Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Како да чује Божији глас,

Полазна тачка, шта да радим?

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg

Како да чује Божији глас,

Додата: 29.09.2010
Прегледи: 299653x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Сазнајте више да чује Божији глас

Наш драги Спаситељ чека га да отвори врата своје срце и рећи да у нашем боравак. Исус каже: "Ево, стојим на вратима и куцам ако ко чује мој глас и отвори врата, ући ћу га јести са њим и он са мном." (Откривење 3:20) Наш живот је стална борба, боримо се против силе и силе зла, и против духовних непријатеља који никада не спава. Ми треба да се одупру искушењима и победили сте их, како Христос победио. Када се наша срца на Исуса уђе собу, мирно и стрпљиво, чак иу најтежим тестовима.

Бог говори на различите начине

Постоје три начина на које Господ открива Своју вољу да нас води и прилагоди другачији резултат. Како можемо препознати његов глас из страних глас? Како препознати глас лажних пастира? Бог открива своју вољу у Његовој Речи, Светог Писма. Његов глас је такође обелоданио у свом провидоносна рада, ми препознајемо да гласа, ако се не окрене своју душу од њега тако што ћете отићи након што је њихов начин, ми делујемо у складу са својом вољом, а не након шапутања светог срца, све док наша чула нису толико збуњени да већ не признају вечне интересе, и Сатана глас није маскирана, па да ми га прихватамо као глас Божији.

Свето Писмо је глас Бога

Људи који су дошли да чују истину, и предности које Дух Свети је морао да прихвати Свето Писмо, као глас Бога, нема оправдања за њихов духовни живот у застој. Применом знања да се донира Богу сваки дан да уче и да примају свакодневно побожне ревности и моћ. Такође смо упознати са Творцем, кроз стварање. Књига природе је велика уџбеника. Ми смо га користите заједно са писма, када је говорио другима о карактеру Бога. Када размишљамо о Божјим делима утиче на наш ум је Свети Дух.

Бог је говор и глас дужност и савест

Господ не одбијају да дају свој Светог Духа онима који траже њега. Када је грижа савести ће, зашто не да их слушају и да игнорише глас Духа Божијег? Свако оклевање и чекање да се све више и више до тачке где је све теже да примимо небеску светлост, све док изгледа немогуће да се под утицајем молбама и упозорењима.

Ако смо да распозна Божији глас, да захтева озбиљну пажњу. Морамо се одупрети своје тенденције, и тукли их слушати глас савести, без одлагања, или изговор за своје позиве не заустави и не искористе наше сопствене воље и инстинктивно понашање. Реч Господа долази до све нас који су успели да се одупру свога Духа да ми не би желео да чује и слуша. Тај глас говори о упозорење, савете и исправке. То је порука Господа, светлост људима. Ако чекате гласније позиве или боље могућности, можемо светло се може повући и ми оставио у мраку.

Позив Дух запостављена данас, због своје страсти и тенденције у супротном правцу и водити сутра можда више неће имати моћ да убеди људе, или чак и без човековог духа не могу да виде. Размишљање срце, усне и реци свако дело живота ће допринети вредности нашег живота, ако икада свесни присуства Божијег. Језик срца треба да буде: "Бог је овде." Тада је живот чиста, чист карактер и душу Богу стално узвишен.

Господ нас обавештава да смо отишли у своју комору, и ту тихо истражити своје срце, слушао глас истине и савести. Ништа чини јасно као само молитва у осаму.

Бог говори кроз људски посредника

Кроз пророка Исаије, Господ је рекао: "Слушајте и чујте глас мој, пажљиво гледати и чути свој говор." (Исаија 28.23)

Наш Спаситељ је послао своје гласнике, да би његова порука људима. Али, многи су вољни да га усвоји. Свети Дух чека да срце омекшало и припитомио, али она није спремна да отвори врата и нека Христа из страха да би нешто да тврде. И зашто је Исус из Назарета пролази. Он жели да подари обиље благослова Његовог Преосвештенства, али она не жели да их прихвати. Међутим, пошто је Дух не долази, тако да људи хвале и изграђен на лажне теорије, већ да свет цастигатед за своје грехе, само-праведности и своје судове, многи се окрећу од њега. Не желе да дозволите себи повуците огртач правде себе. Они нису спремни да промене своје праведности, што је заиста неправда, правда Христова, која је чиста, чист истину.

Свети Дух се не ласка никоме, или да доведе било коју особу млађу браниоца. Смртни, грешни људи нису на Светог Духа усклади своје сврхе. Он је дошао као грди лице, било преко сваког људског посредника, коју је Бог изабрао, онда је за свакога да чује његов глас и слуша.

Међутим, пошто је Дух не долази, тако да људи хвале и изграђен на лажне теорије, већ да свет цастигатед за своје грехе, само-праведности и своје судове, многи се окрећу од њега. Не желе да дозволите себи повуците огртач правде себе. Они нису спремни да промене своје праведности, што је заиста неправда, правда Христова, која је чиста, чист истину. Свети Дух се не ласка никоме, или да доведе било коју особу млађу браниоца. Смртни, грешни људи нису на Светог Духа усклади своје сврхе.

Он је дошао као грди лице, било преко сваког људског посредника, коју је Бог изабрао, онда је за свакога да чује његов глас и слуша.

Перцепција глас Божији је уско повезано са ливење

Када оставите своју природну независност и само-воље и заменити дечје послушности дозвољене ако сте спремни да напусте наставу, чује глас истински пастир, да каже: "Ово је пут којим треба ићи после тога." (Исаија 30.21) Христос не нуди људима наставе сујетни, самозадовољан и тврдоглави. Само кротак и послушан обећања смернице у одлучивању ово ће само научити свој начин. Хришћански живот је живот дневног предаје, подређеност и наставља да се превазиђу препреке сваки дан води на нове и нове победе. То је реални раст у Христу.

Свако има прилику да чује прави глас Пастира

Исус зна све тако добро, како је умро само и само за њега. Тешкоће сваког од нас је дубоко дирљиво. Он чује наше вапаје за помоћ. Он је дошао да нас све заједно. Он нас позива: "Хајде за мном!" Његов дух је људско срце, а привлачи га. Многи одбацују је и Исус је знао. Он добро зна, ко слуша са задовољством његов позив и да је спремна да се повере у својој пастирској бризи. Он каже: "Овце моје слушају глас мој, ја их познајем, те иду за мном." (Јован 10:27)

Бог мора да нас води на сваком кораку путовања. Сваких сат времена примамо нове импулсе свог Духа. Љубав за Бога треба да буде главни извор наших акција. Сваки час морају испунити одређене обавезе, а свака има своје бриге. Нека моћ контроле нашег топ менаџмента пожурио говора. Нека наша срца су испуњена Срдачан симпатије. Никада не дозволите контролом пламена, никада не изгубите стрпљење. Пре него што отворите нову ситуацију и ми морамо бити у стању да чује глас с неба, који ће нас одвести на десно или лево, говорећи: "Ово је пут којим треба ићи после тога." (Исаија 30.21)

Морамо следити Божија воља, а не моје воље.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 257316x

4. Признање - Пут Христу

167_cesta_ke_kristu.jpg Исповести"Онај ко покрива своје грехе неће напредовати, а ко признаје и оставља их неће бити милости" (Приче 28,13).Услове под којима могу да добију опроштење од Бога, слободан, фер и разумно. Господ ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 153461x

5. освећења - Пут Христу

188_cesta_ke_kristu.jpg 5 ПосвећењеБожје обећање гласи: "Ви ћете ме тражити и наћи ме када ме траже свим срцем својим" (Јеремија 29.13).Бог мора да се баци кроз срце, у супротном не може се променити ...
Додата: 20.10.2010
Прегледи: 156664x

Први кораци ка религиозан човек

467_prvni_kroky_vericiho_cloveka.jpg Немојте се плашити да исповедају своју веру у Христа.Римљанима 10, 9-11 - Ако сте, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је Бог васкрсао ...
Додата: 20.08.2010
Прегледи: 147208x

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 178913x

Sr.AmazingHope.net - Како да чује Божији глас,