Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?

Библијска Чињенице

278_kalendar.jpg

Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?

Додата: 29.11.2010
Прегледи: 640538x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

Шта је седми календару дан субота или недеља? Она је направљена уреди?

Многе земље у овом тренутку, имају седам календарских дана у недељу. Многи људи су свесни да субота је само стварање седмог дана свету.

Када погледамо историју, видимо да је недеља је пагански празник у част Сунца. Јевреји и раних хришћана, Свето Писмо је у суботу да се може прочитати у многим местима у Библији.

Недеља има седам дана, првобитно израчуната у циљу недељу, понедељак, уторак, среда, четвртак, петак, субота. У грађански календар, али у многим земљама света ухваћен на бројање дана у недељи, од понедељка, јер је био понедељак прве недеље после празника рада.

Када се убризгава у недељу као хришћански дан одмора, субота, недеља није била премештена на време да се спроведе промене у календару недеље да је рад био завршен.

Два дана викенда су очигледне у 20 веку. То је навело неке да се календар недељу крајем недеље. Пет дана радне седмице и конфузије богослужења од суботе на недељу, многи људи у последњих неколико година почео да разматра понедељак као почетак дана у недељи.

ИСО и европских норми за понедељак као први дан седмице. ИСО 8601 стандард, али није широко прихваћена, или спроводи широм света.

Погледајмо средином недеље, како име чешког језика се односи на средину недеље.

То је четвртак, који је сада у сред недеље? Четвртак је ознака за четвртог дана после недељу (отуда му име). Тренутно, календар је стварно средином недеље четвртак.

Хајде да погледамо у среду. Као што наслов То је због тог дана, у среду је средином недеље. Среда је дан у Чешкој у недељи између уторка и четвртка. Његово име (четвртак Чешка име Стреда = средини на енглеском) каже да је средином седмице, која је изведена из средине, као средњи положај, а затим четвртог дана у седмици у традиционалним јеврејским и хришћанским календарима. У Чешкој грађански календар је среда сматра трећи дан.

Ако погледамо историју Чешке имена дана у недељи завршили чињеницу да је субота седми дан а недеља први дан седмице.

Када дан почиње и завршава?

За већину животиња, па чак и за један дан курса човек дан почиње изласком сунца. Дан потом завршава са заласком сунца. Људи данас својим научним, технолошким знањем, границе природе лево за дан. У овом тренутку се израчунава дневно од поноћи до поноћи.

Јеврејски календарских дана рачунајући од заласка сунца до заласка сунца. Овај метод решавања дана и ноћи и одведен од стране хришћанске цркве. Резолуција је истиснута из савременог периода.

Наравно, дакле, дан завршава са заласком сунца. Библија Недеља, свет је од петка до суботе заласка сунца заласка сунца.

Када и зашто сте почели да недељу свето, уместо у суботу?

Хришћанство је званично призната и 7. марта, у 321. цар Константин издао декрет, који је променио дан одмора од суботе на недељу. Константин је био посвећеник Божији паганске сунце, тако освецује наредио соларног дана. У време уредба није био следбеник Исуса Христа, крштење попуштања на самрти. Његов узрок је основана недељу као спомен васкрсења Исусовог, а као Јевреји из ината.

Недеља закон Константин је додао: "Нека Сунца током Преподобни на власти и људи који живе у осталим градовима, и нека свим радионицама и продавнице затворене, међутим, пољопривредници руралне можда још увек бави њиховим живот..

Црква следи закон Константина на Савету Лаодикији у 364тх године објавио прву недељу верског закона. 29. Цанон хтела да задржи Хришћани недељу свето, и ако је могуће, они треба да раде на овај дан, не би требало да буде у стању мировања у суботу, али је на овај дан треба да раде.

Субота је замењен у недељу, био је гажење закона Божијег и љубави. Хришћанство постепено почела да се цепа доста заблуда и лажних учења, да верни треба да управљају далеко од искрене вере и јачање моћ и ауторитет католичке цркве.

Библијски суботе је субота.

Када погледамо у Библији, налазимо да је субота седми дан и библијски дан одмора. Јевреји и хришћани оправда неке суботе, све до данас, као што је стварање овога света.

Библија нам говори да је субота почетак стварања овог света дан одмора.

Мојсијева 2,1-3 - Ово је био завршен и небо и земљу са свим својим разноликост. Седмог дана Бог завршио посао је радио на у седми дан почину од свих дела си. Бог благословио седми дан и посвети га: зато што у њему Богу почину од свих дела својих, који је створио и направио.

Бог нам је дао на планини Синај Десет заповести и четврте заповести гласи:

Екодус 20,8-11 - Сетите суботе, да га светкујеш. Шест дана рада и да све твоје дело, али седми дан је субота Господ, Бог твој. Немој да било који посао - ти, син твој, ни кћи твоја, твој слуга, ни твоја слушкиња, ни твоја стока, имигрант у вашем врата. У шест дана Господ створио небо и земљу, море и све што је у њима, али је одмарао седми дан. Зато је Господ благословио сабат дан и посветио.

Исус и његови ученици свете суботе.

Исус Христ за време свог живота на земљи светих суботу и подстицани на послушност и поштовање закона љубави. Исус није дошао укидање закона, али подразумевани. Исуса Христа, Његове смрти на крсту настале закона, као и многи хришћани уче. Напротив, Исус нас је позвао да поштују закон и упозорио нас о свакој промени у.

Лука 4,16 - Када је дошао у Назарет, где је одрастао, присуствовао као што је био његов обичај на дан суботњи, у синагогу и устаде да чита.

Шта је Исус Христ на важења закона и његове могуће промене?

Лука 16,17 - али пре неба и земље проћи, него да се заустави плаћају једну тачку закон!

Матеј 5,17-19 - "Не мислите да сам дошао да укине закон или пророке нисам дошао да укине, али да их испунимо" Заиста, кажем вам, док небо и земља проћи неће.. Најмањи писмо, а не један потезић закона, пре него што сви долазе истина засто би неко елиминисати једну од ових најмањих заповести и научи људи у Царство Небеско сматра најмањи, али ко хоће да буде испуњен. предавао и Царство Небеско. ће се сматрати великим.

Први ученици Исуса Христа после смрти свете суботе.

Дела 16,13 - Кренули смо у суботу у граду на реке, где је уобичајено да се моле. Ту смо седели и разговарали са женама који су се окупили тамо.

Дела 17,1-2 - Упркос Амфиполис Аполонија, а затим дошао у Солун, где је синагога. Павле је као и његов обичај да оде и три суботу говорио им из Писма.

У Библији можемо прочитати оно што остатак дана ће задржати нову земљу. Нова земља ће посветити седми дан, субота.

Исаија 66,22-23 - Као ново небо и нова земља, што ће, остаће преда мном, говори Господ, и даље, своје име и твоје потомство. Од млађака до млађака, од суботе до суботе ће сви људи доћи да се поклоне ме, вели Господ.

Субота, седми дан свети су у Старом Завету, када је Исус Христос, за време прве ученике. Субота ће такође почивају на новој земљи.

Не постоји ниједан разлог зашто би требало да буде неколико векова у недељу уместо у суботу подигао, људске традиције и веровања. Бог и Божја реч је непроменљив, и Божији закон је константна, стална и вечно важеће.

Како се наводи у почетку Бог посвећује седми дан суботу, а нова земља ће посветити седми дан суботу. Стога следи да стварање нове државе (садашње време), није ништа више него дан одмора поново суботу.

Узети у обзир време које сте одабрали. Субота или недеља, Створитељ наших дана Принце оф Даркнесс. На крају ће свако од вас ће се наслањати на једну или другу страну.


Где даље? - У вези са овом темом

Нови дан одмора - Лажни лунарне суботе

302_lunar_sabbath.jpg Свету идуће суботе и недеље лажна је био још један дан одмора. Многи горак проучавање Библије дошао до закључка чудно. Прави дан одмора, посвети Израиљцима је суботу, која је у нашем ...
Додата: 28.12.2010
Прегледи: 168393x

Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Оно што ми верујемо - 2 Тројице

107_cemu_verime_2_bible.jpg 2. Тројства БогаБог је један: Отац, Син и Свети Дух, јединство три лица из вечности. Бог је бесмртан, свемоћан, свезнајући, суверене и свеприсутан. Је бесконачна и изван људског разумевања. Ипак, познато ...
Додата: 20.09.2010
Прегледи: 133325x

Други долазак Исуса Христа

323_druhy_prichod_jezise_krista.jpg Христос ће доћи лично и видљиво на небесима. Долази као Господар господара и Краљ краљева. Библија долази као леви и сви ће Га видети.Свако јасно схвата да је Творац и владар ...
Додата: 25.01.2011
Прегледи: 215594x

Сатана коначног обмана, симулира долазак Исуса Христа

423_napodobeni_prichodu_jezise_krista.jpg Све Библија пророштво се испуњава и указују на то да наш свет је на крају своје историје. Тренутни светских догађаја указује на то да смо у последњим данима овога света и ...
Додата: 06.05.2011
Прегледи: 359737x

Библија Божја реч - Зашто можемо јој веровати?

285_bible.jpg Библија је књига која је створена за 16 дугих векова, и учествовао у писању 40 писаца потпуно различитих година, занимања, образовања, животне средине, укључивање, и поглед на свет. А ипак смо ...
Додата: 07.12.2010
Прегледи: 208000x

Једини начин да се небо

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Исус Христос је живео, страдао и умро да би нас откупи. Бог дозвољава свом љубљеном Сину да дође из света славе на овом Вицкед Ворлд греха, напустио славу и част и ...
Додата: 13.12.2010
Прегледи: 159226x

Sr.AmazingHope.net - Шта је седми дан у седмици је субота или недеља?