Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Појава лажних теорија у Хришћанству до краја света

Нетачно учења

263_vznik_falesnych_teorii_v_krestanstvi.jpg

Појава лажних теорија у Хришћанству до краја света

Додата: 15.11.2010
Прегледи: 216066x
Теме: Нетачно учења
PrintTisk

Рани хришћани

Исус, када је живео на овој земљи да учи мушкарце и њихови ученици све што је право и оно што они поштују. Он је дошао да открије природу љубави оца и испуни обећање наше откупљење. Исус и његови ученици, укључујући и поштовани свуда у Десет заповести у суботу и учио људе о заповест љубави и понизности. После његовог васкрсења, ученици почетком проповедао истину и многи људи су веровали у Исуса Христа као Спаситеља света. Када је Рим уништио Јерусалим у 70 АД, онима који су верни Исусу и дао упозорења да уштедите време и побегао. Они су раскинули широм Римског царства.

Али прогон почео да уништи хришћанске цркве. Сатана, који је користио паганског Рима против хришћана монтиран бијесан борбу. Хришћани су претрпели, изгубили своје домове и често су били свирепо убијени спаљивањем или на други начин. Још увек расте љутња и бес, али напајање за хришћане да буду верни до смрти. Један убијен хришћански многи од њих веровали, и хришћанство је још увек расте.

Хришћанства са паганизмом линкови

Где Сатана није прогон Цркве, почела да се фокусира на мир и преваре. У то време је било распрострањено паганизма и један од највећих израза обожавања бога сунца. Дан Сунца Бог је недеља и паганског обожавања многих скулптуре и слике. Свет хришћани почели да прихватају и лакше (што је Сатана плану, важно) хришћани, такође је почела да преузме свет. Као хришћанин није опасно, маса је почела да пређе у хришћанство незнабошце. Они су прихватили библијска учења, док су задржали своје паганске срца.

Мењати само поштују своје идоле божанстава слике слике Христа, Марије и светаца. Царина, фестивале и сујеверја паганских храмова просто увучени у хришћанство. То је велики напор да се разликују од јудаизма и Јевреја, као најистакнутији функција посвећења суботе, дакле, измењена суботе на недељу - дан Сунца Бога, јер Христос је васкрсао на тај дан. Почетком 4. века, 7. март 321, онда је цар Константин, римски цар хришћанин, у прву недељу закон под називом "Недеља, свети дан сунце." Црква и држава су лидери постепено уједињени на то промене нагласка са праве библијско суботе на алтернативни дана.

Шта победио, али не и хришћанство, веру у Исуса Христа, али паганизма. У ствари, пагански Рим живи, само обучен и уређен, али без духа и учења Христа! Епископ римски цар догодио, и његова замена са круном тијара.

Такав пагански Хришћанство није био изненађење за Бога. Много раније, Исус Христос је упозорио да се не врате до побуне против Бога.

2. Солуњанима 2,3-10 - Не дозволите никоме вара на било који начин. Док тај дан дође, постоји потреба да се окренуо од Бога. Они морају да открију зли и проклетник, који се противи и подиже се изнад свега да је оно што каже и шта је Бог, обожавао.

Населе чак и у храм Божји и да ће издати Бога! Да се не сећате како сам вам рекао када сам још био с вама? Знаш шта га спречава ипак - у ствари, може доћи до тог времена. Тајна ове пакости, али ради, само чекају да нестане препреку. Када је открива да зле, Господ Исус ће га убити дахом својих уста, уништавајући његов интензитет то долази. Појава опаких ће постати Сатана је активност, све лажне моћи, чуда и чудеса. Са свим лудост је да превари оне који иду у пропаст, јер не воле истину, која би могла спасити.

Верника, дакле, починио, и постепено је почео да прави компромисе библијска места суботу величати недеље. Субота, међутим, више поштовања и верни присталица истине Божије није вољан да дају све од Бога. Вековима траје до данас ланац верника који држе Божије истине. Чак и на највећи верски прогон од стране инквизиције у средњем веку, субота поштовање. Валден формирана група хришћана, поред фонтове који нису примили било какве нове учење Исуса и сматра једина глава Цркве. Они су живели у планинском склоништу и ширење вести.

Др Кенет Штранд, професор црквене историје на Универзитету Ендруз у Берриен Спронгс јасно наводи да је до другог века нема конкретне доказе да је ико хришћанске Свете недеље сваке недеље.

Јосиф Флавије пише: Не постоји један град у Грчкој, чак иу паганског света, или у другим народима, што не би наш обичај одмора на седми дан!

Учење да промените римског папе, као глава Цркве Христове, не ослањају на библијским принципима. Најосновнији библијског учења о спасењу кроз веру у Исуса Христа је изгубио у огромном шеми интриге, покајање и ходочашћа. Хришћанске доктрине спасења и претворила у догму по којој људи могу добити од индулгенције одрицање казну за грех, или да баца новац у храм ризницу може откупити њихових рођака и пријатеља из чистилиште.

ВЕЗА са хришћанством ФИЛОЗОФИЈА

Идеја о бесмртности душе довео у свом садашњем облику од стране Грка. У грчком свету је вера у бесмртност људске у другој половини 5. века пре нове ере. Најпознатији заговорник ове теорије је Платон. Сада је посебно истакао идеју да је тело затвор душе, јер смрт је ослободјење душе из овог затвора. Стари Завет учи, али је непосредно наставак живота после смрти. Чак и Исус није предавао ништа ново о људској природи.

Чак и хришћанска црква није била поштеђена овај царски теорију. Чак и пре него што је умро очевици васкрсења Исусовог, било је много оних који су тврдили да нема васкрсења. 1. Коринћанима 15,12. Временом, хришћани су пријавили више пагански философи који су желели да се уједине филозофије доба хришћанске вере.

Тертулијан (рођен 150 АД) је први хришћански систему усвојена у учењу чистилишту, пакао, вечне муке и молитву за мртве. Нада васкрсење је тако потиснут и стави у позадину. Ова теорија све више добија у хришћанству. Коначни облик доктрина о бесмртности душе је Тома Аквински (рођен 1226), а пети Латеран савету у децембру 1513, Папа Лео Кс прогласио догму Службени природног бесмртности душе.

Учење о тзв бесмртности душе не долази ни из јудаизма и од Исуса Христа.

Веза између хришћанског и паганског света су имали страшне последице за хришћанство. Заиста, када се споји две реке, један са прљавом и чисто са чистом водом, онда нема прљава вода чиста, али чиста вода губи чистоће. То је оно што се десило са библијским учењем. Учење Исуса, само мало лево.

ПОЧЕТАК реформације

У прошлости, но Бог је увек веран њој и неколико врло храбрих људи који су устали против лажних учећи и проповедајући истину Библије. Један од првих био је Џон Вицлиффе, који је студирао Библију и критиковао праксу индулгенције уцене. Вицлиффе није био једини који су се противили католички своје цркве. У 15. веку Јан Хус је проповедао истину, истину да његов живот и они верни народ је почео споро напредовање реформације, или чишћење цркве од лажне теорије.

Још једна важна фигура у историји био је Мартин Лутер. Лутер је почео да прави пажљив католика широм Европе да губе поверење у броју од митова који су се одрасли и уместо да траже спасење само кроз заслуге Исуса Христа Себе. Са храбрости и одлучности Лутеров на светлост хиљаду година писања открили грешке и сујеверја. Дошао више и више реформатори широм Европе и борили за истину и умро за вас. Али, упркос много људи за спаљивање и убијање истине, други због њихове храбрости и љубави верника. Протестантизам шири и урезан место.

Дакле, неколико протестантских цркава, од којих сваки реформације је парче истине ближе библијска учења.

ПОРЕКЛО и инсолвентности протестантизам нетрпељивост

Сатана поново, али је желео да спречи ширење истине и зато што није било насиља, које утичу многи људи лапсинг у фанатизам и екстремизам. Нису тврде да божанског откривења и тврдили да имају потпуну реформацију. У стварности, међутим, одбацио основу на којој је изграђена реформације - Оза реч, Библију. И ово је створило доста фанатичних група и секти, али они нису Библију учења.

Упркос крвавог сукоба са Римом, Енглески реформатори задржао многе средњевековне обичаја и церемонија, што је довело многе да напусте само Англиканске цркве, као и Енглеска. Јер су они били прогањани поново, овај пут на хиљаде протестаната побегли у Нови свет - Америку. Протестантизам, али је убрзо почео да опада и црквама иу Америци и Европи су цењени допринос реформације, није успео да духовно расте. Иако су неки су говорили и деловали против грешака у деветнаестом веку потребна реформација протестаната као католици у време Лутера.

Обнова и наставак и изглед реформације Адвентизам

Међутим, сви протестанти у Америци спава. Много више почели да уче Библија пророштво, а посебно Данијел и Откривење Јованово. Фармер Вилијам Милер, постао марљив студент Библије и књиге Библије и побијања многе грешке из тог времена. На пример, веровање у Миленијумског краљевству мира пре краја света, али је такође убеђен да је Исусова долазак близу.

Он је утврдио да због пророчанства у Данилу 8. поглављу где животиње обављају, који пружају светски империје. У поређењу их са историјом и закључио да идентификује пророчанство овна као и Медо-Персија (20.версе), коза, Грчка (21.версе) и безимених мали рог као још једна светска сила, већи од претходна два, која се појављује на грчки царство, јури народ Божји и траје до краја времена (23 до 25 стих). Само моћ која одговара овом опису, Римског царства, како у паганским и у хришћанској форми.

Прави испуњење пророчанства мали рог Данијел је 8. Глава је написао историчар цркве С. Мервин Максвел, "може бити само Римског царства и његових наследника, римске цркве."

Цела визија завршава се речима: "То ће бити 2.300 вечери и јутра," одговорио је. "Онда светилиште ће бити поново активиран." Миллерит мислио да храм значи да наша земља и зато што у већини пророчанства доба дана симболизује године, 2300 година, и онако како га тумачи Данијел у деветом поглављу, који је одређен на почетку мислили да ће Исус Христос доћи 1844.

Али Христос није дошао још за 1844 обрачуната је по библијска пророштво је била исправна и на основу кључне догађаје у светској историји - први долазак Христа. Рани разумевање Писма који то раде не мисле светиња наше земље, али светилиште на небу. То је центар место где се Христа ради уштеде за човечанство, и где Христос посредује за људе.

Римљанима 8,34 - Ко ће нас осудити? Христос Исус је умро, али је углавном васкрсао из мртвих, с десне стране Богу и моли се за нас!

Јеврејима 9.23-26 - Христос није дошао у светим местима направљен са рукама (што је само прави), али у само небо, за нас да стоје пред Богом. Такође, зато што је дошао да се опет жртвовани и поново, као и сваке године првосвештеник улази у Светињу над светињама са крвљу (која би онда морали да трпе стварања света много пута), али је сада на крају године његовим жртвама једном за свагда избрисати грех.

Откровење Јованово 11,19 - а затим отворио храм Божији на небу, и његов храм је видели Ковчег његов Савез.

Цео прототип земаљског уточиште и Израел жртве указао на небеском светилишту где је Исус Христос посредује за нас и где још увек важи с Ковчег Завета Божијег десатерем. Је био толико адвентистичка црква (адвент = очекивања), који су очекивали Христов долазак. Након разочаравајуће разумеју да је Исус чисти небеског светилиште, што указује на Старом Завету преседан, указујући на закон и даље важи и непромењена Божије, укључујући и заповести суботу као дан одмора.

ПРИПРЕМА закључења Историја

Бог је послао другог гласника, који је жена овог пута, Елен Гулд Вајт. То значи да помаже људима да разумеју тумачење Књига Данила и Откривење Јованово и разумеју истину нашег искупљења и жртву Исуса Христа. Верници могу да разумеју лепа веза Старог завета наговештаји жртве светилишта и Новог завета, када је Исус Христос испунио ово обећање и прототипова и сада је у небеском светилишту сам заузима за нас. Бог јој је дао преко друге линије, као што се не да буду заведене лажним доктринама и лажним пророчанствима, које ће све до краја света. Како да сачека долазак Исуса Христа са чиста срца и чисте учење.

Реформација је тако завршен и први адвентисти почео поново посвећује суботу као дан Господ, и држе учење, сматрајући да је Исус Христос и рани хришћани.

Сотона ће сада покушати да одговоримо на све њихове лажне теорије и доктрине хришћанства у вези са не-хришћани, можда многи од вас већ осећају овај напор. Он треба да уједини свет како би испунили своју теорију Миленијумског краљевства на земљи, и инкорпорирати у анђела светлости да би се имитира Христовог доласка и донети све људе. Написано је да је могуће и изабране ће бити преварени.

2. Коринћанима 11,14 - а није ни чудо, јер сам Сатана претвара у анђела светлости! Због тога постоји ништа посебно када је његов захтев да се слуге праведности.

2. Тимотеју 4,3-4 - јер ће доћи време када људи неће толерисати звучне доктрине, али ће Ваш укус око наставника који ће заголицати уши. Одвратити уши од истине и прибегавају митове.

1 Тимотеју 4,1 - Дух јасно каже да је у последње време, неки људи напусте веру да прати лутајући духови и демонским учењима.

Сатана зна да време историји света више не сабирају. Он је поражен као што смо већ написали. Он је поражен од Исусове смрти за нас. Вера у Исуса Христа можемо побећи од власти Сатане.

Матеј 24,4-5 - Исус им одговори: "Пазите да вас ко не превари ће многи доћи у име моје говорећи:" Ја сам Христос 'и многе ће завести..

Марко 13,26 - а затим видети Сина човечијег долази на облацима са великом моћи и славом.

Лука 17,24 - као да муња обасја земљу са једног краја неба до другог, тако ће и Син човечији у свој дан.

Кроз Свето писмо и кроз Дух Божији открио Бог свим људима великог принцип утемељен у закону Бога. Ми ћемо бити међу онима који воле да се придржава Спаситељ?


Повезани чланци из категорије - Нетачно учења

Лажни Месија новом добу и Маитреа

280_jezis_vs_lucifer_1.jpg "Нев Аге" са овим речима, од 1984 више среће у свим новинама и информативним програмима. Човечанство жуди за, јер то више није на земљи са нама прошле. Нешто мора да се ...
Додата: 26.11.2010
Прегледи: 193916x

Бивши папа Јован Павле ИИ. ће бити проглашен за свеца - Шта Библија?

316_vatikan.jpg Тренутни папа Бенедикт КСВИ одобрио декрет у коме је његов претходник Јован Павле ИИ. признаје извршење чудо. То може да буде бивши папа и званично проглашен за светитеља. Признавање чудо је ...
Додата: 18.01.2011
Прегледи: 172328x

Маитреја - симулирају долазак Исуса Христа

67_maitreya.jpg Сатана, већ покушавају да опонашају и да ће све опонаша долазак Исуса Христа.Исус је јасно рекао детаље његовог другог доласка, и више пута упозоравали да ће непријатељ покушати да опонашају долазак ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 208036x

Видео - лажна учења у последњим данима

441_video_falesny_mesias.jpg Преводи на видео:Библија прориче морални ниво човечанства на крају времена. Ми смо сведоци ових праве ствари?Исус је рекао у Матеју 24, 4-5, у последње дане ће многи доћи у име Његово, ...
Додата: 03.06.2011
Прегледи: 172023x

Ново доба - Месија Маитреа у пророчанствима

281_jezis_vs_lucifer_2.jpg Нев аге покрет у више последњих година расте постепено и неприметно, и улази у све области наших живота. Покрет убрзо порастао је тајно, али од 1984, када је наредио да објави ...
Додата: 30.11.2010
Прегледи: 177430x

Sr.AmazingHope.net - Појава лажних теорија у Хришћанству до краја света