Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Право Моунт Синаи - Џебел ел-Лавз је пронађена у Арабији

Библијска археологија

306_sinai.jpg

Право Моунт Синаи - Џебел ел-Лавз је пронађена у Арабији

Додата: 10.01.2011
Прегледи: 277300x
Теме: Библијска археологија
PrintTisk
306_sinai.jpg307_al_bad_sinaj.jpg308_sinaj_mapa.jpg309_hora-sinaj-oltar1.jpg310_sinai_plot.jpg

После онога Рон Виатт открио место Израелаца преласка Црвеног мора, у заливу Акаба је сада јасно да Маунт Синај "не може да се налази на Синајском полуострву, јер је ставио картографа. Маунт Синај, на којој је Мојсије примио Десет заповести мора држати на другој страни залива Акаба у Саудијској Арабији.

Израелци чудесно прешао море у заливу Акаба. Он је преселио из јужних делова Нувеиба, водећи подводног хумка само у Саудијску Арабију. Нувеиба је скраћеница за Нуваиба Ал Музаииинах на арапском, значи - Опен Ватер Мојсија. До данас, име ове области је очувана за сведочанство аутентичности библијске приче.

Израелци преласка Црвеног мора је ступила на Мидјанце земљу. Библија нам каже да је Мојсије пред народ Израела из Египта, живео у егзилу у Мидјану земљи. Ево га населили, ожењен и живео је 40 година пре него што Господ му се јави у Бурнинг грму. Библија показује да је Мојсије знао област добро, Маунт Синај, Бог је знао, чак и пре него што је дат задатак да воде народ Израела из Египта.

Екодус 3,1 - али Мојсије хранио овце свога оца-свештеника Мидјанце ЈЕТРО. Једном, када је водио стадо у дубоке пустиње, и дође у Хоребу гори од Бога.

Екодус 4,27 - Још рече Господ Арону: "Иди у пустињу на сусрет Мојсију. И он оде, а када сам га упознао на планини Бога и пољубила га.

На Синајско полуострво, где је традиционални Маунт Синај ", пронађени су остаци тврђаве египатске. Очигледно је да Синајско полуострво је био под контролом египатских фараона. Он је побегао у Мојсију, који је претио смртне казне против Египћана на подручју које управља? Сасвим је логично да ће избећи да се безбедно место где нико не би тражити.

Мојсије је побегао у Арабију мидјанске земље (територије данашње Саудијске Арабије), где је живео, знао је добро овој земљи. Ту је водио народ Израела из Египта, који је био у бекству јер је пре 40 година.

Шта Библија нам говори локација Синајске?

Галатима 4,25 - Ово агар је брдо Синај у Арабији и одговара Јерусалиму који сада, као што је са својом децом у ропству.

Ако читате овај стих у Библији је да оконча Маунт Синај у Арабији.

Планина, која је данас верујемо да је истина Маунт Синај, се на савременим мапама познат као Џебел ел Лавз. Ова планина локалних бедуина и даље зове планине Мојсија.

Флавије Јосиф пронашли Моунт Синаи

Флавије Јосиф Флавије написао је да Синајском брду је највећа планина у Мидјану, која је тик до града Ал лоше. Град Ал Лоше, можете наћи у данашњем Мапе савремене и Џебел ел-Лавз заиста највиша планина у горњем две трећине земље. Такође, Филон из Александрије - (20 пне-ере 50) је написао да је Маунт Синај се налазио источно од полуострва Синај и југу Палестине.

Град Ал лоше и Јетхро

Као што смо писали, историчар Јосиф Флавије написао је да Маунт Синај налази се поред града Ал лоше. Погледајте галерије на мапи где заиста можете наћи у граду Ал лоше. Поред тога град на мапи је место које се зове Јетхро. Када погледамо у Библији налазимо да је Мојсије, кад је живео у егзилу у земљи мидјанске Јетхро ожењен ћерком. Јетхро је отац Мојсије--тако.

Ми смо Библији, историчари и водичи, мапе и доказе да Синајске је тренутак у територији Саудијске Арабије.

Узбуђење око Маунт Синај Џебел ел-Лавз пронађено 20 археолошких открића, Библија указује. Маунт Синај, Џебел ел-Лавз велики околине од 40 км2. Око ове планине може бити никакав проблем да сакупи велики број људи са стоком и опремом потребан да преживе. Око планине налазе многи археолошки налази указују да је ту некада је смештен велики број људи.

Омогућава поглед на неке трагове који су пронађени и указују на аутентичности сајта.

Пронађено прелаз Црвеног мора

Авион

Највиша планина у области,

Оријентација на исток

У земљи Мидјанаца

Огроман простор за камповање

Цртеж границе око планине

Спаљени врх планине Синај

Уместо 70 стараца на Синајском брду

Жртвеник на подножју планине

Схрине оф Златно теле

Дну речног слива са планина, ерозије

Камени кругови

Елијахс пећина

Роки расцеп

Млинско

Остаци 12 стубова каменыцх

Остаци бунара

Елим оаза - 12 извора воде

Рефидим - Црацкед рок у коме Мојсије ударио, сцоуред корито, ерозија

Локалне традиције који говоре Мојсијев планине

Веза са именом (Хураб / Хоребу)

Сајт је веома близу, где највероватније је живео Јитро, Мојсијев таст

У другом чланку, неке од ових водича, који потврђују аутентичност сајта Џебел ел-Лавз, обједињених прави брдо Синај.


Повезани чланци из категорије - Библијска археологија

центар Туристичке посетилаца - Нојева барка

28_tourist_visitors_center.jpg Турска влада је спроведено опсежно истраживање са археолога. Археолози су истражили све чињенице које им Рон Виатт и његове колеге. Након испитивања сајт и нашао све артефакти, турска влада је признала ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 127970x

Жртвеник породице Нојева

23_noah.jpg У близини села је пронађена Ерзап олтару породице Нојева. Олтар је направљен од стране породице Ноје после потопа, који је жртвована Богу.Прва Мојсијева 8:20 - када је Ноје жртвеник и узе ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 162602x

Ноа кућа и гроб

19_house_noah_4.jpg Рон Виатт пронашла две спомен-плоче на којима су урезан у камену, која је представљала смрт Ноа на једној плочи и смрт његове супруге на њиховом другом албуму угравирано осам крстова као ...
Додата: 22.07.2010
Прегледи: 167159x

Егзодус - Црвено море прелаз

128_sinai-map.jpg Егзодус - Библијска прелаз Црвеног мора Израелу људи.У Библији књига Мојсијева, налазимо један од најјачих приче. Ова прича говори о лутањима Израелаца из Египта у обећану земљу. На овом дугом путу ...
Додата: 16.09.2010
Прегледи: 330551x

Егзодус - Као што се могло артефаката преживи 3.500 година?

112_exodus_kolo.jpg Како је могуће да предмети могу задржати море за 3.500 година, до сада?Шта је корала и где се јавља?Корални је знак за неке морске цнидарианс. Корални је живи организам, који сам ...
Додата: 27.09.2010
Прегледи: 140952x

Sr.AmazingHope.net - Право Моунт Синаи - Џебел ел-Лавз је пронађена у Арабији