Верзија: ће покушати да промени времена и законе.)

Шта је Исус рекао о закону? Све ће платити и колико дуго?

Матеј 5,17-19 - "Не мислите да сам дошао да укине закон или пророке нисам дошао да укине, али да их испуне" Заиста, кажем вам, док небо и земља проћи неће.. Најмањи писмо, а не један потезић закона, пре него што сви долазе истина засто би неко елиминисати једну од ових најмањих заповести и научи људи у Царство Небеско сматра најмањи..

Колико је Божији закон?

Лука 16,17 - али пре неба и земље проћи, него да се заустави плаћају једну тачку закон!

Избрисано веру у Исуса и Његову милост закон?

Римљанима 3,31 - Затим смо се неважећим закон вером? Нема шансе! Насупрот томе, закон.

Шта Апостол Павле је писао закон?

Римљанима 7,12 - али закон је свет, и заповест је света и само добар.

Како да знам да љубав према Богу и ближњима наше?

1 Јованова 5,2-3 - Само зато што волимо деца Божија, је призната чињеница да волимо Бога и испуњава Његове заповести. Љубав према Богу је да заповести његове не - и заповести његове нису тешке.

Фулл Исуса сажети заповести љубави у речи, као што је то урадио у Старом Завету Јошуи.

Матеј 22:37-40 - Исус је рекао: Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим. То је прва и највећа заповест. Друга је као што је: Љуби ближњега свога као самога себе. У овим двема заповестима зависи цео закон и пророци.

Џошуа 22,5 - Само пажљиво пратите заповести и закона, како се слуга Господ наредио Мојсију: Љуби Господа Бога свога, да бисмо ходили свим путевима његовим и чување Његове заповести. Прилепиће се њега и служе му свим срцем својим и свом душом својом.

За колико дуго и зашто успостављена правила Бога?

Псалам 111,7-8 - лојалност и право да ставе руке, поуздани су сва правила! Вечни старости су успостављене, заиста и искрено да се изврши.

Шта је Бог дао знак Божији народ?

Екодус 31.13 - рече Господ Мојсију: "Кажи синовима Израиљевим: Придржавајте се моје суботу, јер је знак између мене и вас од колена до колена, ви знате да сам ја Господ који вас посвећујем.

То ће бити знак Божије заповести у последњих дана?

Откровење 12.17 - Онда змај је био љут на жену и отиде да ратује са остатком свог семена, који држе Божије заповести и имају сведочанство Исусово.

Да ли је Ковчег Бога са Десет Божијих заповести константа чак и небо?

Откривење 11,18-19 - Нација се побунили, али твој гњев је дошао, је дошао тренутак да се суд због свих мртвих и време отплате за своје слуге, пророцима и светима и свима који негују твоје име, мали и велики , и време уништења оних који су корумпирани земљу. "Онда храм Божији отворена на небу, и његов храм је видели Ковчег његов Савез.

Шта је пророк Малахија написао је да је важно у односу на последњи дан Господ, као што је горући пећ?

Малахија 3,22 - Памтите закон Мојсија слуге мог, правила и одредбе које сам починио му на Хориву за свега Израиља.

Исус је изрекао пророчанство је испуњено 70 године нове ере, односно 40 година после Христа, али Исус позива на послушност закон!

Матеј 24,20 - Моли се не приказују у зиму или суботе.

А шта прво ученицима? Поштују закон и још увек одржавају у суботу и Вазнесења Исуса Христа?

Дела 13,14-44 - У суботу је отишао у синагогу и седе ....... па су говорили о тим стварима идуће суботе ........ Следеће суботе до слуха Божју реч окупио готово све градске.

Јеврејима 1,1,9 - обећање уласка његовог остатка и даље важи ...... Дакле, народ Божји остаје празник. За оне који су ушли у његов остатак, одмарао од својих дела, као што је Бог одмарао од својих.

Божији закон је увек био и увек ће бити. То не мења суштину Владе Бог пун љубави!


Повезани чланци из категорије - Тачно Десет Божијих заповести

Дан одмора, субота или недеља?

60_sunday_saturday.jpg Шта је прави дан одмора, субота или недеља?Често, разговор у хришћанске цркве, што је прави дан одмора. Већина цркава, хришћанских удружења освећује недељу, само мали прегршт суботом. Зашто свет мали шачица ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 631308x

Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Морамо признати важна ствар. Јеврејски бесквасни хлеб зове празника, празника трубе, очишћења празници и други празници који су префигуред долазак Месије у суботу!Колошанима 2, 13 - 17 - Да, чак и ...
Додата: 18.02.2011
Прегледи: 157409x

Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?

278_kalendar.jpg Шта је седми календару дан субота или недеља? Она је направљена уреди?Многе земље у овом тренутку, имају седам календарских дана у недељу. Многи људи су свесни да субота је само стварање ...
Додата: 29.11.2010
Прегледи: 664227x

Десет заповести су прикована на крст?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета.Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред ...
Додата: 02.02.2011
Прегледи: 201276x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 149888x

Sr.AmazingHope.net - Божији закон - Десет заповести право