Sr.AmazingHope.net (На почетну страницу) Sr.AmazingHope.net

Који је седми дан - субота, лунарни субота или недеља?

Тачно Десет Божијих заповести

403_kalendar.jpg

Који је седми дан - субота, лунарни субота или недеља?

Додата: 28.03.2011
Прегледи: 181724x
Теме: Тачно Десет Божијих заповести
PrintTisk

Ми смо у стању да одреди тачно који је дан седми? То би имало смисла да је Бог именовао дана као спомен његове стваралачке моћи - посебан дан када су га сви обожавају и када да се одморе, а затим јасно није открио који је данас дан?

Постоје три начина да се утврди да је седми дан је субота календара.

Библијски докази

Први поглед на библијске доказе. Библија јасно показује. У Лука 23 смо били извештаји о Христовог распећа. Када је Лука пише о дану када је Христ умро, каже у стиху 54 која је почела петак и суботу. Штавише, каже да жене одржавају мирни у суботу. Лука пише за три узастопна дана - први дан припрема дан (петак), наредног дана, субота - дан када жене одмарао. Трећег дана, први дан седмице - дан Васкрсења.

Лука 23,54-56,24,1 - то је био дан припреме, и приближавао почетак суботу. Додато у њему и жене који су дошли са Исусом из Галилеје. Видели су гроб и како се његово тело је било сахрањено. Они су се вратили кући и припремају зачина и масти уља, али онда задржавање заповести суботу. Рано јутро на први дан у недељи је припремио зачина и отишао са другим женама у гроб.

Хришћански свет је у суштини исти као и онај који је Христос умро на дан и назвао га је "Велики петак". А шта је дан када је Христос настао? Хришћани широм света прославили "Ускрс". Дакле, дан када је Христос умро на петак, дан када је Христос био у гробу - субота и дан добила - у недељу. Субота је дан између петка и недеље. Ми једноставно да израчуна: Ако је недеља први дан, а онда петак и суботу је шести седми. (У европским земљама су до недеље 20. века променила седми дан у седмици). Ако питате било ког Јеврејина ће вам рећи да је дан припрема шести дан - петак, тако да је потврђује да је субота седми.

Студија доказ

Речници налазимо објашњење слоганом суботу: "Субота је седми дан у недељи" (Вебстерс Речник стандард). У ствари, реч појављује у суботу 108 језика света. У португалском и шпанском "саббадо" у руском "Суббота", на бугарском "шубута" на арапском језику као-САБТ. Језици сведока свету медведа да велики и славни чињенице да је субота седми дан у седмици.

Астрономски доказе

Да ли сте икада гледали календар, тако да схватим која је дан седми? Све до недавно у нашој календара (и још увек га видим у неким календарима у земљи) је био недељу - првог дана, другог уторка понедељак, 3., среда четврти четвртак, 5., петак, 6. и субота седми дан. Увек је било овако?

Одакле долази овај недељни циклус? Од сунца - Сунце, Сунце контроле годишњег циклуса. Из Месец? Сунце, Месец је задужен мјесечних циклуса. А шта је земља, која ротира око своје осе? Не, земља дневни циклус.

Сведочење Краљевске опсерваторије у Лондону Гриничу

Марко Финли је покушао да добије конкретне доказе о пореклу и трајање циклуса недељника, па је написао краљевски астроном Краљевском Гриничу опсерваторија у Лондону (Роиал опсерваторија Гренцхвицх). Опсерваторија бележи тачно време цео свет. Позивајући се на писмо од 11. фебруара 1974:

Господине, тренутно ангажован у истраживању положај недељника циклуса. Разни европски астрономи известио да недељни циклус је прекинут од памтивека. Другим речима, седми дан наше садашње недеље поклапа са седмог дана у седмици у библијска времена. Имам три питања:

1. Шта се догодило са вашег недељног циклуса студија стабилности од старих времена?

2. Под утицајем промена у календару (јулијанског на грегоријански ...) Недељни циклус на неки начин?

3. То се наставља у суботу на нашем времену серији нетакнута, седам дана у суботу, што Библија говори у контексту распећа?

Ценим ваше време да предузмете да одговорите на ова питања и радујемо се вашем рано одговор. С поштовањем, Марко Финлеи

Одговор из Краљевске опсерваторије у Лондону Гриничу

Драги господине, ја сам био прослеђен ваше писмо Краљевски Гринич опсерваторија, а редитељ ме је замолио да вам одговори.

Континуитет седам дана у недељи се одржава још од раних дана јеврејске религије. Астрономи могу да се бави само оно што се односи на одређивање времена, датума и године. Али, како Цивиц недеље, друштвене и верске циклус, не постоји разлог зашто треба да постоји кршење календара.

Сваки покушај календару наишла на снажан отпор јеврејских лидера. Ми смо уверени да такво кршење није скинут. Промена јулијанског на грегоријански календар (1582 - 1927) био је конципиран тако да када није прекршио Недељни циклус.

Што се тиче РХТруцкер.

Докази о библијској историји светских језика и астрономије су јасне.

Субота је Библија данас календар Субота, то је седми дан у недељи, свети Исус Христос!

Субота седми дан у недељи одржавања старог Израела, већ и апостола, рани хришћани, а нарочито Исуса Христа.

Исус Христос је наш модел и он одржава суботу као седми календарског дана од времена Исуса Христа није променио. Зато је наш примарни доказа, зашто је право календар Субота дан одмора. Исус Христос је доказ и оријентир, јер ако људи лоше свети дан, он би то поправити и указао на оно што је исправно. Исус Христос, али није ни лунарна саббатизе суботу, али његов живот је потврдио суботу по календару, који до данас није променило!

Само дан Господ долази у сусрет, чекајући да својим присуством и жеља да смо се упознали. Не у петак, четвртак, недеља, али то долази код нас у суботу! Како сад да се већина хришћана који долазе у недељу, када је Бог већ лево.

Још једна прекретница можемо видети сведочење Елен Гулд Вајт, што јасно потврђује важност Бог одредио дан одмора у суботу, па чак и по календару који празник почиње у суботу увече. Бог, кроз њен први адвентистум потврдио да је овај дан је заиста библијске и расте-опет посвећења истинског одмора и ширење овог знања целом свету.

Матеј 16,11-12 - Чувајте се квасца фарисеји и садукеји, "онда су схватили да им је речено да избегну хлеб квасац, али фарисеји и садукеји учење.

Матеј 23,13-15 -! "Тешко вама, фарисеји и експерти из Писма Хипократ, затварање царство небеско пред људима постоји невцхазите себе и оних који желе да се придруже, да брани Тешко вама експертима списима! и фарисеји лицемери, компас море и земљу да би један човек окренуо веру, и када сам га добијете, урадите то дупло више проклета од себе!

2. Тимотеју 4,2 - проглашава реч, буде припремљен у сезони и ван сезоне, укорити, заповиједај, подстичу и уче са највећим стрпљењем. Заиста доћи ће време кад људи неће толерисати звучне доктрине, али ће Ваш укус око наставника који ће заголицати уши. Одвратити уши од истине и прибегавају митове.

Откривење 2, 15-16 - Слично томе, ти си за учење Ницолаитанес партизански. Зато се покаје. Иначе, ја сам дошао да вас и ја ускоро ће се борити против њих мачем уста својих.

Извући из књиге: готово заборављена дан - Марк Финлеи


Повезани чланци из категорије - Тачно Десет Божијих заповести

МП3 - Позив - $ 1000 за један стих у Библији показује поштовање недељу.

321_1000_dolaru.jpg Проповедник Баптисти Тони Мавракос добио посебан позив и понуду од једног човека. "Ја ћу вам дати $ 1000 за један стих у Библији, што ће доказати да је недеља је хришћански ...
Додата: 24.01.2011
Прегледи: 135941x

7. Промена срца - вере и закона - Пут Христу

273_cesta_ke_kristu.jpg "Ко је у Христу, ново је створење Шта је то старо је прошло, ново је дошло." (2 Коринћанима 5:17)..Не могу рећи тачно време и тачна локација, или не успе да идентификује ...
Додата: 22.11.2010
Прегледи: 130162x

Суботу као спомен стварања, с обзиром на однос са Богом

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Погледајмо самом почетку Библије, Књига Постања. Овде је писано о стварању нашег света. Ми смо сазнали да је Бог створио овај свет у шест узастопних дана и почину у седми дан. ...
Додата: 28.04.2011
Прегледи: 166706x

Шта Павле када каже да нико нема право да те не осуђујем за суботе?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Морамо признати важна ствар. Јеврејски бесквасни хлеб зове празника, празника трубе, очишћења празници и други празници који су префигуред долазак Месије у суботу!Колошанима 2, 13 - 17 - Да, чак и ...
Додата: 18.02.2011
Прегледи: 136312x

Поштовање суботе кроз векове

464_zachovavani_sboty.jpg Изненађујуће пресек историје која показује да је Бог увек имао свој народ, који су држали све Десет заповести, укључујући и дан Божји одмора - шабат. Он никада није успео да истреби ...
Додата: 14.08.2011
Прегледи: 340774x

Sr.AmazingHope.net - Који је седми дан - субота, лунарни субота или недеља?