Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Душа која не може бити убијен - Матеј 10,28

Шта је смрт?

408_duse_ktera_nemeze_byt_zabita.jpg

Душа која не може бити убијен - Матеј 10,28

Додата: 05.04.2011
Прегледи: 196947x
Теме: Шта је смрт?
PrintTisk

Матеј 10,28 - Не бојте се оних који убијају тело, али не могу убити душу. Уместо тога, он страх који може уништити и душу и тело у паклу.

10 поглавља Матејевог Јеванђеља, Исус говори од 16 стихова невоља које долазе на своје следбенике. Он говори о томе да људи узимају овај живот, али је њихова моћ је ограничена. Исус указује на разлику која постоји између "убијања тела", а коначни крах који ће изазвати Бога.

Иста ствар је у Матеју 10,28, Лука каже тако.

Лука 12,4-5 - вас, моји пријатељи, ја кажем: Не бојте се оних који убијају тело, а онда они немају ништа да раде више. Ја ћу вам показати кога страх: страх њега, што када је убијен, има моћ да се баци у пакао. Да, кажем вам, то је страх.

Ту видимо да је Исус прави разлику између смрти, који утиче на све људе, и једно финале смрт за оне који нису покајали. Људи могу изазвати само верни прва смрт, али не и други!

Према Матеју 5,29-30 - биће "пакао" бачени цело тело, каје грешника. Према Матеју 10,28 изгинути у паклу, тела и душе. Речи Исуса и пророке је јасно да безбожник неће вечно пате, али да ће доћи дан када ће сви изгорети и умрети.

Матеј 5,29-30 - примамљиво вас ако ваш десно око, схуцкс их и отпасти. Боље је за вас да изгуби једну од својих мушкости, него за цело тело бити бачен у пакао. То је примамљиво када десну руку одсечени и отпустите га. Боље је за вас да изгуби једну од својих мушкости, него за цело тело је изгубио у пакао.

Матеј 13,40-42 - Као што се кукољ прикупљају и потом спаљене у ватри, тако да ће крај света. Син човечији ће послати своје анђеле, и они изабрани од свог краљевства све шокантно, јер они који су починили зло, и да их бацају у ватрену пећ. Ту ће бити плач и шкргут зуба.

Матеј 13, 49-50 - исто ће се десити на крају света: изићи ће анђели, одвојено зле од праведних и баци их у ватрену пећ. Ту ће бити плач и шкргут зуба.

Питање да ли особа има бесмртну душу, може се десити само ако је реч погрешно разумемо душу и даје му смисао није првобитно намењен.

Тело + дух = Душа (живота)

1 Коринћанима 15,45 - Као што је написано: "Први човек, Адам је постао душа жива",

Не заборавите да грчка реч "Психа", која се често преводи као душа, између осталог, значи и - живот.

Прогонитељима хришћана могу убити, али не могу обећати да своје животе. То је такође био чврсто уверење Апостола Павла.

Римљанима 8,38-39 - Сигуран сам да смрт, ни живот, ни анђели демони, ствари су садашњост, ни будућност, било моћи, висина, ни дубина, нити било шта друго створење може нас раставити од љубави Божије у Христу Исуса, Господа нашега!

Библија говори о нади васкрсења и новог живота после другог доласка Исуса Христа, који има власт над смрћу. Ми не можемо узети један стих, који добро разумеју и негирао број јасан и разумљив стихове говори о васкрсење човека и државе после смрти.

Данијел 12,13 - Али ви држите на крају. Затим остатак, последњи дан да се пробудиш, да прими награду. "

Проповедник 9,5-6 - живи знају да морају умрети, а мртви не знају ништа. Ниједан знак одмазде већ нису у стању да добије само сећање на њих страдао. Њихова љубав и своју мржњу, страст све је нестало. Нико неће имати удео у свему што се дешава под сунцем.

Псалам 78, 50 - (Шмид) не чувају своју душу од смрти ....

Јован 11,11-14 - Наш пријатељ Лазар спава ...., Па Исус је рекао отворено: "Лазар је умро.

Псалам 115,17 - Мртво Господ нема хвале не, не, који је сишао у царство тишине.

Псалам 146,3-4 - Немојте се ослањати на моћни - смртно се не може спасити никога. Након што је изгубио дах, вратите се намере државе су разбијене на тај дан.

Јован 5,28 - немојте се изненадити, јер долази време када су сви који су у гробовима чути његов глас ће и даље долазе - они који су чинили добро ће бити васкрснути у живот, али они који делује зло у васкрсење суда .

1 Коринћанима 15, 51-54 - показаћемо вам сада тајна: Еверибоди Диес, али сви ћемо се променити - једном, када је звук трубе најављујући крај. До ударац, мртви це бити васкрснути у бесмртност и ми променили. Ово пролазно морају да непомијивост, ово смртно да се обуче у бесмртност. А када овај није кварљива ставља сујету и ово смртно обуче у бесмртност, онда ће доћи оно што је написано: "Смрт је прогутала, изгубила победе!"


Повезани чланци из категорије - Шта је смрт?

Лажне доктрине о бесмртности душе

58_duch.jpg То је заиста бесмртну душу, или је то илузија? Оно што нам говори да ово на уму Библију?Многе цркве су се паганске доктрине о смрти. Они верују да после смрти је ...
Додата: 30.07.2010
Прегледи: 175413x

Смрт је нешто после смрти?

72_co_je_po_smrti.jpg Шта је смрт?Прво је поделио људе на два дела - тела и душе филозофа Платона. Он је рекао да је тело смртно и бесмртну душу. Које су усвојиле идеју хришћанства, па ...
Додата: 12.08.2010
Прегледи: 176194x

Клиничка смрт - шта Библија каже?

159_tunel_klinicka_smrt.jpg Шта је клиничка смрт, која су искуства људи?Многи људи широм света који су доживели клиничку смрт, реците своја искуства. Током мождана смрт, људи имају различита искуства као што је пут мрачном ...
Додата: 01.10.2010
Прегледи: 322125x

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

407_jezis_hora_promeneni.jpg Матеј 17,1-8 - Након шест дана узе Исус Петра да га, Јакова и Јована брата његова, да их водио сам у високим планинским и преобрази се пред њима. Његово лице сијало ...
Додата: 05.04.2011
Прегледи: 338476x

Богаташ и сиромашних Лазар - Лука 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Изнад овог поглавља да Пуззле многи људи - јер су заборавили да је ово параболе.Као и друге приче, Христос је дошао у живот представљање богатих и сиромашних Лазара живота очекивања својих ...
Додата: 05.10.2010
Прегледи: 281074x

Sr.AmazingHope.net - Душа која не може бити убијен - Матеј 10,28