Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Десет заповести су прикована на крст?

Библијска Чињенице

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg

Десет заповести су прикована на крст?

Додата: 02.02.2011
Прегледи: 191229x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета.

Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред Ковчег Завета. То је свечани закон је укинута смрт Исуса, али Десет Божијих заповести и ми ћемо се после њега покушала.

Проповедник 12, 13 до 14 - Закључак о томе шта си чуо: Бога се бој и заповести његове држи: за ову дужност човека. Сви дело Бог ће донети правду, и сваку тајну ствари, било добро или лоше.

Божији закон - Десет заповести у Ковчег завета пре

Екодус 31.18 - Када је Господ рече Мојсију на Синајском брду, је завршио, он му је дао две таблете од сведочења - камен, написана са прстом Божијим.

Мојсијева 4,13,14 - Он је изјавио да сте његов завет, који је командовао да изврши, односно Десет заповести, коју је написао на две камене плоче. У то време мој ме Господ заповедио да вас научи ова правила и закони у складу са њима у земљи које ће да заузме.

Свечано закону Мојсијеву, која је била постављена поред Ковчег завета.

Пета Мојсијева 31, 24-26 - Кад је Мојсије писао речи овог Закона од почетка до краја, он је наредио левитима који носе Ковчег Завета: "Узми ову књигу закона и ставите је поред Ковчег Савез Господ Бог: Нека буде сведок против вас.

Тако да је закон био прикован на крст?

Ефесцима 2, 15 - Закон уклоњени жртва његових одредби и прописа на оне две, Јеврејин и пагански, он је створио једног новог човека, чинећи мир тако.

Посебним законом, што је овде речено, закон "одредбама и прописима." Закон Декалог је Божији вечни непроменљива етички систем. То је темељ владе Божије. Конкретно, дефинишу наш однос са Богом и нашим ближњима.

У овом тексту, Павле се бави прописима и одредбама које је Бог дао Израел да карактеристичан знак указује на долазак Месија, он је постао препрека за мисију Цркве. Тих прописа, као што је обрезање, свечаној прање, годишњи фестивалима и жртвени систем, Бог је самим тим користи како би се припремили за предстојећи јеврејски Месија.

Многи Јевреји су искривљене значење ових симбола и посебних заслуга приписује симбол себе. Уместо тога, да се фокусира на њене важности је истакао спровођење спољне ритуала. Сходно томе, овај пропис је постала препрека у односима између Јевреја и незнабошци, који нису учествовали у церемонијама.

Када је Христос дошао, жртвени систем био прототип његовог доласка, испуњен пагани, и постао близак са људима у Христу Исусу. Зид који дели, или скуп правила и прописа дати само за Израел, указао на долазак Месија, срушен. Христос је дошао! Сви дужност и жртвују приказује крст. А на крсту и нашао Јевреје и незнабошце благодат и опроштење. У Христу, сви људи наћи опроштење грехова прошлости и снагу да с правом живи у садашњости.

Ефесцима 2, 12-13 - Не заборавите да је као тело, били сте пагани првобитно (што они који припадају обрезање рађено ручно, на телу, назива необрезани). У то време сте били без Христа, одвајање из Израела, страни у смислу уговора обећања, без наде и без Бога у свету. Сада сте већ Исуса Христа! Када су уклоњени, али сада сте са Христовим крвних сродника.

Ефесцима 2, 14 - Он је сам наш мир, он је у комбинацији два табора у једну и покварио зидове који их дели.

Дакле, шта је елиминисан на крсту? Наравно, не Бог је вечан, непроменљив и непроменљива стандарде моралности, Десет заповести. Крстови су уклоњени закона који су само на основу одредби Јевреја. Ови прописи су потпуно испуњени у Исусу Христу.

Извући из књиге: готово заборављена дан - Марк Финлеи


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 312532x

1. Ко је извор живота?

83_cesta_ke_kristu.jpg Наш небески Отац је извор живота, истине и радости. Лепој земљи, није носио било трагова деструкције и псовке греха. Цео предивној природи показује велику љубав према Богу. Све је савршено за ...
Додата: 07.09.2010
Прегледи: 132924x

Оно што ми верујемо други део - доктринарној поена 16-28

414_cemu_verime_16_28.jpg 16 Вечеру Господњу - Вечера Господња је учествовање у симболима тела Исуса и крви као израза вере у Њега, нашег Господа и Спаситеља. Искуство заједница присутна је у Христу, који се ...
Додата: 11.04.2011
Прегледи: 136555x

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 245247x

Важан састанак нашег непријатеља

495_zabava.jpg Шта Сотона је планирао? Као што смо, хришћани, желе да добијем? Размислите о ових редова, коју је написао Џим Хохнбергер у својој књизи Бекство Богу. Ово резоновање није далеко од истине, ...
Додата: 12.10.2011
Прегледи: 179756x

Sr.AmazingHope.net - Десет заповести су прикована на крст?