Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Молитва, као разговор са Богом

Полазна тачка, шта да радим?

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg

Молитва, као разговор са Богом

Додата: 03.05.2011
Прегледи: 267281x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Лука 11,1 - "Господе, научи нас молити као што је Јован научио своје ученике."

Лука 18,1 - Рекао им је причу, као што је даље потребно да се моле и да не одустане:

Шта је молитва?

Да би духовни живот и духовне снаге, ми живимо у сарадњи са нашим небеским Оцем. Иако је његов ум прихвата, чак и када мислимо о свом раду, његова милост и благослов, морамо да имамо заједништво са Богом, морамо окренути га за савет о питањима свакодневног живота.

Молитва је отварање срца Богу као пријатељу. Нема потребе да се снабдевање молитву Богу, ми смо, али можемо то узети к срцу. Молитва не спушта Бога за нас, већ нас Богу. Људи током протеклих миленијума веровао у Бога, и чезнуо за то. Они су сматрали да им је потребна веза са Богом. До прошлог века, захваљујући развоју науке и технологије довео велики преокрет. Људи више нису потребне Бога. Али један инстинктивно осећа да треба молитве, то је неизбрисиво кодиран у људском срцу у тренуцима велику потребу или опасност да је особа често враћа.

Молитва је ретка заједница између човека и простора величанство, Створитеља света. У молитви ми осећамо присуство Бога овде на Земљи. Молитва је разговор између човека и Бога: човек ће представити своје мисли према Богу и Бог чека на одговор. Молитва је дисање душе, вера зграда, намерно одржава везе са извором снаге и мудрости. Исус Христос је наш пример и наше тумачење природе и указали на значај молитве. Божја Молитва у питање и потврдио речи старозаветних пророка.

Јеремија 33,3 - Назови ме и ја ћу одговорити, ја ћу вам показати велику тајну, коју не знам.

Молитва се може у сваком тренутку где год се налазили. Ми још увек може да преговара са Богом оно што радимо, или похвалу и молећи за помоћ и заштиту.

1 Солуњанима 5,17 - непрестано се моли. Поред тога, такође је важно дубоко молитва у приватним.

УСЛОВИ чуо наше молитве

1 молитва вере.

То је унутрашњи уверење да је Бог и да Он нас воли и жели да води живот који желимо да одржимо пријатељства.

Јеврејима 11,6 - без вере он је своју популарност нико не добија. Онај који долази Богу мора веровати да је Бог и да награђује оне који га траже.

2. Молитва у Исусу Христу.

Бог нас прихвата за наше доброте, изузетности и поштење. Ми смо у перспективи Божја веома грешно. Бог нас прихвата у Исусу Христу.

Јован 14:6 - "Ја сам Пут, Истина и Живот," Исус одговори. "Нико не долази Оцу осим кроз мене.

Дела 4,12 - ни у једном другом нема спасења - људи у свету је дато друго име, у којој морамо бити спашени! "

Јован 14,13-14 - Шта год питате у моје име, ја радим, да Отац може да се прослави у Сину.

3 Идентификација са вољом Божијом.

Приликом представљања мој молио Богу, увек приложите Христа ", не моја воља него твоја да се уради".

1 Јованова 5,14 - Ово је одважност која га имамо: Када год смо тражили нешто у његовој вољи, он нас чује.

4 времену, месту и начину молитве.

Исус нам је показао својим примером да је добро молити се у приватним, а посебно у јутро. У јутарњу молитву, особа прима духовну снагу за дан. Затим, да боље обављају своје дужности, и држите се искушењу. Служе другима верно и одговорно да одлучују.

Матеј 6,6 - Уместо тога, када се молите, идите у своју собу, затвори врата и моли Оца вашега који је тајно.

Марко 1,35 - ујутру је дуго руже пред зору и изиђе. Он је отишао на пусто место и тамо се молио.

Као што смо приступ у молитви Богу Величанство универзума, треба јасно ставити до знања својим ставом. То је добро за приватне молитве клечим, по могућству затворите очи и копчу за руке. На крају молитве да каже "Амин".

Данијел 6,10 - клекнуо је три пута дневно молити Богу да му и дао му похвалу као и пре.

5 Прво, да опрости другима.

Господа Исуса у многим местима је показала да најранији и ми опраштамо другима.

Матеј 5, 23-24 - Дакле, ако сте донели свој дар на олтар и тамо се сећате да је твој брат има нешто против тебе, остави дар ту пред жртвеником и иди прво помири се твој брат. И зато у "Оче наш" су речи, и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим.

6. Основне врсте молитве.

1 Тимотеју 2,1 - Пре свега, молим вас, да држе молитве, молитве, моли и захваљивања за све људе, за краљеве и све виши ниво, можемо водити миран и мирољубив живот у свим побожност и искреност.

Погрешне идеје о молитви

Чак и молитва има своја правила и услове које треба следити. Исуса Христа као наш пример, највећи молитва је указао на неколико фактора који спречавају саслушању молитве.

1 Погрешна непромишљено молитве су узвикивали научили напамет.

Молитва је разговор са Богом, и не треба да уче и понављају изнова и изнова. Чак и молитва "Оче наш". Тада Христос је рекао, као модел.

Јеремија 29,12-13 - Када ме је позив и дошао да ме молитвама, ја вас чујем. Ви ћете ме тражити и наћи ме када ме траже са свим својим срцем.

2. Нетачна дуг и опширан молитве.

Матеј 6,7 - Дакле, када се молите, не кажем празних речи као што су пагани који мисле да ће се чути за многе речи. Молитва се не покушава да обавести Бога, него - да му кажем своје идеје и захтеве а затим покушајте да се идентификује са решењем.

3 Погрешно је спектакуларна парада молитве.

Матеј 6,5 - Такође, када се молите, не будите као лицемјери. Они се радо стоје на молитви у синагогама и на угловима улица ће бити приказан пред људима. Заиста, кажем вам, да су примили своју плату.

4 Бескорисно молитве светих и мртвих.

Откривење 19,10 - онда сам пао пред његове ноге, ја га обожавају, али он ми је рекао: "Чувајте се, не Ја сам слуга Божији, као што сте и ваше браће који имају сведочанство Исуса Богу се поклони."

Ми чак не обожавају анђела а камоли људи, чак и ако су изјавили да се свети.

5 Не могу да наметну своје идеје Богу и његову вољу.

Дакле, модел молитве су речи:

Матеј 6,10 - "Твоја ће бити учињено на небу и на земљи."

Матеј 26,42 - "Оче мој, ако ова чаша да прођем, али ја га пијем, нека буде твоја воља!"

6. То је лоше када се плати само Бог остатак свог времена кад је уморан.

Марко 1,35 - ујутру је дуго руже пред зору и изиђе. Он је отишао на пусто место и тамо се молио.

Исус се молио неколико пута дневно јер не устручавајте се да устанем још раније. Слично томе, Данијел молио три пута дневно најмање.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

3. покајања - Пут Христу

165_cesta_ke_kristu.jpg ПокајањеКако се постаје праведан пред Богом? Како могу да оправдају грешник? Само Христос може да нас доведе у склад са Богом, са светошћу. Али, као што смо доћи до Христа?Истинско покајање ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 133199x

Припрема за крај

514_egw-country_living.jpg "Када дође време тестова, испоставило се, који управља животом речи Божје У лето нема разлике између зимзелених и другог дрвећа тако очигледно.. Али кад зима олуја дође, биће зимзелено дрвеће остаје ...
Додата: 23.11.2011
Прегледи: 169044x

2. Како да се постигне живот?

84_cesta_ke_kristu.jpg Људи су бића се у племените квалитете и поклоне. Био је мудар и добро се и живео у складу са Богом. Његове мисли су чисте и свете. Да непослушност и безакоње, ...
Додата: 07.09.2010
Прегледи: 105869x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 292777x

Како да пронађем Бога?

372_jak_najit_boha.jpg Унутар сваког човека је кодирана у жељу за Богом. У прошлости су људи генерацијама створио различите богове под својим условима, па чак и данас људи имају жељу да се поклони нешто, ...
Додата: 07.03.2011
Прегледи: 209588x

Sr.AmazingHope.net - Молитва, као разговор са Богом