Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Џебел ел Лавз - Право Маунт Синај, археолошким налазима

Библијска археологија

328_01_vrchol_hory_sinaj.jpg

Џебел ел Лавз - Право Маунт Синај, археолошким налазима

Додата: 04.02.2011
Прегледи: 316934x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk
328_01_vrchol_hory_sinaj.jpg329_02_hora_sinaj_a_plan.jpg330_03_hora_jebel_el_lawz.jpg331_04_hora_sinaj.jpg332_04_hora_sinaj_prostranstvi.jpg333_05_panorama_hora_sinaj.jpg334_06_vrchol_hora_jebel_el_lawz.jpg335_07_vrchol_hory_sinaj.jpg336_08_skalni_rozsedlina_strom_eliasova_jeskyne.jpg337_09_eliasova_jeskyne.jpg338_10_hora-sinaj-oltar.jpg339_11_oltar_zlate_tele.jpg340_12_sinaj_oltar_zlate_tele.jpg341_13_sinaj_kruhy.jpg342_14_sinaj_kruhy.jpg343_15_mramorove_kameny.jpg345_17_sinaj_plot.jpg346_18_sinaj_rytiny.jpg347_19_sinaj_rytiny.jpg348_20_sinaj_rytiny.jpg

У претходном чланку на Синајском брду, речено нам је да прави Маунт Синај "у Саудијској Арабији. Овај сајт води олова и библијске и археолошка открића на овом сајту. Погледајмо неке опипљиве трагове који показују нам да Џебел ел-Лавз је највећи библијски Синајском брду.

Спаљена врху планине Синај

На врху планине Џебел ел-Лавз је модро, спаљена. Нарезивање фотографија да буде никакав проблем да распозна разлику спали преко дна планине је врло јасан. Библија нам говори да је Господ сишао на Маунт Синај у пожару. Планина је била обавијена димом и дим из ње ружу као пећ. Он и даље је на врху планине јасно гараве, угљенисана.

Екодус 19,18 - Маунт Синај је све то упаковано у дим јер је Господ сишао на њега у ватру. Ружа из њега као дим из пећи и цела планина потресла сназно.

Мојсијева 4,11-12 - Тако сте у близини и стали под планину. Планина пожара спаљено до самог неба, око тамне облаке и облака. Тада рече Господ вас ватре.

Библија објашњава да је планина обавијена дим, ватру спаљена до самог неба. Он је морао да буде заиста фасцинантна и застрашујући призор за народ Израела. Ова манифестација моћи Божије, остављајући планине Џебел ел-Лавз трагове пожара до данас.

Схрине оф Златно теле

Израелци, живео много година у ропству у Египту. Тамо је предавао паганских обичаја Египћана и преузео њихове навике, уче да обожавају идоле Египта.

У подножју Џебел ел-Лавз нашао велики камен олтара, на којем су угравирани са дизајном египатских светих бикова и телади. Рон Виатт олтару показао Рејхардске Универзитета археолог, који је одмах препознао његову важност. У Саудијској Арабији, нико није ниједан други сајт се ово свиђа.

Екодус 32,1 - Када људи виде да Мојсије вратио са планине дуго времена, окупило се око Арона. "Хајде, да нам богове, који ће нас одвести", он је позвао. "Ко зна шта се дешава са да је Мојсије који су нас довели из Египта."

Екодус 32,4-5 - Десет од њих су злато, облика и баци у облику теле. Тада је рекао: "Ово је Бог твој, Израиљу, који те извео из Египта!" Када Арон видели кип је стајао испред олтара. Затим је најављено, "Сутра је празник!"

Екодус 32,5,8 - Ускоро су отишли на начин који сам им заповедио. Он баци теле и клањаше му се понудила му и рекао: "Ово је Бог твој, Израиљу, који те извео из Египта"

Као што је Библија је написано пре врхунац Џебел ел-Лавз пронађен камени жртвеник са гравирама Египта, која је одржавана до данас да сведоче о библијској причи.

Камени кругови

Успут Израелци пронађени су велике количине камена кругова. У близини планине Џебел Ел Лавз је велики број камених кругова, који се налази на западној страни планине. Шта камена кругови служила није тачно познат. Да ли су вероватно да ће исећи логор. Али, Библија нам каже да Израелци утаборили пре Синајске, и не постоји камен круговима. Кругови од камена може бити подигнут како би животиње на лицу места, која би могла бити смештен на западној страни планине, док су људи и њихове логор је био са друге стране, на истоку, планине.

Илија пећина и пукотина у леду рок

На десној страни од врха Маунт Синај налази се пећина које можете видети на слици. Ово може бити из пећине у којој Библија Илија провео ноћ.

1 Кингс 19,8-9 - устаде, јели и пили, и снаге хране, а затим је отишао за четрдесет дана и четрдесет ноћи на Хориву гори од Бога. Тамо је ушао у пећину и провео ноћ.

На врху пећине су две огромне стене. Међу њима стене расте дрво усамљено. То је место где Мојсије сакрио своје руке?

Екодус 33.22 - Када ће мој начин славу, ти стави у каменитом расцеп, и да ће вам покрити моју руку док сам прошао.

Ми смо окренути из Библије и види шта Куран каже, ако постоји индиција да се прави брдо Синај.

Мухамед је знао ову област и обишао њен најмање једном у 631 да потпише мировни споразум између хришћанског лидера залив и јеврејског племена у оази Ал Макнах, која је доступна пешице из планина Џебел ел Лавз.

Куран је написан током живота Мухамед (570-632), у облику у коме Кур'ан ми данас познајемо, је састављен после смрти Мухамедовог. Кур'ан каже о стаблу на планини Синају, који је и данас, а можете га видети у фото галерији.

Сура број: 23, стих 20 - и дрво које израња из Маунт Синај ", а која даје уље и сок, једе живе.

Кур'ан није хришћански, наравно, ауторитативна, али само желим да истакнем да постоји знак да ће нам помоћи да се идентификују реалне Маунт Синај.

Сви докази указују на чињеницу да је ово место заиста Моунт Хореб, што је детаљно описано у Библији.

После онога Рон Виатт скренута пажња на овом месту у 1984, Саудијској власти је био окружен планинском подручју од жичане ограде, било је изложено да чува зграду. Ова област је проглашена и археолошки локалитет је затворен за свет.

У овом тренутку у времену да ухватим филм Егзодус завера. Овај тим је успео посјете и темељно документован. Ускоро се могу радовати овом филму, који се откривају невероватан археолошких открића.

У једном другом чланку на гори Синају, ми ћемо видети више чињенице и артефаката који се налазе тамо.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Егзодус - Као што се могло артефаката преживи 3.500 година?

112_exodus_kolo.jpg Како је могуће да предмети могу задржати море за 3.500 година, до сада?Шта је корала и где се јавља?Корални је знак за неке морске цнидарианс. Корални је живи организам, који сам ...
Додата: 27.09.2010
Прегледи: 163729x

Егзодус - Библија помиње Пихахиротх и Баалзепхон

169_pichirot_tarabeen.jpg ПиХахиротх и БаалЗепхонНувеиба је скраћеница за Нуваиба'ал Музаииинах на арапском, што значи "Опен Ватер Мојсије можете погледати у галерији на мапи, која показује пуно име ове области на овим просторима пред ...
Додата: 08.10.2010
Прегледи: 240176x

Привезивање и вуче привезак камење - Нојева барка

11_anchors_stone.jpg Када посетите сајт Нојева барка, у лето 1977, Рон Виатт, пронађено је неколико његових синова масивне древног камења. Ови камење су проболи, то је сидро камење. Камење носи крста са осам ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 199904x

Егзодус - Црвено море прелаз

128_sinai-map.jpg Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу ...
Додата: 16.09.2010
Прегледи: 375388x

Содома и Гомора - јединствен слојевит пепео и сумпор

223_sodoma_a_gomora.jpg Многи покушавају да тврде, побије, изазов оне дивне библијска открића. Она тврди да је у природи у многим местима је чист сумпор. Да, слажем се у природе широм света, има много ...
Додата: 05.11.2010
Прегледи: 347806x

Sr.AmazingHope.net - Џебел ел Лавз - Право Маунт Синај, археолошким налазима