Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Оно што ми верујемо - 3 Створење

Библијска Чињенице

154_cemu_verime_3_stvoreni.jpg

Оно што ми верујемо - 3 Створење

Додата: 29.09.2010
Прегледи: 124969x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

3 створења

Бог је Створитељ свих ствари у Писму је поуздан извештај о њиховом стваралаштву. У шест дана створио Господ небо и земљу и све земаљско стварања и починуо седмог дана те прве седмице. То је основан суботу као стални споменик својој завршио посао стварања. Први човек и жена створени су на слику Божију, као ремек-дело стварања. Примљени широм света и одговорност да се брине за њега. Свет је завршен после стварања веома добар и славу Богу проповедао.

Псалам 33,6-9 - Реч је Господ створио небеса, цела гомила дах уста. Маринаца воде сажети састанак да би дубоко у њихове касе. Поштовање Господа свој земљи, свих становника света, прочитајте! Он је говорио - и то урадио, он дошао у његовом командом.

Мојсијева 1,2 - Земља је ништаван и празан, мрак је био преко понора, и лебдела над водама Божијег Духа.

Екодус 20,8-11 - Сетите суботе, да га светкујеш. Шест дана рада и да све твоје дело, али седми дан је субота Господ, Бог твој. Немој да било који посао - ти, син твој, ни кћи твоја, твој слуга, ни твоја слушкиња, ни твоја стока, имигрант у вашем врата. У шест дана Господ створио небо и земљу, море и све што је у њима, али је одмарао седми дан. Зато је Господ благословио сабат дан и посветио.

Јеврејима 11,3 - По вери ми разумемо да је универзум створен од речи Божје, тако да оно што видимо, није направљена од нешто видљив.

Псалам 19,2-7 небеса Реци славу Божију, дело руку његових говори неба. Једног дана неку другу реч дати, друге вечери открива знања. Без речи и ниједан језик где се њихов глас чује остала, њихов звук се чује у целој земљи, региону погођена вестима свету. Бог је саградио шатор сунца на небесима и младожења јер је заснована на комору као херој на путу да оде гладан. На основу једног краја неба до другог краја указују лук, пре него што топлота не скрива никога.

У писаних поднесака од свих старих, било да су Кинези, Индијци, Семити, Африканци и Астека, ми смо доследни извештаје светских стварања и Потопа, која је касније уништена земља. Ови подаци су различити, иако је његова администрација, али основна идеја остаје иста.

Најпрецизније извештаја о стварању света се налази у две књиге, Библија - Прва Мојсијева 1-3 и помиње у књизи Посао, 38, 1-33. Ова порука је Бог рекао Мојсију, кога Израелци су имали живо лично искуство. То је био невероватан, али Бог је Бог, чије постојање Израелце да провери пута.

Библија јасно наводи да је Бог створио небо и земљу и створио човека по свом обличју. Искључује могућност да живот на Земљи настао спонтано од неживи материја у бескрајно дуго је човек еволуирао из нижих облика. Библија уверава нас да су нам велике, а ипак моћан и Боже, што смо сматрали да се делима руку својих, своју децу, и наше љубави.

Човек је створен у прелепом свету, и треба да брине о њему, као и развој и да се обележи ово дивно дело, Бог је дао седми дан - субота. Субота је дато свим људима, поштовање људи захвално признао да је Бог Творац и прави владар. Они су дело руку његових, под његов ауторитет. Људи потребна суботу да га подсећају на Бога, и пробудио га у знак захвалности за све што се слави, дошао из руку Творца.

Мојсијева 1,26,27 - Тада рече Бог: Да начинимо човека на своју слику, након нашег лика! Бог је створио човека по свом обличју, слику Божију он га је створио: мушко и женско створи их.

Постоји јасна порекло људске расе. Бог је створио човека по свом обличју. Нема разлога да се верује да је човек постепено еволуирао из нижих облика животињског или биљног света. Према Библији, наша породица има корене у развојне серије животиња, али у Великој Створитеља. Иако се прашина створена, Адам био син Божији. Лука 3,38 ... дрво. син Енос, син Сето, сина Адама, син Божији.

Божији план је био да се људи постепено населили у земљи и направио је прави рај. То је леп живот без тешкоћа и проблема у заједници са Творцем. Бог је узео човеку по закону (Друга Мојсијева 20), која је темељ Владе Бога и људи научили унапред да морају да следе принципе живота који су поставили за живот. Упозорен унапред да мора да буде последица непослушности смрти. Бог је дао људима много ретких поклона, али један од највећих слободне воље. Људи могу да одлуче да ли ће остати зависи од Бога, или сами животним питањима. Упркос упозорењима, људи су одлучили да покушају живот без Бога.

Бог, међутим, човек је на првом месту, као један човек коме ствар долази са понудом спаса и нуди леђа начин. Како невероватна и несхватљива љубав. Креатор је умро за његова креација.

Јан 3,16,17 - Јер Бог је тако заволео свет да је дао свог јединородног Сина, да ниједан који верује у Њега не погине, него да има живот вечни. Бог није послао свог Сина у свет да суди свету, него да свет кроз њега може да буде сачувана.

Хоћете ли прихватити његову понуду?


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Приближавање суд Божији - спремите се!

303_bozi_soud_milenium.jpg Многи људи би се другачије живи, ако су схватили да ће њихов живот бити једног дана судити на искушења. Божији суд је такав важан догађај који би требало да се бави ...
Додата: 04.01.2011
Прегледи: 171120x

Једини начин да се небо

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Исус Христос је живео, страдао и умро да би нас откупи. Бог дозвољава свом љубљеном Сину да дође из света славе на овом Вицкед Ворлд греха, напустио славу и част и ...
Додата: 13.12.2010
Прегледи: 146118x

Оно што је он писао о адвентисти протестанти?

363_reforma-protestante.jpg Шта радимо дугујемо адвентистичка? - Евангелистичка Недељни - Констанца Варнице 19. септембар 2007 - бр 25/2007 - 92. издањеАдвентизам себе дефинише као наставак реформског покрета, која је тражила у Европи, Хус, ...
Додата: 20.02.2011
Прегледи: 136246x

Исус је био васкрснут из мртвих - шест разлога да потврди ову

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Исус из Назарета је био разапет, сахрањен и три дана касније устао из мртвих. Ни једна друга религија не тврди да је њен оснивач био васкрснут. У том је хришћанство јединствено. ...
Додата: 08.12.2010
Прегледи: 298523x

Оно што ми верујемо први део - доктринарној поена 1-15

413_cemu_verime_1_15.jpg 1 Писмо - Библија, Стари и Нови Завет, су писане Речи Божије. Дао божанским надахнућем преко светих Бога који је говорио и писао од стране Светог Духа. У овој Речи Бог ...
Додата: 11.04.2011
Прегледи: 123080x

Sr.AmazingHope.net - Оно што ми верујемо - 3 Створење