Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Поштовање суботе кроз векове

Тачно Десет Божијих заповести

464_zachovavani_sboty.jpg

Поштовање суботе кроз векове

Додата: 14.08.2011
Прегледи: 384365x
Теме: Тачно Десет Божијих заповести
PrintTisk

Изненађујуће пресек историје која показује да је Бог увек имао свој народ, који су држали све Десет заповести, укључујући и дан Божји одмора - шабат. Он никада није успео да истреби верни народ и да се угуши поштовање Закона Божјег.

Брат, ЈФ Цолтхеарт, еванђелиста Северна дивизије, 1954.

Следећи извештаји су резултат дугих и досадних претраживање и упоређивање извора. На крају путовања је успео, ЈФ Цолтхеарт еванђелиста, лично читати старе рукописне и оригиналне увид у изворе многих цитата налазе у библиотекама и музејима у Европи, у Цариграду и истоку.

Иако су списи мученика су често спаљене или на неки други начин уништена, немамо доказе, или из преживели евиденције, или чак противници извештаја, да је у свим временима, они који су рукоположени у суботу, они који се верно држе Божији закон, било да је у Чешкој или у Шкотској, где је био суботу одржава све до 12. века. или, у Абисиније, где је одржавана све до 17. века.

1 веку

Исус - Матеј 19, 16.17 - изненада је дошао да га човек са питањем: "Учитељу, шта добро дело треба да урадим да има вечни живот?" Он му рече: "Зашто ја питање за добро само један је добар, али ако желите да унесете живот, придржавајте се заповести?.."

4 заповести - Екодус 20, 8-11 - Сетите се суботе, да га светкујеш. Шест дана ради и да све твоје рад: а седми дан је субота Господа Бога свог. Нећеш радити ниједан посао - ти, твој син, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни твоје стоке, имигрант у капије. У шест дана Господ створио небо и земљу, море и све што је у њих, али одмарао седми дан. Зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га. Исус - Лука 4.16 - Када је дошао у Назарет, где је подигнута је, дошао је по свом обичају у суботу, у синагогу и устаде да чита.

Матеј 24.20 - Молите се да не приказују у зими или суботе.

Исус је учио своје ученике да се моле за њега да побегну од својих под опсадом Јерусалима није била у зиму или у суботу. Уништења Јерусалима дошло у 70. (40 година након распећа).

Његови следбеници - Лука 23, 56 - су се вратили кући и припремају зачина и масти уља, а онда води у складу са заповест суботе остало.

Пол - Дела 17, 2 - Пол тамо је био његов обичај да оде и три суботу говорио им из Писма.

Енглеској - Џон Милтон - свакако много безбедније да седми дан као Божји изрази команду, него да предузму прве поштовање дана, у којој су идентификовани само људи.

Енглеској - Након издавања "књиге спорта" књиге у 1618 је био међу енглеском свештенство оштре полемике на две тачке: 1) да ли четврта заповест је субота обавезујући, и 2) на основу онога што треба да се одржава на први дан у седмици као "дан одмора". - Хајдна, Речник датуми члана Саббатарианс.

Абисиније - 1604 - Језуити су покушали да силом усвајања Абиссиниан Цркве, римокатолицизам. Заденгхела је радио за краља (1604 огласа.) Сугерише да куну на верност папство. Све теме је похрожено тешке казне ако наставе да посматрају суботу. - Геддес, Црква Историја Етиопије.

Бохемије, Моравске, Швајцарска, Немачка - Један од саветника и великодостојницима суда правде био Јован Геренди, саббатхерс лидери, који нису држали недељу, већ у суботу. - Лами, Историја Социнианисм.

18. век

Абисиније - Јакобитс окупили у суботу у цркви и одржавање дан тог светог и Абиссинианс, као што смо могли утврдити из њиховог исповедања вере пред Етиопије краља Клаудија. Абудацнус, Историја Јацобитарум.

Румунија 1760 - Југославија Чехословачка - Толеранција патенте од Јосифа ИИ. не примењује на оне који посматрају Субота, неки од њих вратио све своје имовине. Католички свештеници уз помоћ војника су приморани да признају Рим, радио у суботу и недељу отишао у цркву - то су методе које су коришћене за 250 година да се окрену светителе суботу.

Немачка - Теннхардт од Нирнберга држи управо доктрину недеље, јер је то један од десет заповести од Бога. - Бенгел, Лебен унд Виркен.

Он каже: Нико не може да докаже да недељу одржан у суботу. Сам Бог је посветио последњи дан у седмици. Антихрист опет изабрао први дан у недељи.

Чешке и Моравске - Адолфа Дук пише о историји у години 1635 до 1867 на следећи начин: Ситуација саббатизе је страшно. Њихова књига и часописа су транспортовани у Карлсбаду у конзисторија и спаљен. (Лајпциг, 1880)

Холандија и Немачка - Др.Цорнелиус пише које су некада биле бројне баптиста не води недељом и другим празницима (свети субота). - Дер Антеил Остфриесландс анд.Реф.Муенстер, 1852нд

Моравске - Број Зинзендорф - Р.1738 гроф Зинзендорф писао о томе како је оправдава Субота: Дуги низ година, држали суботу као дан одмора и недељом ја користим за ширење јеванђеља. - Будингсцхе Саммлунг, 1742нд

Америка - 1741 (Моравско браћо - боравак после Број Зинзендорф) заслужује посебну пажњу да нагласим да је одлучио да задржи седми дан као дан одмора са хором у Витлејему.

Пре Зинзендорф и Мораваца у Витлејему је почела да посматра суботу, у суботу је задржао малу немацка група у Пенсилванији.

19. век

Русија - Већина их је остало у Криму и Кавказу, где се преко прогона и даље остао веран библијским учењем. Људи их зову саббатхерс - (Саббатати). Стернберг, Гесцхицхте дер Јуден у Пољска.

Кина - У време када је забранио употребу објешен опијум, дуван и алкохолна пића, а Субота је свесно одржава.

Кад 'сам-дампинг "су се питали зашто освећује седмог дана, а онда одговорио: Прво, зато што Библија учи, и друго, да су наши преци такође обележавају овај дан. - Критична Историја суботе и недеље.

Индије и Персије - Од навику да чувају побожни поштовање суботе широм наше царство. - Кристијан Истраживања у Азији.

Данска - Овај агитације нису остали без резултата. Пастор М., Зомер је почео да посвети суботу и написао импресиван чланак у суботу тачно у цркви часопису Индовет Кристендом бр.5, 1875тх У свом писму Пастора, ЈГ Маттесонови пише: Овде у Данској је међу великим Крститеља покрета на сабат заповест . . .

Ипак, вероватно сам само проповедник у Данској, који је тако близу адвентисти, и за много година, прогласи други долазак Христа. - Адвент недеље, мај 1875тх

Шведска (Крститеља) - Ми само желимо да нагласимо да је субота дан поштовање има своје корене у закону који је Бог успоставио стварања за свет. Због тога је обавезно за све људе све време. - 30. април 1863.

Америка - 1845 - Откривање како да испуне Данијел 7,25 као мали угао промене времена и закона. Мислим да сви они који држе први дан у седмици као дан одмора, папа саббатхерс и суботу преступници Бога. 13. фебруара 1845.

СД Адвентисти - основана 1844 од стране адвентиста СД, која је крајем 19. века. Проширио се широм свијета. Његово име потиче од учења у суботу, 7. дан и појаве Исуса Христа. Р.1874. Почела је овај рад у Европи у 1885 у Аустралији, 1887 у Јужној Африци 1888 у Азији и Јужној Америци.

20. век

СД Адвентисти оправдавају исти у суботу, тврдећи да Исус и његови следбеници. Пристојан бакљу истине, или отишли ​​током дугог века. Адвентисти проповедају порука данас у више од 1.000 језика у земљи. Преко 16.500 саббатизе молитва је разбацане са пол до стуба - од Хамерфест у Норвешкој, која је најсјевернији град на свету Пунтас Арене у најјужнији град Јужне Америке. Два милиона чланова широм света поздрављају суботе свете тренутке.


Повезани чланци из категорије - Тачно Десет Божијих заповести

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Погледајмо самом почетку Библије, Књига Постања. Овде је писано о стварању нашег света. Ми смо сазнали да је Бог створио овај свет у шест узастопних дана и почину у седми дан. ...
Додата: 28.04.2011
Прегледи: 189305x

Дан одмора, субота или недеља?

60_sunday_saturday.jpg Шта је прави дан одмора, субота или недеља?Често, разговор у хришћанске цркве, што је прави дан одмора. Већина цркава, хришћанских удружења освећује недељу, само мали прегршт суботом. Зашто свет мали шачица ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 632747x

Божји закон је непроменљив, и даље важи!

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg Истина Његове речи, Бог открио људима. За све оне који их примају, су штит против преваре Сатане. Игнорисање ове истине, који је сада у религиозни свет толико распрострањено, она отвара врата ...
Додата: 24.10.2011
Прегледи: 239704x

Десет заповести су прикована на крст?

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета.Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред ...
Додата: 02.02.2011
Прегледи: 201927x

МП3 - Позив - $ 1000 за један стих у Библији показује поштовање недељу.

321_1000_dolaru.jpg Проповедник Баптисти Тони Мавракос добио посебан позив и понуду од једног човека. "Ја ћу вам дати $ 1000 за један стих у Библији, што ће доказати да је недеља је хришћански ...
Додата: 24.01.2011
Прегледи: 155347x

Sr.AmazingHope.net - Поштовање суботе кроз векове