Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Звер из земље и лик звери - Откривење 13,11

Пророци Библије и данас

444_selma_ze_zeme_a_obraz_selmy.jpg

Звер из земље и лик звери - Откривење 13,11

Додата: 21.06.2011
Прегледи: 270472x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

Откровење 13,11-17 - Онда сам видела другу звер где излази из земље је имао два рога као у јагњета, али је говорио као змај. Она носи сву власт прве звери пред њом лица и аката који ће земљи и њеном народу клањају првој звери, чија је смртна рана исцели. Он се велика чуда, има га чак и пред људима сишао огањ са неба на земљу. Ови чуда, она је дата да се пред звери, заводи оне који живе на земљи. Он каже да становници ове земље да се формира лик звери, која је имала рану од мача, али оживела.

Добила је лик звери удахнуо живот, тако да је слика звер почели да говоре и морао је да убије све оне који га обожавају. Све мале и велике, богате и сиромашне, слободне и роб омогућава стави знак на десној руци или челу, тако да нико не може ни купити ни продати осим ако буде знак - име звери или број њеног имена.

Карактери да открије идентитет звери са земље.

Природа звер - Ова моћ је знатно разликује од звери из мора. Није баш религиозан. Богослужење није усмерена ка њеном (Откривење 13,12.15). Напротив, се дефинише као економска сила - утиче на куповину и продају (Откривење 13.17), и политичке моћи - може да убије (Откривење 13.15).

Време открића звер - Откриће овог снаге хронолошки прати долазак прве звери, а своју активност развија после повреде прве звери исцели (Откривење 13:12). Ова последња моћ почиње да се појави је 19. века.

Место рођења - За разлику од претходних звер, излази из мора, долази из ове земље. Чак и ово је различитог порекла за хебрејски свог времена значајан. Док море је претња и непријатељство, земља чини се да у супротности са познатом окружењу које улива поверење. Хебрејска реч Ареца (земља) указује на земљу, домовина, дом (Прва Мојсијева 11,31; 12,1.5.6.7, Мојсијева 14.34, Пета Мојсијева 18,9, 2. Царевима 5,2;. Упоредити са Матеј 2,20.21; Ефесцима 6, 3). Долазак Ареца ове звери изненада се представља као близак савезник, неко познато. Заиста, пре неколико стихова, земља је била уведена као неко ко долази да помогне жени (Откривење 12.16).

Карактера звер - само појављивање потврђује почетни утисак звери. Са два мала рога као јагње (Откривење 13,11) и на први поглед даје самопоуздање. Звер, на којој је написано у претходном чланку, са десет рогова и удова дивљих звери, био је прљав и ужасан. Нова звер је део Израела познатог света. Шта више, хришћанског Џон подсећа благонаклоно Спаситеља Исуса Христа, који је водећи камп од Бога (Откривење 14,1).

Као изглед овог звери и начин њеног рођења указују на то да народ који она представља, се разликује од народа који су представљени раније симбола. Велика Британија, која је владала светом, пророк Данило је био представљен као дивља звер која је настала када је "четири ветрова од неба настојали на великом мору (Данијел 7.2) У Откривењу 17.15 поднео анђео је објаснио да воде представљају" људи, и народ, и народа и језика. "Ветрови су симбол борбе четири вјетра небеска борио велики мору представљају страшне призоре освајања и преврата, који је добио краљевство на власти..

Али звер са роговима сличним одећу видело "излази из земље." Уместо батина других народа, како би се заузму своје место, имали народ доводи до још ненасељена у миру и постепено еволуирају у великој нацији. Може ли бити, јер у старом свету, препуном народа боре међусобно у овом чир мору "и домаћини људи, народа и језика". Ова нација мора гледати западној хемисфери.

Који народ у Нови свет је почео 1798 стицања моћи, почела да развија снагу и величину, и привући пажњу света?

Постоји само један народ одговара подацима овог пророчанства, што без сумње се односе на Сједињене Државе.

Рога као у јагњета да покаже невиност и благост, која тачно одговара природи САД када пророк Јован је видео "излази из земље" у 1798. Дебљина САД је порастао са земље, као што расте биљка - постепено, скоро неприметно.

Међу депортовани, који је први отишао у Америку, тако да су нашли уточиште од опресије краљева и нетрпељивости свештенства, многи су били одлучни да створе владу заснована на принципу широко схваћена грађанских и верских слобода. Његово мишљење изражено у "Декларацији о независности." Било је загарантована слобода вероисповести за све да славе Бога, у складу са диктира своје савести. Републиканизам и протестантизам постао основни принципи нације и они само су извор снаге и благостања.

Имала је два рога као у јагњета, али је говорио као змај. Дебљина САД порасла на величину доминантна светска сила, а ипак, да ће лажно хришћанство, ускоро треба да говори као аждаја.

У то време САД мења свој карактер, стварајући систем сличан средњовековне папство, где црква може да наметне своје законе са световне власти. И тако настаје лик звери. Ова слика је копија онога што папства током његове владавине од 1260 година, када је послушност спроводи верских права и државне власти.

Откровење 13.11 - али говорио као змај. У Откривењу 12. змаја представља Сатана, који је прогони Божији народ се залаже за њено уништење и да своје циљеве помоћу различитих светских сила.

Ђавоља жеља је увек била да узурпира Божију силу и престо и присиљавајући људе да му се поклоним и послушни. Лик звери која говори као змај, што сугерише да ће САД (под утицајем Сатане) крај у време под казну непослушности да натера људе да обожавају, што је супротно њиховој савести.

Нације "говори" кроз своје законе. Тако САД у складу са пророчанства усвоји строге законе који утичу на слободу вероисповести у овој области и претње санкцијама неће приморати људе да неки облик обожавања (морају да клекне пред прву звер), понашање које је супротно њиховој савести. Управо како је папски Рим у средњем веку. Амерички резиденти ће приморати државе да обожавају оживела папства.

Сједињене Државе се назива колевком слободе и демократије. Слобода америчке популације, већ о последњих десет година, а посебно радикално ограничава под изговором борбе против тероризма. Ограничења права је дошло раније, али након догађаја од 11. септембра 2001, људи у овој земљи били спремни да се добровољно одрекну великог дела својих права и слобода, који би нормално да остане да прибегну. (То је разлог зашто верујем да су напади од 11. септембра 2001 играју велику улогу у припремању за Нови светски поредак и догађаји време престанка.) Ко не би био спреман да се одрекне неких од својих права када је то неопходно за заштиту националне безбедности и спречавања терористичких напада?

Где је некада било поштовање и приврженост САД данас је само страх. САД је постао највише плашио народ на свету. Ова суперсила може да се заснива на измишљене некажњено изговор за извршење агресије против других народа света.

На крају спор ће бити централна тачка обожавања. Свако ће морати да одлуче ко ће обожавају и чије законе ће слушати. Свако ће морати да изабере да ли да следе Исуса или антихрист. Коначно, сваки човек користио од ове две странке. Не "златне средине" неће постојати, ни неутралности није могућа.

Откровење 13,13-14 - и чини велике знаке, чак и огањ с неба, поглед људи спуштају на земљу. Добила је част што знак прве звери, и искуша оне који живе на земљи ...

У 13. и 14. стиху цитамо да обожавање Антихрист ће бити подржан од стране знаке и чудеса, која ће становници земље бити у искушењу. Треба узети са резервом. Нису све знаке и чудеса нису нужно потичу са Богом, постоје лажним знацима, лажни пророци и лажни христоси.

Матеј 24.24 - настају због лажне месије и лажни пророци ће учинити знаке велике и чудеса, тако да превари (ако је могуће) и изабране.

Ватра силази са неба, која се помиње у Откривењу 13,13, као један од знакова, друга звер коју доноси становника земље, што указује на лажне изливање "Духа Светога" (упоредите са догађајима Педесетнице - Дела 2: 1-4), који укратко пре краја света је лажна или израз "Бог" може потврдити небиблијске учења (у поређењу са дешавањима на Моунт Цармел - видети 1. Коринћанима 18,20-39).

Према 2. Коринћанима 11,13-15 Сатане највећих превара је да се појављује као анђео светлости, да покуша да имитира долазак Исуса Христа (Матеј 24,23-24) и да ће покушати да скрене људима од послушност Божијим права и послушност Његовој Речи звер и лажним учењима.

Велики број људи ће бити преварени. Људи ће веровати Сотона је Исус, он ће се клања и придружи глобалном лажних буђења (Откривење 13:3). Прави народ Божји (остатак), али неће бити преварени, јер је свака испитује учење засновано на Библији (Исаија 8,19-20, 2Тимотеова 2:15).

Библија каже да је Божији закон се не може мењати (Матеј 5:18), не пише да када је Исус враћа, сваки око ће га видети (Откривење 1:7), не погодио Земљу, али је и даље у облацима и позива своје људи да се (1Тесалоницкым 4:16-17). Ми смо били преварени, потребно је да знате шта последњи догађаји и други долазак Библија каже.

У сваком добу Бог је имао на земљи људе који су остали лојални њему - прогон хришћана у пагански Рим у првим вековима АД у средњем веку, када је Бог људи прогоњени од папски Рим. Исто важи чак и када оперативни широм света политичко-верски власт, власт да спроводи закон ограничава слободу вероисповести и покушава да замени прави обожавања лажних обожавања.

На крају већина света ће поштовати наредбе "звери" и "говоре статуе" и оних који одбијају да доставе овог система ће се економски неповољном положају (Откривење 13,16-17). Тако се не завршава. Нови светски религиозни систем, баш као средњовековне папство ће спровести начин послушност достојан своје модела. "Непослушни" или "који се не слаже" народа, односно они који су религијско-политичких снага одбије да се повинује, биће прогоњени, они ће наставити са јавним процесима (Матеј 10.18, Јан 13.11), биће затворен (Лк. 21.12), а затим прошао преко њих је смрт (Откривење 20:4).

Било је у то време јасно показати ко припада остатак Божјег народа, испоставља се, ко је прави следбеник Исуса Христа. Испоставило се, који је остао веран истини Божје, чак и под великим притиском. Свако ће морати да бира коју страну да стоје, мораће да изабере да ли да се покоравају Богу или људима.

Откривење 14, 12 - Ово показује истрајност светих који држе заповести Божије и веру Исусову.

Псалам 46,2-3 - Бог је наш уточиште и наша снага, помоћ у невољи увек није доказано. Зато нећемо страх, иако земља и преврнуо темеља су се преселили планина у срцу мора.

Исаија 41.10 - Не бојте се, јер ја сам с тобом: не будите забринути, ја сам Бог ваш. Можемо снабдевање храбрости, ја ћу користити, ја ћу подржати моју десну руку правде.

Матеј 10.22 - и ви ћете бити омразен од сваког за моје име, али ко одржава до краја, биће спасен.

Жиг звери и број 666 ће бити разматрано у посебном чланку.


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

Библија Пророчанство - Ко је антихрист? - Данијел Поглавље 7

300_kdo_je_antikrist_papezsky_system.jpg У другом поглављу Данијел је Бог открио основне пророчке поглед. Користи слику од метала и камена фигура, који је на крају сломили.Златна глава представљали вавилонске империје, грудима је црна слика Медо-Перс ...
Додата: 26.12.2010
Прегледи: 390248x

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. ...
Додата: 08.12.2010
Прегледи: 325347x

МП3 - Ко је антихрист? - Проф др Валтер Веитх

301_antikrist_papezsky_system.jpg Слушај ово предавање проф. Др Валтер Веитх, који ће одговарати на питање ко је антихрист? Да ли је заиста папски систем? ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 262234x

Ново доба - Месија Маитреа у пророчанствима

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg Нев аге покрет у више последњих година расте постепено и неприметно, и улази у све области наших живота. Покрет убрзо порастао је тајно, али од 1984, када је наредио да објави ...
Додата: 30.11.2010
Прегледи: 185538x

Библија Пророчанство - звер диже из мора - Откривење 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg 13 Откривење 1-10 - Онда сам видео море звери наступа са седам глава и десет рогова, рогови су имали десет круна на главама његове богохулне име. Звер сам видео је као ...
Додата: 22.02.2011
Прегледи: 384519x

Sr.AmazingHope.net - Звер из земље и лик звери - Откривење 13,11