Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Једини прави Бог, Бог Израелов!

Полазна тачка, шта да радим?

439_izraelite.jpg

Једини прави Бог, Бог Израелов!

Додата: 01.06.2011
Прегледи: 267198x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Исаија 44,6 - Овако вели Господ, Спаситељ и краљ Израела, Господ над војскама: Ја сам први и ја сам последња, осим мене нема Бога.

Бог је само један! Један Створитељ Земље и свемира, један владар, и законодавство, један Спаситељ и Откупитељ, само један од наших брижан отац. Зашто се толико много врста религије, тако да многи богови и правцу? Зашто се толико различитих богослужења и имитација?

Сви човечанства је увучена у велике полемике између Христа и сотоне, која је карактер Бог је љубав, Бог је закон и Божије суверене владавине над универзума.

Контроверза је почела на небу када је један од створеним бићима, која Анђео је био племенит и благословио са избором, почео да се уздигне. Постала је Сатана, противник Божији, који је изазвао отпор анђела. Ако Бог одмах интервенисала, будући да зло није знао до сада, она је почела да се плаше и поштују Бога страха. То је разлог зашто је Бог Нека Сатане како би показали праву природу зла и побуне против Њега. Бог је морао да победи зло своју љубав.

Сотона преварио Адама и Еву у грех, и рекао да је дух побуне у нашој земљи. Грех је оштећен лик Божији у људима, пореметила поредак у стварању света и изазвало хаос широм земље од поплава. Човек је отуђен од Бога, од греха, али Бог је имао план спасења за људе. Бог је послао свог Сина да нас избави од греха и патње прошли у земљи за наше грехе.

Креатор је умро за Његово стварање, више доказ љубави за све створења Бог могао дати.

Откровење Јована 12,7-9 - борба се догодио небу: Михаел и његови анђели борили против змаја. И Змај и његови анђели борили, али без резултата. Небо није место за њих налази и велики Драгон - древне змије зове ђаво и сотона, који вара цео свет - био је свргнут. Он је пао бачена на земљу и његови анђели су били баци се са њим.

Јован 3:16 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина, да ниједан који верује у Њега не погине, него да има живот вечни.

Сатана овде на земљи је почела да доминира и узео место Бога. Он се држи да се поклони, он бира своје слуге, дивинерс и лажни пророци, и чежње за поштовање и дивљење које припада само један истинити Бог.

Кроз историју, Сатана је имао огроман број људи и народа који су га пратили у дивљење. Он их је дао знање и мудрост у замену за који га обожавају као Бога. А они му је донео многе жртве, укључујући и жртава трговине и веровао да једино он ће им помоћи у свему.

Цео универзум је само један истинити Бог! Бог који нас воли толико да је жртвовао за наше спасење, а његов син.

Бог је увек веран свом народу, који желе прави везу са њиховог небеског Оца. Да ли је било пре потопа, или чак и после поплаве, увек су живели људи који поштују принципе ће Бога и Божије.

У односу на велики број људи широм света, али било је увек довољно.

Сетите се како је много људи чувају у Нојева барка у поплави. Било је 8 људи који верују и служе истинитог Бога, Творац и владар неба. У то време могло бити неколико милијарди људи и даље бити сачувана, само 8 од њих. Они који су били у мраку, можда мислите да је могуће да таква обожавала и већина људи верује нешто лажно, нешто што није истина. Али Сатана је био у стању да превари све ове људе и сви су страдали у поплави. То је упозорење за нас!

Библија јасно говори о томе да је Бог само један. Бог Абрахама, Исака и Јакова

Баш као Сатана контроле нација на свету, прави Бог је изабрао свој народ, у којој открива своју велику моћ у својим акцијама, његова огромна љубав, своју велику издржљивост, али њихове захтеве и строгост. Божја дела су спектакуларно, типа да је Сатана не може показати целу историју. Његова велика сила довео свој изабрани народ из египатског ропства, а чак и тада снажно доказала своју јединственост. Археолошки налази већ јасно показују да они који су чуда заправо догодило и да је Библија описује истину.

Имајте на уму да је Бог довео свој изабрани народ из египатског ропства. Египат је народ који је служио идолима и обожавали Сатану. Као што је тачно пре потопа само Ноје и његова породица у време Старог Завета патријарха, био је једини народ Израела, који је био истинити Бог. Околна нације као што су Египат су продати под лажним боговима - Сатана.

Исаија 43,20-21 - сам прикључен мој изабрани народ, народ који сам створио да прогласи моје похвале.

Екодус 3,6 - Онда је рекао: "Ја сам Бог отаца ваших, Бог Аврамов, Бог Исаков и Бог Јаковљев". Мојсије заклони лице ускоро, јер се плашио да гледају на Бога. Господ је рекао: "Ја сам јасно видео беду мога народа у Египту, ја сам чуо њихово уздисање своје полицајац Да, знам њихов бол..

Исаија 44,7-8 - Ко је као ја? Да ли овај извештај! Дозволите ми да обавести и земље! Од давнина, када сам поставити мој народ који предмет најављују своју будућност и будућност? Не брините, не очајавајте - након што сам јасно рекао унапред. Ви сте ми сведоци! Да ли постоји Бог осим мене? Не, не још један рок, не знам све!

Исаија 44,10 - Ко прави бога и идола баци, нема ништа стекао. Срамота чека све своје следбенике. . .

Исаија 45, 14-18 - "Овако вели Господ: богатство Египта, Етиопије робе уз опуштене Сабианс доћи к теби, твоја воља. Јер ти ћеш ићи са својим ланцима, и лук да вас понизно призна: "Бог је само за вас и не постоји Бог, али га је заиста, ти си Бог, који је скривен, Бог Израелов, Спаситељ," модел произвођача одмор у срамота, све заједно, са стидом и понижења. Израел и Господ чува вечно спасење. Нећете се стидимо или осуђени икада, икада!

У заказано време Господ открио Његов изабрани народ Месију - свога сина који је био да откупи људски род од греха и да плати високу цену за наше спасење.

Исус Христ је Син Божији, који је сам створио човечанство пало пут назад до Бога Оца и Бог открио још у потпуности природу љубави и доброте. Израелски народ, али Месија - Исус Христос разапет и да га не признају. Исус Христ је мој живот оно што је Бог открио, али и оно што Бог жели од нас.

Бог жели да будемо верни њему и обожавају само њему. Да бисте отворили срца за Духа Светога, свети закон овог типа у нашим срцима. Онда ми би Божији закон не своју снагу, као и Израелци, већ са љубављу и вером у Исуса Христа, Свети Дух даје. Исус назива овај препород. У Библији Бог обећава да свако ко верује у њега ће добити исту предизборна обећања и, као што Аврам примио.

Галатима 3,27-29 - Све што имате вере у Исуса Христа постану деца Божија. Сви они који су крштени у Христу, морате ставити на Христа. Није више о томе ко је Јеврејин или грчки, роб или слободан, мушки или женски - ви сте сви једно у Христу Исусу. А ако сте Христа, ви сте Авраамово потомство и наследника у складу са обећање.

Мојсијева 13,14-15 - (обећање Абрахаму) "Подигни очи своје од места где си, и погледајте север, југ, исток и запад сву земљу што видиш, дајем теби и потомству твоме. заувек.

1 Јованова 5,2-3 - Само зато што волимо деца Божија, је призната чињеница да волимо Бога и испуњава Његове заповести. Љубав према Богу је да заповести његове не - и заповести његове нису тешке.

Римљанима 3,31 - Затим смо се неважећим закон вером? Нема шансе! Насупрот томе, закон.

Матеј 5,17-19 - "Не мислите да сам дошао да укине закон или пророке нисам дошао да укине, али да их испунимо" Заиста, кажем вам, док небо и земља проћи неће.. Најмањи писмо, а не један потезић закона, пре него што сви долазе истина засто би неко елиминисати једну од ових најмањих заповести и научи људи у Царство Небеско сматра најмањи..

И како се односи на садашњост?

Широм света постоје многе религије - будизам, хиндуизам, ислам, многи модификоване облике хришћанства, секташке много различитих учења, и још много тога. Многи од ових линија показују натприродно откровење, чуда, као што свештеници у старом Египту фараона. Нев аге покрет проглашава везу ове смернице и папа јавно прокламује да је све у ствари у правом циљу и да је Бог у свакој религији да ли може да буде. То је лаж!

Цела историја показује да је прави пут ка Богу је узак, и да само они који су регулисани упутства Бога, који нам је дао кроз пророке Његове и Његовог Сина Исуса Христа, је да се место у Царству Божијем. Све друго је идолопоклонство намењен Сатана, који седи на терену у месту Истинитог Бога!

Обратите пажњу како је образац, било да је дрво, злато или на други начин. Раније је Молох, Баала - сада Буда, Девица Марија, свеци, али и апсолутно све што смо ставили пред Богом превагнути. Ово је претеривање храна, забаве, спорта. Све оно што смо желели да живимо пре него што је Бог идола нас, што Бог мрзи. То је дело непријатеља који нас је од стварања света мрзи и настоји да уништи.

Приближавање други долазак Исуса Христа и испуњење обећања које је нам је дао. Али Библија упозорава да је пре Исус дође, ће бити његов долазак Сатане имитирали. Према томе, повезивање света у једну заједничку тачку. Тако да данас чујемо да је Бог исто у ислам, хришћанство, хиндуизам, чак и у будизму. Јер Сатана, владар привременог тријумфа у нашој земљи ће да се угледа други долазак Исуса Христа.

Окрените је стога једини живи Бог, који је само Створитељу наш, Оца нашега, и од којих само нас воли неизмерно. Дао нам да знамо Израелцима и Сина Исуса Христа. Исус је једини начин да се Оцу, и кад они прихватају веру у Исуса Христа у своје срце, од вас ће доживети препород Светог Духа - ћете наћи Отац мој небески.

Јован 14,6-7 - "Ја сам Пут, Истина и Живот," Исус одговори. "Нико не долази Оцу осим кроз мене Ако ме знали, требало би да знате и Оца мојега.. Од сада сте знали и видели сте га!"

1 Јованова 4,10 - То је љубав, не да смо ми заволели Бога, али да је он заволео нас и послао свога Сина као жртву помирења за наше грехе.

Филипљанима 2,6-11 - иако је делио Божије природе, њене једнакости са њим последњи пут. Уместо тога, он се предао, има суштину слуга, узео на људски облик. Он се налази у телу као човек, он се понизио и постао послушан, и до смрти - смрт на крсту! Зато му је Бог узвишено изнад свега, име изнад сваког имена је дао на колена пред име Исус свако колено на Небу и на земљи и под земљом и да сваки језик на славу Бога Оца, је признао да је Исус Христос је Господ.

Исаија 44,24-26 - Овако вели Господ, који вас откупи, ко сте формирали у утроби: Ја сам Господ који све ради, што је шири небеса, који обухвата целу самој земљи, што пораза лажна знаци и врачање у будале претвара мудар човек баца у забуну и окренули су знајући ништа да потврди оно што он каже своје слуге и гласнике своје предвиђање остварити.

Исаија 45,18 - Па, каже да је Створитељ неба, Господ Бог, који су формирали Земљу, који га је и потврдио да не би да је остала празна, али је формирана да живим: Ја сам Господ, и нема других је.

Исаија 46,9-10 - Размислите о стварима дуге прошлости, јер ја сам Бог и нико други, ја сам Аллаха, нема поред мене. Изјављујем крају од почетка је увек било и шта ће доћи. Рекао сам: "То ће бити, ја ћу урадити све што желим."

Исаија 45,20 - Постављање и долазе, избеглице из земаља са приступом? Они не разумеју они који носе дрвеним идолима да се молимо Богу, који је спасили.

Исаија 42.10 - О Пјевајте Јахви нову песму широм света га хвале - морнара, море и све у њему, острва и њихових становника!


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Видео - Исусе

199_film_jezis.jpg Исус Џон Хеиман се посматра и већина преведена филма у историји филма.Овај филм је историјски блиско на живот Исуса Христа.Ко је Исус? Ово питање има за циљ да одговори познати продуцент ...
Додата: 03.11.2010
Прегледи: 242169x

Како да чује Божији глас,

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Сазнајте више да чује Божији гласНаш драги Спаситељ чека га да отвори врата своје срце и рећи да у нашем боравак. Исус каже: "Ево, стојим на вратима и куцам ако ко ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 269975x

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. ...
Додата: 08.12.2010
Прегледи: 298518x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

375_jezis_kristus_2.jpg У досадашњем раду смо писали стихове којима се доказује божанство и стваралачку моћ Исуса Христа. Ови стихови показују да је Исус био пре постанка света и да кроз Њега све постало. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 148291x

Видео - Све о Христу! - Павле Перилица

428_vse_je_o_kristu_paul_washer.jpg Вечерас сам овде да говорим о људима. Или да разговарају о цркви или религији. Јер су све ове ствари имају своје пропусте и недостатке. Сваки од вас треба да буде у ...
Додата: 12.05.2011
Прегледи: 142952x

Sr.AmazingHope.net - Једини прави Бог, Бог Израелов!