Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Оно што је он писао о адвентисти протестанти?

Тачно Десет Божијих заповести

363_reforma-protestante.jpg

Оно што је он писао о адвентисти протестанти?

Додата: 20.02.2011
Прегледи: 136242x
Теме: Тачно Десет Божијих заповести
PrintTisk

Шта радимо дугујемо адвентистичка? - Евангелистичка Недељни - Констанца Варнице 19. септембар 2007 - бр 25/2007 - 92. издање

Адвентизам себе дефинише као наставак реформског покрета, која је тражила у Европи, Хус, Лутер, Калвин, Весли онда после, Фини и другима. Сваки Црква Христова је преселио корак напред у потребан повратак на библијске хришћанства, која је током векова била деформисана до непрепознатљивости, али сваки јави нам другачији нагласак на библијским истинама сахрањен, нико није дао да открије све.

Адвентизам нагласио близину Христовог повратка (Долазак), тема појавом тзв преткривичном поступку, поштовање Господ дан одмора и одговоран однос према здрављу.

Иако почетно очекивање Христовог повратка 1844, израчуната на основу погрешног тумачења података у време пророчанства Данијел је није испуњен на крају, свакако би било погрешно на ову страницу хришћанске вере, ово истрајан очекује да потценимо, много мање осуде. Ми сигурно ће покушати нове и нове калкулације, али само пасиван став о есхатологију би лако могла да доведе до изнад елоквентан знаци "крај пута" који тврде нашу пажњу.

Јевреји врате у Израел и актуелне догађаје на Блиском истоку, они су несумњиво припадају. Да живимо безбрижно, као да је Христов долазак је још увек на видику, верни ученици Христови, они никада не могу да приуште, а камоли данас.

Назад из Константина, у недељу до суботе Библије, које се кроз историју, укључујући и одржавање јеврејства Исуса Христа и његових ученика, и заиста првокрестанска Цркве до Константина едиктом из 321, адвентиста шири хришћанска црква не може да тврди, из разлога углавном о практичним и технички. Константин, првобитно љубитељ "Сунце Бога", прогласио се оправда "сунчан дан", а не у инат Јевреја у знак сећања Исусово васкрсење - он је у то време следбеник Христа и био крштен да одустане на самрти.

Богословски основ за недељу, уместо у суботу су изграђене тек касније - у Библији, једини меродавни извор хришћанског учења Реформације, немају подршку. То нас враћа искрен, недељу хришћани дугују недеље, тако да наша браћа адвентистичке.

Могу ли бар бити захвалан да бар у цивилном животу, такође, захваљујући њиховим напорима да спроведу "нерадне суботу", прво у САД и постепено у Европи од 1966, и за нас. Са пет-дан радне недеље и имати најмање Јевреја и адвентисти, а не због њене Цовен да дође у сукоб са законом или послодавца, као и обично се догодило пре.

Необично је, међутим, стајао однос теологије суботу и теологије стварања, одмарао у Христу и есхатолошкој Ултимате искупљења, као што је приказано Исус Пријави се одржава у суботу.

Одговорна здравље третман као некретнина поверене од Бога (на крају крајева, тело је храм духа!) Такође, у хришћанској цркви је далеко од сигурног. Ако направите добар здравље идола, то је подједнако опасна по здравље да не игноришу или чак и намерно оштећење пушење, алкохол, дрога, преједање, и стално на свим преполовљен. Данашњи лекари су углавном истакли верницима и неверницима, чак и у прошлом веку, али то је углавном било адвентисте.

Професија је усвојила је њихов значајан допринос изградњи и развоју образовне и медицинске установе, не само у Сједињеним Државама, али заједно са мисијама, нарочито у земљама у развоју. У нашем настојању за нови приступ, посебно деци и младима.

Дакле, чини се да питања и проблеми још увек чекају на стварне мисли. У сваком случају, било би упутно да отворите у најкраћем могућем року на обе стране теолошког дијалога, и то постепено превазићи претходне позиције, дели православни хришћани и "Цултист" или православне и отпадницима. Сваки такав акт би свакако част и хвалу Богу.


Повезани чланци из категорије - Тачно Десет Божијих заповести

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Погледајмо самом почетку Библије, Књига Постања. Овде је писано о стварању нашег света. Ми смо сазнали да је Бог створио овај свет у шест узастопних дана и почину у седми дан. ...
Додата: 28.04.2011
Прегледи: 167919x

Уклања милост Божјег закона?

325_rusi_se_milosti_bozi_zakon.jpg Неопходно је да се задржи Десет Божијих заповести, укључујући и суботом, нисмо под законом него под милошћу? Апостол Павле јасно објашњава да хришћанин није "под законом", али "под благодаћу". Шта, међутим, ...
Додата: 02.02.2011
Прегледи: 159192x

Поштовање суботе кроз векове

464_zachovavani_sboty.jpg Изненађујуће пресек историје која показује да је Бог увек имао свој народ, који су држали све Десет заповести, укључујући и дан Божји одмора - шабат. Он никада није успео да истреби ...
Додата: 14.08.2011
Прегледи: 343262x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 131314x

Настави у реформација наших предака ревностан

520_jan_hus_kostnice_1415.jpg Фото Извор: ВикипедиаЦела генерација чешких земаља био центар реформисаног вере широм Европе. Свако од нас зна имена као што су Јан Хус и Јан Зизка. Али, знате колико је велика сила ...
Додата: 13.12.2011
Прегледи: 176373x

Sr.AmazingHope.net - Оно што је он писао о адвентисти протестанти?