Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

Полазна тачка, шта да радим?

285_bible.jpg

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

Додата: 07.12.2010
Прегледи: 207996x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Библија је књига која је створена за 16 дугих векова, и учествовао у писању 40 писаца потпуно различитих година, занимања, образовања, животне средине, укључивање, и поглед на свет. А ипак смо као хришћани исповедамо да је Библија књига у униформи и јединствен доследност. Иако је било разлике у неким од књига, Библија је убрзо предузети, као што га имамо данас. Шта све ове књиге имају заједничко? А зашто су ови документи прикупљени приликом века створио велики број "верска литература"? Зашто су одбили апокрифне књиге, иако на први поглед изгледа исплати?

Шта је јединство Библију?

Састоји се у чињеници да је Дух Свети инспирисао писце и писци Библије за одлучивање, дјеловање и говори на основу различитих закона него људи обично диск. Њихов живот је везан за нешто што је у њима, него над њима. Не траже своју срећу, не спроводе своје планове, али инсистира на истину у овом свету, а не од овог света. Библија показује све да Бог.

Не средини човека, али Бог, Господе неба и земље. Он је. Чине овај свет и чува га људске форме и изгледа после њега. Иако је његов грех једну у гостима, опет окупља, подстиче и укора. Ја нас желим мир, а не туга. Када пуноћа времена, изашао из овог света да воли Господа Исуса, на слободан човек и понудио му вечни живот. Стога, када неко чита Библија, је забринут и изненађен, јер открива нови свет, открива Бога и слушати оно што је Бог рекао.

Бог понекад говорио људима директно. Понекад, преко анђела, пророка икада видео - посебно стање тела и духа, који сматра Божију поруку. Пророци често нису разумели значај поруке или да их Бог рекао. Понекад је написао у својој речи у слике, које су им биле показане.

Говорећи о инспирација, надахнуће Светога Духа.

Бог је рекао свом народу поруку да се преноси на своје савременике и да их снимите на потомство. Хришћани верују да је Библија заиста Божија реч, Божије књиге, али написали мушкарци надахнута од Бога. Бог им је дао слободу избора речи и идеја. Зар није невероватно да је велики Бог не покушава да се изрази кроз речи и слике, које ми разумемо, али омогућава да све људске речи да опишем?

Осим неколико места где директни говор од Бога, Бог Библије писци су морали да изразе све што је у својим речима. Бог инспирише речи и реченице, али је њихов аутор.

Откровење Јована 1,10 до 11,19 - У дан Господњи, био сам у Духу и чух за собом сав глас као труба, говорећи: "Шта видиш, напиши у књигу и пошаљи на седам цркава .. Писање, дакле., шта видите шта се дешава и шта ће се онда догодити.

Лука 1:1-4 - Покушао сам да пишем много прича о стварима које су се десиле између нас, као што је предао нам они који од почетка били очевици и слуге Речи. И одлучио сам да би за вас да напишете, Теофило племенито, јер то све пажљиво преиспитана, знате, колико је поуздан учење које сте примили.

2. Петар 1,20-21 - Прво, знам да нема пророштво Писма не уживају у погледу са свог пророка. Пророчанство никада није дошао, јер људска воља, али Бог људи говорили како су били вођени од стране Светог Духа. 1,1-2 Јевреје - многе и разне начине Бог је говорио једном да оцима преко пророка, али у овим последњим данима говорио нам његов син, кога је именовао наследника свему, кроз кога је створио свет.

Археолог Картер, који су желели да открију гробнице краља Тутанкамона, он је прво морао да уклони гомилу прљавштине која је натрпати раднике из других експедиција. Слично томе, она је са вером у Бога и Библију. Људи у Библији, они подигао гомилу предрасуда, неповерења и подсмех. Пре него што почнемо проучавање Библије, морамо се ослободити предрасуда. Онда можемо наћи моралне вредности и поруке љубави Божије.

Једна од предрасуда према Библија је веома онај који је писала за људе, а ипак Библију и хришћани тврде да је Реч Божија.

Библија писци су били инспирисани Духом Светим, и често је писао о таквим стварима, која је у то време није могао да зна истину, јер док се не докаже научна открића у 20. веку.

2. Тимотеју 3,16 - Све Писмо је дао инспирацију од Бога и најкорисније. Он нас учи, осуђеника, исправља, и обучава у правди.

Друга предрасуда је да Библија не стоји критичко преиспитивање разлога.

Они тврде да је Библија само ограничени и необразовани људи који не може да издржи проверу опрезни. Очигледно је да захтева само ограничену вера разлог, без критике. То је истина! Бог нас позива да процени доказа у Библији.

Дела 17,11 - Ми имитирају пример становника Береа, који су чули Павла проповеди и онда "испитују сваки дан у писаној форми, да ли је начин на који Павле проповедао"

Јован 5:39 - Претрага Писма, јер мислите да имате живот вечни, и она ми показује.

Постоје многи истакнути људи који су студирали Библију и Студија је открила Бога.

На пример, Лу Валас, чувени генерал и књижевних генија, био је познати атеиста. За две године, тако да је најважније библиотеке у Европи и Америци, студирао и прикупљене информације за књигу која ће заувек уништи хришћанство. Приликом писања другом поглављу, он је изненада нашао клечећи на коленима вичући Исусу: "Господ мој и Бог мој!" Више није могао да одбије да призна да је Исус Христос Син Божији, нашли озбиљне и непорециве доказе.

Фридрих Вилхелм Хершел (1738-1822) - астроном, открио Уран. "Што се више шири поље науке, више изгледа необориве доказе о вечном и Свемогући Бог створио Мудрост".

Алесандро Волта (1745-1827) - електричне физичар и проналазач. "Истина вере, ја сам доживео детаљну студију. Дошао сам до доказа да су религије су веродостојни и научника. Дај Боже да је моје уверење да је ово воће богато је донео!"

Сер Џон Амбросе Флеминг (1849-1945) - физичар и радио, један од отаца модерног радија. "Многи од савремених открића потпуно унистена старог материјализма Универзум сада изгледа да наше очи, направљен велики план, међутим, план. Обезбеђује планера.." "Настанак човека се може наћи само у стваралачку моћ личног Бога." "Телесно васкрсење Христово је један од најбољих достави доказе да се догађаји у историји човечанства .."

Друга предрасуда је да је наука оповргнути библијске поруке.

20. Научно-истраживачки века показује истину многих библијских изјава. Међу многим примерима цитирати једну од области медицине.

Тек крајем прошлог века, лекари открили бактерије и вирусе као патогена и разумеју начини трансмисије болести.

Ефективна начине за заштиту од инфекције и основне хигијенске и карантин правила, међутим, знали још у 15. веку пре Христа, Мојсија, иако велики околним народима, као што су Египат то нису знали. Бог му је рекао да раздвоји болесни, да живи до кампа. Третирање људи треба да имају маску преко уста. Када додирнете оболеле или мртве особе са губа треба опрати под текућом водом и оперите своје одело.

Од Мојсије је имао таква сазнања и искуства? Бог је био тај који му је рекао ове информације јер је желео људи може да буде здрав и срећан.

Друга предрасуда је да библијска пророчанства су сувише неодређени.

То је истина! Библија има много пророчанстава која су попуњена и савршено испуњење. Неки од њих одредити тачну годину дешавања, тачан имена градова и владари вековима који долазе. Месију је наступ, живот, смрт и васкрсење идентификовали преко 300 прецизно пророчанстава која попуните детаље. Библијски пророчанство је све попуњена, јер је пророчанство о Боха.Тим разликују од лажног пророчанства, које су неке завршене, а неке не.

У осталим чланцима у категорији пророка и Библија данас да се разговара сукцесивно.

Још једна предрасуда је тврдњу да је Библија је промењен током векова и више није под оригинала.

Али то противречи невероватан археолошки налази откривени у пећини у Мртво море дођите Исаије Кумран. Наприклад која датира из 150 пне, Семјуел, Псалми, Јеванђеља по Јовану, и други. Стручњаци се слажу да текст није промењен било какав материјал тачку вере или моралну обавезу.

Ниједна друга древне књижевности није подржан од стране многих поуздане текстова и превода Библије.

Имамо много доказа, због чега можемо веровати Библији. Дозволите нам да једемо и наћи Бога.


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Погледајмо самом почетку Библије, Књига Постања. Овде је писано о стварању нашег света. Ми смо сазнали да је Бог створио овај свет у шест узастопних дана и почину у седми дан. ...
Додата: 28.04.2011
Прегледи: 176891x

3. покајања - Пут Христу

165_cesta_ke_kristu.jpg ПокајањеКако се постаје праведан пред Богом? Како могу да оправдају грешник? Само Христос може да нас доведе у склад са Богом, са светошћу. Али, као што смо доћи до Христа?Истинско покајање ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 146048x

4. Признање - Пут Христу

167_cesta_ke_kristu.jpg Исповести"Онај ко покрива своје грехе неће напредовати, а ко признаје и оставља их неће бити милости" (Приче 28,13).Услове под којима могу да добију опроштење од Бога, слободан, фер и разумно. Господ ...
Додата: 07.10.2010
Прегледи: 141403x

Како да чује Божији глас,

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Сазнајте више да чује Божији гласНаш драги Спаситељ чека га да отвори врата своје срце и рећи да у нашем боравак. Исус каже: "Ево, стојим на вратима и куцам ако ко ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 285462x

Молитва, као разговор са Богом

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Лука 11,1 - "Господе, научи нас молити као што је Јован научио своје ученике."Лука 18,1 - Рекао им је причу, као што је даље потребно да се моле и да не ...
Додата: 03.05.2011
Прегледи: 282710x

Sr.AmazingHope.net - Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?