Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?

Библијска Чињенице

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg

Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?

Додата: 18.02.2011
Прегледи: 158017x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Морамо признати важна ствар. Јеврејски бесквасни хлеб зове празника, празника трубе, очишћења празници и други празници који су префигуред долазак Месије у суботу!

Колошанима 2, 13 - 17 - Да, чак и ти, мртав у гресима и необрезање вашег тела, заједно са њим дође на живот свих нас опрости кривицу и брисање непријатеља меница, правила су против нас. Заувек у страну када је прикована на крст! У њему разоружали сила и власти, јавно је открио и славили победу над њима! Стога не осуди никога за јело или пиће, због празника, нове месеца или суботе. Те ствари су сенка онога што ће доћи, али суштина је у Христу.

Другим речима, Исус Христ, да отплати наше дугове. Ми смо платили меница, на овај начин смо изузети од овог закона, који ми сагрешисмо. Жртвени систем Старог завета Пасху са жртвама био је видљив представљање меница - путем кроз светилиште је обливен крвљу.

Али Павле каже: "Христос је дошао у систем жртвовања своје испуњење Све указује на жртву Христов долазак прошао Павле истиче:.." То је само сенка од ствари које долазе ...".

Постоје два закона. Библија каже да је Бог дао закон - Десет заповести, које је написао прстом Божијим на каменим плочама, и ушао у Ковчег Завета. Овде је субота, као спомен стварања. То је стални подсетник истине стварања. То нас подсећа да нисмо настати еволуцијом, али и да нас је Бог створио и заслужују наше поштовање.

Друго, церемонијални закон Мојсијев, која је била постављена поред Ковчег Завета. То је свечани закон, који укључује празнике и церемонијални Исусове смрти суботу је отказан. То је био преседан за долазак Месије. Али, Десет Божијих заповести и инсистира на томе да ће се судити у складу са!

1 Божији закон - Десет заповести у Ковчег завета пре

Екодус 31.18 - Када је Господ рече Мојсију на Синајском брду, је завршио, он му је дао две таблете од сведочења - камен, написана са прстом Божијим.

Мојсијева 4,13,14 - Он је изјавио да сте његов завет, који је командовао да изврши, односно Десет заповести, коју је написао на две камене плоче. У то време мој ме Господ заповедио да вас научи ова правила и закони у складу са њима у земљи које ће да заузме.

2. Свечано закону Мојсијеву, која је била постављена поред Ковчег завета.

Пета Мојсијева 31, 24-26 - Кад је Мојсије писао речи овог Закона од почетка до краја, он је наредио левитима који носе Ковчег Завета: "Узми ову књигу закона и ставите је поред Ковчег Савез Господ Бог: Нека буде сведок против вас.

Језекиљ 45, 16-18 - сви људи ове земље ће имати користи жртве на руку владаре. Владар ће испоручити брашно жртве паљенице и либатионс празника, нова месеца, чак и суботом и све свечаности дома Израела.

Ови стихови показују да крв и друге жртве, Нев Моон прославе, празнике и суботом су део церемонијалне жртвени чин, указујући на Месију. Зато је још у суботу, о чему Библија говори.

У Левитска је референца на две врсте суботом. Кроз поглавља, Мојсије објашњава празнике и Светог Архијерејског Сабора, које Израелци одржавају. У 3 стиху, Бог подсећа Мојсије седми дан, суботу, десет. То би требало да буде сваке недеље, дан свети скуп.

Јеврејски пољопривредна календар био је подељен на два периода - пролеће и јесен. Дакле, Јевреји су пролећа и јесени фестивала празнике. Пролеће празнике Бог да се укаже на први долазак Исуса Христа. Јесен празнике указао напред да догађаји после Исусове првог доласка на свом другом доласку.

Важно је да се у 23. поглављу о Мојсијева ове празнике називају "Субота".

Мојсијева 23, 32 - (говоримо о празник - Дан помирења) биће суботу за све вас суботом. Од вечери на деветог дана тог месеца на следећи странке ће одржавати брзо и суботе. "

Јер празник се слави дува првог дана седмог месеца и Дан помирења на десети дан седмог месеца, могао да буде оба дана у исто време на седми дан у седмици, субота, у складу са Десет заповести .

Мојсијева 23,37-38 - Ово је празник који ће прогласити Светог Архијерејског Сабора. Када их довести до Господ понуде од пожара - паљенице и флоури, нудећи мир и пиће понуде, сваки од њих у току дана. Све осим Господу у суботу (седми дан), а искључујући све своје дарове, залога и добровољне жртве, што ће довести Господу.

Израелци су да празнике, или поред одредбе седмог дана, суботом Господа. Одмор је указао на долазак Месија. Када је Исус дошао да се испуне, и не може бити даље поштовати. Извесно је да апостол Павле није покушавао да уклони седми дан - субота закон Божји, Десет заповести, али празнике и суботу, као прототип за Месију.

Подсетимо важно библијски принцип. Када проучавање Библије видимо да је то оно што је јасно објашњено оно што је нејасно. Не треба занемарити стотине јасне текста на одређену тему само зато што један или два објашњења је тешко.

Извући из књиге: готово заборављена дан - Марк Финлеи


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?

278_kalendar.jpg Шта је седми календару дан субота или недеља? Она је направљена уреди?Многе земље у овом тренутку, имају седам календарских дана у недељу. Многи људи су свесни да субота је само стварање ...
Додата: 29.11.2010
Прегледи: 665648x

Оно што је он писао о адвентисти протестанти?

363_reforma-protestante.jpg Шта радимо дугујемо адвентистичка? - Евангелистичка Недељни - Констанца Варнице 19. септембар 2007 - бр 25/2007 - 92. издањеАдвентизам себе дефинише као наставак реформског покрета, која је тражила у Европи, Хус, ...
Додата: 20.02.2011
Прегледи: 156434x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 1

374_jezis_kristus_1.jpg Сви ови стихови су да нас доведе до реализације да је Бог, Створитељ универзума и све животне дошао лично на земљу у телу човека, Исус Христос је умро за наше грехе. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 208629x

Молитва, као разговор са Богом

418_modlitba_rozhovor_s_bohem.jpg Лука 11,1 - "Господе, научи нас молити као што је Јован научио своје ученике."Лука 18,1 - Рекао им је причу, као што је даље потребно да се моле и да не ...
Додата: 03.05.2011
Прегледи: 297422x

Библија Пророчанство - Данијел 2 - Светска историја

182_socha_bible_daniel.jpg Библија Пророчанство - Статуа Данијел, преглед историје светаГоспод Бог је на нашој планети историју чврсто у својим рукама, а наша земља има велике планове. Сви су имали искуство у двије пророчке ...
Додата: 18.10.2010
Прегледи: 326065x

Sr.AmazingHope.net - Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?