Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

Библијска Чињенице

407_jezis_hora_promeneni.jpg

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

Додата: 05.04.2011
Прегледи: 338489x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Матеј 17,1-8 - Након шест дана узе Исус Петра да га, Јакова и Јована брата његова, да их водио сам у високим планинским и преобрази се пред њима. Његово лице сијало као сунце и хаљине његове постала бела као светлост. И гле, видели су се Мојсије и Илија, у разговору са њим. Петар рече Исусу: "Господе, добро, ми смо ту ако желите, ми ћемо имати три сјенице: - један за вас, једну Мојсију и једну Илији." Пре него што је он говорио, одједном је сјајним облака нејасне. Онда је дошао из облака глас: ".. Ово је мој љубљени Син, кога сам волио слушати" Када ученици чули, они падоше ничице и ужасно плаши. Исус је дошао и дотакао их, говорећи: ". Устани, не бој се" А она подиже очи, видели су нико од самог Исуса.

Лука и Матеј да се захвалим за извештај по коме је Исус говорио Петра и Јована на гору да се помоли тамо. Током молитве, Исус 'лице променило. Мојсије и Илија, који је овде приказан, изричито су идентификовани као мушкарци, а не било духова. Ученици од њих и жели да изгради шаторе. Како је могуће да се појаве на Гори Преображења Мојсије и Илија?

Овај догађај потврђује да је читав човек, а не само душа ће се узети на небо. Илија није умро и био је одведен у небо у телу, као и за Мојсијево тело у спору са ђаволом Архангела Михаила. Ако је само отишао на небо душу Мојсија, ђаво не би треба да урадите. Исто Илија тело би требало оставити да пропадне.

Са овим људима Бог је врло конкретан план. Мојсије и Илија су две главне класе откупљени. Илија, који је умро, али је директно узета на небо, народ Божји, који остаје жив све до доласка Христа и да се трансформише.

2. Краљевски 2,11-12 - они су ишли и разговарали о заједно, када је изненада избио кола ватре и коња - Илија вазнео у вихору на небо! Када се Јелисије то видели, повика: "О мој отац, мој отац Израел Риде" и никада га није видео више.

Мојсије, који је касније умро и васкрснут био је онима који ће бити васкрснути у Христовог доласка. Имајте на уму да мртво тело Мојсија у спору са ђаволом Архангела Михаила.

Јуда 1,9 - Ни Архангела Михаила, када је у спору са ђаволом о за Мојсијево тело, не би усудио злогласног жалбу, али је рекао: "Казни тебе!"

И опет ће глас арханђела, која призива мртве из гробова на дан Христовог повратка.

1 Солуњанима 4,16-18 - Не, браћо, нисте знали о нашој мртав. Ви не тугују над њима као и остали који немају наде. Исус, верујемо, умро и устао из мртвих као што ми верујемо да ће Бог да са Исусом на живот и онима који су уснули у њему. Ми имамо реч од Господа: Ми који живимо да види долазак Господа, не претећи оне који су уснули. Чујете пивске команду, глас арханђела и труба Божија, сам Господ ће сићи ​​с неба, и први пут мртви у Христу ће устати. Ми живимо заједно са њима ухватио у облацима у сусрет Господу, онда ћемо бити са Господом заувек. Подстичемо једни друге са тим речима.

Мојсије и Илија Зато су већ спасени. Представља изузетак у односу на многе вернике, који ће бити васкрснути у Христовог доласка. Њих двојица разговарали са Исусом о свом предстојећем мучеништва у Јерусалиму.

Лука 9,30-31 - И гле, разговарала са њим два мушкарца. Они су били Мојсије и Илија, који се појавио у славу и говорио о његовог одласка, који би требало да се одржати у Јерусалиму.

Исус и његови ученици треба да буду ојачани и охрабрени за период од тешких искушења и искушења, који се очекује.

Римљанима 8,11 - живи у вама Дух Онога који је васкрсао Исуса из мртвих, онда Он који је васкрсао Христа из мртвих ће такође убрзати ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама.

1 Коринћанима 15,51-55 - показаћемо вам сада тајна: Еверибоди Диес, али сви ћемо се променити - једном, када је звук трубе најављујући крај. До ударац, мртви це бити васкрснути у бесмртност и ми променили. Ово пролазно морају да непомијивост, ово смртно да се обуче у бесмртност. А када је овај кварљиве ставља деатхлесснес и ово смртно обуче у бесмртност, онда ће доћи оно што је написано: "Смрт је прогутала, изгубила победе!" "Где је смрт, ти је победа Где је он сад, пакао, да ли пиштољ?" (Напомена пакао се изједначава са смрћу као његов оружје!)


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?

278_kalendar.jpg Шта је седми календару дан субота или недеља? Она је направљена уреди?Многе земље у овом тренутку, имају седам календарских дана у недељу. Многи људи су свесни да субота је само стварање ...
Додата: 29.11.2010
Прегледи: 616564x

Христос упозорава на судњем дану!

426_bozi_soud.jpg Дан Христовог доласка ће бити дан за свет суду. Свето Писмо каже:Џуд 1:14-15 - У седмој генерацији од Адама, Енох, пророковао о њима, говорећи: "Гле, Господ долази са безбројним хиљадама својих ...
Додата: 11.05.2011
Прегледи: 177969x

Богаташ и сиромашних Лазар - Лука 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Изнад овог поглавља да Пуззле многи људи - јер су заборавили да је ово параболе.Као и друге приче, Христос је дошао у живот представљање богатих и сиромашних Лазара живота очекивања својих ...
Додата: 05.10.2010
Прегледи: 281086x

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 154425x

Уклања милост Божјег закона?

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg Неопходно је да се задржи Десет Божијих заповести, укључујући и суботом, нисмо под законом него под милошћу? Апостол Павле јасно објашњава да хришћанин није "под законом", али "под благодаћу". Шта, међутим, ...
Додата: 02.02.2011
Прегледи: 159194x

Sr.AmazingHope.net - Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења