Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

Пророци Библије и данас

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

Додата: 08.12.2010
Прегледи: 326400x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. Било који аргумент за валидност хришћанства стоји или пада са доказима за васкрсење Исуса Христа. Васкрсење је централни хришћанске вере. Вековима до данас многи велики научници који су сматрали доказе о васкрсење су веровали и верују да је Исус жив.

На пример, Лу Валас, чувени генерал и књижевних генија, био је познати атеиста. За две године, тако да је најважније библиотеке у Европи и Америци, студирао и прикупљене информације за књигу која ће заувек уништи хришћанство. Приликом писања другом поглављу, он је изненада нашао клечећи на коленима вичући Исусу: "Господ мој и Бог мој!" Више није могао да одбије да призна да је Исус Христос Син Божији, нашли озбиљне и непорециве доказе. Касније, Лу Валас написао књигу Бен Хур, један од најзначајнијих романа, који се одржава у време Христово.

Ево неколико разлога зашто верујемо да је васкрсење Исуса Христа истинито.

1 васкрсење је било проречено.

Стотине година пре него што се Исус родио, Библија бележи речи пророка Израела, који су претходно најавио његов долазак. Стари завет је написан од стране многих људи преко 1500 година, садржи више од 300 пророштва описује његов долазак. Сви су тачно попуњена, укључујући и његову чудесну рођења, безгрешан живот, његова многа чуда, смрти и васкрсења. Главни пророчанства Данила су такође деветом поглављу, која описује време пророчанства - тачну годину Исусовог крштења и помазање Светог Духа за службу, тачно годину Месија и Његову смрт и васкрсење. Све је управо испуњена.

Исус предвидео своју смрт и васкрсење које се догодило управо онако како каже.

Лука 18, 31-33 - а затим је себи дванаест, и рече им: "Ево, ми смо близу Јерусалима. Постоји пуна свега што је написано о Син човека кроз пророке. То ће бити достављен незнабошце, исмевања, стида и оклеветати. Сцоурге и њега убити, али је трећег дана устати из мртвих. "

2. празан гроб.

Само васкрсење логично и потпуно објашњава празан гроб Исуса Христа. Пажљиво читање библијских записа показује да гроб, где лежи тело Исус је био тесно чували римски војници и запечаћен са огромним стену која је била одмарају на стени. Ако је Исус би баш пао у несвест, као што неки кажу, стражари и камен би га спречи да побегне, као и да обесхрабре сваки покушај да украду тело својим ученицима. Исус непријатеље зависи тело остао на месту, као празан гроб би само служе да се подстакну веру у Његовог васкрсења.

Матеј 27, 62-64 - Следећег дана, после тренинга, првосвештеници и фарисеји код Пилата окупили. "Господине", рекао је он, "ми запамтите да када преварант је био жив, рекао:" После три дана ћу устати. "Поруџбине, онда, хајде да чували гроб до трећег дана, да не пропустите да га ученици украду далеко и рећи људима:" Он је васкрсао! "Било би још горе него јерес први! "Ти чувар", Пилат им рече: "Идите и гледајте као можете.. И тако одоше и окупирана од стране заптивање камена гроб стражара.

3 приватни састанак.

Васкрсење даје једино прихватљиво објашњење да је Исус Христос својим ученицима. После његовог васкрсења, Исус се појавио најмање десет пута за оне који су га познавали, а више од 500 људи одједном. Господ показао да су ови наступи нису халуцинације, јер су јели и разговарали са њима, па су га додирне.

Мар 20, 26-27 - Недељу дана касније његови ученици су поново унутра и Томас са њима. Врата су затворена, али Исус је дошао и стао у средини са речима: ". Мир са вама" Тада рече Томас, "Стави прст овде Гледај моје руке Холд Иоур Ханд и стави га на мојој страни Престани бити кафира и почнете да верујете...."

Лука 24, 36-42 - Говорећи о, Исус стаде међу њима. "Мир с вама", рекао је он. Они су у страшно страх, али је мислио да види духа. Он им је рекао: "Зашто сте тако уплашени Зашто сумње Погледајте моје руке и ноге -? Ит'с ме Додирни ме па види дух не месо и кости, као што можете видети, ја сам га добио!" После да, он им је показао своје руке и ноге. Када још увек не може да верује радост и само питао, он их је питао: "Да ли имате нешто за јело?" Тако су га донели комад печене рибе, он је узео и појео пред њима.

4 Исус није могао да за живот који има власт над смрћу.

Током свог живота Исус је васкрсао из смрт неколико људи. То је био Лазар, који је умро пре неколико дана, а затим Јаира ћерка, син Наим удовице. У Исусове смрти и отворили гробови многих религиозних људи су пробудили у живот, а затим одвели на небо.

Матеј 27, 51-54 - И гле, завеса храма разорене у два од врха до дна, земља се потресла, били су стене Сплит, гробови се отворише и многа тела светих је васкрснуо, изашли из гробова после његова васкрсења уђоше у свети град и показаше се многима. Сатник и они са њим, који су чували Исуса, видели земљотрес и све се дешава, веома дивљаху и рекао: "Он је заиста био Син Божји"

Лука 7, 12-13 - Када је пришао вратима града, само довео мртав. То је био једини син његове мајке, а она је била удовица. пратила ју је пуно људи из града. Када је Господ је видео да је њена удовица саосећање. "Дон'т Цри", рекао је он. Он је дошао и дотакао Биер. Вратари заустављен. Затим је рекао: "Дечак, кажем ти, устани!" И мртав човек сео и почео да говори. Исус га његовој мајци.

Јован 11,17, 23-25, 38-43 - Исус је стигао четири дана после сахране Лазара '. "Твој брат ће порасти", Исус рече јој. "Знам да ће устати - у васкрсење у последњи дан", рекао је Марта. "Ја сам васкрсење и живот", Исус рече јој. "Ко верује у мене, чак и ако умру, да ли ће живети и ко живи и. Верује у мене неце умрети заувек. Верујете ли то?" У дубокој невољи да је Исус дошао на гроб. То је био заузет са каменом пећину.

"Хеап камен", Исус је рекао. "Господе, он смрди", каже Марта, сестра мртвих. "То је у гробу четири дана!" "Да ли сам вам кажем да ако мислите да ћете видети славу Божију?" Исус јој рече.

Када су уклоњени камен од гроба, Исус подиже очи и рекао:. "Оче, хвала ти да си ме чуо знам да сам увек чујем, али ово говорим због мноштва која стоји око да верујете да сте послали . мене "Једном је рекао да, снажним гласом:" Лазаре, изађи "и један који је умро, изиђе. Руке и ноге биле везане и лице му платнима Драпед вео. "Унтие га и пустите нека иде", рече им Исус.

5 Успостављање Цркве.

Васкрсење је једини разумно објашњење за почетак хришћанске цркве. Хришћанска Црква је највећа институција у људској историји који је икада постојао. Више од половине првог проповед у питању васкрсења.

Дела 2,22-24 - чују моје речи, Израелци, Бог ће показати ко је Исус из Назарета, кроз њу када поставите чуда, знаке и чуда, као што добро знате. Када је Бог по својој вољи, а неке дао Провиденс, разапели су га зли руке. Али Бог подиже га и ослободити патње смрти, јер није могао да остане у њеној моћи.

Дела 2, 32 - и да је Бог подигао Исуса - сви смо сведоци то! Он је узвишен са десне стране Богу, обећање Оца и Духа Светога, оно што ја видим и чујем је изливање.

Раној Цркви су знали, да је ово суштина његове поруке. Непријатељи Исуса и његових следбеника би могли да се заустави у било ком тренутку једноставно не приказује своје тело, али Исус је био жив.

6. променила животе ученика.

Васкрсење је само логично објашњење за промене у животима ученика. Они су га напустили пре него што је био распет, а после његове смрти били су обесхрабрени и уплашени. Очекујте да је Исус устане из мртвих.

Лука 24, 1-11 - Рано јутрос први дан у недељи је припремио зачина и отишао са другим женама у гроб. Они су пронашли, међутим, камен одваљен од гроба, а када је отишао унутра, нађоше тело Господа Исуса. Они нису знали шта мислите о томе, када је стајао пред њима два мушкарца у сјајном одоре. Преплашена жена поклони своје лицем до земље, али им је рекао: "Зашто тражите ви живи међу мртвима има, он је устао Сетите се како сте још у Галилеји, говорећи: Син човечији мора бити предан у руке! од грешника и да буде разапет, али трећи дан устати из мртвих "."

Онда се сетио његове речи, а када се вратио из гроба су рекли све једанаест ученици и сви други. Они су Марија Магдалена, Јохана, Марија Јаковљева, и други који су били са њима. Он је рекао апостолима, али су сматрали речи и верујем да их да разговарају. А Петар устаде па отрча на гроб. Како је унутра нагнуо, он је тамо видео платну. Дакле, вратио се кући у чуду шта се догодило.

Ипак, после Његовог васкрсења, и после свега што се догодило на дан Педесетнице, трансформисане су силом васкрслог Христа. Уплашени и разочарани људи постају храбар и ревносно, који су ставили своју веру у својим животима. Њихово понашање храбрих би имало смисла ако су веровали да је Исус Христос заиста устао из мртвих. То је чињеница за коју вреди умирања за.

Ливе Бог

Због васкрсења Исусовог, његов прави следбеници не само да поштују морални кодекс мртвих оснивача, али имају лични однос са живим Богом. Исус Христос и данас живи и верно благосиља оне који верују и покоравају Њему, и обогаћује своје животе.

Током векова, многи признају да је Исус Бог, укључујући и људи који су у великој мери утицали на свет. На пример, француски научник и филозоф Блез Паскал је рекао: "У свако људско срце је Бог у облику вакуум који само Бог може да испуни кроз Његовог Сина Исуса Христа."

"Када сам прочитао Библију, схватио сам да је Исус једини пут до Бога ... ја верујем да кад ми је знање о Исусу претворило у нешто лично да му верујем, ја сам отворио врата на живот" Екатарина Велика.

Да ли сте ви лично прихватили Исуса Христа као Господа и Спаситеља? Иако звучи веома смеле, то је могуће! Исус жели да успостави са вама лично, воли односа. Он је већ урадио све што је било потребно.


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

299_egw-vision-with-bible2.jpg Од дана када су Адам и Ева оставили врата, плачу, врт Еден, Бог очекује народ Господа, који разбија моћ Луцифера и вратити земаљски рај је изгубљени и пада у грех. Други ...
Додата: 25.12.2010
Прегледи: 176320x

Ново доба - Месија Маитреа у пророчанствима

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg Нев аге покрет у више последњих година расте постепено и неприметно, и улази у све области наших живота. Покрет убрзо порастао је тајно, али од 1984, када је наредио да објави ...
Додата: 30.11.2010
Прегледи: 186131x

Позив за народ Божји - студије пророчки списи

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Откривење 1:1-3 - Откривење Исуса Христа, који му је Бог поверио да покаже слугама својим шта мора ускоро десити. Он је то показао својим анђео, он је послао свог слугу да ...
Додата: 04.05.2011
Прегледи: 174104x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 326065x

Катастрофа долази када ће Бог потрести земљу!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Библија јасно упозорава да је један од последњих знакова пре доласка Исуса Христа је у томе што је Бог тресе нашу земљу. Данас, већина на други долазак већ попуњена, или попуна. ...
Ажурирано: 18.02.2013
Додата: 02.04.2011
Прегледи: 335134x

Sr.AmazingHope.net - Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову