Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Оно што ми верујемо - 4 Хуман Натуре

Библијска Чињенице

166_cemu_verime_prirozenost_cloveka_bible.jpg

Оно што ми верујемо - 4 Хуман Натуре

Додата: 07.10.2010
Прегледи: 130956x
Теме: Библијска Чињенице
PrintTisk

7. Хуман Натуре

Мушкарац и жена створени на слику Божију, индивидуалност, а опремљен способност да размишљају и делују слободно. Иако су створени као слободна бића, зависе од Бога живот и дисање и све остало. Сваки човек је недељива јединство тела, духовне и менталне последице.

Када је наш први родитељи непослушни Богу, они су негирали своју зависност од њега, и на тај начин изгубила своју позицију узвишених под влашћу Бога. Слика од Бога у њима је прекршен и они постали плен смрти. Њихови потомци наслеђују пале природе њене последице, су рођени са слабостима и тенденције на зло. Али Бог у Христу помирио свет са собом и својим Духом обнавља у фаталну слику људи који раде покајања њиховог кафу. Направљен за славу Божију су позвани да волимо Бога, љубав једни друге и бригу за своје окружење.

Постање 1,26-28, 2,7 - Тада рече Бог: Да начинимо човека на своју слику, након нашег лика! Нека имају власт над риба у мору, птице, стоку, од целе земље и од свих животиња пузи по земљи. "Бог је створио човека по свом обличју, слику Божију он га је створио: мушко и женско створи их И благослови их Бог им је рекао:.." Рађајте се и множите, и напуните земљу, потчини га и имају власт над риба у мору, птице, и преко свака животиња пузи по земљи "Тада Господ Бог. формирана човека прашине из земље и дуну му у нос дах живота. Тако је човек постао живо биће.

Псалам 8,4-8 - Када видим ваше небеса, рад твојих прстију, месец и звезде, а ту ӕе ставити - шта је особа, ја тражим да га се сећати као људско биће, да си ти од њега? Нешто ниже од Бога, ти настао, славу и част си га крунисао над делима руку сте имали владу поверио на ноге, све си написао. Овце и козе, стоку и све свакој звери пољској.

Дела 17,24-28 - Бог који је створио свет и све у њему је Господ неба и земље. Не живе у храмовима које је руке или да ли он служи људским рукама, као да вам треба нешто, јер он сам даје свима живот и дах и све. Од једног човека није све човечанства да живи по површини Земље. Они су обеле `ан одређене периоде и границе своје животе да траже Бога, ако можда ће моћи да додирују и пронаћи га - иако није далеко од било ког од нас.

Први грех, Мојсијева 3 - најпаметнији од свих поља животиње Господ је Бог направио. Жена је рекла: "Заиста је Бог забранио јести од сваког дрвета у врту?" Воће стабала у врту може се јести ", изјавио је жена змија." Али плод стабла у средини баште рече Бог: "Не једемо, нити ћете га на додир, у супротном ви умрети". " То је жена Снаке је рекао: "Нећете умрети, али Бог зна да једном када јести од дрвета, отвори очи и бити као Бог.! Знаш добра и зла"

Када је жена видела да дрво је добро за храну и примамљиво да погледате дрво пожељно да се стекну разлога, она је своје воћа и јели. Она и њен муж, који је био са њом, и он јео. Затим су оба ока отворена и они знали да су голи. Дакле, везали смокве оставља и направио сукње. Али, одједном су чули глас Господа Бога ходање у врту за кул дана. Онда Адам и његова жена сакрила од Господа Бога медју дрвета врту.

"Где си?" Господ Бог позвао да Адама. Он је рекао: "Чуо сам твој глас у башти и бојала сам се јер сам наг Тако сам сакрио.." "Ко вам је рекао да су голи", упитао Бога?. "Нисте јео са дрвета које сам вам заповедио да не једе?" Адам рече: "Жена коју си дао да буде са мном, она ми даде с дрвета, а ја јео." "Шта си урадио?" Господ Бог је рекао да се жени. "Змија ме преварио, и ја сам јео", рекла је она.

Господ Бог је рекао змија "за оно што си урадио, ти проклети код свих говеда и дивљих животиња све дане живота мога, и на твој стомак ти ћеш јести прашину.. Ослободите непријатељство између тебе и жене и између ваше потомство и Он ће јој сломи главу, а ви му модрице пету "Жена је рекла:".... помножити тешкоће трудноће, ваша деца вам дати рођења у бол после вас људи нестрпљиво жеље, али он ће бити командант "

Адам рече: "Зато што си слушао своју жену и јели са забрањеног дрвета, земље ће ме проклетство Уосталом дана њеног живота из њене тешкоће једете, они ће производити трње и чичка, и ти ћеш јести биље поља у зној свог чела ћете јести свој хлеб док се не врати у земљу, јер долазе из:. прашине и прашине вам се вратити "

Псалам 51,7 - Зашто сам сноси кривицу од рођења, ја сам грешник од свог зачећа.

Римљанима 5,12-17 - Грех је дошао у свет кроз једног човека греха и смрти дошао. Смрт је затим проширио на све људе јер су сви згрешили. Грех је, међутим, свет пред законом, али када нема закона, грех је не рачунају. Од Адама до Мојсија смрти владао и над онима који су згрешили у истом преступе као што је Адам. Адам је био прототип онај ко је тек дошао. Међу милост и кривице, међутим, другачија. Да, кривица једног смрти, многи су пропали. Божја милост је много већа - много више од тога многи су били поклон благодаћу једног човека, Исуса Христа!

2. Коринћанима 5,19.20 - Бог у Христу ушао у свет мира! Он је престао да се људи осећају кривице и извештаја о помирењу поверио нама.

Псалам 51,12 - ће створити у мени, Боже, чисто срце, обнови у мом унутрашњем духу упорности.

1 јан од 4,7 до 12,20 - љубимо једни друге, драги - после љубави Божијој. Свако ко воли је рођен од Бога и познаје Бога. Ко не воли не зна Бога - јер Бог је љубав. У овом љубав Божија показала нам је да свог јединородног Сина, Бог је послао свет да живимо по њему. У овом је љубав не да смо ми заволели Бога, али да је он заволео нас и послао свога Сина као жртву помирења за наше грехе. Љубљени, ако је Бог тако заволео нас, морамо да љубимо једни друге. Бог никада није видео. Када волимо један другога, Бог остаје у нама и његова љубав према нама су уведене. Ко каже 'Ја волим Бога "и мрзи свог брата је лажов. Када неко не воли свога брата кога је видео, не воли Бога кога види.


Повезани чланци из категорије - Библијска Чињенице

Оно што ми верујемо - 2 Тројице

107_cemu_verime_2_bible.jpg 2. Тројства БогаБог је један: Отац, Син и Свети Дух, јединство три лица из вечности. Бог је бесмртан, свемоћан, свезнајући, суверене и свеприсутан. Је бесконачна и изван људског разумевања. Ипак, познато ...
Додата: 20.09.2010
Прегледи: 135158x

Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Морамо признати важна ствар. Јеврејски бесквасни хлеб зове празника, празника трубе, очишћења празници и други празници који су префигуред долазак Месије у суботу!Колошанима 2, 13 - 17 - Да, чак и ...
Додата: 18.02.2011
Прегледи: 148255x

Ко је Исус Христ?

77_jezis_kristus.jpg Центар цела Библија је живот и смрт од највећих људи у историји света, Исуса Христа. Од свог рођења у нову еру се рачуна, иако је рођен у штали, и утицао на ...
Додата: 30.08.2010
Прегледи: 182046x

Оно што је он писао о адвентисти протестанти?

363_reforma-protestante.jpg Шта радимо дугујемо адвентистичка? - Евангелистичка Недељни - Констанца Варнице 19. септембар 2007 - бр 25/2007 - 92. издањеАдвентизам себе дефинише као наставак реформског покрета, која је тражила у Европи, Хус, ...
Додата: 20.02.2011
Прегледи: 147020x

Видео - Космички сукоба

459_vesmirny_konflikt.jpg Сви људи на земљи, без обзира на религију или националност, и да признају да су сви око нас у целом свету је борба, борба између сила добра и зла. Борба између ...
Додата: 08.08.2011
Прегледи: 194296x

Sr.AmazingHope.net - Оно што ми верујемо - 4 Хуман Натуре