Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

Полазна тачка, шта да радим?

275_jezis_kristus_2.jpg

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

Додата: 25.11.2010
Прегледи: 257317x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може да има вечни живот и цео стварање може боље разумети и свете љубави бесконачног Створитеља.

Ова савршена искупљење брани право и правду на милост Божија Његовог карактера, јер осуђује наше грехе и Исус Христос нам даје опроштај.

Христова смрт и замена пургатив, помирење и трансформацију. Христово васкрсење објављује Божију победу над силама зла. Они који прихватају помирење, гарантује коначну победу над грехом и смрћу. Које је влада најавила Исуса Христа, пред којим ће се свако колено лук, на небу и на земљи.

Јован 3:16 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина, да ниједан који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.

Филипљанима 2,6-11 - иако је делио Божије природе, њене једнакости са њим последњи пут. Уместо тога, он се предао, има суштину слуга, узео на људски облик. Он се налази у телу као човек, он се понизио и постао послушан, и до смрти - смрт на крсту! Зато му је Бог узвишено изнад свега, име изнад сваког имена је дао на колена пред име Исус свако колено на Небу и на земљи и под земљом и да сваки језик на славу Бога Оца, је признао да је Исус Христос је Господ.

Исаија 53,5,12 - Али он је био пробијен наша дела, наше хране је мучио, за нашу добробит издржало казну - они су му ране смо излечени! дао сам смрт и броје међу кривце. Он је био тај који је носио грехе многих, и починиоци стајали.

1 Петрова 2,21.22 - Христос пострада за вас, пружајући вам пример следити његове стопе: "Он никада није починио грех, а његова уста није имао лукавства."

1 Коринћанима 15,3.4.20-22 - сам вам дао главна ствар коју сам такође примио: Христос је умро за грехе наше, по писму, сахрањен је и био васкрснут трећег дана по Писмима. Али Христос је васкрсао, као пре свега покојника. Као што је човек дошао смрт, од човека дође васкрсење.

2. Коринћанима 5,14.15.19-21 - љубав Христова нас обавезује. Ми смо уверени да је један умро за све, тако да су сви умрли. Он је умро за све, да они који живе дуже живели за себе већ за онога који је умро за њих и устао из мртвих. Бог у Христу ушао у свет мира! Он је престао да се људи осећају кривице и извештаја о помирењу поверио нама. Дакле, као што је Христ амбасадоре да питате Христа, као да смо питали од Бога: Помирите се са Богом.

Римљанима 3.25 1.4, 4,25, 8,3.4 - Свети Дух, међутим, био Син Божији, како снажно показао своје васкрсење из мртвих - Господа нашега Исуса Христа. Бог је успоставио обред помирења за оне који верују у његовој крви у циљу успостављања сопствене праведности. Јер Бог је у свом претходном грехе помилован попустљивости. Он је испоручен за наше преступе и подигао за наше оправдање. Шта је закон због слабости тела немогуће, да је Бог урадио: послао је свог сина да се бави грех у телу, што грешног човека. Осуди грех у телу, само да тврде да је закон испуни у нама који не живе у телу, него по Духу.

1 Јованова 2,2, 4,10 - Он је жртву помирења за наше грехе, и не само наше, већ и за цео свет. У овом је љубав не да смо ми заволели Бога, али да је он заволео нас и послао свога Сина као жртву помирења за наше грехе.

Исус Христос умро за наше грехе, победу над злом - Сатана и победио га. Он је показао читав универзум, да је Бог љубав, а ипак смо згрешили против Божјег закона, па нас је заволео да је дао свог Сина да бисмо могли да се врате Њему. Не постоји већи доказ љубави него Творца умро за његова креација. Не могу ни да разумеју љубав те величине. Узмите у обзир да смо били спремни да умру за неке од својих производа!

Исус обећао да се врате, тако да крај велике борбе између добра и зла.

Све човечанства је увучена у велике полемике између Христа и сотоне, која је карактер Бог је љубав, Бог је закон и Божије суверене владавине над универзума.

Јован 14,3 - Идем да вам припремим место за вас. Када одем и припремим вам место, опет ћу доћи и узети вас за себе, можете се где сам.

Откровење Јованово 22,12-13 - "Ево, брзо сам дошао и моја плата је са мном, да се сваком човеку по делима његовим" Ја сам Алфа и Омега, почетак и крај прве и последње. ".

Рука у Ако је он и прихвати га када Спаситељ, од вас ће се сматрати само као његова последица, било да је ваш живот више сам грешно. Христов лик стоји у место вашег карактера, и Бог вас прихвати као што сте били криви.

А ово, Христос даје ново срце. Вера борави у вашем срцу. Вером, морате посматрати ово сједињење са Христом, и сваки дан морате да се повинују њиховој вољи Његовој вољи, и ако то урадите, Христос ће радити у вама да се и акт своје воље.

Тимоти 2,5 - постоји један Бог и један посредник између Бога и људи, човек Исус Христос.

Јован 14:6 - "Ја сам Пут, Истина и Живот," Исус одговори. "Нико не долази Оцу осим кроз мене.

Дела 4,12 - ни у једном другом нема спасења - људи у свету је дато друго име, у којој морамо бити спашени! "

Марко 13,26 - а затим видети Сина човечијег долази на облацима са великом моћи и славом.

Јован 5,28-29 - немојте се изненадити, јер долази време када сви који су у гробовима чути његов глас ће и даље долазе - они који су чинили добро ће бити васкрснути у живот, али они који делују зло, су подигнута на суду.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Буди у Кини и шире Јеванђеље

298_cina.jpg Азија је највећи позориште двадесетог века. Ниједан други континент света не указују на много о најмоћнијих покрета - политичке, социјалне, образовне, и духовни. Питање је да ли на неком другом континенту ...
Додата: 19.12.2010
Прегледи: 179827x

Смрт је нешто после смрти?

72_co_je_po_smrti.jpg Шта је смрт?Прво је поделио људе на два дела - тела и душе филозофа Платона. Он је рекао да је тело смртно и бесмртну душу. Које су усвојиле идеју хришћанства, па ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 201677x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

375_jezis_kristus_2.jpg У досадашњем раду смо писали стихове којима се доказује божанство и стваралачку моћ Исуса Христа. Ови стихови показују да је Исус био пре постанка света и да кроз Њега све постало. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 169065x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 150456x

Како да пронађем Бога?

372_jak_najit_boha.jpg Унутар сваког човека је кодирана у жељу за Богом. У прошлости су људи генерацијама створио различите богове под својим условима, па чак и данас људи имају жељу да се поклони нешто, ...
Додата: 07.03.2011
Прегледи: 238470x

Sr.AmazingHope.net - Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење