Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Извештаји поплава су широм света

Библијска археологија

52_vlna.jpg

Извештаји поплава су широм света

Додата: 26.07.2010
Прегледи: 188010x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk

У свету је безбројне приче од поплава, који су веома слични библијски потоп. То је био истински библијски потоп, а ове приче су само случајност и машту људи широм света?

Било је много писаца и историчара који су били заинтересовани за причу о поплавама. Клаус Вестерман писац је прикупила 320 извештаја о поплавама. Историчар Арон Смит броји 80.000 на 72 језика причу која говори о поплави. 70.000 од ових прича говори о броду ас уелл. Без обзира на то колико прича у овом свету је поплава, јасно је да приче поплава у легендама широм света.

Било би врло чудно заиста, ако су све приче о поплава настала независно један од другог, само измишљотина људске маште. Ове приче поплава не може бити под утицајем хришћанства, јер приче су много старији од хришћанства, који су ове често примитивним племенима стигао. У многим случајевима, стара прича је процењена на неколико хиљада година.

Народној причи о поплави која је убила све у животу, осим неколико људи који су побегли брод, они говоре хиљадама година широм света. Такве легенде, научници су открили скоро све народе и племена овог света. Већина приче налазе се у Азији и Северној Америци.

Најпознатија прича о Вавилону је Епа о Гилгамешу, поплава је о доста је речено између Курнаји, Аустралија, Боливија Чиригуани, плодови мора Дајакс Борнео, Крији у Канади, првобитни становници Кубе, Масаи у источној Африци, маорски Новог Зеланда, Фиџија, у Француској Полинезији, Исланд, Мексико, Русија, Ветнаму, Перуу, на Аљасци. Приче су пуне локалне разлике, али суштина приче је увек исти. Све приче широм света каже да је једном у историји човечанства је велика поплава.

Грци такође имају своје приче о поплава у митологији. Старогрчки мит Деуцалион говори о томе како овај јунак човечанства да доведе земљу назад у нормалност након воде престали. Према овом миту, Зевс казнио људски род, да су послали потоп, а само Деуцалион и његова супруга Пиррха преживео. Пловио девет дана у великом сандук. После деветог дана случају слетео на планини Парнас. Спасио пар је постао зачетник нове људске породице и њихов син Хелен је постао отац Грка.

Кинеска легенда тврди да су Кинези потомци Ну-Ваха, најстарији предак. Његово име је веома сличан име Ноа. Он је рекао да његова три сина и три ћерке у праву преживео потоп, као у библијској причи о породици Нојева.

Кинески знак који се користи за реч "брод", потиче из веома старе симбол, који се састоји од осам бродова и уста. Симболизује брод, и осам преживелих.

Циркулише међу Индијанцима, превише прича о поплавама. Талес Цхерокеес, који живе на југоистоку САД говорим поплава рекао је његов господар пса. Он му је рекао да мора да се изгради велики брод, који се у свему што жели да спасе.

Аустралијски домороци, такође имају причу о поплавама. Прича каже да ако људи прекршили закон Духа предака који су креирали и дали живот за све, он је послао велики циклон. То је проузроковало сталне кише и кише док је све било поплављено. Сачуване само неколико људи подигао планине, који није био поплављен.

Џон Д. Морис и Тим Ф. ЛаХаие с књигом АРЦХ Арарат је скупио списак неких од многих извештаја о поплавама. Тако списак више од 212 извештаја о поплавама. Приче обично имају следеће заједничке карактеристике: уништавање воде, божански циљ, упозорења унапред, осим неколико људи, чување животиња, користи за чување пловила.

Многи људи живе географски изоловане од библијских света - на Блиском истоку. На пример, Индијаца у Јужној Америци, Аустралијски Абориџини, Викинзи и други. Ипак, сви они имају своје приче од поплава, које имају своје корене дубоко у историји културе. Стога је јасно да је то прича која белих донео са собом.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Содома и Гомора - јединствен слојевит пепео и сумпор

223_sodoma_a_gomora.jpg Многи покушавају да тврде, побије, изазов оне дивне библијска открића. Она тврди да је у природи у многим местима је чист сумпор. Да, слажем се у природе широм света, има много ...
Додата: 05.11.2010
Прегледи: 368734x

центар Туристичке посетилаца - Нојева барка

28_tourist_visitors_center.jpg Турска влада је спроведено опсежно истраживање са археолога. Археолози су истражили све чињенице које им Рон Виатт и његове колеге. Након испитивања сајт и нашао све артефакти, турска влада је признала ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 160897x

Нојева барка је пронађен, потврђујући турске владе

1_archa_noemova.jpg Турска влада је извршила истраживање археолога на локалитету Нојева барка у брдима Арарата. Истраживање је потврдио старе Рон Виатт и његове колеге. Засновано на овом месту нови резерват природе у Нојева ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 471986x

Егзодус - Црвено море прелаз

128_sinai-map.jpg Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу ...
Додата: 16.09.2010
Прегледи: 402313x

Право Моунт Синаи - Џебел ел-Лавз је пронађена у Арабији

306_sinai.jpg После онога Рон Виатт открио место Израелаца преласка Црвеног мора, у заливу Акаба је сада јасно да Маунт Синај "не може да се налази на Синајском полуострву, јер је ставио картографа. ...
Додата: 10.01.2011
Прегледи: 328357x

Sr.AmazingHope.net - Извештаји поплава су широм света