Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Дух пророштва - Елен Гулд Бела

Пророци Библије и данас

161_ellen_gould_white.jpg

Дух пророштва - Елен Гулд Бела

Додата: 05.10.2010
Прегледи: 296930x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

Дар пророштва манифестује у служби Елен Г. Вајт, који је био један од оснивача Хришћанске адвентистичке цркве. Савет је добио инспирисали народа Божијег у последње време. Свет на почетку деветнаестог века почео да донесе Божија порука је човек у свету. Њена пророчке називајући је изложен критичком преиспитивању. Да ли Библија критеријуме и његов пророчке дар је коришћен за више од седам година. Од 1844, када је имала седамнаест година до своје смрти 1915, добио је више од две хиљаде визију. Током свог живота је живео и радио у Америци, Европи и Аустралији, где је саветовао нови посао организован, предавао и писао.

Елен Вајт никада није доказао своје тврдње да је медвед пророчица, али није се томе супротставити, а други јој се зове тако. Он објашњава: "У својој младости сам био питао: Јеси ли пророк Одговорио сам: Ја сам Гласник Господа.

Примена пророчке критеријума. У којој мери служби Елен Вајт се слаже са библијском пророку критеријуме?

1 Сагласност Писму. Њен књижевни рад обухвата широку десетине библијских текстова, који су често уз детаљно објашњење. Пажљиво студија је показала да јој списи су у складу, тачни и у пуном складу са Писмом.

2. тачност предвиђања. Елен Вајт списи садрже релативно мали број прогнозе. Неки од њих су испуњени, други да испуне своје још увек чека. Они који можемо да сматрамо је испуњен са изузетним тачност. Испод су два примера који показују пророчки поглед:

Успон модерне духовности.

Године 1850, када духовности је на почетку свог развоја, од Елен Вајт описује као превара и недавно проширење прогноза. Иако је у то време био у потпуности против хришћанског покрета, предвидео да му је непријатељство према хришћанству и да су промене ће хришћани поштовање. Од тада, духовности проширила широм света и стекао милионе следбеника. Он је променио свој став против хришћанске, многи хришћани су позвани видовњаке.

Блиска сарадња између протестаната и католика.

Током живота Елен Г. Вајт је постојала између протестаната и католика, велики јаз између њих искључила сваку сарадњу. Међу Протестанти су доминирали против католичке осећања. Елен Вајт је пророковао да ће резултат великих промена у оквиру протестантизма да се удаљава од реформиста вере. Сходно томе, смањујући јаз између протестаната и католика, што је довело да се премости јаз који их раздвајају. У годинама које су уследиле њене смрти, дошло је до повећања екуменског покрета, оснивање Светског савета цркава и католичке Другог ватиканског сабора. Као протестанти више неће бити свестан, или можда чак у потпуности одбацују реформистичке ставове о тумачењу пророчанства. Велике промене да се уклоне баријере између протестаната и католика и довело до све блиске сарадње.

3 Признавање Христовог оваплоћења. Елен Г. Вајт је писао много о животу Христове - за своју улогу као Господа и Спаситеља, жртву помирења на крсту, своју садашњу посреднички сервис, то су теме које преовлађују у њеном списима. Њена књига Чежња века се сматра једним од највећих духовних књига икада написана на живот Христов. Књига Путовање до Христа, који је најчешћи књигу, довело је милионима људи да дубље однос са Христом.

Њени списи јасно представљају Христа као истински Бог и истински човек. Његова тумачења избалансирана су у потпуности у складу са Библијом, покушавајући да избегне претерано нагласак на једно или друге природе, који је изазвао проблем у историји хришћанства, толико противречности.

4 Утицај њених услуга. Више од једног века је прошло од Елен Вајт је добио дар пророштва. Црква и животе оних који пази своје савете, показују утицај њеног живота и да је поруку. Њено књижевно дело обухвата више од 80 књига, 200 трактате и памфлета и новинских чланака 4600. Проповеди, дневници, писма и сведочанство посебним чине још 60.000 страница рукописа материјала.

Предмет овог рада је запањујућа. Елен Вајт је експертиза је ограничена на неколико области. Господ јој је дао савете о здрављу, образовању, породични живот, умереност, Евангелисм, издаваштво рад, правилне исхране, медицинске рад у многим другим областима. Можда највише изненађује свог дела на здравље, јер оно што проповедају више од сто година, потврдила савремена наука. Њени списи фокус на Исуса Христа и промовише високе етичке и моралне вредности јудео-хришћанској традицији.

Дух пророштва и Библију. Елен Вајт списима не замењују Библија се не може изједначавати са Писмом.

Само Библија је јединствена мера која се мора сматрати јој списи и друга литература, који се морају поштовати.

1 Библија је врховни критеријум. Хришћанска адвентистичка црква у потпуности подржава принцип реформације Сола Сцриптура. Библија је свој тумач, и само Библија је основа свих учења. Оснивачи Цркве формулисали доктринарним принципима путем проучавања Библије. Ово учење може онда доћи кроз визије Елен Вајт. Његов главни задатак у развоју ове доктрине је био да их воде да разумеју Библију и да потврде своје налазе, који се догодио на проучавању Писма.

Елен Вајт себе веровао и учио да је Библија врховни норму за цркву. У својој првој књизи објављена у 1851, написао: ". Ја ти препоручујем, драги читаоче, Реч Божија, као правило вере и живота Ова реч ће се судити Овај став никада није променио..

Водич за 2. Библији. Елен Вајт признаје да је њена мисија да доведе људе назад на Библију. "Само мало неге Библији, рекла је она, јер" Господ је дао мање светло, што је довело људе на већу светлост.

3 Саветник у разумевању Библије. Елен Г. Вајт разумети његови списи као водич за боље разумевање Библије. "То је додатно право поједностављено је сведок Бог је велики и истинама већ дао. Изабран је пут напред за народ да се пробуди и импресиониран кроз умове људи који су сви, без изговора." Писмо исказ дат у циљу да донесе ново светло, али је оштро импресионирани на срцу већ открила инспирисани истине.

4 Водич за примену библијских принципа. У многим од њених списа применити библијске савете у свакодневном животу. Елен Вајт је написао да је била охрабрена да "речи и пера, објаснио је опште принципе и нагласио ризик од грешака и грехова неких верника да су све упозорио, укорио и добио савет.

Позива вернике

Пророчанства Откровења по Јовану, која каже да је "сведочанство Исусово се огледа у" дух пророштва у последњим данима историје Земље, позива све да не буде равнодушна или неверан, али да "испита све ствари и да" држите добро. Много добити или изгубити испитујући пророчки дар. Јошафат рече: "Веруј у Господа Бога и нећете бити премештена, верује његовим пророцима, тако ћеш и просперирати (2 Дневника 20.20) Његове речи су истина данас..

Извор: ввв.цасд.цз


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

Катастрофа долази када ће Бог потрести земљу!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Библија јасно упозорава да је један од последњих знакова пре доласка Исуса Христа је у томе што је Бог тресе нашу земљу. Данас, већина на други долазак већ попуњена, или попуна. ...
Ажурирано: 18.02.2013
Додата: 02.04.2011
Прегледи: 317082x

Тест прави пророк - Како знамо праве од лажних пророка?

293_jak_se_pozna_prorok.jpg Тест Слика 1Мојсијева 18,21-22 - Ви кажете: "Како знамо да то не говори ријеч Јахвина?" Па, ако пророк говори Господ, у име нешто што се дешава, онда Господ је говорио ову ...
Додата: 09.12.2010
Прегледи: 252161x

МП3 - Ко је антихрист? - Проф др Валтер Веитх

301_antikrist_papezsky_system.jpg Слушај ово предавање проф. Др Валтер Веитх, који ће одговарати на питање ко је антихрист? Да ли је заиста папски систем? ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 248901x

Ново доба - Месија Маитреа у пророчанствима

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg Нев аге покрет у више последњих година расте постепено и неприметно, и улази у све области наших живота. Покрет убрзо порастао је тајно, али од 1984, када је наредио да објави ...
Додата: 30.11.2010
Прегледи: 173910x

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

299_egw-vision-with-bible2.jpg Од дана када су Адам и Ева оставили врата, плачу, врт Еден, Бог очекује народ Господа, који разбија моћ Луцифера и вратити земаљски рај је изгубљени и пада у грех. Други ...
Додата: 25.12.2010
Прегледи: 164597x

Sr.AmazingHope.net - Дух пророштва - Елен Гулд Бела