Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Оно што ми верујемо - 1 Библија, Библија

Библијска Чињенице

104_cemu_verime_1_bible.jpg

Оно што ми верујемо - 1 Библија, Библија

Додата: 16.09.2010
Прегледи: 147513x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

1. - Библија, Библија

Библија, Старог и Новог завета, је Божија писане речи. Је дао инспирацију Богу кроз свети људи Божји, који је говорио и писао под утицајем Светог Духа. У том речју је Бог дао човеку знање потребно за спасење. Писмо је непогрешиво откривење воље Божије. Је мера карактера, искуства, испитна камена, ауторитативна основа за учење и поуздану евиденцију о Божјим делима у историји.

2. Петр 1,20-21 - Прво треба да знате да не пророштво Писма не уживају своје мишљење пророк. Пророчанство није дошао из људске воље, али Божији народ говорио, како се Вођени Светим Духом.

2. Тимотеј 3,16.17 - Све Писмо је од инспирације од Бога, и најкорисније. Учи нас, осуђеника, исправља и образује у праведности.

Псалам 119 105 - обзиром на моје кораке ти је реч, сјај на мој начин.

Приче 30,5.6 - Сви говора Бог је чисто, он је штит онима који верују у њега. Његовим речима, не додате или прекоре.Плакао ти и осуђујемо лажи.

Јеврејима 4.12 - ријеч Божија живи и активно, оштрија од свакога двосјекли мач. Продире интерфејс душе и духа, да кривица и зглобова у срце, који истражује његове мисли и намере.

Исаија 8.20 - Закон и сведочанство! Међутим, ако не желе, онда нека кажу да је речи у којима нема светлости.

Јован 17.17 -! Свети је истина: твоја реч је истина.

1 Солуњанима 2,13 - непрестано захваљујемо Богу што сте примили Божију реч коју сте чули од нас. Ви то прихватили не као људска реч, али, као што је стварно реч Божија, која је одржала свој рад у вама верницима.

Јеврејима 1,1-2 - Многи и на разне начине Бог је говорио једном очима по пророцима, али у ових последњих дана говорио да нас кроз Његовог Сина, који има је именован наследник свих ствари, кроз кога је створио свет . Бог је увек говорио људима директно. Понекад кроз Анђела, пророци икада видео - посебно стање тела и духа, где је Божји перцепције комуникације. Пророци често не разумеју значај који их је Бог рекао. Други пут је написао своје речи у слике, које су приказују.

Апостол Петар је рекао:

2. Петар 1.21 - пророцанство никада није дошао од људске воље, али Божији народ говорио, како се Вођени Светим Духом.

Овде говоримо о инспирацију, око инспирација. Бог је рекао своме народу поруку да се преноси на своје савременике, или је забележено за потомство. Важну улогу у писаној форми Библија је играо треће Божанска Особа - Духа Светога. Он је инспирисао писце и он такође помаже човеку да разуме Библију.

Јован 16.13 - али док не дође, Дух истине ће вас у сву истину. Она неће говорити од себе, али он каже све што чују - и рећи ће вам ствари које ће доћи.

Неколико принципима успешног проучавања Библије

1 Верујем да је Библија Реч Божија.

Римљанима 10.17 - Вера је слуха поруку и вест је реч Христова.

2. Оставите да доведе у тумачењу Светог Духа.

Јован 16.13 - али док не дође, Дух истине ће вас у сву истину. Она неће говорити од себе, али он каже све што чују - и рећи ће вам ствари које ће доћи.

3 Молећи Бога за савет.

Џејмс 1,5 - Ако неко у вашој мудрости, нека Бог пита, а он га даје му - је и даље великодушно на све и без резерве!

4. Спремност да живе принципима идентификовани.

Јован 7,17 - Ако неко жели да ради свој ће, не зна где се настава је од Бога, или да ли говорим о себи.

5 Прихватите Библији као дневни духовни хлеб.

Матеј 4,4 - А он одговори: То је написано, не живе од хлеба човек, него од сваке речи која излази из уста Божијих. "

6. Библија тумачи Библије, несхватљиво места су на другом месту објаснио.

Исаија 28,10,13 - Правило за сат, научити лекцију, управљање управљање, управљање управе, а затим и мало, мало по онуд. Али, реч Господ научи лекцију, научи лекцију, управљање управљање, управљање управе, а затим додирнути мало онуд.

7. Дозволи Богу и Библији да је утицај промена у мој карактер и понашање

Јеврејима 4.12 - ријеч Божија живи и активно, оштрија од свакога двосјекли мач. Продире интерфејс душе и духа, да кривица и зглобова у срце, који истражује његове мисли и намере.

2. Тимотеју 3,16 - Све Писмо је од инспирације од Бога, и најкорисније. Он нас учи и осуђеника, исправља и образује у праведности, да је Бог човека створио савршено припремљен и опремљен за свако добро дело.

8 Духовни истине у Библији да схвате духовно

1 Коринћанима 2,14 - нонспиритуал човека, али не прихвата што је од Духа, јер су глупости за њега, и он не може да разуме, јер се могу разумети само духовно.

9 Кроз Библија је упознат са аутором, са Христом, Библија је Његово писмо за вас.

Јован 5:39 - претрага Писма, јер мислите да имате живот вечни, и она ми показује.

10 Када не разумете, бити у стању да се клањају пред Богом и твој ум.

Исаија 55,9 - небо је високо изнад земље, тако су моји пути изнад ваших путева, тако да је моје мишљење свог менталитета.

Посао 38.4 - Где сте били када сам основао земљу? Само реците ми ако је у реду. Ко одређује његове димензије? Сигурно знате! Ко темпом је курс?

Исус је рекао Писма Старог Завета - и колико још важи Писма Новог Завета: "Писма сведоче за мене" (Јован 5:39), да је Спаситељ, на којима се ускраћује наду у вечни живот . Да, цела Библија говори о Христу. Од првог извештаја о створењу, који је рекао да без Христа "диже није ништа што је" (Јован 1:3), до коначног обећање: "Ево, ја ћу брзо доћи" (Откривење 22.12), читамо о свом раду и слушати његов глас. Ако желите да знате Спаситеља, истражите Библију. Попуните своје срце да говор Божије.

Библија није писана за научнике: напротив, намењен обичним људима. Велике истине неопходно да се спасење су јасне као у подне, без обзира не погрешити са стазе, осим оних који су регулисани само-процене, а не након открива воља Божија.

Ништа више од ојачати смислу испитуваве Писма. Ниједна друга књига има такву моћ да уздигне мисли, побољшати наше менталне способности као дубоку, Библија префињен истине.


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Бог и неправде у свету

314_ukrizovani.jpg Зашто постоји толико зла и патње? Зашто Бог не интервенише и учини нешто? Многи људи питају да ли је Бог био тако давно би урадили нешто. То су веома честа питања ...
Додата: 17.01.2011
Прегледи: 175717x

Христос упозорава на судњем дану!

426_bozi_soud.jpg Дан Христовог доласка ће бити дан за свет суду. Свето Писмо каже:Џуд 1:14-15 - У седмој генерацији од Адама, Енох, пророковао о њима, говорећи: "Гле, Господ долази са безбројним хиљадама својих ...
Додата: 11.05.2011
Прегледи: 177964x

Исус Христос је Бог створио или биће? - Део 2

375_jezis_kristus_2.jpg У досадашњем раду смо писали стихове којима се доказује божанство и стваралачку моћ Исуса Христа. Ови стихови показују да је Исус био пре постанка света и да кроз Њега све постало. ...
Додата: 10.03.2011
Прегледи: 148290x

Исус Христос, Његов живот, смрт и васкрсење

275_jezis_kristus_2.jpg Једино средство помирења за људски грех које је Бог у Исусу Христу. У свом животу савршене послушности Божјој вољи, његове патње, смрти и васкрсења. Они који вером прихвате ово искупљење може ...
Додата: 25.11.2010
Прегледи: 230380x

Зашто постоји зло?

59_snake.jpg Сигуран сам да сви се слажу да је наша земља је зло. Постоји врло јак и активан.Где су они из? Зашто?Библија говори о побуни против Бога на небу. Лучоноша моћни анђео ...
Додата: 02.08.2010
Прегледи: 154421x

Sr.AmazingHope.net - Оно што ми верујемо - 1 Библија, Библија