Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Религија - појаву различитих праваца

Библијска Чињенице

509_babylon.jpg

Религија - појаву различитих праваца

Додата: 02.11.2011
Прегледи: 253707x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Да ли сте се икада запитали шта је то и где религија има своје порекло? Који је најстарији? Зашто су тако многи облици религије? Иу ком правцу је онај прави? Зашто људи верују у Бога? То су питања за сваку све своје кликере сетити се човека. Можда ви кажете да не брига, али свака особа на овој планети, дакле, ви имате неки вид учешћа. Постоје различите традиције - традиције, празнике, да је свако од нас праксе у њиховим животима. Већина нас славе Божић, Ускрс, или идите да вежбате јогу ...

Сама реч религија значи - да прати некога. Желео бих да размислите о почетку религија која је овде данас. Да бисте то урадили да смо видели, морамо Библију. То је књига која Мојсије почео да пише око 1500 пре нове ере и да докаже истинитост њених речи и бројни археолошки налази. Чињеница да су њене речи су сачувани непромењен докаже свитака наћи у Кумрану пећинама. Такође, многи други сајтови потврђују истинитост приче записане у Библији. Откријте га за себе, отворите га и проверите своје истине.

Почетак Религија - пратите - Бог.

Човек = Адам и Ева су створени од Бога Створитеља. Генеза 1.27

Имали су два сина - Каина и Авеља. Генезу 4,1-16. Авељ слушао Бога (верницима), Каин слушао Бога, он није оно што је желео. Он је убио његовог брата, који је био први смрти у свету (не-религиозне људе).

Уместо убијен Авеља са Адамом и Евом имао сина кога су назвали скуп, што је опет послушао Бога.

Кућа Сето је рођен Ноје, који је имао три сина, Сим, Хам и Јафет Мојсијева 5,32.

Назив је овде прави верници у име Бога Цхам значи неверницима у истинитом Богу, пошто њихови богови. Име Јафет значи лутања (верници и неверници).

Из потомци Шем Бог је изабрао људе који ће носити истинску веру у истинитог Бога. Били су Израелци -. Јевреја

Јевреји - имају своје порекло у Аврам, 1400 година пре Христа. Бог позвао Аврама, који се зове Отац вере. Бог слуша и спроводи праву поруку о истинитог Бога - Створитеља. Генезу 11.10. 27. (рођења Абрахама), Генесис 12,1-9. 15. - (уговор између Бога и Аврама). 21. стих - (рођење Исака). Исак је имао Јакова, и Јаков је имао 12 синова генерације Израелаца (Јевреја).

Када је Бог довео свој изабрани народ из египатског ропства, дао Мојсију на Синају, Бог је непроменљив закон одбора. Много тачака овог закона је и даље део већине секуларне, државни закони.

Овај закон је: 1. Не других богова осим мене други не стварају идола у виду све трећег Немојте користити име Господње узалуд четвртом Запамтите суботе да га светкујеш пети Поштуј оца и матер своју Шести Не убијај седмог Не чини прељубе 8. Не крадите 9. Не лажите 10. Завист

Хришћани - воде порекло пре 2010 година. Њихова настава се заснива на Исуса Христа, који је био Јеврејин, и који је тврдио, и моћна дела показала да Син Свевишњега Бога. Било је тако важна личност у историји која је променила у свом добу. Односи се људи истински отац који је на небесима (у простору). Хришћанство је наставак јеврејске религије, што доводи до сазнања о Истинитог Бога кроз Његовог Сина Исуса Христа. Његов живот, као и цео рад искупљења је описана у библијски Еванђеља. Зашто су толико праваца у хришћанству?

Из другог Нојевог сина Хама заснован на даље правце религије.

Друга група су муслимани - ислам - муслимани. То је источним религијама. Они имају своје порекло и на Аврама. Његов син Исмаила, али је био син Хогар египатских собарица име. Генезу 16,1-12. Тако долази племена Хам. Библијска пророчанства о њему каже: "човек несавладива ће Његова рука ће бити против свих и руку на њега и да ће став против свих својој браћи.".

Стални немира муслимана и Јевреја - потомци Аврамовог полубраћа, су испуњење овог пророчанства. Они верују у Бога једном - Аллаха. Посланик Мухаммед је живео до 6. века после Христа. Алах не даје човеку било коју врсту слободе - рад у људском животу све богатство и сиромаштво, радост, туга и греха. Они верују да мртве богове - људи. Муслимани оправдава петак као празник.

Будисти - То је источне религије. Њен оснивач је Буда, рођен 560 године пне у Индији код Непалу. Оригинални ГУАТАМА његово име је било. Име Буда је бог. Наш свет је само вео за њега - МАЈ. Он објављује:-живот је патња и патња је живот. Будино учење има 8 степени, а за разлику од јеврејском закону, што доводи до Бога, то доводи до себе. Етика: 1 / истиниту веру, 2 / десно начин размишљања, 3 / десно гледано, 4 / реалног живота и начина живота (не убијају, краду, нећеш живети ласцивној, неће лагати и пије опојна пића). Буда пита: 5 / поштен живот, 6 / исправан напор 7. / десно начин размишљања, 8 / десно преокупирани себе.

Хиндуси - источним религијама - такође потиче из породице Хем. То је у Индији националне религије. Она нема оснивача - ЈОГА - Јоги - широко је распрострањен у нашој земљи. Овде је место за све - то је верски збрци. Индиан каже да у Индији су све религије света. Упореди са мном: 1 теисти - верују у личном Богу изван света, али не у Бога открио у Христу 2. Деизам - верујем у рационални разлози у једног Бога - један који је створио свет и гледају као часовничар, их је достигао и они управљају сами 3 ​​монотхеистс - Верујем у једнога Бога 4 мушрицима - верују у многе богове 5 атеисти - поричу вера у Бога 6. хришћанства - има ли места за Исуса Христа и хришћанства, али Исусов право да одбије пуну истину. Исус је један од друге. У Индијском кафане слика виси раме уз раме бог Кришна, Буда, Исус и Ганди ....

Хинду Бог - Казалиште - бог ћутања. Они имају 330 милиона богова (животиње, дрвеће, планине ... То религије сеже до 1250 године пне науке -. Тајни списи - песме свету Недеља -. Дан сунце, моли, према сунцу.

Атеизам - модеран и последњи религије. Религија Разума. У књизи Речник атеиста је написано ово: ". Бог није створио човека, већ човек од Бога, по свом обличју и подобију" Материјализам је врхунац француске атеизам 18. века.

Марксистички атеизам - највећи облик атеизма - "маркизмус је материјализма, оштро непријатељски према религији ... чија је мисија да лише особу верских заблуда и предрасуда ... и без њега од свих натприродно у човеку ... подиже самопоуздање у нашим сопственим снагама ... и човек је највиши за човека (П. 275) Организација је основана 1925 у Совјетском Савезу и придруживању зове зли религију ... борила свим средствима, у погонима, фабрикама. колективне фарме и школа. "

Видите, постоје различите групе у друштву - религије, која је на неки начин утицати на нас. За који је религија ми припадамо, ми морамо да лично одговори на сваки мушкарац. Шта, или кога, човек ставља своју будућност у своје слободно одлуци. Слобода одлучивања је највећи дар смо добили од Бога.

Лавиринт је само један од начина да се исправи, и да неко мора да сија. Знао сам да је светло Исус Христос који је дошао с неба и позива нас кући. Изгубио ми и не може се опозвати. Исус каже:

Јован 8:12 - Исус им поново, затим је говорио: ".. Ја сам светлост дана ко иде за мном неће ходити по тами него ће имати светлост живота"

И Кинг Давид је рекао:

Псалам 119,105 - Свећа кораке моје је реч Твоја светлост мој начин.

Дакле, желим да Вас позовемо кући где смо чекали. Исус Христос нам је припрема кућама које нас одвести тамо где је он. Када је земља ће бити очишћен и створио све ново, ће бити наш дом опет, дивно рај, као што је Господ намењен почетком стварања.

Они су свету две групе људи:

Роллинг Стонес - лутати овом свету - нема циља - само смрт.

Ходочасници - лутати овом свету, али имају циљ - вечни живот - Божије царство.

М.Г.

Исаија 44,6 - Овако вели Господ, краља и Искупитељ Израиљев, Господ над војскама: Ја сам први и ја сам последњи, осим мене нема Бога.

Исаија 55,6 - Тражите Господ, а да мисле да је, он позив, док се близу.

Исаија 56, 6-7 - Странци који су повезани на Господ да му служи, да љубав име Господње и били су слуге да га, сви који штите суботу пре скрнављења и држе завет свој с вама све довести до планини Његова Светост и облажим је у мојој кући молитве.

Мар 14, 6-7 - "Ја сам пут, истина и живот", Исус је одговорио. "Нико не долази Оцу осим кроз мене Ако ме знали., Требало би да знате мој Отац Од сада знате га и видели сте га."

Јован 3:16 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина да нико ко у њега верује не пропадне, него да има вечни живот


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 245245x

Оно што ми верујемо - 4 Хуман Натуре

166_cemu_verime_prirozenost_cloveka_bible.jpg 7. Хуман НатуреМушкарац и жена створени на слику Божију, индивидуалност, а опремљен способност да размишљају и делују слободно. Иако су створени као слободна бића, зависе од Бога живот и дисање и ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 130955x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 312530x

Оно што ми верујемо други део - доктринарној поена 16-28

414_cemu_verime_16_28.jpg 16 Вечеру Господњу - Вечера Господња је учествовање у симболима тела Исуса и крви као израза вере у Њега, нашег Господа и Спаситеља. Искуство заједница присутна је у Христу, који се ...
Додата: 11.04.2011
Прегледи: 136553x

Пророчанство да је Исус Месија предсказује

191_jezis.jpg Појединачни књиге Старог Завета су писане у годинама 1400-425 пре Христа и налази у њима око 60 до 270 великих и малих Месија пророчанства о рођењу, животу и смрти Исуса Христа. ...
Додата: 24.10.2010
Прегледи: 257785x

Sr.AmazingHope.net - Религија - појаву различитих праваца