Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

Библијска Чињенице

407_jezis_hora_promeneni.jpg

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

Додата: 05.04.2011
Прегледи: 300045x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Матеј 17,1-8 - Након шест дана узе Исус Петра да га, Јакова и Јована брата његова, да их водио сам у високим планинским и преобрази се пред њима. Његово лице сијало као сунце и хаљине његове постала бела као светлост. И гле, видели су се Мојсије и Илија, у разговору са њим. Петар рече Исусу: "Господе, добро, ми смо ту ако желите, ми ћемо имати три сјенице: - један за вас, једну Мојсију и једну Илији." Пре него што је он говорио, одједном је сјајним облака нејасне. Онда је дошао из облака глас: ".. Ово је мој љубљени Син, кога сам волио слушати" Када ученици чули, они падоше ничице и ужасно плаши. Исус је дошао и дотакао их, говорећи: ". Устани, не бој се" А она подиже очи, видели су нико од самог Исуса.

Лука и Матеј да се захвалим за извештај по коме је Исус говорио Петра и Јована на гору да се помоли тамо. Током молитве, Исус 'лице променило. Мојсије и Илија, који је овде приказан, изричито су идентификовани као мушкарци, а не било духова. Ученици од њих и жели да изгради шаторе. Како је могуће да се појаве на Гори Преображења Мојсије и Илија?

Овај догађај потврђује да је читав човек, а не само душа ће се узети на небо. Илија није умро и био је одведен у небо у телу, као и за Мојсијево тело у спору са ђаволом Архангела Михаила. Ако је само отишао на небо душу Мојсија, ђаво не би треба да урадите. Исто Илија тело би требало оставити да пропадне.

Са овим људима Бог је врло конкретан план. Мојсије и Илија су две главне класе откупљени. Илија, који је умро, али је директно узета на небо, народ Божји, који остаје жив све до доласка Христа и да се трансформише.

2. Краљевски 2,11-12 - они су ишли и разговарали о заједно, када је изненада избио кола ватре и коња - Илија вазнео у вихору на небо! Када се Јелисије то видели, повика: "О мој отац, мој отац Израел Риде" и никада га није видео више.

Мојсије, који је касније умро и васкрснут био је онима који ће бити васкрснути у Христовог доласка. Имајте на уму да мртво тело Мојсија у спору са ђаволом Архангела Михаила.

Јуда 1,9 - Ни Архангела Михаила, када је у спору са ђаволом о за Мојсијево тело, не би усудио злогласног жалбу, али је рекао: "Казни тебе!"

И опет ће глас арханђела, која призива мртве из гробова на дан Христовог повратка.

1 Солуњанима 4,16-18 - Не, браћо, нисте знали о нашој мртав. Ви не тугују над њима као и остали који немају наде. Исус, верујемо, умро и устао из мртвих као што ми верујемо да ће Бог да са Исусом на живот и онима који су уснули у њему. Ми имамо реч од Господа: Ми који живимо да види долазак Господа, не претећи оне који су уснули. Чујете пивске команду, глас арханђела и труба Божија, сам Господ ће сићи ​​с неба, и први пут мртви у Христу ће устати. Ми живимо заједно са њима ухватио у облацима у сусрет Господу, онда ћемо бити са Господом заувек. Подстичемо једни друге са тим речима.

Мојсије и Илија Зато су већ спасени. Представља изузетак у односу на многе вернике, који ће бити васкрснути у Христовог доласка. Њих двојица разговарали са Исусом о свом предстојећем мучеништва у Јерусалиму.

Лука 9,30-31 - И гле, разговарала са њим два мушкарца. Они су били Мојсије и Илија, који се појавио у славу и говорио о његовог одласка, који би требало да се одржати у Јерусалиму.

Исус и његови ученици треба да буду ојачани и охрабрени за период од тешких искушења и искушења, који се очекује.

Римљанима 8,11 - живи у вама Дух Онога који је васкрсао Исуса из мртвих, онда Он који је васкрсао Христа из мртвих ће такође убрзати ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама.

1 Коринћанима 15,51-55 - показаћемо вам сада тајна: Еверибоди Диес, али сви ћемо се променити - једном, када је звук трубе најављујући крај. До ударац, мртви це бити васкрснути у бесмртност и ми променили. Ово пролазно морају да непомијивост, ово смртно да се обуче у бесмртност. А када је овај кварљиве ставља деатхлесснес и ово смртно обуче у бесмртност, онда ће доћи оно што је написано: "Смрт је прогутала, изгубила победе!" "Где је смрт, ти је победа Где је он сад, пакао, да ли пиштољ?" (Напомена пакао се изједначава са смрћу као његов оружје!)


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Оно што је он писао о адвентисти протестанти?

363_reforma-protestante.jpg Шта радимо дугујемо адвентистичка? - Евангелистичка Недељни - Констанца Варнице 19. септембар 2007 - бр 25/2007 - 92. издањеАдвентизам себе дефинише као наставак реформског покрета, која је тражила у Европи, Хус, ...
Додата: 20.02.2011
Прегледи: 115519x

Други долазак Исуса Христа

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Христос ће доћи лично и видљиво на небесима. Долази као Господар господара и Краљ краљева. Библија долази као леви и сви ће Га видети.Свако јасно схвата да је Творац и владар ...
Додата: 25.01.2011
Прегледи: 170537x

Дан одмора, субота или недеља?

60_sunday_saturday.jpg Шта је прави дан одмора, субота или недеља?Често, разговор у хришћанске цркве, што је прави дан одмора. Већина цркава, хришћанских удружења освећује недељу, само мали прегршт суботом. Зашто свет мали шачица ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 514888x

Једини начин да се небо

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Исус Христос је живео, страдао и умро да би нас откупи. Бог дозвољава свом љубљеном Сину да дође из света славе на овом Вицкед Ворлд греха, напустио славу и част и ...
Додата: 13.12.2010
Прегледи: 119546x

Оно што ми верујемо - 1 Библија, Библија

104_cemu_verime_1_bible.jpg 1. - Библија, БиблијаБиблија, Старог и Новог завета, је Божија писане речи. Је дао инспирацију Богу кроз свети људи Божји, који је говорио и писао под утицајем Светог Духа. У том ...
Додата: 16.09.2010
Прегледи: 123019x

Sr.AmazingHope.net - Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења