Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Оно што ми верујемо - 2 Тројице

Библијска Чињенице

107_cemu_verime_2_bible.jpg

Оно што ми верујемо - 2 Тројице

Додата: 20.09.2010
Прегледи: 123598x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

2. Тројства Бога

Бог је један: Отац, Син и Свети Дух, јединство три лица из вечности. Бог је бесмртан, свемоћан, свезнајући, суверене и свеприсутан. Је бесконачна и изван људског разумевања. Ипак, познато је кроз његов откровење. Су своју вечну побожност, част и сервис свих бића.

Отац

Бога, вечног Оца, Творца, покретача, Маинтаинер и врховни владар свих стварања. То је праведан и свет, милостив и жалостив, спор на гнев и богат љубављу и непоколебљиви лојалност. Некретнине и моћ манифестује у Сину и Светом Духу такође су открића Оца. (Прва Мојсијева 1:1, Откривење 4,11, 1 Кор 15:28; Јован 3:16, 1. Јованова 4,8; 1.Тимотеус 1.17, 2 Мојсијева 34,6.7; Јован 14:9)

Син

Бог, вечни Син постао човек у Исусу Христу. По њему је све створено, Божји карактер испољава, место спасења човечанства и света је судити по томе. Вечни истински Бог у Исусу Христу постао људско право. Зачето Светим Духом, рођен од Марије, Богородице. Живео је и био искушаван као човек, али он је био савршен оличење правде Божије и љубави. Његова чудеса Божија манифестује се власт и показали да је Бог обећао је Месија. Добровољно страдао и умро за нас на крсту за наше грехе. Он је устао из мртвих, вазнео на небо и налази се у небески светишту у нашу корист. Он ће поново доћи у слави, заувек да достави свој народ и све обновити. (Јован 1,1 до 3,14, 5,22, Колошанима 1,15-19; Јован 10:30, 14.9, Римљани 6:23, 2. Коринћанима 5,17-19; Лк 1,35; Филипљанима 2,5 -11, Јеврејима 2,9-18; 1. Коринћанима 15,3.4; Јевреји 8,1.2; Јован 14,1-3)

Дух Свети

Бог, Вечни Дух, он је допринео Оцем и Сином приликом стварања, утеловљења и откупљења. Инспирисани Библија писаца. Христос испуњен живот власти. Позива и убеђује људе. Они који слушају га, враћа и претвара Божије слике. Послато од Оца и Сина да увек буде са Богом деца, о донацији црква духовне дарове, јој омогућава да сведоче Христа, у складу са Писму ставља га у сваку истину. (Прва Мојсијева 1,1.2 Лука 1,35, 2. Петрова 1,21, Лука 4.18, Дела 10.38, 2. Коринћанима 3,18; Ефесцима 4,11.12, Дела 1,8, Јован 14,16 до 18,26, 15,26.27; 16,7-13)

Мојсијева 6,4 - Чуј, Израел: Господ Бог наш, Господ је један!

Матеј 28.19 - зашто ићи. Набавите ученицима све народе, крстећи их у име Оца, Сина и Светог Духа

2. Коринћанима 13,13,14 - све свете Поздрављају вас. Благодат Господа нашега Исуса Христа, Бог је љубав и заједништво Светога Духа са свима вама.

Ефескым 4,4-6 - је једно тело и један Дух, једна нада на коју смо позвани један Господ, једна вера, једно крштење, један Бог и Отац свих, који је пре свега и кроз све и у свему.

1. Петрова 1,2 - Одабрани промисао Бога Оца кроз освећење Духом за послушност и прскање крви Исуса Христа.

1 Тимотеју 1,17 - рече краљ вечни, бесмртни, невидљива, само Бог, част и слава у вијеке вјекова! Амин.

Откривење 14,7 - Бојте се Бога и дајте му славу јер дође час његовог суђења. Поклоните се њему који створи небо и земљу и море и изворе вода!

Људи знају да је Бог, али немају прилику да упознају своје чула и интелект, али постоји много разлога да покажу веру у Бога.

1 дизајниране показују својим Створитељем

Сваки производ има произвођача, било који идеја на авторот. Он је веома добро као дивна система у простору и на земљи ће бити њихов творац. У природи, постоје хиљаде и хиљаде доказа сведочи на чињеницу да је наш универзум, наш свет и нас саме је створио моћан интелигентан биће, које има велики осећај лепоте, функционалности и забаве.

2. Морални закон и савест

Савест је више него судија је Божији глас у лице показатељ да суди добра и зла. Савест показује да су сви људи написао у свом срцу исто морални закон, који кажњава грехе кајање. То је тишина, али принудно глас Духа Божијег, који оптужује људе од греха.

3 Божије откривење у Библији

Бог је одлучио да напусти да напише књигу о себи. Дозволи прва самостална, а касније и цео народ, и довести га да му да смернице и савете за срећан живот. Ће комуницирати са својим народом преко пророка - који позива на различите начине и они ће проследити Вашу поруку. Његови људи су упућени да извештај те запис да постане стални водич и ментор. Тако је главна тема Библија је Божија опис. Вековима, пророци су говорили и писали о Богу као љубави, тако да је Бог свемогућ, свезнајући, свеприсутан, добро, пацијент.

4 Дана најсавршенији откривење од Бога у Исусу Христу

Христос је Син Божији, његов живот је показао свету природе Бога, интерес за нас, његову понуду спасења. Дакле, на крају свог живота рећи.

Јован 17.4-8.24 - Имам манифестује своју славу на земљи, дело које си ми дао, ја сам. Сада мене, Оче, дај да га славом коју сам имао са тобом пред светом. Објавио сам твоје име људима које сте ми дали из света. Они су твоје, а ти их је дао мени. Чувајте своје речи, а ви знате да све што сте дали ми долази од вас. Речи које си ми рекао сам им дао и они су добили. У ствари, знам да сам од тебе, и верујем да си ме послао. Оче, ја ти желим, да ми је дао, буду са мном где сам ја да бисте видели славу коју ми је дао, јер си ме љубио пред светом.

У лице и живот Исуса Христа ми знамо је Бог велики и моћан, добар и саосећајан, осетљив на људске потребе. То је веома стрпљив, вољни и способни да помогну. Он жели да обнови наше првобитне радости, има план да у свету, што доводи до циљева и контроле. Када очишћено од зла и греха и враћа оригиналне линије у простору.

Већ Стари завет показује нам Бога као што Старог и Новог Завета су комплементарне и формира један неодвојиви целини. Нови Завет и завршио откривење од Бога, који је почео у Старом Завету. Библија мора бити узет у целини - књигу која говори о Богу.


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. ...
Додата: 08.12.2010
Прегледи: 298518x

Исус са Мојсије и Илија на Гори Преображења

407_jezis_hora_promeneni.jpg Матеј 17,1-8 - Након шест дана узе Исус Петра да га, Јакова и Јована брата његова, да их водио сам у високим планинским и преобрази се пред њима. Његово лице сијало ...
Додата: 05.04.2011
Прегледи: 338479x

Једини начин да се небо

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Исус Христос је живео, страдао и умро да би нас откупи. Бог дозвољава свом љубљеном Сину да дође из света славе на овом Вицкед Ворлд греха, напустио славу и част и ...
Додата: 13.12.2010
Прегледи: 146111x

Богаташ и сиромашних Лазар - Лука 16, 19-31

162_bible_lukas_16_19_31.jpg Изнад овог поглавља да Пуззле многи људи - јер су заборавили да је ово параболе.Као и друге приче, Христос је дошао у живот представљање богатих и сиромашних Лазара живота очекивања својих ...
Додата: 05.10.2010
Прегледи: 281077x

Богови име - зашто је Бог, јер бласпхемест и још увек је заклети?

318_bozi_jmeno_na_darmo.jpg Мојсијева 20, 7 - не користите име Господ, Бог твој узалуд, за оне који би његово име узалуд, Господ не би оставити без казне.Већина религиозни људи су упознати са заповести, а ...
Додата: 23.01.2011
Прегледи: 135712x

Sr.AmazingHope.net - Оно што ми верујемо - 2 Тројице