Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Уклања милост Божјег закона?

Библијска Чињенице

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg

Уклања милост Божјег закона?

Додата: 02.02.2011
Прегледи: 157631x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Неопходно је да се задржи Десет Божијих заповести, укључујући и суботом, нисмо под законом него под милошћу? Апостол Павле јасно објашњава да хришћанин није "под законом", али "под благодаћу". Шта, међутим, Пол значило?

Римљанима 6, 14 - грех неће више бити ваш учитељ, јер нисте под законом него под милошћу.

Једна ствар знамо за сигурно. Кад Павле каже да хришћани нису "по закону, али је" под благодаћу "не значи да хришћани могу отворено, свесно и намерно крше закон Божји у Посланици Римљанима каже..

Римљанима 6, 15 - Па, грех, нисмо под законом него под милошћу? Нема шансе! Да ли знате да ако неко служи, морате да га слуша? Ви постајете слуга кога слушате, да ли греха на смрт или послушности пред лице правде.

Дакле, шта Павле мисли под овим речима? Оно што је био његов однос према закону?

Римљанима 7, 12 - али закон је свет, и заповест је света и само добар.

Закон није у складу са Павле није било никаквих проблема. То је свето и добра. Која је њена сврха? Закон је Бог открио специфични циљ меру морала. Она открива вечни принципи небеских владе. Он обезбеђује добро и зло. Законом се такође открива шта смо у стању да - да живе у складу са овом нивоу.

Закон је углавном због тога да свака уста могу бити заустављен и да је цео свет је против Бога осуђен кривице - Римљанима 3, 19

Римљанима 7, 7 - Шта кажеш? Да ли закон грех? Нема шансе! Али не закон, не би знао греха.

Римљанима 3, 20 - На основу дела закона ће се оправдати пред њим нема, јер закон доноси познање греха.

У потрази за савршену праведност закона, осуђују сваки човек, свака жена, свако дете. Закон захтева савршену послушност, правда, и велику оданост принципима Божијем царству.

Према речима Павла, бити по закону требало да покушају у свом снагом и своја дела да се спасе. Павле каже да је немогуће.

Римљанима 3, 23-28 - Сви су згрешили и недостатак славу Божију. Они се слободно оправдани Његово Преосвештенство кроз искупљење у Христу Исусу. Бог је успоставио обред помирења за оне који верују у његовој крви у циљу успостављања сопствене праведности. Јер Бог је у свом претходном гресима опроштај помиловао би сада требало да покаже своју правду, да се покаже да је фер и оправдано онима који верују у Исуса. Где је, дакле хвалисање? То је искључено. Шта закон? Можда ради? Не, али закон вере. Стога сматрамо да се човек оправдава вером без дела закона.

Бити под благодаћу значи да предузме мере које се Исус Христос на Голготи обезбедити спасење. То значи верујући да не могу да се спасе. Христос је умро за нас! Он је жртвовао за нас! За његову смрт можемо да живимо!

Према Павлу, постоје два погледа на спасење ". Граце" права "и Закон прописује одређене стандарде који људи у сопствене снаге не могу достићи. Милост доноси опроштење прошлости, тако и кроз Христа Господа нашега, доноси снаге да живе у садашњости. Павле изричито пориче да је Исусова смрт уклоњен послушности закона.

Цела дебата његове милости у 3. Римљанима Поглавље се завршава речима:

Римљанима 3, 31 - Ми затим се неважећим закон вером? Нема шансе! Насупрот томе, закон.

Апостол Павле није могао јасно да изразим. Одговори на наше питање. Закон отклања благодат Бога? Неки верски лидери могу рећи да. Апостол Павле каже, али у сваком случају!

Лишава нас благодати Божије, послушности суботу? Не више него што бисмо се лишава заповест: Не убиј, не чини прељубу, крађу, нећеш сведочи лажно ....

Логика је грешник спасен благодаћу задржавајући љубав девет од десет заповести ће задржати свих десет - као знак да је послушности Господу и Спаситеља.

Извући из књиге: готово заборављена дан - Марк Финлеи


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Дан одмора, субота или недеља?

60_sunday_saturday.jpg Шта је прави дан одмора, субота или недеља?Често, разговор у хришћанске цркве, што је прави дан одмора. Већина цркава, хришћанских удружења освећује недељу, само мали прегршт суботом. Зашто свет мали шачица ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 574572x

Важан састанак нашег непријатеља

495_zabava.jpg Шта Сотона је планирао? Као што смо, хришћани, желе да добијем? Размислите о ових редова, коју је написао Џим Хохнбергер у својој књизи Бекство Богу. Ово резоновање није далеко од истине, ...
Додата: 12.10.2011
Прегледи: 163557x

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. ...
Додата: 08.12.2010
Прегледи: 296884x

Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?

278_kalendar.jpg Шта је седми календару дан субота или недеља? Она је направљена уреди?Многе земље у овом тренутку, имају седам календарских дана у недељу. Многи људи су свесни да субота је само стварање ...
Додата: 29.11.2010
Прегледи: 612701x

Миллениум - Миленијумског Британија

305_milenium_tisicilete_kralovstvi.jpg Миленијумског Британија је написано доста конфузије и заблуда. Неки људи верују да Миленијумског царство је већ овде на земљи, али већина сматра да тек треба да дође. На пример, новом добу ...
Додата: 07.01.2011
Прегледи: 182935x

Sr.AmazingHope.net - Уклања милост Божјег закона?