Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Буди у Кини и шире Јеванђеље

Полазна тачка, шта да радим?

298_cina.jpg

Буди у Кини и шире Јеванђеље

Додата: 19.12.2010
Прегледи: 169921x
Теме: Полазна тачка, шта да радим?
PrintTisk

Азија је највећи позориште двадесетог века. Ниједан други континент света не указују на много о најмоћнијих покрета - политичке, социјалне, образовне, и духовни. Питање је да ли на неком другом континенту у једној од прошлог века, нешто се догодило, шта се одвија у Азији током живота наше генерације. Сведоци смо највеће тријумфа хришћанства.

Црква у Кини током мисионарског ере полако расла, али не оном брзином која је потребна за највећу нацију на свету да доживе спасење, као што Бог жели. Хришћани остао на ивици кинеског друштва. Црква са свим својим замкама западном подигао физичке, духовне и културне баријере између кинеског хришћана и милионе не откупи око њих.

Крајем деветнаестог века мисионарских напора почела да опада у Великој Британији и многи лидери желе да се заборави еванђелизму и да ограничи свој рад код куће парохије. Једна хришћанска Статистика најавио да рад страних мисионара у Кини је потпуна пропаст.

Али Бог има друге идеје. не би дозволио кинески народ умире у својим гресима, у духовном мраку, и да извештавају о познатим победу његовог сина на крсту и даље најбројнији народ на свету ненајављене.

Прва изведена у октобру 1949 у Пекингу је на Тргу Тјенанмен подијум Мао Зедонг је проглашен Људи и Народну Републику.

Првих неколико година комунистичке партије и цркве стајао гледајући. Много на изненађење многих хришћана да тачке готово није променила. Кинеска влада је чекао прилику као тигар, вреба на плен. Ударац је дошао у раним педесетих година 20. века и прогон избио у пуној снази. Стотине лидери су ухапшени и одведени у једну ноћ. Многи од њих су умрли, или су морали да никада нису чули. Други су били послати у радне логоре, где су ћутке патио за неколико деценија пре него што буде пуштен на слободу у потпуно другачијем Кини него што су знали.

До 1953 Кина протерани већина страних мисионара. Генерално је веровао да не постоји нацин да тако млади и неискусни да преживи бруталност тоталитарних система веровања, одлучни да униште хришћанство једном за свагда. Неки чланци су претпоставили да једном врата су се отворила поново у Кину, мисионарски рад ће морати да поново покренете.

Али је касније било је јасно да је Бог све догађаје под контролом чак и током тишина. То је оно што већина сматра потпуни фијаско испоставило да велика победа. Изгледало је да ђаво уништава цркву, али у ствари депурате Бог да носе више воћа. Исус је рекао: Ја сам прави чокот и мој Отац је винар. Мој сваку грану која носи плод, посекотине, а сваки огранак који носи плод је суве шљиве, који носе више воћа. (Јн 15,1-2)

Данас, кинески верници глеефулли објашњавају да је комунистичка власт, упркос напорима да искорени хришћанство из земље стварно утрла пут њеним брзим ширењем. Пре 1949, Кина је практично нема инфраструктуру и промовисање хришћанства спречити језичке, културне и географске баријере.

Ево неколико начина да се званична политика је утро пут за препород хришћанства:

Током Културне револуције уништили већину идолопоклонства Кине. Хиљаде храмова је уништено и модел. У срцима милиона и створио духовни празнину.

Влада покушава да уклони Бога и негира постојање паранормалне појаве довело само до тога да људи су у великим размерама, након што је он лично састао са Богом чуда. Пруга, путева и аеродрома да олакша путовање у еванђеље претходно неприступачним местима.

Мандарински кинески је усвојен као званични језик и почели да се користе у школама и медијима. Раније, било је на хиљаде дијалеката које отежавају комуникацију и пренос Јеванђеља. Великих пројеката за унапређење писмености омогућио многе људе да читају Божју реч.

Цензура медија изазвала глад за штампане речи. Хришћанске организације и прилику да користе десет милиона штампаних Библије и других хришћанских књига. Почео је развој хришћанске радио станица која је почела са емитовањем на кратким таласима. Милиони Кинеза дугују своје спасење само Радио.

Током Културне револуције, људи су били присиљени да напусте своје злочине и променити ваш живот. "Култура признање" је значило да су људи много више спремни да се покаје и призна грехе Богу када су чули еванђеље.

Упркос чињеници да живе у систему који покушава да уништи, они су научили да се не плаше - не зато што можда и уживали прогона, већ зато што је испунио живи Бог и може трансформисати га. Искусни своју љубав и лично познавање истине његовог обећања, овако:

Овце моје слушају глас мој, ја их познајем, те иду за мном и ја им вечни живот никада неће пропасти, и нико у мојој руци невирве. Мој Отац, који их је дао мени, већи је од свих, и нико не може да истргне из руку Оца. (Јн. 10,27-29)

Процене о броју кинеских хришћана су различити, али верујем да је тај број је негде између 80-100 милиона протестаната, да буде реалан, и да ће учинити најмање 12 милиона католика, било да је регистрован или се састати у подземним црквама. Иако ове бројке су само мали део од 1,3 милијарде душа сада живи у Кини, њихов раст је спектакуларан и без премца по нешто у хришћанској историји, када се сећа да је у 1949, када су комунисти преузели власт у Кини је само око 700 000 протестаната и нешто између три и четири милиона католика.

Аденеи у његове књиге "Кина: Дуги марш Цркве са радошћу документована предности, које су развили у кинеском цркве током дугих година пун тешкоћа. Да наведемо неке од њих:

1 Повратак цркве су инвентивни.

Одбијање свих замки и Запад су развили сопствене методе услуга. Извукли су се из окова традиционализма и институције које произилазе из њиховог живота.

2. Почетна Црква стоји чврсто на јединство породице.

Они су постали део кинеске друштвене структуре. Хришћанских породица су основни градивни блок цркве мреже.

3 Почетна Црква ослободи неважне ствари.

Много тога што повезујемо са хришћанством, Кинези једноставно не пронађу домове. Дакле, они су врло прилагодљиви. Један верник је рекао: "У претходном пута смо играли труба и одржао велики евангелистичком кампању Неки су сматрали, али не много Сада имамо опрему ... и многи долазе у Христу..."

4 Почетна црквама наглашавају чување Христа.

Исус је глава тела - Цркве, дакле, послушност мора бити на врху, изнад било шта друго. Црква не може да прихвати контролу од било које друге организације. Послушност Божијој речи је апсолутна и цркве пркоси унсцриптурал праксе.

5 Насловна Цркве Божије поверење суверенитет.

Уколико сте из људског становишта, није било наде, Бог открио своју моћ и хришћани видели која превазилази све што долази у њихове животе.

6тх Почетна Цркве воли Божју реч.

Кинези заиста цени Писма и жртвују много тако да могу да купују Библију. Њихово знање о Господу се продубила од учења Библије напамет и да га описао.

7. Почетак Црква се моли.

Без људску подршку, окружен непријатељима хришћана морали да се ослањају на Бога у једноставној вери да одговоре на њихове плаче. Молитва није само комуникација са Богом, али и начин за дељење борбе духовно.

8 Почетна цркве негујете и дељење.

Почетна Црква је заједница у којој хришћани покажу своју љубав не само једни друге већ и да њихова земљака. Таква љубав ствара простор за спонтане евангелизацију.

9 Насловна Црква зависе лежао лидера.

После многих пастири су били затворени или послати у радне логоре, црква је морао да се ослони на лежао лидера. Они долазе из различитих сфера живота и провео много времена лутајући од једне цркве у другу, да уче и градити веру других.

10 Почетна цркава прочишћена патње.

Цркве у Кини из прве руке знам да је патња део Божијег плана, као начин да се изгради и чишћење. Хришћани само у имену неће преживети тест Културне револуције. Они који су се придружили црква је рачунати са чињеницом да ће патити. Њихова мотивација је стога искрена жеља да знају Исуса Христа.

11 Почетна цркава су ревносни у евангелизацију.

Није дозвољено јавно проповед. Људи су долазили Христу кроз верне и скромни услугу захваљујући блиског контакта између пријатеља и чланова породице. Главни метод еванђеоски је начин живота и понашања хришћана, уз проглашење Јеванђеља, често опасне по живот.

Кинески кућа црквеног поглавара акција визију да је Бог им је дао: да доведе добре вести за муслиманима, будисти и хиндуисти, који живе на путу "врати у Јерусалим." Ове три мушкарца представљају хиљаде других са истим визијом.

За кинески црква која није тривијалан. Види свој задатак, као предодређење од Бога, и деценије мучења, затвора и увреда полигону, где се припремају за своју професију - да заврши Великог комисија.

Хиљаде вратити у Јерусалим покрет сасвим озбиљно и да су спремни да умру за њих. Иако ћемо можда изгледа неприкладно или немогуце, сетите се шта је кинеска црква је доживела у последњих педесет година. Користи се Богу да видимо, што је немогуће.

Кинески Црква у ствари не намерава да нападне Израел, и да долазак Христа. Уместо тога, то је Божја позива на кинески цркве да прогласи еванђеља и успоставио заједницу верника у свим земљама, градовима, селима и свим етничким групама између Кине и Јерусалим. То је дефинитивно мали задатак. За Међу њима су три највећа духовна упоришта која још нису освојили Јеванђеље: Гиантс ислам, будизам и хиндуизам.

Изводи из књиге: "Повратак у Јерусалим позвани да испуни Велике комисије - Пол Хаттаваи


Повезани чланци из категорије - Полазна тачка, шта да радим?

Како да чује Божији глас,

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Сазнајте више да чује Божији гласНаш драги Спаситељ чека га да отвори врата своје срце и рећи да у нашем боравак. Исус каже: "Ево, стојим на вратима и куцам ако ко ...
Додата: 29.09.2010
Прегледи: 287757x

Како да пронађем Бога?

372_jak_najit_boha.jpg Унутар сваког човека је кодирана у жељу за Богом. У прошлости су људи генерацијама створио различите богове под својим условима, па чак и данас људи имају жељу да се поклони нешто, ...
Додата: 07.03.2011
Прегледи: 226907x

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 168757x

Бог и неправде у свету

314_ukrizovani.jpg Зашто постоји толико зла и патње? Зашто Бог не интервенише и учини нешто? Многи људи питају да ли је Бог био тако давно би урадили нешто. То су веома честа питања ...
Додата: 17.01.2011
Прегледи: 189691x

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 245247x

Sr.AmazingHope.net - Буди у Кини и шире Јеванђеље