Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Уклања милост Божјег закона?

Библијска Чињенице

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg

Уклања милост Божјег закона?

Додата: 02.02.2011
Прегледи: 170040x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Неопходно је да се задржи Десет Божијих заповести, укључујући и суботом, нисмо под законом него под милошћу? Апостол Павле јасно објашњава да хришћанин није "под законом", али "под благодаћу". Шта, међутим, Пол значило?

Римљанима 6, 14 - грех неће више бити ваш учитељ, јер нисте под законом него под милошћу.

Једна ствар знамо за сигурно. Кад Павле каже да хришћани нису "по закону, али је" под благодаћу "не значи да хришћани могу отворено, свесно и намерно крше закон Божји у Посланици Римљанима каже..

Римљанима 6, 15 - Па, грех, нисмо под законом него под милошћу? Нема шансе! Да ли знате да ако неко служи, морате да га слуша? Ви постајете слуга кога слушате, да ли греха на смрт или послушности пред лице правде.

Дакле, шта Павле мисли под овим речима? Оно што је био његов однос према закону?

Римљанима 7, 12 - али закон је свет, и заповест је света и само добар.

Закон није у складу са Павле није било никаквих проблема. То је свето и добра. Која је њена сврха? Закон је Бог открио специфични циљ меру морала. Она открива вечни принципи небеских владе. Он обезбеђује добро и зло. Законом се такође открива шта смо у стању да - да живе у складу са овом нивоу.

Закон је углавном због тога да свака уста могу бити заустављен и да је цео свет је против Бога осуђен кривице - Римљанима 3, 19

Римљанима 7, 7 - Шта кажеш? Да ли закон грех? Нема шансе! Али не закон, не би знао греха.

Римљанима 3, 20 - На основу дела закона ће се оправдати пред њим нема, јер закон доноси познање греха.

У потрази за савршену праведност закона, осуђују сваки човек, свака жена, свако дете. Закон захтева савршену послушност, правда, и велику оданост принципима Божијем царству.

Према речима Павла, бити по закону требало да покушају у свом снагом и своја дела да се спасе. Павле каже да је немогуће.

Римљанима 3, 23-28 - Сви су згрешили и недостатак славу Божију. Они се слободно оправдани Његово Преосвештенство кроз искупљење у Христу Исусу. Бог је успоставио обред помирења за оне који верују у његовој крви у циљу успостављања сопствене праведности. Јер Бог је у свом претходном гресима опроштај помиловао би сада требало да покаже своју правду, да се покаже да је фер и оправдано онима који верују у Исуса. Где је, дакле хвалисање? То је искључено. Шта закон? Можда ради? Не, али закон вере. Стога сматрамо да се човек оправдава вером без дела закона.

Бити под благодаћу значи да предузме мере које се Исус Христос на Голготи обезбедити спасење. То значи верујући да не могу да се спасе. Христос је умро за нас! Он је жртвовао за нас! За његову смрт можемо да живимо!

Према Павлу, постоје два погледа на спасење ". Граце" права "и Закон прописује одређене стандарде који људи у сопствене снаге не могу достићи. Милост доноси опроштење прошлости, тако и кроз Христа Господа нашега, доноси снаге да живе у садашњости. Павле изричито пориче да је Исусова смрт уклоњен послушности закона.

Цела дебата његове милости у 3. Римљанима Поглавље се завршава речима:

Римљанима 3, 31 - Ми затим се неважећим закон вером? Нема шансе! Насупрот томе, закон.

Апостол Павле није могао јасно да изразим. Одговори на наше питање. Закон отклања благодат Бога? Неки верски лидери могу рећи да. Апостол Павле каже, али у сваком случају!

Лишава нас благодати Божије, послушности суботу? Не више него што бисмо се лишава заповест: Не убиј, не чини прељубу, крађу, нећеш сведочи лажно ....

Логика је грешник спасен благодаћу задржавајући љубав девет од десет заповести ће задржати свих десет - као знак да је послушности Господу и Спаситеља.

Извући из књиге: готово заборављена дан - Марк Финлеи


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Христос упозорава на судњем дану!

426_bozi_soud.jpg Дан Христовог доласка ће бити дан за свет суду. Свето Писмо каже:Џуд 1:14-15 - У седмој генерацији од Адама, Енох, пророковао о њима, говорећи: "Гле, Господ долази са безбројним хиљадама својих ...
Додата: 11.05.2011
Прегледи: 190987x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 1

374_jezis_kristus_1.jpg Сви ови стихови су да нас доведе до реализације да је Бог, Створитељ универзума и све животне дошао лично на земљу у телу човека, Исус Христос је умро за наше грехе. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 196267x

Жртвовао све што је да нас спаси

445_jesus_christ.jpg Бог је створио кроз Његовог Сина Исуса Христа, нашег земљу и дао нам живот. Господ Исус Христос, Творац бесконачни свемир. Он нам је дао живот све што нам треба. Он нас ...
Додата: 04.07.2011
Прегледи: 191270x

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 166790x

Богови име - зашто је Бог, јер бласпхемест и још увек је заклети?

318_bozi_jmeno_na_darmo.jpg Мојсијева 20, 7 - не користите име Господ, Бог твој узалуд, за оне који би његово име узалуд, Господ не би оставити без казне.Већина религиозни људи су упознати са заповести, а ...
Додата: 23.01.2011
Прегледи: 143559x

Sr.AmazingHope.net - Уклања милост Божјег закона?