Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Адвентисти, последњи реформатора цркве сносе значајан упозорење свету

Знак пута, други долазак Исуса Христа

454_adventiste.jpg

Адвентисти, последњи реформатора цркве сносе значајан упозорење свету

Додата: 29.07.2011
Прегледи: 266620x
Теме: Знак пута, други долазак Исуса Христа
PrintTisk

Адвентистичке цркве, каже да многи лажима и полуистинама, посебно на хришћанске веб портала. Можда зато што мислимо на основне доктринарне тачке да је Исус Христос учио апостоли и први и зато што смо само припадници протестантских цркава, које није придружио екуменском покрету. Екуменски демантује све, што реформатори погледу њихове животе и шта је толико тешко враћа у библијског учења. Наши настава се заснива на проучавању Библије и живота Исуса Христа и првих апостола. Библија као што смо разумели Божја реч - највиша власт. Дакле, читамо Библију и пустите нас да живимо на начин Исуса Христа живео! Ко жели да буде други долазак спаса, мора бити поништено, а рођен-опет срце свог живота по узору на Исуса Христа.

Исуса Христа и апостола основао прву апостолске цркве, која је почела да се шири по целом свету. Средњовековне цркве, већ да је Исус 'учења комбинују своје паганске обичаје заједнички у то време, из које су настале као што је обожавање слика и статуа, молитве светима, обожавање Марије, промена од суботе до недељу као дан онда поштовани бог сунце. Касније се придружио теорије филозофије, који предводи Платон о бесмртности душе, живот после смрти, чистилиште.

До тада, јеврејски учење и учење Исуса Христа нису призна тако нешто. То је очигледно и из Библије и књиге Јосифа - историчар времена.

Пад цркве навео многе поштене људе да покушају да реформише цркву и вратити се изворним учењима. Црква, међутим, одбио да фундаменталне реформе. Из ових реформски напори Виклиф, Јан Хус, Лутер и други који су били за библијске истине прогонили и убијали постепено формира Протестантске цркве и струја. Али реформације још није донео до краја назад на учење Исуса Христа и апостола.

Хришћанска адвентистичка црква - његовом организацијом

Хришћанска адвентистичка црква је основана и почела са радом у 60 година 19. века у Северној Америци. Је била заснована је на интензивном проучавању Библије, посебно пророчанство о другом доласку Исуса Христа и вратити се библијским вредностима и принципима. Пре почетка 20. века је проширила из САД у земље широм света, где верници на основу црквама, школама и здравственим установама. У 2009, крстио чланова широм света кора 15.921.408 и 65.961 широм света.

1863 је дао име Хришћанске адвентистичке цркве, на место нагласак на очекивања буквално долазак Исуса на свет и на благослов библијске суботе. На основу библијске пророчанства цркве схватила да је Бог поверио задатак да до сада занемарена истине Библије срео свету. Он је постао темељ наше глобалне мисије.

Хришћанска адвентистичка црква је типичан представник облик црквеној влади. Овлашћење за доношење одлука су зато сви чланови који бирају своје представнике у одбору представља. И представника удружења и синдиката делегати бирају појединачне цркве. Веома је важно, јер видите да појединим члановима одлучити о догађајима, мења, а црквена руководства.

Црква има четири организационе нивоа њихове администрације: Хор - организовану заједницу верника. Удружење - организована заједница хорова у одређеној земљи или територији. Унија - комбинује неколико удружења. Генерална конференција - највећа организациона јединица која обједињује све заједнице на свету. Плате проповедници, као и саобраћај кора, чланови цркве плаћају своје десетке и поклоне.

Појава Хришћанске адвентистичке цркве - Чекајући други долазак Исуса Христа

У касном 18. веку, духовна интензивно расправља Библија пророчанстава о другом доласку Исуса Христа. Око 1830, окупио амерички проповедник Вилијам Милер до педесет хиљада људи, који су очекивали да ће у 1844 свијету ће доћи Исусу Христу. Ово предвиђање, иако не материјализују због погрешно поцхопенему Библија пророштво, међутим, довела многе људе да се добро упознате.

Данијел 8.14 - "То ће бити 2.300 вечери и јутра", рекао је он. "Онда светилиште ће бити обновљен."

Миллерите мислио светилишта значи нашој земљи. Рано адвентисти први пут чуо од проучавања Библије пророштво које нису односе на Исусов други долазак на земљу, али буквално у светилиште на небу, где Христос посредује за нас. Цео Израела, старозаветни префигуред церемоније светилиште је имиџ праве светилиште на небу. Библија јасно каже да је Исус одржао свештеничке службе у небеској светињи, и почео да правоснажном судском Бога. Ми сада живимо у последњим временима и долазак нашег Откупитеља долази.

Јеврејима 9.23-26 - Христос није дошао у светим местима направљен са рукама (што је просто истина), него у само небо само по себи, за нас стати пред лицем Бога. Такође, не постоји су дошли да жртвују изнова и изнова, као и сваке године првосвештеник улази Светињи над светињама са крвљу (која би онда морали да трпе стварања света много пута), али сада је показао на крају узраста до својих жртава једном за свагда брише грех.

Стални валидност Божје заповести и одредио прави дан одмора - шабат.

Једна група миллерите у поступку испитивања Библије знали да библијски Десет заповести, као дан одмора у суботу и открили белешке и друге занемарене библијске принцип. Апостола у Библији потврђује стални трајања Десет заповести.

Откровење 12.17 - Онда је змај био љут на жену и оде да зарати са остатком њеног потомства, који држе заповести Божије и имају сведочанство Исусово.

Римљани 3.31 - онда направити празнину закон вером? Нема шансе! Напротив, потврђује закон.

Јеврејима 4,9-11 - Ово је Божију суботу остатак за људи само напред. Јер ко улази Божији остатак из његових дела као што је Бог починуо од свог.

Откровење 11.19 - У храм Божји отворена на небу, и његов храм је видели ковчег његовог уговора.

Улога пророчког духа Елен Вајт у Цркви

Бог је дао у време пророчки дух Елен Вајт, која у свом визије потврдио исправност ново организовали познавање Библије и био извор руководства за новоформиране адвентиста седмог дана. Њен поклон био подвргнут ригорозним преглед и поређење са Библијом. Прочитајте тест праве библијских пророка.

У развоју главна карактеристика његовог учења бодова у суботу, али су изашли из Адвентистичке проучавања Библије а не из визије Елен Вајт. Библија је једини врховни мерила за процену друге поклоне.

Намера је јасно да се подстакне визију разочаран миллерите и пружају гаранцију тачности проучавања Библије. Треба да се присетимо, за улогу Елен Вајт у обликовању будућности Хришћанска адвентистичка црква да је њена визија је скоро увек су потврдили своје позиције доктринарних да су други долазе под интензивном проучавању Библије. На своју улогу у обликовању доктрине може се посматрати као потврду улога, радије него иницира.

Елен Г. Вајт је објавио на десетине књига, Приказ хришћанске искуства и ставове Елен Вајт 1851. 1888 објавио своје најпознатије књиге, Велика борба између Христа и сотоне, и 1898 објављују Чежња вјекова, биографију о животу и учењу Исуса Христа.

У Г-ђа Вхите пророчанства предвиђају различите будућих догађаја. На пример, предвидео разорног земљотреса у Сан Франциску од 1906 до 2 дана пре него што се десило, велика бум у спиритизам, који је у то време био само почетак. Предвиђени два светска рата и обновљени успон Римокатоличке цркве могу. Многе друге предвиђања су већ попуњена, а неки чак да попуни за нас је доказ да пророчанство је од Бога. Ако пророштво од Бога, јер је у потпуности мора да испуни све.

Мојсијева 18,21-22 - Да ли можете да кажете "Како знамо да је Господ не говори ни реч?" Па, ако пророк говори Господ, у име нечега што се дешава, онда Господ говорио ове речи. То је пророк говорио дрско. Страх га је.

Њена списи су водич Библија, саветник у разумевању Библије, саветник за примену библијских принципа.

И према Библији да се последњи пут пророчки дух?

1 Солуњанима 5,19-21 - Не гасите Духа. Презиру не пророчанства. Испитајте све, да одржи добра и зла у сваком облику, чувајте се.

Откровење 12.17 - Онда је змај био љут на жену и оде да зарати са остатком њеног потомства, који држе заповести Божје и имају сведочанство Исусово.

Откровење 19,9-10 - (објашњава шта је Исус 'сведочење) - онда сам пао пред ноге његове да му се поклоним, али он ми је рекао: "Чувајте, не то ја сам само слуга Божији,! баш као што и своју браћу који имају сведочанство Исусово. Обожавање Бога "Али сведочанство Исуса је дух пророштва.

Амос 3,7 - Да! Господ не ништа, али дели своје тајне слугама својим, пророцима.

Хронике 20.20 - Верујте Господу Богу, и поднети тест. Верујте своје пророке, и успети! "

Јоел 3.1 - За све ће људи излити Његов Дух и ваши синови и кћери ће пророковати, ваши старци ће миват снове и ваши младићи гледати виђења.

Дела 2,14-21 - У последњим данима, говори Бог, излити свога Духа на све људе.

Ваши синови и ваше кћери пророковати ће, да ли ће ваши младићи гледати виђења, ваши старци ће сан снова. Наравно, њене службенике и слушкиње у оне дане излити Његов Дух и они ће пророковати. Ја ћу показати чудеса на небу и знаке на земљи, крв и огањ и облаке дима. Сунце ће се претворити у таму и месец у крв, пре доласка Господа великог и манифестује дан. Свако ко позива на име, међутим, ће бити сачувани.

Многи историјски контекст и детаље реформе Римокатоличке цркве широм света, а завршио прву адвентистичку реформације у књизи Велика борба.


Повезани чланци из категорије - Знак пута, други долазак Исуса Христа

Знаци Тајмс - Јеванђеље ће бити проповедано свету

257_evangelium_bude_hlasano_celemu_svetu.jpg Матеј 24,16 - ово еванђеље о царству ће се проповедати широм света за сведочанство свим народима. А онда ће доћи крај. "Погледајмо погодности савременог света. Све технологију да смо окружени са ...
Додата: 09.11.2010
Прегледи: 571276x

Други долазак Исуса Христа

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Христос ће доћи лично и видљиво на небесима. Долази као Господар господара и Краљ краљева. Библија долази као леви и сви ће Га видети.Свако јасно схвата да је Творац и владар ...
Додата: 25.01.2011
Прегледи: 228824x

Сатана коначног обмана, симулира долазак Исуса Христа

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Све Библија пророштво се испуњава и указују на то да наш свет је на крају своје историје. Тренутни светских догађаја указује на то да смо у последњим данима овога света и ...
Додата: 06.05.2011
Прегледи: 374569x

Појава лажних теорија у Хришћанству до краја света

263_vznik_falesnych_teorii_v_krestanstvi.jpg Рани хришћаниИсус, када је живео на овој земљи да учи мушкарце и њихови ученици све што је право и оно што они поштују. Он је дошао да открије природу љубави оца ...
Додата: 15.11.2010
Прегледи: 224231x

Библија Пророчанство - Ко је антихрист? - Данијел Поглавље 7

300_kdo_je_antikrist_papezsky_system.jpg У другом поглављу Данијел је Бог открио основне пророчке поглед. Користи слику од метала и камена фигура, који је на крају сломили.Златна глава представљали вавилонске империје, грудима је црна слика Медо-Перс ...
Додата: 26.12.2010
Прегледи: 391233x

Sr.AmazingHope.net - Адвентисти, последњи реформатора цркве сносе значајан упозорење свету