Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Извештаји поплава су широм света

Библијска археологија

52_vlna.jpg

Извештаји поплава су широм света

Додата: 26.07.2010
Прегледи: 177646x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk

У свету је безбројне приче од поплава, који су веома слични библијски потоп. То је био истински библијски потоп, а ове приче су само случајност и машту људи широм света?

Било је много писаца и историчара који су били заинтересовани за причу о поплавама. Клаус Вестерман писац је прикупила 320 извештаја о поплавама. Историчар Арон Смит броји 80.000 на 72 језика причу која говори о поплави. 70.000 од ових прича говори о броду ас уелл. Без обзира на то колико прича у овом свету је поплава, јасно је да приче поплава у легендама широм света.

Било би врло чудно заиста, ако су све приче о поплава настала независно један од другог, само измишљотина људске маште. Ове приче поплава не може бити под утицајем хришћанства, јер приче су много старији од хришћанства, који су ове често примитивним племенима стигао. У многим случајевима, стара прича је процењена на неколико хиљада година.

Народној причи о поплави која је убила све у животу, осим неколико људи који су побегли брод, они говоре хиљадама година широм света. Такве легенде, научници су открили скоро све народе и племена овог света. Већина приче налазе се у Азији и Северној Америци.

Најпознатија прича о Вавилону је Епа о Гилгамешу, поплава је о доста је речено између Курнаји, Аустралија, Боливија Чиригуани, плодови мора Дајакс Борнео, Крији у Канади, првобитни становници Кубе, Масаи у источној Африци, маорски Новог Зеланда, Фиџија, у Француској Полинезији, Исланд, Мексико, Русија, Ветнаму, Перуу, на Аљасци. Приче су пуне локалне разлике, али суштина приче је увек исти. Све приче широм света каже да је једном у историји човечанства је велика поплава.

Грци такође имају своје приче о поплава у митологији. Старогрчки мит Деуцалион говори о томе како овај јунак човечанства да доведе земљу назад у нормалност након воде престали. Према овом миту, Зевс казнио људски род, да су послали потоп, а само Деуцалион и његова супруга Пиррха преживео. Пловио девет дана у великом сандук. После деветог дана случају слетео на планини Парнас. Спасио пар је постао зачетник нове људске породице и њихов син Хелен је постао отац Грка.

Кинеска легенда тврди да су Кинези потомци Ну-Ваха, најстарији предак. Његово име је веома сличан име Ноа. Он је рекао да његова три сина и три ћерке у праву преживео потоп, као у библијској причи о породици Нојева.

Кинески знак који се користи за реч "брод", потиче из веома старе симбол, који се састоји од осам бродова и уста. Симболизује брод, и осам преживелих.

Циркулише међу Индијанцима, превише прича о поплавама. Талес Цхерокеес, који живе на југоистоку САД говорим поплава рекао је његов господар пса. Он му је рекао да мора да се изгради велики брод, који се у свему што жели да спасе.

Аустралијски домороци, такође имају причу о поплавама. Прича каже да ако људи прекршили закон Духа предака који су креирали и дали живот за све, он је послао велики циклон. То је проузроковало сталне кише и кише док је све било поплављено. Сачуване само неколико људи подигао планине, који није био поплављен.

Џон Д. Морис и Тим Ф. ЛаХаие с књигом АРЦХ Арарат је скупио списак неких од многих извештаја о поплавама. Тако списак више од 212 извештаја о поплавама. Приче обично имају следеће заједничке карактеристике: уништавање воде, божански циљ, упозорења унапред, осим неколико људи, чување животиња, користи за чување пловила.

Многи људи живе географски изоловане од библијских света - на Блиском истоку. На пример, Индијаца у Јужној Америци, Аустралијски Абориџини, Викинзи и други. Ипак, сви они имају своје приче од поплава, које имају своје корене дубоко у историји културе. Стога је јасно да је то прича која белих донео са собом.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

Егзодус - Нувеиба

142_beach.jpg Нувеиба (арапски: نويبع) је приморски град у источном делу Синајског полуострва. Смештен на обали залива Акаба.Нувеиба је скраћеница за Нуваиба'ал Музаииинах на арапском, значи "Опен Ватер Мојсију." Он је по арапском ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 218697x

Ноа кућа и гроб

19_house_noah_4.jpg Рон Виатт пронашла две спомен-плоче на којима су урезан у камену, која је представљала смрт Ноа на једној плочи и смрт његове супруге на њиховом другом албуму угравирано осам крстова као ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 201149x

Егзодус - Као што се могло артефаката преживи 3.500 година?

112_exodus_kolo.jpg Како је могуће да предмети могу задржати море за 3.500 година, до сада?Шта је корала и где се јавља?Корални је знак за неке морске цнидарианс. Корални је живи организам, који сам ...
Додата: 27.09.2010
Прегледи: 165081x

Откриће библијских градова Содоме и Гоморе

29_1_sodom_and-gomorrah.jpg Содоме и Гоморе, библијски градови уништен од сумпора.Свако зна пословица сигурно Содому Гоморе, када говоримо о нечему веома срамотно. Где је ту реч потиче, настао случајно или сте солидну основу? Овај ...
Додата: 20.09.2010
Прегледи: 526518x

Егзодус - Црвено море прелаз

128_sinai-map.jpg Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу ...
Додата: 16.09.2010
Прегледи: 379003x

Sr.AmazingHope.net - Извештаји поплава су широм света