Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Дан одмора, субота или недеља?

Библијска Чињенице

60_sunday_saturday.jpg

Дан одмора, субота или недеља?

Додата: 02.08.2010
Прегледи: 631310x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Шта је прави дан одмора, субота или недеља?

Често, разговор у хришћанске цркве, што је прави дан одмора. Већина цркава, хришћанских удружења освећује недељу, само мали прегршт суботом. Зашто свет мали шачица људи на овом свету у суботу и тврди да он је у праву? То је негде у Библији поменути остатак за тај дан је недеља? Хтео бих да донесе, оно што су ова питања Библија каже.

Смо постигли тачан одговор, морамо почети од нуле. Морамо да почнемо од почетка историје овога света. Како је све почело? У шест дана Бог је створио овај свет да своје речи, седмога дана Бог одмарао. Благословио седми дан и посвети га, јер сам почину од свих дела. Дан одмора, који прогласи почетак Бога, је доказ стварања овог света.

Прва Мојсијева 2,1-3 - Ово је био завршен и небо и земљу у свим различитостима. Седмога дана Бог заврши тај посао је радио на седми дан почину од свих дела су урадили. Благослови Бог седми дан и посвети га, јер у Бога почину од свих изведених радова који, ако се формира.

На почетку Библије можете прочитати почетке историје нашег света. Одмах на почетку историје овога свијета нам је дао оно што дан посвећујемо наш Створитељ. Идемо мало даље са Старог Завета. Ми смо се на гору Синај, где је Мојсије примио Десет заповести Божје заповести. Где Десет заповести су добили право, али зна да је велики број хришћана у Катихизис.

Четврта заповест гласи:

Мојсијева 20,8-11 - Сетите се суботе, да га светим. Шест дана ради и обављај сав свој посао, а седми дан је субота Господа Бога свога. Нећеш радити ниједан посао - ти, твој син, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје имиграната у своја врата. У шест дана створио Господ небо и земљу, море и све што је у њих, али одмарао седми дан. Зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га.

Обавештење о томе како је Бог благословио дан суботни. Бог у Његовој заповести, на дан одмора толико нагласак да је он направио светац! Размотрите следећи стихови у којој Господине места у складу са великим нагласком суботу. Означава да је субота била да се сачува доказе о стварању света!

Мојсијева 31,12-17 - Господ рече Мојсију: "Кажи Израелцима: придржавати моје суботом, јер је знак између мене и вас од колена до колена, да знате да сам ја Господ, посвећујем вас обрезуј суботу;. да ли је светац. профан Ко ће умрети. Свако ко је радио на тај дан ће бити одсечен од свог народа Шест дана нека се посао обавља, а седми дан је субота, свети суботњи Господ.. Свако у суботу дан радиш неки посао, мора да умре да ли Израелци. светкују суботу и суботу поштовање као вечни завет за генерације То је вечни знак између мене и синова Израелових.. За шест дана створио Господ небо и земља, али је одмарао седми дан и узети дах. "

Ми оставити Старог Завета и погледам у Новом завету до Исуса Христа. Који је дан одмора, Исуса Христа поштују оно што је рекао о закону, закон може да промени или да буде фиксни? Када прочитате нови закон излази из чињенице да је Исус у свом животу посветио седми дан одмора у суботу.

4.16 Лука - Када се дође у Назарет, где је одрастао, као што је био његов обичај је ступио на дан суботу у синагоги и устао да чита.

Сада знамо да је Исус Христос заиста чување суботу као дан одмора, који се појављује у Старом Завету у стварању света и у Десет Божијих заповести. Десет заповести за заповести Божије = закон. Значај Закона и сваку промену у свом Исус је рекао:

Лука 16.17 - али пре неба и земље проћи, него протекло један потезић закона!

Матеј 5,17-19 - "Не мислите да сам дошао укинути Закон или пророке ја нисам дошао да их укине, него да испуним.." Заиста, кажем вам, док небо и земља проћи не најмањи писмо, а не један потезић закона, пре него што се све обистинити Свако би елиминисала једног од ових најмањих заповести и научи људи у краљевству небеском ће се сматрати као најмањи.. Али, ко ће бити испуњени и учи их да бити у небеском царству сматра великим.

Као што знамо, Исуса за време његовог живота вођење суботу. Сада смо сазнали да је јасно указао да закон који важи и да ће и даље бити важећи. Поглед на оно што су урадили ученици после смрти и накнадне васкрсење Исуса, чувања суботу или у недељу? Ученици чувања суботе. Опет о томе како бисмо могли да убеди довољно пажљиво погледате у Библију.

Дела 13,42-44 - Када је отишао у синагогу, локалне незнабошце се молио их да кажу о тим стварима следеће суботе. Када Скупштина је распуштена, многи Јевреји и побозни проселитес следи Павле и Варнава. Они су тада позвали на интервју, они остају у милости Божијој. Следеће суботе чуо реч Божија заједно скоро цео град.

Дела 16.13 - Кренули смо у суботу у град са реке, где је уобичајено да се моле. Ми смо тамо седели и разговарали са женама које су тамо окупили.

Дела 17,1-2 - Упркос Амфиполис Аполонија, а затим стигоше у Солун, где је синагога. Павле тамо је био његов обичај, и оде за три недеље разговара са њима из Писма.

Дела 18,1-4 - Павле оде од Атине до Коринта. Ту је нашао Јевреја именом Аквилу, родом из Иу Велд, који је са својом женом Присилом су се недавно одселили из Италије (цар Клаудије је наредио да сви Јевреји напусте Рим). Павле им се придружили због свог заната, као што су шивење шатора. Тако је живео и радио са њима, сваке суботе и говорио у синагоги, и убедио Јевреје и Грке.

Сада ћемо да видимо шта нам је Бог говори кроз Библију, тај дан ће се славити нову државу. Покушајте да погодите субота или недеља?

Исаија 66,22-23 - Као што је ново небо и нова земља, што ће, остаће преда мном, говори Господ, и да ће остати у своје име и твоје потомство. Од млађака до младог Месеца, од суботе до суботе долазе сви људи да се поклони мени, говори Господ.

Библија, долазимо до закључка разумемо, Исус и његови следбеници држе Божје заповести суботу. Господ Исус Христос нам је оставио пример да следе у стопама.

1 Јованова 2,4-7 - Ко каже: "Ја га знам", а имајући у његовим заповестима, он је лажов и није истина. Али, ко држи његову реч, у љубави Божијој заиста испунио. Према признају да смо у њему. Ко каже да остаје у њему морамо живети као што је живео. Ја не пишем вама, драги, нема нову заповест, него стару сте имали од почетка - то је стара заповест је реч коју чусте од почетка.

Па како је недеља, који је изумео и зашто?

Многи хришћани тврде да је недељу почео да слави васкрсење Исуса Христа ученицима. Они су почели да га славе као доказ и слави васкрсење Господа Исуса Христа у недељу. Као што смо из Библије, али да, имајући суботу ученици наш Створитељ. Библија никада није написана у недељу, нигде не пише у суботу је преселио у недељу. Напротив, објаснили смо шта је Исус рекао о закону који је још увек важећи.

Други аргумент оних који држе недељу су Исусове изјаве:

Марко 2,27-28 - Онда је додао: "Субота је створена ради човека, а не човек ради суботе Син човечији. Господ је чак и суботе."

Матеј 12.8 - Син Људско биће господар и од суботе.

Исус је рекао ове изјаве, али морају бити исправно схваћена. Многи тврде да је ово доказ велику слободу, да могу да обаве, суботом има дискреционо право и да напусте старе облике. Тако да можете једноставно илуструје ове изјаве јасно како то треба да Исус, суботом.

У време Исуса, свештеници, фарисеји угрожавања акт са огромним оптерећењима. Стави све такве прописе и уредбе које су биле изузетно тешко посматрати. Оптерећен свом народу такав терет да је бесмислен и били изван закона Божијег.

Матеј 12,1-5 - Један од суботе Исус кроз жита. Његови ученици су били гладни, и почео да ископај класје и јести. Када су фарисеји видели, они му рекли: "Гле, ученици твоји чине шта не у суботу," Он им рече: "Јесте ли читали шта учини Давид кад његови људи су били гладни Како да стане? У Бозји дом и јели хлеб за производњу, што није било дозвољено да једе њега и његових људи, али само свештеници на миру? А зар нисте читали у закону или да свештеници његовог рада у Храму крше суботу суботу, па су невини?

Исус је желео да истакнем да субота је дан одмора, размишљања, разговор са Богом, дан радости када помислите на Бога и ближњима. Није да смо мучење, обавља бесмислени традиција које су створили човека.

Још један омиљени аргумент многих је да се посвети недељу раније, од античких времена. Да, слажем се са много. Недеља је стварно више није свето у давна времена, пагани, посвећен богу сунца модларскему.

Први наговештај да одржава се у недељу у цркви у Риму, где је већина верника били су не-Јевреји. У главни град царства, у то време се појавила јака антисемитске тенденције, и зато хришћани као Јевреји, као најзначајнији. Међусобне замене догодила посебно до суботе - истог дана сервис. Одавде долази први покушаји славе други дан, него да се сачува Јевреје.

У неким местима хришћани покушавају да уведу нови дан богослужења, али већина хришћана широм света царства до 5. века суботом.

Сократ историчар 5. века је написао: Скоро све цркве у свету обављају своје церемоније сваке суботе, али хришћани у Риму и Александрији, на основу традиције, престао је да следите.

После велике и бруталне прогона хришћана, хришћанство дошао у светлију пута. Хришћанство је званично признат и 7. марта у години 321 цара Константина издао декрет, који је променио суботу од суботе до недеље. Константин је љубитељ паганског бога сунца, дакле, наредио прославили соларног дана. У време уредба није следбеник Исуса Христа, крштење је пустити се на самрти. Његов узрок је основан недељу као спомен на васкрсење Исуса ", а као што је Јевреје у инат.

Константин је недеља Закон: Нека Сунца на респектабилних ауторитета и људи који живе у градовима одмор, и они су све радње и продавнице затворени. Међутим, рурални пољопривредници могу да наставе да изнесу своје издржавање.

Црква следи закон Константина на Лаодикијски сабор у 364тх године донело прве недеље верских права. 29.канон прописао да хришћани славити у недељу, и ако је могуће, не би требало да данас на посао, они не би требало да мирује у суботу, али је на овај дан треба да раде.

У 538, која се одликује почетак Владе Цркве у свету, дао је повода за теже закона. 28.канон савета рекао је у недељу да би чак и да буде одложено све док се рад пољопривредника, тако да људи спречени да учествују на верске услуге.

Погледај у католички катехизам у 1977, где смо пронашли следећи низ питања и одговора: П: Који је дан субота? Одговор: субота је седми дан, суботу. П: Зашто би недељу уместо суботу? Одговор: недеља задржи место суботу, јер је Католичка црква пренос светост суботе на недељу.

Заиста, може да промени Божји закон?

Они од вас који прочитате овај чланак да се ни сетити да је један дан одмора је субота наш творац. Субота, биће на крају овог стуба света тест наше вере. Свако ће морати да одлучи које фракција да иде, ни за Бога, наш креатор, који је љубав и живот, или страну змаја, тај древни змију, која је ђаво и сотона.


Где даље? - У вези са овом темом

Нови дан одмора - Лажни лунарне суботе

302_lunar_sabbath.jpg Свету идуће суботе и недеље лажна је био још један дан одмора. Многи горак проучавање Библије дошао до закључка чудно. Прави дан одмора, посвети Израиљцима је суботу, која је у нашем ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 179118x

Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

375_jezis_kristus_2.jpg У досадашњем раду смо писали стихове којима се доказује божанство и стваралачку моћ Исуса Христа. Ови стихови показују да је Исус био пре постанка света и да кроз Њега све постало. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 168401x

Молитва, као разговор са Богом

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Лука 11,1 - "Господе, научи нас молити као што је Јован научио своје ученике."Лука 18,1 - Рекао им је причу, као што је даље потребно да се моле и да не ...
Додата: 03.05.2011
Прегледи: 296691x

Богови име - зашто је Бог, јер бласпхемест и још увек је заклети?

318_bozi_jmeno_na_darmo.jpg Мојсијева 20, 7 - не користите име Господ, Бог твој узалуд, за оне који би његово име узалуд, Господ не би оставити без казне.Већина религиозни људи су упознати са заповести, а ...
Додата: 23.01.2011
Прегледи: 153001x

Поштовање суботе кроз векове

464_zachovavani_sboty.jpg Изненађујуће пресек историје која показује да је Бог увек имао свој народ, који су држали све Десет заповести, укључујући и дан Божји одмора - шабат. Он никада није успео да истреби ...
Додата: 14.08.2011
Прегледи: 383459x

Видео - трагање за истином - Наша будућност Дома

406_nove_nebe.jpg Шта Библија каже о небо и нова земља, која је обећала верници? Како ће изгледати наша будућност као код куће? ...
Додата: 04.04.2011
Прегледи: 144741x

Sr.AmazingHope.net - Дан одмора, субота или недеља?