Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

Полазна тачка, шта да радим?

375_jezis_kristus_2.jpg

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

Додата: 10.03.2011
Прегледи: 169065x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

У досадашњем раду смо писали стихове којима се доказује божанство и стваралачку моћ Исуса Христа. Ови стихови показују да је Исус био пре постанка света и да кроз Њега све постало. Они показују да је једнак Богу, али је постао човек да нас спаси и спаси.

Јеврејима 1, 1-3 - многе и разне начине Бог је говорио једном да оцима преко пророка, али у овим последњим данима говорио нам његов син, кога је именовао наследника свему, кроз кога је створио свет. Он је сјај своје славе, и израз његове суштине, својим моћним реч носи све. Он је преузео бригу о чишћењу од греха, а онда седи с десне стране величанства на високим.

Постоји много других ајета доказују Божанство Христово.

Бог Отац и Исус Христос је једини рок

Исаија 44,8 - Има ли Бога осим мене? Не, не још један рок, не знам све!

1 Коринћанима 10,1-4 - Ја браћо, нисте знали шта се десило са нашим оцем. су били у сенци их облак и све прошао кроз море. Сви су били крштени у облаку и мору везе са Мојсијем. Ми смо сви јели исто духовно храни и пили исто духовно пиће, они су пили из духовне стене која их прати, и да је рок био је Христос.

Дохват руке "Први и Последњи" се односи на Бога Оца и Сина

Господ у Старом Завету је представљена као Створитеља, који је и сам носи назив "први и последњи." У Новом завету са насловом "први и последњи" сусрет у књизи Откривења по Јовану у неколико места, као Исусу Христу.

Исаија 41, 4 - који је проузроковао и учинио? Ко је зовете из почетка људске расе? Ја сам Господ (ЈХВХ), прва, ја ћу бити исти као на крају!

Откривење 2,8 - "анђела цркве у Смирни напиши:" Ово говори Први и Последњи, који је мртав и жив:

Откривење 1,17 - Када сам га видех, падох му пред ноге, као мртав. Онда сам ставио на своју десну руку и рекао:.. "Не брини, ја сам прва и последња (ЈХВХ), живи сам био мртав, и ево сам жив у векове векова.

Откривење 1,8 - Ево, долази са облацима и свако око ће га видети, чак и они који су га проболи. Сва племена на земљи за њега плач. Да, заиста. "Ја сам Алфа и Омега, говори Господ Бог ко је ко и ко је био да дођу, Свемогући.

Откривење 22,13 - "Ево, брзо сам дошао и моја плата је са мном, да се сваком човеку по делима његовим" Ја сам Алфа и Омега, почетак и крај прве и последње.. "

Исус Христ је син Божији - Оца и Сина од вечности

Јеврејима 10,1-10 - Син много већи од анђела, више еминентних којим именом је добио. За који од анђела, када је Бог рекао: "Ти си Син мој, ја сам ваш отац од сада и опет:". Ја сам отац њега и он ће бити мој син "И опет, доноси првенац када је свет каже: "Адоре њега, сви анђели Божији", каже анђели кажу: "То чини своје гласнике ветрова, његове слуге пламену" Али син каже: "Твој престо, Боже, је за вијеке вјекова: жезло правде је жезло од ваше владе.

Волите правду и мрзи зло, јер си Бог, Бог ваш, помаза уљем радости горе од твојих другова. "А:" У почетку вас, господине, земља је основана, дело твојих руку су небеса. Она више не постоје, увек ће бити, као и све количине одеће. Свинеш је као плашт и огртач да се промени, али то су исти - завршава свој летњи, "и који од анђела, када је рекао:" Седи мени с десне стране, своје непријатеље пре него што траже стопала?

Јован 10,38 - Ако то ради, чак и ако не верујете, верујте делима, знате, и знајући да је Отац у мени и ја њему. "

Порекло Син - Михеј 5,2 - "Али, Витлејем ефратс, мало медју кнезовима јудејским, од вас, само дошао да ми неко ко ће бити владар у Израелу, чије је порекло древни, из дана вечности. "

Порекло Оца - Псалам 93,2 - Твој престо је основана пре времена - од вечне си ти на миру!

Син Оца, Сина, али је суштина је и даље Бог - Дух Божји је Дух Христов

Сина са Оцем у савршену целину, као да је "једно тело". Све пуноћа Божанства живи једнако у Оца, Сина. Божанства није нешто што можете добити или изгубити га. То је зато што суштина бића.

У земаљске пример оца и сина постоји хијерархија. Отац је сина и син је подређен његов отац. Али то не долази у своју људску природу. Небо је тако тако. Сина, Исуса Христа је подређен Оцу. Али то не долази од њихове природе Бога.

1 Коринћанима 11,3 - Ја бих, међутим, схватити да је глава сваког човека је Христ, глава мужа жене и глава Христу Богу.

Римљанима 8,9 - обитава у вама Али, ако Дух Божији, онда не живимо у телу, али у Духу. Ко је Дух Христов, он ради свој.

Слава Господу = славу Христа

После Вазнесења Христовог, његов отац вратио исто слава као и раније, када је свет био преко и имао понижења свог народа. Јован сведочи за Христа пророк Исаија (писана Господ ЈХВХ) славе, и угледао га је такође говорио.

Јован 17,5 - Сада ми, Оче, дај да га слава коју сам имао са тобом пре него што је свет.

Јован 12,37-41 - Иако су многи пре њих су урадили чуда, не верује у њега. Тако је испунила реч пророка Исаије: "Ко је, Господе, веровао наш извештај Ко је Господ је рука појавио ?"...... То је рекао Исаија кад видје славу његову и говораше о њему.

Исаија 6,5 - Онда сам узвикнуо: "Тешко је мене - сада пропадне, ја сам човек нечистих усана, живе међу људима нечистих усана, а ипак са мојим властитим очима краља, Господ над војскама!"

Екодус 33.18 - рече Мојсије: "Покажи ми своју славу!" Затим је додао: "Можете видети моје лице Ниједан човек не може да ме види и остати жив.".

Сви ови стихови су да нас доведе до реализације да је Бог, Створитељ универзума и све животне дошао лично на земљу у телу човека, Исус Христос је умро за наше грехе. Онај ко је Господар универзума, нас је заволео и дао себи за мене и вас. Када мислим о већини невероватно велику љубав, чезнем за сингл. Бити у присуству свог Створитеља и Спаситеља, падају пред његове ноге и захваљуј ми. А ти?

Галатима 2,20 - Мој живот у телу живим вером у Сина Божијег, који ме је љубио и самога себе предао за мене.


Где даље? - У вези са овом темом

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 1

374_jezis_kristus_1.jpg Сви ови стихови су да нас доведе до реализације да је Бог, Створитељ универзума и све животне дошао лично на земљу у телу човека, Исус Христос је умро за наше грехе. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 208629x

Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

3. покајања - Пут Христу

165_cesta_ke_kristu.jpg ПокајањеКако се постаје праведан пред Богом? Како могу да оправдају грешник? Само Христос може да нас доведе у склад са Богом, са светошћу. Али, као што смо доћи до Христа?Истинско покајање ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 158750x

Промене у Библији превода

512_zmeny_v_prekladech_bible.jpg У чешком језику на недавно повећање броја Библије превода. Поред Васељенски Превод је на располагању не само да заврши превод и студијских Чешке Библе21, али и Јерусалим Библија, Библија и Јеховини ...
Ажурирано: 16.11.2011
Додата: 16.11.2011
Прегледи: 266456x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 326064x

Видео - Исусе

199_film_jezis.jpg Исус Џон Хеиман се посматра и већина преведена филма у историји филма.Овај филм је историјски блиско на живот Исуса Христа.Ко је Исус? Ово питање има за циљ да одговори познати продуцент ...
Додата: 03.11.2010
Прегледи: 276854x

Бог и неправде у свету

314_ukrizovani.jpg Зашто постоји толико зла и патње? Зашто Бог не интервенише и учини нешто? Многи људи питају да ли је Бог био тако давно би урадили нешто. То су веома честа питања ...
Додата: 17.01.2011
Прегледи: 199874x

Sr.AmazingHope.net - Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2