Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?

Шта је смрт?

371_existuje_peklo.jpg

Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?

Додата: 02.03.2011
Прегледи: 196958x
Теме: Шта је смрт?
PrintTisk

Многи људи се плаше пакла и вечних патњи. Али, пакао? Библија говори о паклу који је само до коначне судњи дан долази. Када је Исус Христос васкрсава зли и даје одлука на свим, онда је пакао да очисти наше земље од греха, и вечни огањ и уништити све грешнике. То ће бити друга, коначна и вечне смрти. Тада Бог ће обновити и стварање нових земљишта.

Теорија чистилишта и бесмртности душе је плод филозофије, који је поставио темеље Платона. Кроз Библију ћете наћи стихови говоре, да је душа бесмртна, или да је чистилиште!

Библија је сасвим јасно многи стихови који говоре о мртви спавају и не знају ништа до другог доласка Исуса Христа. Тада је Исус Христос васкрсава мртве и награде у складу са њиховим делима.

Ови стихови су толико да ако тумачи неколико стихова у питању, као параболу о богаташу и Лазару, или разбојник на крсту, тако да није ни вечни пакао, ми би ускратити остатак Библије, укључујући и доктрине васкрсење и други долазак Исуса Христа.

Цела теорија чистилишта, вечне патње у паклу негира апсолутно најважније - васкрсење мртвих на други долазак Исуса Христа на нашу земљу!

Нека Библија говори. Судија за себе шта то каже.

Где мртви спавају?

Данијел 12,2 - Онда је пробуди многи који спавају у прашини на земљи. Неки у вечни живот, други за срамоту, за вечну упозорење.

Проповедник 3,20 - све указују на исто место - сви су од прашине у прах се поново све врати. Ко зна да људски дух иде на горе, а дух стоке нестаје испод земље? (= Дух истека Богу, добили смо створење, не бесмртну душу.)

Проповедник 12,7 - пре него што се прашина се враћа у земљу где је, а дух се враћа Богу који га је дао.

Проповедник 9,10 - било шта да се држите руку, могу да идем о свом најбољем издању - на крају крајева, ти идеш у гроб, где се ништа, нема смисла, мудрост и знање!

Када мртви ће устати и постоји васкрсење?

1 Солуњанима 4,16 - Чућете пивске команду, глас арханђела и труба Божија, сам Господ ће сићи с неба и први пут мртви у Христу ће устати.

Јован 5,28 - немојте се изненадити, јер долази време када су сви који су у гробовима чути његов глас ће и даље долазе - они који су чинили добро ће бити васкрснути у живот, али они који делује зло у васкрсење суда .

1 Коринћанима 15,52 - До ударац, мртви це бити васкрснути у бесмртност и ми променили.

1 Коринћанима 15,42 - Ово је такође васкрсење. Сахрањивање смртно тело, Исус је бесмртна. (Верни верници).

Откривење 20,6 - благословен и свети је да има део у првом васкрсењу. Преко таквих друга смрт нема власти.

Шта Библија каже о одмазде за грех?

Римљанима 6,23 - плата за грех је смрт, али дар Божји је вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем.

Језекиљ 18,4 - Ево - да укључим сав живот, живот као родитељи и животе деце! Живот ће платити онај који згрешили.

Шта је ово врста смрти?

2. Солуњанима 1:8-9 - Господ Исус открива с неба са својим моћним анђелима у огњене ватре, да казни оне који не признају Бога и прихвати Јеванђеље Господа нашега Исуса. Њихова казна ће бити вечни разарања у одвајање од Господа и од његове невјероватне моћи.

Ово је крајње ватра човека?

Матеј 10,28 - Не бојте се оних који убијају тело, али не могу убити душу. Уместо тога, он страх који може уништити и душу и тело у паклу.

Језекиљ 18,20 - душа да ће умрети греха; син неће патити за безакоње отаца и отац неће патити за безакоње и сина.

Шта је повезао до краја опаких?

Псалам 37,20 - безвредно момци, међутим, ће бити уништен, Господ непријатеље нестају као трава са пашњака апсорбује дим.

Као што је описано од стране Јована Крститеља био је уништење опаких?

Матеј 3,12 - Имам лопату у руке и чисти своје гумно. Скупите своје жито у житница, али кукоља ће спалити огњем неугасивим!

Да буде део опаких оставио иза себе?

Малахија 3,19 - Ево, дан је дошао као горући пећ! Све набубри-глави и сви починиоци бити стрњика и дан који долази ће их спали горе, вели Господ над војскама. Је остало од њих корен или гране!

Они су зли људи директно на казну - одмах након смрти и чека дан или суд?

2. Питер 2,9 - Господ стога може еманциповати од побожног са суђења, али је неправедно да очекују дан његовог казне суђења.

Тамо где место опаких, онда?

Псалам 37,10 - У мало негативац нестаје, вратите се на њега, а он није.

2. Петар 3,12 - који су са нестрпљењем гледати Божији дан! Небеса онда нестане ватру и елементи ће истопити са топлотом.

2. Питер 3,7 - иста реч чува и одржава тренутни небо и земљу да пожар, који се чека Судњи дан и пропасти безбожних људи.

2. Петар 3,10 - Дан небо пада доле с судар, елементи се растварају од топлоте и земљу са свим својим делима ће бити откривен.

Одакле долази ватру да се уништи?

Откровење Јована 20,9 - особље хоризонту, окружен логор светих и вољени град, али се спусти огањ с неба и појели их.

Исаија 28.21 - као Господ ће настати на планини Перацим, као розхорли назад у долини Гибеона, да обавља свој посао - свој изузетан рад да заврши свој задатак - његов необичан задатак.

Откривење 20,13-14 - на мору је до тих мртвих у њему, такође издао смрти и Ад тих мртвих у њима, и сваки је суђено по његовим делима. Смрт и пакао су били бачени у језеро огњено - ово је друга смрт.

Шта то ватру зли људи?

Малахија 4,3 - Онда гази Вицкед - ће бити под вашим ногама као пепео на дан, говори Господ над војскама.

Оно што се зове коначног уништења од безбожних људи?

Откривење 20, 14 - Смрт и пакао су били бачени у језеро огњено - ово је друга смрт.

Шта прича упозорава казне вечне ватре?

Јуда 1, 7 - Баш као што је био Содом и Гомор и околних градова, који су слични онима упустио у сексуални неморал и перверзија није успео. Сада служи као упозорење од казне вечне ватре.

Мојсијева 19,24-25 - А Господ на Содом и кише на Гомор од сумпора и огња Господ је на небу. Она је цео град са околних равница, са свим становницима, и све што расте из земље пропадају.

Шта је откривен након коначног пламени пакао?

2. Петар 3,13 - али ми изгледа да ново небо и нову земљу - Хоме капитала.


Повезани чланци из категорије - Шта је смрт?

Шта се дешава са људима након смрти

57_hrbitov.jpg Смрт није стварно јако лепо реч, која ће бити људи да разговарају. Окружена је велика тајна. За многе људе је то велика тајна, велики знак питања.Желео бих да би у овом ...
Додата: 29.07.2010
Прегледи: 340573x

Душа која не може бити убијен - Матеј 10,28

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg Матеј 10,28 - Не бојте се оних који убијају тело, али не могу убити душу. Уместо тога, он страх који може уништити и душу и тело у паклу.10 поглавља Матејевог Јеванђеља, ...
Додата: 05.04.2011
Прегледи: 196952x

Смрт је нешто после смрти?

72_co_je_po_smrti.jpg Шта је смрт?Прво је поделио људе на два дела - тела и душе филозофа Платона. Он је рекао да је тело смртно и бесмртну душу. Које су усвојиле идеју хришћанства, па ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 176199x

Лажне доктрине о бесмртности душе

58_duch.jpg То је заиста бесмртну душу, или је то илузија? Оно што нам говори да ово на уму Библију?Многе цркве су се паганске доктрине о смрти. Они верују да после смрти је ...
Додата: 30.07.2010
Прегледи: 175417x

Кривични на крсту - већ на небу, или када други долазак?

197_ukriyovani_jezis_kristus.jpg Лука 23, 42-43 - А Исус је рекао: "Запамти ме када дођеш у своје краљевство." Исус је одговорио: "Заиста, кажем вам, данас ћеш бити са мном у рају."Као доказ да је ...
Додата: 02.11.2010
Прегледи: 144519x

Sr.AmazingHope.net - Пакао је само - шта ће бити крај зли људи?