Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Десет заповести су прикована на крст?

Библијска Чињенице

326_bylo_desatero_prikazani_pribito_na_kriz.jpg

Десет заповести су прикована на крст?

Додата: 02.02.2011
Прегледи: 201276x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета.

Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред Ковчег Завета. То је свечани закон је укинута смрт Исуса, али Десет Божијих заповести и ми ћемо се после њега покушала.

Проповедник 12, 13 до 14 - Закључак о томе шта си чуо: Бога се бој и заповести његове држи: за ову дужност човека. Сви дело Бог ће донети правду, и сваку тајну ствари, било добро или лоше.

Божији закон - Десет заповести у Ковчег завета пре

Екодус 31.18 - Када је Господ рече Мојсију на Синајском брду, је завршио, он му је дао две таблете од сведочења - камен, написана са прстом Божијим.

Мојсијева 4,13,14 - Он је изјавио да сте његов завет, који је командовао да изврши, односно Десет заповести, коју је написао на две камене плоче. У то време мој ме Господ заповедио да вас научи ова правила и закони у складу са њима у земљи које ће да заузме.

Свечано закону Мојсијеву, која је била постављена поред Ковчег завета.

Пета Мојсијева 31, 24-26 - Кад је Мојсије писао речи овог Закона од почетка до краја, он је наредио левитима који носе Ковчег Завета: "Узми ову књигу закона и ставите је поред Ковчег Савез Господ Бог: Нека буде сведок против вас.

Тако да је закон био прикован на крст?

Ефесцима 2, 15 - Закон уклоњени жртва његових одредби и прописа на оне две, Јеврејин и пагански, он је створио једног новог човека, чинећи мир тако.

Посебним законом, што је овде речено, закон "одредбама и прописима." Закон Декалог је Божији вечни непроменљива етички систем. То је темељ владе Божије. Конкретно, дефинишу наш однос са Богом и нашим ближњима.

У овом тексту, Павле се бави прописима и одредбама које је Бог дао Израел да карактеристичан знак указује на долазак Месија, он је постао препрека за мисију Цркве. Тих прописа, као што је обрезање, свечаној прање, годишњи фестивалима и жртвени систем, Бог је самим тим користи како би се припремили за предстојећи јеврејски Месија.

Многи Јевреји су искривљене значење ових симбола и посебних заслуга приписује симбол себе. Уместо тога, да се фокусира на њене важности је истакао спровођење спољне ритуала. Сходно томе, овај пропис је постала препрека у односима између Јевреја и незнабошци, који нису учествовали у церемонијама.

Када је Христос дошао, жртвени систем био прототип његовог доласка, испуњен пагани, и постао близак са људима у Христу Исусу. Зид који дели, или скуп правила и прописа дати само за Израел, указао на долазак Месија, срушен. Христос је дошао! Сви дужност и жртвују приказује крст. А на крсту и нашао Јевреје и незнабошце благодат и опроштење. У Христу, сви људи наћи опроштење грехова прошлости и снагу да с правом живи у садашњости.

Ефесцима 2, 12-13 - Не заборавите да је као тело, били сте пагани првобитно (што они који припадају обрезање рађено ручно, на телу, назива необрезани). У то време сте били без Христа, одвајање из Израела, страни у смислу уговора обећања, без наде и без Бога у свету. Сада сте већ Исуса Христа! Када су уклоњени, али сада сте са Христовим крвних сродника.

Ефесцима 2, 14 - Он је сам наш мир, он је у комбинацији два табора у једну и покварио зидове који их дели.

Дакле, шта је елиминисан на крсту? Наравно, не Бог је вечан, непроменљив и непроменљива стандарде моралности, Десет заповести. Крстови су уклоњени закона који су само на основу одредби Јевреја. Ови прописи су потпуно испуњени у Исусу Христу.

Извући из књиге: готово заборављена дан - Марк Финлеи


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 178311x

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 256528x

Сатана коначног обмана, симулира долазак Исуса Христа

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Све Библија пророштво се испуњава и указују на то да наш свет је на крају своје историје. Тренутни светских догађаја указује на то да смо у последњим данима овога света и ...
Додата: 06.05.2011
Прегледи: 373874x

Једини прави Бог, Бог Израелов!

439_izraelite.jpg Исаија 44,6 - Овако вели Господ, Спаситељ и краљ Израела, Господ над војскама: Ја сам први и ја сам последња, осим мене нема Бога.Бог је само један! Један Створитељ Земље и ...
Додата: 01.06.2011
Прегледи: 294854x

Зашто религиозни људи морају да пате?

193_trpici_verici.jpg Сигурно сте се икада питали зашто тако много патње у свету. Да, наша земља је сада влада зло као Сатана, који је збачен у нашој земљи. Он је ту да води ...
Додата: 29.10.2010
Прегледи: 154735x

Sr.AmazingHope.net - Десет заповести су прикована на крст?