Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Пророчанство да је Исус Месија предсказује

Пророци Библије и данас

191_jezis.jpg

Пророчанство да је Исус Месија предсказује

Додата: 24.10.2010
Прегледи: 268291x
Теме: Пророци Библије и данас
PrintTisk

Појединачни књиге Старог Завета су писане у годинама 1400-425 пре Христа и налази у њима око 60 до 270 великих и малих Месија пророчанства о рођењу, животу и смрти Исуса Христа. Ово су само неке од најважнијих пророчанства и њихово испуњење у Новом Завету, који је написан измедју 51-100 ере. Пророчанства докаже да је Исус Христ био Месија предвидео.

СИМЕ жене

Стари завет Мојсијева 3,15 - Господ Бог је рекао змији, такође ослободила непријатељство између тебе и жене и између вашег и њеног потомства. Он ће сломи главу, а ви му модрице пете. "

Нови завет Галатима 4,4 - Када је понестало времена, међутим, Бог је послао свога Сина, рођеног од жене, рођен под законом, да искупи оне који су по закону, прихватамо право сонсхип.

Аврамово семе

Стари завет Мојсијева 17,7 - потврди завет свој с вама и с вашим семеном у будућности своје генерације: он је вечни завет да ће Бог бити твој Бог и своју будућност семена.

Нови завет Галатима 3,16 - исто важи и за обећање Авраму и његовим потомцима. Свето писмо не говори у множини: "И да семе", али у униформи ", и да твоје семе", што значи Христос.

Дејвид СИМЕ

Стари завет Јеремија 23,5,6 - "Ево, долазе дани, говори Господ, праведни ће подићи Давида готован. Он ће владати као краљ мудар и донети мир на земљу права и правде. У његово вријеме Јуда ће бити сачуван и Израел ће живети у безбедности. И то је име које ће се звати: Господ - наш праведност.

Нови завет Закони 13,22,23 - нашао сам сина Давида Јишајев човека по срцу мом, и он испуњава све моје потребе. "Од његовог семена подиже Бог Израелов обећао Спаситеља - Исуса.

Био на одређено време

Стари завет Данијел 9,24,25 - Седамдесет недеља се одређују границе своје људе и свети град до нереда завршила, и то је био крај греха, који је био очишћен безакоње и правде икада доћи до печата пророчке визије и помазање Светог светих.

Нови завет Галатима 4,4 - Када је понестало времена, међутим, Бог је послао свога Сина, рођеног од жене, рођене у складу са законом.

Девичанска рођење

Старозаветни Исаија 7,14 - Због тога сам Господ ће вам дати знак: Ево, девица ће зачети и родити сина и расписује му име Емануел, Бог је са нама.

Нови Завет Матеј 1,23 - сина и позива ћеш му име Исус, јер Он хоће да спасе свој народ од греха њихових. "Све се десило био је да се испуни што је Господ рекао преко пророка:" Гле, девојка ће зачети и родити сина и даје му име Емануел ", што значи: Бог је са нама.

Рођен у Витлејему

Стари завет Михеј 5,1 - "Али, Витлејем Ефрат, мало медју кнезовима јудејским, од вас, само дошао да ми неко ко ће бити владар у Израелу, чије је порекло древни, из дана вечности."

Нови Завет Матеј 2,1 - Исус рођен у Витлејему јудејском у дане краља Ирода.

Масакр дјеце

Стари завет Јеремија 31,15 - Овако вели Господ: У Рами се чује врисак - плаче, сузе и горак Плач. Рејчел где плаче над својом децом током њиховог губитка не може утешити! "

Нови Завет Матеј 2,16-18 - Када Ирод је схватио да је он преварио мудраци, изузетно љут и ставити у Витлејему и по комшилуку да убијају све дечаке млађе од две године, према времену у коме упита мудрих мушкараца. Тада реч пророк Јеремија је био испуњен: "У Рами се чује виче - много стење и јечи Рејчел где плаче над својом децом током њиховог губитка не може да се утјеши."

Претходници месија

Стари завет Малахија 3,1 - Ево, шаљем гласника да се приправити пут преда мном. Онда је изненада дошао до свог храм Господа, после кога питате, и анђео уговора, после чега желите. Гле, дође, говори Господ над војскама.

Нови Завет Матеј 3,1-3 - У тим данима Јован Крститељ проповедао је почела у Јудејска пустињи! "Покајте се Царство Небеско је близу!" Ово је једна о којој је говорио пророк Исаија када је рекао: " глас виче у пустињи, поравните пут путање Господње ".

КРАЉЕВСКА улазу у Јерусалим

Стари завет Захарија 9,9 - срећно Радуј се, кћери Сионска, да одустане од певања, кцери јерусалимске! Ево, цар твој долази на вас, праведан и победници, понизан, седећи на магарцу, магарац, ждребе на магарца.

Нови Завет Матеју 21, 1-11 - "Идите у село испред вас Ту ћете наћи магарицу привезану и магаре јој ученици отидоше и учинише како заповеди Исус Они су донели магарца са Колт,... и стави их у своју јакну и сео на њих.

У причу учили

Стари завет Псалам 78,2 - У параболе да разговарате са мном да откривају древне тајне.

Нови Завет Матеј 13,34,35 - све је Исус рекао гужве у причама. За разлику од параболи не разговарате са њима. Тако је испунила реч пророка: "Ја отворим уста, у причама, ја ћу вам рећи ствари скривене од стварања света."

Да ли је велика чуда

Старозаветни Исаија 35,5,6 - онда видети слепих очију, глув уши отворене, а затим појављује се као хроми јелена, језик нем се радују.

Нови Завет Матеј 11,4-6 - Исус им одговори: "Идите и кажите Јовану што сте овде чујете и видите: слепи виде, хроми ходе, губави се чисте, глуви чују, мртви и подиже сиромашни су Јеванђеље проповеда И блажен је онај који је увредио преко мене. ".

Владари су против ње

Стари завет Псалам 2,1,2 - Зашто се побунили народа и људи измисле сујете? Краљеви света руже, владари машинства, заверу против Господа и Његове помазаник.

Нови завет Дела 4,27 - Ти си рече Дух Свети преко својих слугу, наш отац Давид, 'Зашто народа и револтирани народ измишљао сујета? Ружа краљева и владара земље је једнострано против Господ и против његовог помазаника. "У ствари, и Ирод и Понтије Пилат је помешана са незнабошцима и Израелци против свога светог слугу Исуса, кога ви помазани, и учинио оно што рука твоја и твоја предодређени ће се то десити.

АИ Ти Ме Изневјери пријатељу

Стари завет Псалам 41.10 - Чак и мој пријатељ кога сам веровао, један који су јели мој хлеб, подиже пету против мене.

Нови завет, јан 13,18,21 - Ја не говорим о свима вама. Знам да сам изабрао, али да ли су испуњени Писма, онај ко је мој хлеб, подиже пету своју на мене. "Након ових речи Исусове дубоко узнемирен рекао:" Заиста, заиста, кажем вам да ће неко од вас ме издати ".

Продати за 30 сребрна

Стари завет Захарија 11,12 - Рекао сам им: "Ако желите да ми плати моју плату и ако није, нема проблема.." Тако сам платио плата - тридесет сребрњака.

Нови Завет Матеју 26,15 - "Шта да урадите ако га издају", рекао је он. Он броји од тридесет сребрњака.

Поље купљених од Потер

Стари завет Захарија 11,13 - Тада ми рече Господ: "Баци грнчара - невероватна цена, које сам ценио:" Узео сам тридесет сребрника и бацали их у храму грнчара.

Нови Завет Матеј 27,7 - сложио се, дакле, да ће људи купити Потер на терену за гробље странцима да служе. Зато је све до данас он каже крваво поље. Тада реч пророк Јеремија је био испуњен: "Они су тридесет сребрника, цену врло ретко којој је похвалио Израелцима и дао им поље лончареву као Господ ми је рекао."

Пострада за другог

Старозаветни Исаија 53,6 - Сви смо као овце су лутали, сви окренули на њиховом путу, али Господ га је стављен на кривицу свих нас.

Нови завет Лука 22,37 - Ја вам кажем да морам да задовоље ни овај стих: "Он је био убројан влада безакоње." Она испуњава у ствари, оно што је написано о мени. "

Он је рекао да ништа не СРЕДЊЕ бешчашће

Старозаветни Исаија 53,7 - Био је модрицама, и иако је патио, он није отворио уста својих. Смрт је водио као јагње, као овца пред њом стрижеш овце је глуп, уста отворена.

Матеј 27,12-14 Нови Завет - првосвештеници и акцију раније, али онда нема одговора. "Да не чује оно што сви ви крив?" Пилат га је питао. Али Исус је био велико изненађење чак и тужилаца за ништа.

ВС БИТ ХОЛЕ

Стари завет Михеј 4,14 - Сада постави, кцери глава породице, ми смо под опсадом. Судија Израел ће батина у лице!

Нови Завет Матеју 26,67 - Онда је почео да пљуне у лице и да га удара песницама. Други су га тукли палицама и говорећи: "пророкуј нас, Месија, ко вас је тукао?"

Рукама и ногама сплаварења

Стари завет Псалам 22.17 - паковање од паса на мом скупова, МЕ опседнут синови зла. Руке и ноге ми проболи.

Нови завет Јован 19,18 - Ту су га разапеше и два са обе стране, а Исуса у средини.

Снага жучи и сирћетом

Стари завет Псалам 69.22 - храна ми је дао укус жучи, дали су ми да пијем сирће када сам био жедан!

Нови Завет Матеју 27.34 - Исус је дао да пије сирће помешано са жучи.

Ослањају на његове одеће

Стари завет Псалам 22,19 - да поделим са мојим одећу на мој огртач карте.

Нови Завет Матеју 27.35 - и они га разапеше, бацајући коцку за његову одећу.

Укључено у онај који ступа на туђе земљиште

Старозаветни Исаија 53,12 - Тако да сам му дао деле са много, да дели са безброј плен, јер сам дао смрт и броје међу кривце.

Нови Завет Матеју 27.38 - Заједно са њим два разбојника разапет, један на десном и један на левој страни.

Његове кости су поломљени

Стари завет Псалам 34.21 - Он стражари све своје кости, један од њих не пуца!

Нови завет, јан 19,33,36 - али када су дошли до Исуса и видјеше да је мртав већ су кочнице не ноге. Ово се десило да испуни Писмо: ". Он ни једну кост паузе"

Његовој страни проболи

Стари завет Захарија 12,10 - дома Давидова и становници Јерусалима, али ћу излити Дух благодати и молитви, а затим погледајте у мене, који су проболи. Они ће га оплакивати као један оплакује сина, ће горко тугује над њим, као првенац умире.

Нови завет, Нов 19, 34,37 - Један од војника прободе му копљем страну, а одмах је ту крв и вода. И на другим местима у Библији каже: "Хоће, кога су проболи".

Он је сахрањен у гробници циција

Старозаветни Исаија 53,9 - Иако је буде сахрањен са криминалцима, се нашао у гробници са богатим, никада у ствари почињене неправде и уста није имао лукавства.

Матеј 27,57-60 Нови Завет - У вечерњим часовима, дође човек из Ариматеје богат по имену Јосиф, који је постао ученик Исусов. Он је отишао Пилату да питам за тело Исуса и Пилат му тело проблем. Јосиф узе тело, умотано у чисту крпу и сахрањен је у свој нови гроб, који је исклесан у стени. Врата гробнице сахрањена под великим каменом и отишао.

Његово тело НЕПОХЛЕХЛО Дум

Стари завет Псалам 16.10 - Не дозволите да моја душа у гробу, или да испоруче његов верни јаму!

Нови завет Дела 2,31,32 - када је рекао да његова душа остаје у другом свету и његово тело неће подлећи пропадању, тако предвидео васкрсења Месије. И Бог подигао Исуса - да смо сви сведоци!

Његово Вазнесење

Стари завет Псалам 68,19 - Господар Синајског улази у своје уточиште! Пењати висине, затвореника, ви, ви је људи као поклон.

Нови завет Дела 1,9-11 - После тога, он је одведен пред њиховим очима се и они нестао из вида у облаку. Док је пажљиво гледајући јој иде на небо, гле, они су пришли два човека у беле хаљине и рекао им: "Шта стојиш гледате на небо, Галилејци Овај Исус, који је одведен од вас на небо, вратиће баш као ви? Видео сам га оставити. "

Праведном влада

Стари завет Псалам 45,7,8 - Твој престо, Боже, је за вијеке вјекова: скиптар је правде скиптар ваше владе. Волите правду и мрзи зло, јер си Бог, Бог ваш, уљем од радости изнад другова!

Нови завет Јован 5,30 - Могу себе учинити ништа. Како чујем судију и мој суђење буде правично, јер не траже мој вољу, него вољу онога који ме посла.


Повезани чланци из категорије - Пророци Библије и данас

МП3 - Ко је антихрист? - Проф др Валтер Веитх

301_antikrist_papezsky_system.jpg Слушај ово предавање проф. Др Валтер Веитх, који ће одговарати на питање ко је антихрист? Да ли је заиста папски систем? ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 262235x

Оснивање Адвентисму, ЕГ Вајт - Пророчанство Данијела 8, 9, Поглавље

299_egw-vision-with-bible2.jpg Од дана када су Адам и Ева оставили врата, плачу, врт Еден, Бог очекује народ Господа, који разбија моћ Луцифера и вратити земаљски рај је изгубљени и пада у грех. Други ...
Додата: 25.12.2010
Прегледи: 175653x

Катастрофа долази када ће Бог потрести земљу!

405_blizi_se_katastrofa_kdy_buh_zatrese_zemi.jpg Библија јасно упозорава да је један од последњих знакова пре доласка Исуса Христа је у томе што је Бог тресе нашу земљу. Данас, већина на други долазак већ попуњена, или попуна. ...
Ажурирано: 18.02.2013
Додата: 02.04.2011
Прегледи: 334279x

Позив за народ Божји - студије пророчки списи

419_studujte_prorocka_pisma.jpg Откривење 1:1-3 - Откривење Исуса Христа, који му је Бог поверио да покаже слугама својим шта мора ускоро десити. Он је то показао својим анђео, он је послао свог слугу да ...
Додата: 04.05.2011
Прегледи: 173551x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 325255x

Sr.AmazingHope.net - Пророчанство да је Исус Месија предсказује